• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

منع آموزش دختران؛ صدها دانش‌آموز دختر در جاغوری در مسابقه کتاب‌خوانی شرکت کردند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۷:۵۳ (‎+۰ گرینویچ)

با وجود منع آموزش دختران، مسابقه بزرگ کتاب‌خوانی با حضور نزدیک به ۷۰۰ دانش‌آموز دختر و پسر در ولسوالی جاغوری ولایت غزنی برگزار شد. مینا حیدری، دانش‌آموز لیسه نور مقام اول این مسابقه را به دست آورد. این مسابقه کتاب‌خوانی زیر نظر مقامات امر به معروف طالبان برگزار شد.

این مسابقه به هدف گسترش و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی از سوی آمریت معارف جاغوری با همکاری نهاد فرهنگی موسوم به «مسیر آفتاب» برگزار شد.

این مسابقه کتاب‌خوانی زیر نظر مولوی عمر منصور، آمر معارف و مولوی مزمل، مسئول امر به معروف طالبان در جاغوری، برگزار شد.

مجتبی یاوری و پیمان محمدی دانش‌آموزان لیسه سلطانی و کیان مقام دوم و سوم این مسابقه را کسب کردند.

برگزار کنندگان به برنده مقام اول این مسابقه یک کمپیوتر لپتاپ، به برندگان دوم و سوم گوشی موبایل و به برندگان چهارم تا مقام دهم کتاب اهدا کردند.

به گفته برگزار کنندگان این مسابقه، این مسابقه کتاب‌خوانی به صورت دوره‌ای برگزار می‌شود که دول اول آن میان یازده مکتب در مرکز ولسوالی جاغوری برگزار شد و دوره‌های بعدی آن در آینده برگزار می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

معاون رئیس‌جمهور ایران: افغانستان "دولت مستقر" ندارد

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۶:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران گفته نمی‌توانند درباره مشکل گردوغبار با افغانستان تعامل کنند. علی سلاجقه روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت از آنجایی که افغانستان یک "دولت مستقر" ندارد، نمی‌توانیم وارد تعاملات اجرایی شویم.

به گزارش رسانه‌های ایران، او اما گفته است که ایران با کشورهای عراق و سوریه تبادلات کارشناسی داشته و درباره اتخاذ روش‌های اجرایی و علمی توافق کرده است.

این در حالیست که چندی پیش حسن کاظمی قمی، نماینده رئیس‌جمهور ایران در امور افغانستان گفته بود کشورش آماده است دانش خود را برای پیشگیری از بحران زیست محیطی به طالبان منتقل کند.

جنوب افغانستان تا چندی قبل شاهد طوفان گرد و غبار شدیدی بود.

طبق گزارش‌ها طوفان گرد و غبار به زمین‌های زراعتی، سولرهای‌ آفتابی و درختان بسیاری در جنوب افغانستان آسیب رساند.

پیشنهاد خلیلی برای پایان بحران سیاسی در افغانستان: نظام پارلمانی فدرال بهترین گزینه است

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۶:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال مطرح شدن نظام فدرالی در افغانستان، رهبر حزب وحدت اسلامی می‌گوید از میان ساختارهایی مبتنی بر اراده مردم‌، «نظام پارلمانی فدرال بهترین گزینه برای پایان دادن به بحران سیاسی در افغانستان است.» محمدکریم خلیلی در بیانیه‌ای گفت نظام ریاستی جمهوری اسلامی افغانستان، ناموفق بود.

آقای خلیلی در این بیانیه که در صفحه فیسبوک خود منتشر کرده، افزوده نظام پارلمانی فدرال مکانیزمی برای قدرت سیاسی است که در آن صلاحیت‌ها میان قوای سه گانه و نهادهای دولتی در سطح ملی و محلی به صورت معنادار توزیع و به مردم در تصمیم گیری‌ها نقش بیشتری داده می‌شود.

او در توجیه پیشنهاد خود گفته است امروز بزرگ‌ترین دموکراسی‌های جهان با فدرالیسم اداره می‌شوند و یکی از انگیزه‌های گرایش به فدرالیسم در این کشورها جلوگیری از تجزیه و حمایت از وحدت سرزمینی بوده است.

