• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

افغان‌ها در رویای خروج از افغانستان، شکار کلاهبرداران می‌شوند

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۲۳:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

یک مرکز بین المللی مربوط به پناهجویان در اتریش گفت که پناهجویان افغان بیشتر از گذشته شکار ویزه‌های جعلی و قاچاقچیان کلاهبردار می شوند. طبق یافته‌های سایت نیویومنترین، کلاهبرداران از شهروندان افغانستان در ازای هر ویزه و بورسیه تحصیلی جعلی بین ۲ تا ۱۰ هزار دالر تقاضا کرده‌اند.

علاوه بر سواستفاده توسط کلاهبرداران، افغان‌ها برای رسیدن به اروپا تن به فریب قاچاقبران نیز داده‌اند. قاچاقبران در بیشتر موارد با این افراد بدرفتاری کرده و آن‌ها را استثمار می‌کنند.

هفته گذشته پولیس یونان ۹۲ پناهجوی برهنه را از سر مرز این کشور با ترکیه دستگیر کرد. سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات در مورد بدرفتاری با این پناهجویان شد.

عده‌ای از محصلین نیز فریب این کلاهبرداران را خورده‌اند. بیژن، یک دانشجوی اهل مزارشریف به وبسایت نیویومنترین گفت که کلاهبرداران بیشتر سراغ دانشجویان را می‌گیرند.

او گفت که با یک جستجوی ساده در گوگل، صدها وبسایت و صفحات جعلی فیس‌بوک ظاهر می‌شوند که ادعای فراهم کردن بورسیه تحصیلی از دانشگاه‌های آلمان، ایتالیا، روسیه و کشورهای دیگر را دارند.

به گفته او، جوانان خسته و سرخورده از وضعیت کنونی افغانستان، اسیر این فرصت‌های وسوسه برانگیز می‌شوند که گاهی برای آن ۱۰ هزار دالر نیز پرداخته اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

حسن کاظمی قمی: امریکا در تلاش دامن زدن به درگیری میان طالبان و ایران است

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۱۶:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

حسن کاظمی قمی، فرستاده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان، امریکا را به دامن زدن به درگیری میان کشورش و طالبان متهم کرد. آقای کاظمی قمی گفت که عدم تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان و تلاش امریکا برای درگیر کردن طالبان با ایران از چالشهای عمده تهران در تعامل با طالبان است.

خبرگزاری فارس به نقل از نماینده آقای کاظمی قمی نوشت که امریکا در عراق شکست خورد، اما خروج نظامیان آن کشور از عراق برنامه‌ریزی شده بود.

نماینده ایران درباره مهاجران افغان هم گفت: هیچ یک از کشورهای منطقه حتی پاکستان ظرفیت پذیرش مهاجران را به اندازه جمهوری اسلامی ندارند و هیچ کشوری به اندازه ایران متاثر از تحولات افغانستان نیست.

نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در بخشی از سخنان خود گفت که در سال تحصیلی جدید ۵۲۰ هزار دانش‌آموز افغان در مکاتب ایران مشغول به تحصیل‌اند.


معاون دیده‌بان حقوق بشر: افغانستان خطرناکترین کشور جهان برای زنان و دختران است

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۱۴:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به حمله بر مرکز آموزشی کاج در کابل، می‌گوید افغانستان خطرناکترین کشور برای زنان و دختران است. هدر بار در نشست کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا گفت که جامعه جهانی باید از زنان و دختران افغانستان حمایت کرده و رهبران طالبان را تحریم کنند.

خانم بار گفت که بیش از ۵۰ دانش آموز هزاره که اکثر شان دختر بودند در حمله بر مرکز آموزشی کاج جان باختند که به گفته او انعکاس دهنده وضعیت زنان و دختران در افغانستان است.

او افزود که برای زنان و دختران افغانستان صلحی وجود ندارد.

معاون بخش دیده‌بان حقوق بشر گفت که در هیچ کشوری دنیا زنان و دختران از حق آموزش، کار و گشت گذار محروم نیستند.

او از جامعه جهانی و اتحادیه اروپا خواست که از زنان و دختران افغانستان حمایت کنند و به رهبران طالبان به شمول هبت‌الله، رهبر این گروه را که مانع رفتن دختران به مکتب می‌شوند تحریم وضع کنند.

او گفت که خشونت بر زنان ودختران هر روز افزایش می‌یابد و کسانی که در برابر طالبان اعتراض می‌کنند به شدت از سوی این گروه سرکوب می‌شوند.

خانم بار گفت که هر روز گزارش‌های از خشونت در برابر زنان، هزاره‌ها و شیعه‌های افغانستان را دریافت می‌کند.

به گفته او به‌دلیل محدودیت طالبان بر رسانه ها و خبرنگاران، دسترسی به اطلاعات در افغانستان دشوار شده است.

معاون دیده‌بان حقوق بشر گفت که هرچند یوناما وضعیت حقوق بشری در افغانستان را نظارت می‌کند، اما این کافی نیست و جهان باید توجه جدی به وضعیت حقوق بشری در این کشور داشته باشد.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا: بسیاری در افغانستان به تغییر رژیم امیدوار شده‌اند

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۱۳:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان روز سه‌شنبه در نشستی در پارلمان اروپا گفت که بسیاری به تغییر رژیم در افغانستان امیدوار شده‌اند. توماس نیکلاسون گفت که امیدواری مردم به تغییر، بر انتخاب بازیگران منطقه‌ای بر سر اینکه تا چه میزان با طالبان وارد تعامل شوند، تاثیرگذار است.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا در این نشست که با هدف بررسی "تاثیر منطقه‌ای افغانستان پس از تسلط طالبان" برگزار شده است گفت که پرسش‌هایی درباره بقای طالبان وجود دارد. او افزود که در سفر اخیرش به کابل و همچنین از بازیگران منطقه‌ای شنیده که امروز افراد کمی نسبت به شش ماه پیش، طالبان را به عنوان تنها واقعیت می‌بینند.

