خانواده قربانیان سیوک دایکندی خواهان رسیدگی مراجع بین‌المللی به این کشتار طالبان شد

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۹/۱۰

عبدالرووف حکیمی، برادر مالی حکیمی که یکی از ۹ قربانی کشتار در منطقه سیوک دایکندی بود، با انتشار نامه‌ای از کشورها و سازمان‌های بین المللی خواسته است تا این رویداد را بررسی کنند.

او با پافشاری بر بیگناهی اعضای خانواد‌ه‌اش، ادعای طالبان در مورد مسلح بودن آنان را رد می‌کند.

او از این مراجع خواست که به رها شدن زندانیان این منطقه از نزد طالبان کمک کنند.

حکیمی در این نامه تمام مشخصات قربانیان ذکر کرده است که شامل یک زن و سه کودک ۱۱ الی ۱۴ ساله می‌شود.

سخنگوی طالبان انکار می‌کند که کشته شده‌ها افراد ملکی بودند. او قربانیان کشتار سیوک را «یاغی» خواند و هیچ اشاره‌ای به کودکان و زنی که در این حادثه به قتل رسیدند، نداشت.

طالبان صبح روز پنجشنبه سوم قوس به سیوک در ولایت دایکندی هجوم بردند و با سلاح‌های سبک و سنگین به خانه‌های مسکونی حمله کردند.به نقل از منابع محلی، طالبان علاوه بر کشتار غیرنظامیان، شش نفر به نام‌های احسان، رحمان، بشیر، محمود، یونس و محمد رضایی را بازداشت کردند.

عبدالرووف حکیمی در این نامه گفت که هرچند اختلاف محلی بر سر زمین علت اصلی تنش بوده اما طالبان به جای این که قضیه را تحقیق کند بر خانواده اقاربش حمله کردند.

در نامه آمده است که تمام قربانیان غیرمسلح بودند و قبلاً نیز در حل مساله زمین با طالبان همکاری کرده بودند، اما طالبان تمام خانواده جعفری، بشمول امین مالی حکیمی را که برای میانجیگری آمده بود، کشتند.

حکیمی گفت که پس از کشتار، طالبان خانه جعفری را با شلیک راکت ویران کردند. او از بازداشت پنج نفر از این منطقه که برای تماشای این رویداد آمده بود نیز خبر داد.

دفتر صندوق حمایت از کودکان یا یونسیف در اعلامیه‌ای از شامل بودن کودکان در میان قربانیان خبر داد. دفتر معاونت ملل متحد برای افغانستان یا یوناما نیز در بیانیه‌ای گفته است که رویداد سیوک را بررسی می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

بحث روز
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.