آقای خلیلی که در دوره حامد کرزی معاون دوم رئیس‌جمهور بود می‌گوید افغانستان از نقطه نظر سیاسی بی‌ثبات ترین کشور جهان است.

او گفته در چینن شرایطی که نظام جمهوری سقوط و اداره طالبان هم از مشروعیت ملی و بین‌المللی برخوردار نیست، گفتگوی بین‌الافغانی برای تبادل نظر درباره نظام سیاسی آینده کشور ضروری است.

اظهارات آقای خلیلی درباره نظام پارلمانی فدرال در حالی بیان شده که پیش از او، عبدالطیف پدرام، رهبر حزب کنگره ملی، عبدالرشید دوستم، رهبر حزب جنبش ملی و سرور دانش، رهبر حزب عدالت و آزادی گفته‌اند از نظام فدرالی حمایت می‌کنند.

حنیف اتمر از چهره‌های با نفوذ سیاسی افغانستان اما با ایجاد نظام فدرالی در افغانستان مخالفت کرده است.

بحث بر سر نظام آینده افغانستان پس از آن مطرح شد که حنیف اتمر در مصاحبه‌ای با این نوع نظام مخالفت کرد. مخالفت آقای اتمر با نظام فدرالی با واکنش‌های گسترده مواجه شد. پس از این واکنش‌ها، حنیف اتمر در یادداشت توضیحی گفت که خطر این وجود دارد که نظام فدرالی به یک حکومت ملوک الطوایفی تبدیل شود.

برخی سیاست‌مداران از جمله سرور دانش اظهارات آقای اتمر را «شوخی خنده‌دار» عنوان کردند.

آقای اتمر و شماری دیگر از سیاستمداران افغانستان اخیرا جریان سیاسی "حرکت ملی صلح و عدالت" را ایجاد کردند.

قتل‌های مرموز زنان در حاکمیت طالبان؛ جسد یک زن در غرب کابل پیدا شد

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۴:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان می‌گویند بامداد روز پنجشنبه ۱۲ عقرب، جسد یک زن در یک منطقه خالی از سکنه واقع در شهرک حاجی نبی در غرب کابل پیدا شده است. باختر، خبرگزاری طالبان نوشته قاتلان سنگ بزرگی را روی جسد این زن گذاشته بودند. به نقل از شاهدان هم گزارش شده که این زن خفه شده است.

هویت این زن اعلام نشده است.

پولیس طالبان در کابل می‌گوید علت قتل هم مشخص نیست و تحقیقات را در این مورد آغاز کرده‌اند.

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، بارها گزارش‌هایی از پیدا شدن اجساد زنان در کابل و دیگر ولایات منتشر شده است.

طالبان نقش افراد خود در این قتل‌ها را رد کرده‌اند، اما تا هنوز هیچ یک از قاتلان هم شناسایی و بازداشت نشده‌اند.

جسد شماری از زنانی که تاکنون در مناطق مختلف کشف شده، فعالان حقوق زن بوده‌اند.

نشریه تحلیلی شرق آسیا: طالبان و روسیه با هدف مهار داعش با هم تعامل دارند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۴:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

نشریه آنلاین شرق آسیا در تحلیلی می‌گوید تعامل دوجانبه یک دارایی مثبت دیپلوماتیک برای روسیه و طالبان است و هردو می‌خواهند نشان دهند منزوی نیستند. در این تحلیل آمده که طالبان روسیه را شریک اقتصادی جذاب می‌داند و روسیه نیز به طالبان به عنوان گزینه برای کنترل داعش در منطقه می‌بیند.

نویسنده مقاله، کلودیا کیا ای یان، پژوهشگر مطالعات جنوب آسیا در دانشگاه ملی سنگاپور می‌گوید که طالبان روسیه را یک شریک اقتصادی جذاب می‌داند که می‌تواند نفت و گاز ارزان‌تری را به افغانستان با اقتصادی به شدت نیازمند ارایه دهد.