آقای نیکلاسون گفت: "بسیاری هنوز طالبان را به عنوان مهمترین بخش جامعه افغانستان می‌نگرند، البته به عنوان مهمترین بازیگر برسر قدرت، اما بسیاری شروع به صحبت درباره چشم‌انداز یک، دو و سه سال کرده‌اند که تغییری خواهد آمد، البته نه لزوما از راه نظامی."

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان افزود: مردم به تغییر امیدوارند و این بر انتخاب بازیگران منطقه‌ای هم بر سر اینکه تا چه میزان با طالبان وارد تعامل شوند تاثیرگزار است.

با این حال، آقای نیکلاسون گفت بازیگران منطقه‌ای مبارزه با تروریسم را بر حقوق زنان ترجیح خواهند داد و به گفته او این بخشی از مشکل است.

کمک‌های انسانی و آموزش دختران

نماینده ویژه اتحادیه اروپا همچنین گفت که افغانستان با زمستان سخت رو به‌رو است. او افزود که کمتر از پنجاه درصد تعهدات جامعه جهانی برای کمک به افغانستان بر آورده شده است، با این‌حال، اگر همه تعهدات هم اجرا شود، افراد زیادی در زمستان پیش رو با مشکل مواجه‌ خواهند شد.

آقای نیکلاسون کمک‌های انسانی به افغانستان را تنها یک راه حل موقت خواند و تاکید کرد که باید راه حل‌های دراز مدت برای این کشور جستجو شود.

با این حال او گفت که این موضوع که تا چه اندازه رژیم غیرقانونی افغانستان را از دسترسی به دارایی‌های این کشور در خارج دور نگهداشت در حالی که مردم این کشور از فقر و گرسنگی رنج می‌برند، اتحادیه اروپا را سر دو راهی قرار داده است.

آقای نیکلاسون گفت که اتحادیه اروپا فراتر از کمک‌های انسانی در افغانستان اقدام و کمک‌ به نیازهای اساسی این کشور از جمله در بخش آموزش و صحت را فراهم خواهد کرد. البته این به معنی ایجاد یک سیستم موازی است که نمی‌گذارد کمک‌ها به دست طالبان بیفتد.

او درباره آموزش زنان گفت که از طریق سازمان‌های در داخل افغانستان که از آن نام نبرد، امکاناتی را برای دسترسی دختران به آموزش فراهم خواهد کرد.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا گفت که آنها نمی‌خواهند این شیوه کمک به دختران به عنوان بدیلی برای آموزش رسمی از سوی طالبان نگرسته شود.

کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا روز سه‌شنبه در نشستی وضعیت افغانستان را بررسی می‌کند

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۱۱:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

کمیته روابط خارجی پارلمان اتحادیه اروپا می‌گوید روز سه‌شنبه نشستی را برای بررسی "تاثیر منطقه‌ای افغانستان پس از تسلط طالبان" برگزار کرده است. در این نشست توماس نیکلاسون فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان، گزارشی از وضعیت امنیتی افغانستان در یک سال گذشته ارایه می‌کند.

هیدربار معاون بخش زنان دیده‌بان حقوق بشر نیز در این نشست شرکت کرده است.

خانم بار پیش از شرکت در این نشست در توییتی گفته بود که از اتحادیه اروپا می‌خواهد از زنان افغانستان حمایت کند.

او همچنین افزود که محدودیت سخت‌گیرانه بر طالبان وضع شود و رهبران طالبان به شمول هبت‌الله آخند زاده، رهبر این گروه از سفر محروم شوند.

معاون سفیر ایران در کابل: هیچ‌گونه تهدیدی از خاک ایران متوجه مردم افغانستان نخواهد بود

۳ عقرب ۱۴۰۱، ۱۰:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

معاون سفیر ایران در کابل گفته است که کشورش از زمان به قدرت رسیدن طالبان در کنار مردم افغانستان بوده و هیچ تهدیدی از خاک آن کشور متوجه افغانستان نخواهد بود. به گزارش خبرگزاری باختر، حسن مرتضوی در سفرش به مزار شریف گفته است که تهران در "حد توان" به مردم افغانستان کمک می‌کند.

ایران از معدود کشورهای است که با سقوط دولت پیشین، سفارت اش به فعالیت خود ادامه داد.

طالبان با تهران روابط نزدیک دارد و در یک سال گذشته بارها‌ مقام‌های طالبان به این کشور سفر کرده‌اند.

اما گاهی تنش‌های مرزی نیز بین افراد طالبان و مرزبانان ایرانی بوجود آمده است.

حاکم شدن طالبان بر افغانستان باعث شده است جهان به ویژه کشورهای آسیای میانه و همسایه‌های افغانستان نگران امنیت خود از جانب افغانستان شوند.

شماری از کشورها گفته‌اند که حضور گروه‌های خارجی در افغانستان سبب نا امنی منطقه خواهد شد.

این موضوع که معاون سفیر ایران در کابل می‌گوید که هیچ گونه تهدیدی از خاک ایران متوجه افغانستان نخواهد شد، ممکن است سوالاتی را درباره سازمان دهی مجدد نظامیان افغان که به ایران پناه برده‌اند، بوجود آورد.