• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

صلیب سرخ: در ۱۱ ماه گذشته به بیش از ۲ میلیون بیمار در افغانستان رسیدگی کردیم

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۴:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که به افغانستان سفر کرده می‌گوید در یازده ماه گذشته به بیش از دو میلیون بیمار در این کشور رسیدگی شده است. مارتین شوئپ گفته این بیماران در ۳۳ شفاخانه که تحت حمایت صلیب سرخ هستند خدمات پزشکی رایگان دریافت کرده‌اند.

رئیس عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در توییتی نوشته خدمات نجات‌بخش ضروری است، به ویژه در فصل زمستان که مردم بیشتر در معرض بیماری هستند.

مارتین شوئپ در سفر به افغانستان از شفاخانه‌های تحت حمایت صلیب سرخ هم دیدن کرده است.

رئیس بخش عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ پیشتر گفته بود مردم افغانستان به صورت بی‌رحمانه در معرض کمبود مواد غذایی، بیماری و فقر قرار دارند.

مارتین شوئپ می‌گوید به دلیل سال‌ها جنگ و مشکلات اقتصادی، زندگی مردم به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است.

طبق آخرین آمار، حدود ۲۰ میلیون نفر در افغانستان به مواد غذایی مغذی دسترسی ندارند و بیش از ۲۴ میلیون نفر هم به کمک‌های بشردوستانه نیاز مبرم دارند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۵

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

اوزبیکستان و چین:بدون موضع واحد جامعه جهانی در قبال طالبان حل مشکلات افغانستان غیرممکن است

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۴:۲۲ (‎+۰ گرینویچ)

عصمت‌الله ایرگاشف و یو شیائویونگ، نمایندگان اوزبیکستان و چین برای افغانستان گفته‌اند بدون موضع واحد جامعه جهانی در قبال طالبان، حل بحران بشری و صلح و ثبات در افغانستان ممکن نیست. تشکیل حکومت فراگیر، احترام به حقوق بشر و مبارزه با تروریسم از خواست‌های جامعه جهانی از طالبان است.

نمایندگان اوزبیکستان و چین در دیداری که در تاشکند داشته‌اند، توافق کردند تا همکاری‌های خود در مسائل افغانستان را تقویت کنند.

این دو کشور روابط نزدیکی با طالبان دارند و روابط اقتصادی گسترده با طالبان را آغاز کرده‌اند.

پیشتر یک کارشناس امور سیاسی روس گفته بود کشورهای منطقه چون اوزبیکستان، چین، قرقیزستان و قزاقستان که همکاری سیاسی و اقتصادی با طالبان دارند، ناشی از منافع متفاوتی است که هر یک از آنان در افغانستان دنبال می‌کنند.

در تازه‌ترین مورد، معاون شرکت ام‌سی‌سی که قرارداد استخراج معدن مس عینک را گرفته در دیدار با مقام‌های طالبان گفته‌ است که پس از انتقال کامل آثار باستانی، کار استخراج معدن مس عینک آغاز می‌شود.

در دیدار عصمت‌الله ایرگاشف و یو شیائویونگ هم درباره اهمیت اجرای پروژه‌های زیربنایی مختلف در بخش‌های انرژی، ترانسپورت و لجستیک گفتگو شده است.

هالند به قربانیان حمله بر غیر نظامیان «دره چورا» ولایت ارزگان غرامت می‌پردازد

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۳:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

دادگاه هالند حمله سربازان این کشور بر خانه‌های غیر نظامیان در ولایت ارزگان را غیر قانونی اعلام کرد و گفت که هالند باید به قربانیان این حادثه غرامت بدهد. وزارت دفاع هالند دو سال پیش از دادستان‌های این کشور خواسته بود تا درباره بمباران غیر نظامیان در «دره چورا» ارزگان تحقیق کنند.

این بررسی توسط هالند پس از آن صورت گرفت که یک کهنه سرباز هالندی شهادت داد که در ماه جون سال ۲۰۰۷ به سوی چندین خانه در «دره چورا» شلیک کرده چرا که فرماندهانش بر این باور بوده اند که این خانه‌ها کانون گردهمایی اعضای طالبان در ولایت ارزگان است.

به گزارش رویترز، دادگاه لاهه روز چهارشنبه دوم قوس در بیانیه‌ای اعلام کرد که هالند مسئول حمله به خانه‌های مسکونی غیرنظامیان بوده است.

دولت هالند این طور استدلال کرده بود که طالبان از خانه‌های شهروندان غیر نظامی برای اهداف نظامی استفاده کرده بودند و در نتیجه این حمله غیر قانونی نبود.

اما دادگاه هالند حکم داده است که دولت به اندازه کافی روشن نکرده است که بر چه اساسی به این نتیجه رسیده بود که این خانه‌ها توسط طالبان استفاده می‌شوند.

این دادگاه گفته میزان غرامت قربانیان باید در آینده مشخص شود.

طالبان ١٢ نفر را به اتهام‌های مختلف در ورزشگاه فوتبال لوگر شلاق زدند

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۲:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

دادگاه استیناف طالبان در لوگر روز چهارشنبه دوم قوس، ١٢ تن شامل ۳ زن و ۹ مرد را به اتهام‌های مختلف در ورزشگاه فوتبال در شهر پل علم، مرکز این ولایت شلاق زدند. گل رحمان آخندزاده، رئیس دادگاه استیناف طالبان در لوگر گفته است خوشحال است که بعد از بیست سال «حدود» جاری می‌شود.