به عقیده او برای روسیه نیز طالبان تنها گروهی است که می‌تواند گسترش داعش را مهار کند، از این روی هر دو طرف دلیلی برای چشم‌پوشی از این مزایا ندارند.

طبق گزارش‌ها، گروه داعش، تبلیغات ضد روسیه خود را افزایش داده است. آنها روسیه را به عنوان «دولت صلیبی» و «دشمن اسلام» مورد انتقاد قرار داده و پیوسته حامیان خود را تشویق می‌کنند تا به این کشور حمله کنند.

بمب‌گذاری انتحاری ۵ سپتامبر در سفارت روسیه در کابل یکی از مواردی بود که بر نگرانی‌های روسیه از قوت‌گیری نیروهای داعش در افغانستان صحه گذاشت.

گزارش‌های مربوط به پیوستن جنگجویان سابق طالبان و آسیای مرکزی به صفوف داعش بر شدت تهدید امنیتی افزوده است. گسترش داعش و پیام‌های ضد روسیه آن، حوزه نفوذ روسیه را در آسیای مرکزی تحت سلطه مسلمانان بیشتر تضعیف می‌کند.

نویسنده می‌گوید که به غیر از تضعیف مشروعیت روسیه، داعش خراسان حاکمیت طالبان را نیز در افغانستان به چالش می‌کشد به طوری که از سال ۲۰۱۴ هم کرملین و هم طالبان این دیدگاه را دارند که داعش یک تهدید جدی است.

دبیر شورای امنیت روسیه روز پنجشنبه ۱۲ عقرب در نشستی با همتایان خود از کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در مسکو هشدار داد که تعداد جنگجویان داعش در افغانستان افزایش یافته و این گروه همچنان به دنبال نیروی جدید است.
به گفته نیکلولای پاتروشف داعش اکنون در حدود ۳ هزار و ۵۰۰ جنگجو در افغانستان دارد.

ابراز نگرانی‌ها از خطرات حملات داعش باعث شد تا مقامات روسی به صورت آشکار درباره تبادل اطلاعات با طالبان در مورد داعش صحبت کنند.

این در حالی است که عدم تمایل روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان حکومت قانونی افغانستان تاکنون مانعی در روابط دوجانبه آنها نداشته است و تعامل بین دو طرف کماکان ادامه داشته است.

طالبان با برهم زدن کنفرانس خبری زنان، ظریفه یعقوبی و چهار تن دیگر را بازداشت کردند

۱۲ عقرب ۱۴۰۱، ۱۲:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند افراد طالبان روز پنجشنبه، ظریفه یعقوبی از فعالان حقوق زنان و شماری دیگر از همکارانش را در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در دشت‌برچی کابل بازداشت کردند. شماری از زنان می‌خواستند موجودیت "جنبش زنان افغانستان برای برابری" را اعلام کنند.

منابع گفتند طالبان ابتدا مانع برگزاری کنفرانس مطبوعاتی زنان شدند اما پس از آن زنان به کار شان ادامه داند، حدود 60 تن از افراد طالبان از نهادهای مختلف از جمله از استخبارات این گروه به محل کنفرانس هجوم آوردند.

منابع گفتند طالبان ظریفه یعقوبی از اعضای این جنبش و چهار تن از همکاران مرد او را بازداشت و با خود بردند.

به گفته منابع، افراد طالبان موبایل همه شرکت کنندگان این کنفرانس را بازرسی کردند و کسانی که تلفن‌های خود را نمی‌دادند مورد لت و کوب قرار گرفتند. به گفته آنها، طالبان تمام عکس‌ها و ویدیوها را از موبایل‌های اشتراک کنندگان حذف و تلفن‌های شماری از افراد را با خود بردند.

این کنفرانس در مارکت «میرزایی سنتر» واقع در دشت‌برچی، در غرب شهر کابل برگزار شده بود.

منابع همچنین گفتند که طالبان مانع حضور خبرنگاران شدند.

با این حال، مقامات طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.