• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شهروندان در مقابل مرکز آموزشی کاج، برای قربانیان حمله به این مرکز شمع افروختند

۸ میزان ۱۴۰۱، ۲۲:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از شهروندان کابل در نخستین شب پس از حمله به مرکز آموزشی کاج، در مقابل این مرکز شمع‌ روشن کردند. آنها گفتند که این کار را برای یادبود و احترام به قربانیان این حمله انجام داده‌اند. حمله به این مرکز زمانی صورت گرفت که دانش‌آموزان در حال سپری کردن امتحان آزمایشی کانکور بودند.

پیشتر یک استاد مرکز آموزشی کاج به افغانستان اینترنشنال گفت که تا ساعت ۵ عصر روز جمعه، ۳۵ جسد را دفن کردند که در بین‌ آن‌ها ۳۲ دختر زیر ۱۸ سال بود. عقیل قاسمی افزود که در این حمله ۵۰ نفر مفقود شده‌اند.

گفته می‌شود در صنفی که انفجار رخ داد، همه‌ روزه حدود ۵۰۰ دانش‌آموز حضور می‌یافتند و پرجمعیت‌ترین صنف مرکز آموزشی کاج بود.
حمله به دانش‌آموزان این مرکز آموزشی واکنش‌های داخلی و بین‌المللی تندی را برانگیخته است.

پربازدیدترین‌ها

هالند شرایط دریافت اقامت برای زنان افغان را آسان‌تر کرد
۱

هالند شرایط دریافت اقامت برای زنان افغان را آسان‌تر کرد

۲

طالبان وب‌سایت سفارت‌ها و قنسولگری‌های تحت اداره خود را تغییر داده است

۳

بریتانیا همکاران پیشین افغان خود را «ناامید و سرگردان» رها کرده است

۴

وزیر دفاع طالبان در بازگشت از روسیه: پاکستان دیگر جرئت حمله نخواهد داشت

۵

منابع: میرزا کتوازی، معاون پیشین پارلمان افغانستان «در امریکا بازداشت شد»

•
•
•

مطالب بیشتر

احمد مسعود: در نبود حکومت واقعی، منتخب و پاسخگو جلوگیری از تکرار چنین تراژدی غیر ممکن است

۸ میزان ۱۴۰۱، ۲۰:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی در واکنش به حمله به مرکز آموزشی کاج در کابل گفته است که در نبود یک حکومت "واقعی، منتخب و پاسخگو" جلوگیری از تکرار چنین تراژدی غیر ممکن است. آقای مسعود گفت که "سالهاست با رنگ‌های سفید و سیاه ما را می‌کشند و دنیا فقط نظاره‌گر است و محکوم می‌کند."

رهبر جبهه مقاومت در رشته توییتی گفته که برخلاف وعده‌های طالبان این گروه هیچ تغییری نکرده و اشتباهات گذشته را تکرار می‌کند.

او افزوده که طالبان نتوانستند مانع حملاتی شوند که خودشان "استاد" و عامل آن در ۲۰ سال گذشته بوده‌اند. آقای مسعود نوشته است: "با بی شرمی نیروهای انتحاری خود را با بشکه‌های‌شان را رژه می‌دهند و به رخ مردم و جهان می‌کشند."

رهبر جبهه مقاومت ملی که افرادش در پنجشیر و برخی ولایات شمالی در برابر طالبان می‌جنگند افزوده است: "شهادت ده‌ها اسیر در پنجشیر٬ گورهای دسته جمعی قندهار٬ حملات هدفمند تروریستی بالای هموطنان هزاره ما نشان از این دارد که همه ما درد مشترک داریم. یکجا باید برای افغانستانی عاری از افراطیت و تروریسم تلاش کنیم."

آقای مسعود ضمن ابراز تسلیت به خانواده‌های قربانیان حمله روز جمعه در این رشته توییت نوشته است: "هر چه تلاش کردم از صبح چیزی بنویسم آنقدر این حادثه دردناک و سخت است که نمی‌دانستم زود چه بنویسم."

حمله خونین به آموزشگاه کاج؛ یوناما از طالبان خواست امنیت شهروندان افغانستان را تضمین کند

۸ میزان ۱۴۰۱، ۱۷:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

یوناما می‌گوید براساس گزارش‌ها، بیش از ۶۰ تن از زنان جوان که اکثریت آنها از جامعه شیعه هزاره افغانستان هستند، در اثر حمله انفجاری در مرکز آموزشی کاج در غرب کابل کشته و زخمی شده‌اند. یوناما از طالبان خواست که به تعهدات خود برای تضمین امنیت همه افغان‌ها عمل کند.