براساس خبرنامه مرکز رسانه‌های طالبان در لوگر، گل رحمان آخندزاده در هنگام شلاق زدن این افراد تاکید کرده است که اجرای حدود و اجرای شریعت از آرمان‌های «شهدا» بود.

او گفته است که دستور ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه مبنی برای اجرای حکم «حدود» اجرا خواهد شد. او افزوده است پرونده‌های این افراد بررسی شده و آنها به جرم شان اعتراف کرده‌اند.

مولوی عنایت‌الله شجاع، معاون والی طالبان برای لوگر نیز گفته است که هدف طالبان از شلاق زدن، تقویت نظام اسلامی و اجرای شریعت است.

طبق خبرنامه مرکز رسانه‌های طالبان در لوگر، این مقام طالبان در هنگام اجرایی شلاق زدن شهروندان گفته است تطبیق شریعت راه‌حل مشکلات بزرگ افغانستان است و شریعت باید عملی شود.

تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که صدها نفر در ورزشگاه فوتبال جمع شده و شلاق زدن طالبان را تماشا می‌کنند.

اخیرا، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت که ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه به قضات طالبان دستور داده دوسیه‌های را که در آن "تمام شرایط شرعی حد و قصاص" تکمیل شده باشد، اجرا کنند.

در پی این دستور، طالبان در هفته‌های گذشته شماری از شهروندان را در ولایت تخار و بامیان در محضر عام شلاق زدند.

طالبان در طول پانزده ماه گذشته در محاکم صحرایی در ولایت‌های دیگر افغانستان شماری زیادی از شهروندان را به اتهام‌های مشابه در محضر عام شلاق زده‌اند.

فعالان حقوق بشر می‌گویند طالبان متهمان را بدون اثبات جرم و در غیاب دادگاه عادلانه مجازات می‌کنند.

پاکستان برای جمع‌آوری معلومات، پناهجویان افغان را ثبت نام می‌کند

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۱:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

طلحه محمود، وزیر ایالات و مناطق مرزی پاکستان از آغاز طرح ثبت نام پناهجویان افغانستان خبر داد. پاکستان قصد دارد با آغاز این برنامه، اطلاعات کامل پناهجویان ثبت‌شده و ثبت‌نشده افغانستان و همچنین آنهایی که به افغانستان برگشته‌اند را جمع‌آوری کند.

به گزارش رادیوی ملی پاکستان، آقای محمود روز دوشنبه ۳۰ عقرب در جلسه مجلس ملی این کشور گفت که در حال حاضر حدود ۱.۳ میلیون پناهجو و مهاجر افغان در پاکستان ثبت نام شده‌اند.

وی افزود که در کمپاین جدید ثبت نام، نام اعضای خانواده‌های پناهجویان افغان نیز نوشته خواهد شد.

به گفته این مقام پاکستانی بیش از ۱۳۶ هزار نفر از اعضای خانواده کسانی که ثبت نام شده‌اند، فاقد مدرک هستند.

او گفت که اگر این افراد براساس معیارهای تعیین شده، واجد شرایط ثبت‌نام باشند تعداد پناهندگان افغان ثبت نام شده در این کشور افزایش خواهد یافت.

این وزیر پاکستانی گفت دولت آنها برنامه‌ای دارد تا از تعداد افغان‌ها در پاکستان و آن عده از افغان‌هایی که به کشور خود بازگشته‌اند اطلاعاتی بدست بیاورد.

وزارت امور مهاجرین طالبان می‌گوید که در ماه‌های اخیر هزاران افغان از پاکستان به کشورشان بازگشته‌اند، اما آمار دقیقی در این زمینه نشر نکرده است.

طبق گزارش‌ها، صدها هزار شهروند افغانستان پس از تسلط طالبان، کشور را ترک کردند و تعدادی زیادی از آن‌ها به کشورهای همسایه به خصوص پاکستان گریختند.

دولت پاکستان در حالی از ثبت نام افغان‌های بدون مدرک خبر می‌دهد که در ماه‌های اخیر صدها تن از شهروندان افغانستان توسط پولیس پاکستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی بازداشت شدند. از سوی دیگر، تصاویر زیادی از بدرفتاری پولیس پاکستان با پناهجویان افغان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

تاتارهای افغانستان از رئیس‌جمهور تاتارستان کمک خواستند

۲ قوس ۱۴۰۱، ۱۱:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

تاتارهای افغانستان از رستم مینیخانوف، رئیس‌جمهور تاتارستان خواستند تا در توسعه زبان تاتاری در افغانستان کمک کند. شورای تاتارهای افغانستان خواهان آموزش معلمان تاتار افغانستان در دانشگاه‌ کازان شده و گفته‌ کودکان تاتار هم در افغانستان نیاز به وسایل و برنامه‌های آموزشی منسجم دارند.

جمهوری تاتارستان یکی از جمهوری‌های روسیه است. پایتخت تاتارستان شهر کازان است.

ذبیح‌الله نادری از بنیاد اجتماعی و فرهنگی تاتارهای افغانستان گفته است: «ما برای سازماندهی آموزش آنلاین، آموزش معلمان در دانشگاه کازان، ارائه وسایل کمک آموزشی، تهیه برنامه‌های آموزشی برای کودکان به کمک نیاز داریم.»

او خطاب به رئیس‌جمهور تاتارستان گفته تاتارهای افغانستان فعال هستند و ما منتظر توافق بین تاتارستان و افغانستان هستیم.