جبهه مقاومت: طالبان ۱۶عضو ارشد چند گروه‌ تروریستی خارجی را به شمال افغانستان منتقل کرد

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۷/۰۳

جبهه مقاومت ملی روز یکشنبه با نشر مقاله‌ای مدعی شد که طالبان ۱۶ عضو ارشد گروه‌های شبه نظامی ازبیکستانی، تاجیکستانی، ایغوری و القاعده را به بغلان، کندز و بدخشان انتقال داده است.

این جبهه به نقل از منابع خود ادعا می‌کند که طالبان قصد «اعزام» شبه نظامیان به آسیای میانه را دارد.

این جبهه نام شماری از افراد بلندپایه این سازمان‌های تروریستی را «حاجی فرقان، رهبر جنبش اسلامی ترکستان شرقی، مولوی ابراهیم مسئول جماعت انصارالله تاجیکستان، شیخ ذاکر مسئول تحریک اسلامی ازبیکستان و عبدالحق اویغوری، مسئول شاخه‌ القاعده در شمال کشور» نام برده است.

جبهه مقاومت تاکید دارد که طالبان افغانستان را به پایگاه اصلی گروه‌های تروریستی خارجی تبدیل کرده است؛ موضوعی که در بیانیه‌های اخیر برخی از رهبران و مقامات ارشد کشورهای همسایه افغانستان نیز مشهود است.

آن طور که جبهه مقاومت می‌گوید، شبکه حقانی در این جا به جایی و حفظ رابطه با این گروه‌ها نقش محوری را دارد.

جبهه مقاومت در این مورد گفت: «بر بنیاد تصامیم و فیصله‌‌ای که در خانه‌ [سراج الدین]حقانی انجام شد، قرار است شمار زیادی از جنگجویان خارجی از کشورهای عربی و کشورهای منطقه وارد خاک افغانستان شوند.»

گروه طالبان در واکنشی به اظهارات نخست وزیر پاکستان در باره حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان گفت که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری تهدیدی صورت نمی‌گیرد و نگرانی‌ کشورها در مورد فعالیت این سازمان‌ها در افغانستان ناشی از معلومات نادرست است.

طالبان به رغم درخواست پاکستان و چین که جز کشورهای حامی این گروه به حساب می‌آیند، حاضر نشده است که جنگجویان خارجی پاکستانی و ایغوری را از افغانستان خارج کند.

به نظر می‌آید که گروه‌های شبه نظامی ازبیک، تاجیک، پاکستانی و ایغور نه تنها از نظر ایدیولوژیک بلکه نظامی نیز از دیرباز جز متحدان طالبان بوده اند. آن طور که رحمت الله نبیل، رئیس پیشین ریاست امنیت افغان می‌گوید، جنگجویان آسیای میانه‌ و ایغوری در کنار طالبان علیه دولت سابق در شمال افغانستان جنگیدند.

حالا جبهه مقاومت ملی مدعی است که این گروه‌های شبه نظامی با «سراج الدین حقانی برنامه‌های آینده‌ شان و این‌که شبکه‌ از جنگجویان خارجی را در شش ماه آینده به شدت در شمال کشور قوی بسازند و ۵۰ در صد از تمام جنگجویان خارجی باید داخل پروسه‌ اعزام به آسیای میانه گردند، به‌گونه‌ مفصل صحبت کردند.»

تا هنوز منابع مستقلی جا به جایی رهبران گروه‌های شبه نظامی آسیای میانه‌ و ایغوری را در بغلان، کندز و بدخشان تایید نکرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
دیدگاه
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.