• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام‌های طالبان: در نشست چهارجانبه تهران موضوع بازگشت مهاجرین به افغانستان را مطرح می‌کنیم

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۱۶:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

نشست چهارجانبه طالبان، ایران، پاکستان و سازمان ملل‌ درباره وضعیت مهاجرین افغان از فردا، دوشنبه به مدت دو روز در تهران برگزار می‌شود. طالبان می‌گویند با به‌قدرت رسیدن این گروه در افغانستان،‌ امنیت سراسری تامین شده و در این نشست موضوع بازگشت مهاجرین به کشورشان را مطرح خواهند کرد.

بر اساس اعلامیه وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان، این نشست به تاریخ ۲۱ و ۲۲ قوس دایر خواهد شد.

طالبان مولوی عبدالرحمن راشد، معین وزارت مهاجرین خود را به این نشست فرستاده است. او روز شنبه حین سفر به ایران، در یک نشست مطبوعاتی در میدان هوایی کابل گفت: "بر کاهش مشکلات و چگونگی رسیدگی و خدمت‌رسانی به مهاجران بحث و گفتگو خواهیم کرد."

او گفت کاهش مشکلات و چالش‌های فراروی مهاجران در کشورهای همسایه از اولویت های کاری وزارت امور مهاجرین طالبان است.

مقام‌های طالبان می‌گویند، با به قدرت رسیدن این گروه، امنیت در افغانستان تامین شده و موضوع تشویق مهاجران برای بازگشت دوباره به افغانستان را در این نشست چهارجانبه مطرح خواهند کرد.

این در حالی است، که با سقوط جمهوریت و بدتر شدن وضعیت اقتصادی بیش از یک میلیون نفر از افغانستان تنها به ایران مهاجر شده اند.

بسیاری در افغانستان فقر، بی‌کاری، اجازه ندادن آموزش از سوی طالبان به دختران بالاتر از صنف ۶ را عامل اصلی مهاجرت می‌دانند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

هیلاری کلینتون: طالبان در جریان مذاکرات صلح دیدگاه متفاوتی درباره آموزش دختران داشتند

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۱۵:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر خارجه سابق امریکا می‌گوید طالبان در جریان مذاکرات صلح با هیات امریکایی و دیگران دیدگاه متفاوتی درباره آموزش دختران داشتند. هیلار کلینتون روز یکشنبه در نشست انجمن جایزه صلح نوبل در اسلو گفت که این گروه اکنون حق آموزش دختران را از خانواده‌ها در افغانستان سلب کرده است.

خانم کلینتون در این نشست گفت: "اگر طالبان اجازه آموزش دختران را بدهد، بسیاری خانواده‌های افغان به دختران‌شان فرصت آموزش خواهند داد و به آن افتخار خواهند کرد."

وزیر خارجه سابق امریکا گفت که اقدام طالبان برای جلوگیری از آموزش دختران بالاتر از صنف ۶ خلاف اصول هر دین است.

خانم کلینتون گفت که طالبان در جریان مذاکرات صلح به هیات امریکایی و دیگران درباره آموزش دختران دیدگاه دیگری داشتند، اما بعد از به‌قدرت رسیدن نظرشان تغییر کرده است.

او در نشست اسلو افزود که آموزش کلید بازگشایی همه چیز است

خانم کلینتون گفت که مسئولیت جامعه جهانی است که از مردم افغانستان و از افرادی‌که برای آموزش و حقوق این جامعه تلاش می‌کنند، حمایت کند.

در این نشست قسمت‌های از فلم نتفلکس در باره ظریفه غفاری، شهردار سابق میدان وردگ نیز نشر شد.

خانم غفاری نیز در این نشست در باره مشکلات روز افزون زنان افغان که بعد از به قدرت رسیدن طالبان با آن مواجه شده‌اند صحبت کرد.

در این نشست فلیپ گراندی، کمیشنر عالی سازمان ملل هم گفت که این مسئولیت طالبان است که از حقوق زنان و تمامی اقلیت‌ها محافظت کند.

او افزود، جامعه جهانی باید از یک روند صلح آمیز در افغانستان حمایت کند که رضایت داخلی را در پی داشته باشد نه لزوما بیرونی را.

درگیری مرگبار در اسپین‌بولدک؛ ارتش پاکستان میگوید ۶ غیرنظامی در تیراندازی طالبان کشته شدند

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۱۳:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

ارتش پاکستان می‌گوید طالبان «بدون هیچ دلیلی» با سلاح‌های سنگین از جمله توپ و هاوان به سوی غیرنظامیان در چمن بلوچستان شلیک کردند که منجر به کشته شدن ۶ غیرنظامی و زخمی شدن ۱۷ نفر دیگر شد. سخنگوی والی طالبان در قندهار گفت یک طالب در درگیری روز یکشنبه کشته و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.

عطاالله زاید گفت که این درگیری در منطقه شیرو اوبه، بین سپین بولدک و چمن بر سر ساخت یک پوسته جدید از سوی طالبان شروع شد و ۳ غیرنظامی نیز در جمع زخمی‌ها هستند.

نور احمد،‌ یک مقام محلی طالبان در قندهار به رویترز گفته که این درگیری به صورت تصادفی شروع و وضعیت بعد از ملاقات دو طرف به حالت عادی برگشت.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است: «نیروهای مرزی پاکستان در برابر تجاوزات نامطلوب پاسخ مناسب و سنجیده داده اند، اما از هدف قرار دادن غیرنظامیان بی‌گناه در منطقه اجتناب کرده‌اند.