یوناما گفته آموزش باید عاری از تعصب و خشونت باشد. این نهاد سازمان ملل در خبرنامه‌ای افزوده است که عاملان این رویداد باید به عدالت سپرده شوند.

یکی از استادان مرکز آموزشی کاج در مصاحبه با افغانستان اینترنشنال گفت که در این حمله دستکم ۳۵ تن از دانش‌آموزان دفن شده و بیش از ۵۰ نفر مفقود شده‌اند.

تاکنون هیچ گروهی مسئولین این حمله را به عهده نگرفته است.

در پی این حمله، شماری از نهادهای حقوق بشری گفته اند که طالبان در خصوص تامین امنیت شهروندان به ویژه اقلیت‌های قومی و مذهبی شکست خورده‌اند.

استاد مرکز آموزشی کاج به افغانستان اینترنشنال: بیش از ۵۰ نفر مفقود شده‌اند

۸ میزان ۱۴۰۱، ۱۷:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

عقیل قاسمی، استاد مرکز آموزشی کاج در مصاحبه با افغانستان اینترنشنال درباره تلفات حمله انتحاری روز جمعه گفت که در تماس با والدین، بیش از ۵۰ نفر را ثبت کرده‌اند که مفقود شده‌اند. آقای قاسمی افزود تا ساعت ۵ عصر روز جمعه، ۳۵ جسد را دفن کردند که در بین‌ آن‌ها ۳۲ دختر زیر ۱۸ سال بود.

این استاد مرکز آموزشی کاج تاکید که تا هنوز رقم دقیق تلفات مشخص نیست.

طالبان پس از حمله انتحاری به آموزشگاه کاج، به بستگان دانش‌آموزان اجازه ورود به محل انفجار و شفاخانه‌ها را ندادند.

تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.

یوناما، نمایندگی سازمان ملل در افغانستان نیز می‌گوید بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۶۰ تن از زنان جوان که اکثریت آنها از جامعه شیعه هزاره افغانستان هستند، در اثر حمله انفجاری در مرکز آموزشی کاج در غرب کابل کشته و زخمی شده‌اند.

نخست‌وزیر پاکستان حمله انتحاری به آموزشگاه کاج در غرب کابل را محکوم کرد

۸ میزان ۱۴۰۱، ۱۷:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان با محکوم کردن حمله انتحاری در آموزشگاه کاج در غرب کابل، می‌گوید تروریسم علاوه بر افغانستان و پاکستان، جهان را نیز تهدید می‌کند. شهباز شریف با اشاره به حمله انتحاری در کابل در توییتی نوشت "کلمات نمی‌توانند این بربریت محض را بیان کنند.»

حمله انفجاری به آموزشگاه کاج در غرب کابل که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت، با محکومیت گسترده بین‌المللی مواجه شده است.

نخست‌وزیر پاکستان افزوده است که برای مقابله با تروریسم، باید همکاری میان کشورهای جهان تقویت شود.

شهباز شریف اخیراً در مجمع عمومی سازمان ملل گفته بود که اسلام‌آباد نگران فعالیت گروه‌های افراطی از افغانستان است.

آقای شریف از شاخه خراسان گروه داعش، تحریک طالبان پاکستان، القاعده، جنبش اسلامی ترکستان و جنبش اسلامی ازبکستان نام برده و تاکید کرده بود که باید با آن‌ها برخورد شود.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت حمله مرگبار به مرکز آموزشی کاج در غرب کابل را به عهده نگرفته است.

سفیر امریکا در سازمان ملل حمله به مرکز آموزشی کاج در غرب کابل را بزدلانه و شرم‌آور خواند

۸ میزان ۱۴۰۱، ۱۷:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

سفیر امریکا در سازمان ملل حمله به مرکز آموزشی کاج در منطقه دشت‌برچی کابل را عمل هولناک، بزدلانه و شرم‌آور توصیف کرد. لیندا گرینفیلد با اشاره به قربانیان این حادثه در توییتی گفت که آن‌ها دانش‌آموزان و زنان جوانی بودند که برای آینده‌ای روشن‌تر و افغانستانی بهتر تلاش می‌کردند.

سی‌بی‌اس نیوز به نقل از منابع در شفاخانه‌ها گزارش داد که در اثر حمله انتحاری به این مرکز آموزشی، دست‌کم ۳۰ نفر کشته شدند.

در همین حال، اکبر، یکی از دانش‌آموزانی که در این حمله زخمی شده به خبرگزاری فرانسه گفته «ما در صنف حدود ۶۰۰ نفر بودیم.»

حمله انتحاری روز جمعه در غرب کابل با محکومیت گسترده جهانی مواجه شده است. شماری از کشورها و نهادهای حقوق بشری این حمله را جنایت ضد بشری خوانده و محکوم کرده‌اند.