سازمان نی می‌گوید نزدیک به نیمی از رادیوها در افغانستان تعطیل شده‌ اند

یک سازمان مدافع رسانه‌ها در افغانستان در آستانه روز بین‌المللی رادیو می‌گوید که ۴۸ درصد رادیوها در افغانستان به دلیل مشکلات اقتصادی و «چالش‌های موجود‌» بسته شده‌اند. نی در یک اعلامیه مطبوعاتی گفت که از مجموع ۳۰۷ رادیو کمتر از ۱۷۰ رادیو فعالیت می‌کنند.

در متن اعلامیه صراحتاً به نقش طالبان در محدود کردن کار رادیوها اشاره‌ای نشده است و فقط به طور سربسته از «چالش‌های موجودی» نام برده شده که باعث تعطیلی رادیوها گردیده است.

سازمان‌های دیده‌بان حقوق بشر و گزارشگران بدون مرز هفته گذشته از طالبان خواستند که مرتضی بهبودی، خبرنگار افغان-فرانسوی را آزاد کند.

گزارشگران بدون مرز و ۱۴رسانه فرانسوی که مرتضی بهبودی با آن‌ها همکار بود، با انتشار بیانیه‌ای گفتند که این خبرنگار حدود یک ماه قبل در کابل از سوی طالبان بازداشت و به اتهام «جاسوسی» به زندان منتقل شده است.

سخنگوی طالبان بازداشت خبرنگارانی چون مرتضی بهبودی را به «جلوگیری از شایعه‌افگنی و پروپاگند» نسبت داده است. ذبیح الله مجاهد روز یکشنبه در وزارت تحصیلات عالی گفت که طالبان به «آزادی مطبوعات باور دارد.»

به نقل از آریانا نیوز، مجاهد گفت: «اگر اصول اسلامی، منافع ملی، جلوگیری از شایعه‌افگنی و پروپاگند محض را رعایت کنیم، نظام بسیار شدید طرفدار مطبوعات و رسانه‌ها است و اگر رسانه‌ در همین چارچوب فعالیت داشته باشد، هیچ مشکلی به آن‌ نخواهد بود بلکه حمایت می‌شود و آن رسانه، رسانه اصلی کشور ما است.»

در آخرین تلاش برای سانسور رسانه‌های آزاد، طالبان دسترسی خوانندگان به وبسایت رادیوهای صدای امریکا و آزادی در افغانستان را مسدود کرده است.

مقامات طالبان دو ماه پیش رادیو آزادی و صدای امریکا را به «مراعات نکردن اصول خبرنگاری» و «نداشتن توازن خبری» متهم کردند و در پی آن فرکانسی موج اف-ام این دو رادیو را مسدود کردند.