این بیانیه افزوده که پاکستان این موضوع را با مقام‌های طالبان در کابل در میان گذاشته و خواستار اقدام جدی طالبان برای جلوگیری از تکرار آن شده است.

این درگیری از ساعت 14:00 به وقت محلی آغاز شد و بیش از یک ساعت به طول انجامید.

منابع در شفاخانه چمن بلوچستان گفتند که در درگیری مرزی طالبان با نیروهای پاکستانی در گذرگاه اسپین‌بولدک قندهار دستکم ۶ نفر کشته و ۲۶ نفر دیگر زخمی شدند.

تصاویری نیز از تخریب خانه‌ها و مغازه‌ها در منطقه چمن به‌دست افغانستان اینترنشنال رسیده است. باشندگان محل در چمن می‌گویند راکت‌ها از سوی طالبان شلیک شده است.

مقام‌های محلی طالبان: در حادثه ترافیکی در شاهراه کابل-قندز ۵ نفر کشته و ۲۸ نفر زخمی شدند

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۱۱:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

فرماندهی امنیه طالبان در قندر روز یکشنبه گفت که در یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل-قندز، پنج نفر کشته و ۲۸ نفر دیگر از جمله کودکان و زنان زخمی شدند. طالبان گفتند که این این رویداد شب گذشته زمانی رخ داد که موتر مسافربری نوع ۴۰۴ در ساحه زنجیر ولسوالی علی‌آباد از جاده منحرف شد.

طلبان می‌گوید که کشته‌شدگان و زخمی‌های این رویداد به شفاخانه حوزه‌ای این ولایت منتقل شده‌اند.

مقام‌های صحی در قندر وضعیت بعضی از زخمی‌ها را خیم توصیف کرده و گفتند که آنها تحت مراقبت جدی قرار دارند.

این حادثه شب‌ گذشته، در شاهراه قندز - کابل در ساحه زنجیر ولسوالي علی‌آباد زمانی رخ داد که موتر مسافربری نوع ۴۰۴ از جاده عمومی منحرف و در یک جوی آب افتاد.

طالبان بی احتیاطی راننده و سرعت موتر را عامل این حادثه می‌داند.

مقام‌های طالبان در قندهار: درگیری بین طالبان و نظامیان پاکستانی در اسپین‌بولدک تلفات دارد

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۱۰:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در قندهار می‌گوید درگیری روز یکشنبه در گذرگاه اسپین‌بولدک چندین کشته و زخمی دارد، اما ارقام دقیق آن معلوم نیست. باشندگان چمن در خاک پاکستان می‌گویند در اثر تبادل آتش بین طالبان و نیروهای پاکستانی، دستکم ۵ نفر در چمن کشته و ۲۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته منابع این درگیری شدت بیشتری گرفته و گذرگاه مرزی دوباره بسته شده است.

یک منبع دیگر از چمن نیز به افغانستان اینترنشنال گفت، که در یک روستا نیز به مردم اسیبی رسیده اما امار دقیق در دست نیست.
بر اساس ویدیو‌های رسیده به افغانستان اینترنشنال مرمی‌های این درگیری به خانه‌های مردم عام و مکان‌های تجارتی اصابت می‌کند.
درگیری امروز زمانی آغاز شد که نیروهای پاکستانی مانع ساخت پوسته جدید از سوی طالبان در منطقه مرزی شدند.

پنجشنبه هفته گذشته طالبان مانع کار ساخت یک تعمیر جدید از سوی نیروهای پاکستانی در منطقه مرزی دانگام ولایت کنر شده بودند که باعث شد دو طرف حدود یک ساعت باهم درگیر شوند.

ماه گذشته نیز درگیری مشابهی بین طالبان،‌ نیروهای پاکستانی و مردم محل در آنسوی مرز، در دندپتان پکتیا بر سر ساخت یک جاده از سوی طالبان صورت گرفته بود.

منابع از درگیری یک ساعته طالبان و نیروهای پاکستانی در اسپین بولدک قندهار خبر دادند

۲۰ قوس ۱۴۰۱، ۰۹:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

منابع محلی در قندهار به افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان و نیروهای پاکستان روز یکشنبه در گذرگاه اسپین بولدک در قندهار درگیر شدند. به گفته منابع، این درگیری زمانی آغاز شد که طالبان می‌خواستند کار ساخت یک پوسته‌ جدید در مرز را شروع کنند. این درگیری یک ساعته تلفاتی نداشته است.

این منابع افزدند که راه بر روی ترافیک باز است و این درگیری باعث شده که کار ساخت این پوسته جدید طالبان متوقف شود.

پنجشنبه هفته گذشته طالبان مانع کار ساخت یک تعمیر جدید از سوی نیروهای پاکستانی در منطقه مرزی دانگام ولایت کنر شده بودند که باعث شد دو طرف حدود یک ساعت باهم درگیر شوند.

ماه گذشته نیز درگیری مشابهی بین طالبان،‌ نیروهای پاکستانی و مردم محل در آنسوی مرز، در دندپتان پکتیا بر سر ساخت یک جاده از سوی طالبان صورت گرفته بود.