منابع محلی: طالبان ده‌ها خانواده را در سرپل مجبور به کوچ اجباری کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۱/۱۲/۱۶

منابع محلی در ولایت سرپل گفتند که گروه طالبان ۸۰ خانواده را در منطقه «پشته اسپی‌میدان» مجبور به کوچ اجباری کرده‌است.

به گفته این منابع، یک دادگاه طالبان به دلیل قتل یک فرد کوچی پشتون در ۵۰ سال پیش، دستور داده که مردم افزون بر ترک زمین خود، ۳۶ میلیون افغانی جریمه بپردازند.

براساس تصاویری که به افغانستان اینترنشنال رسیده، کوچی‌ها در حال تخریب کشتزارهای ساکنان این منطقه هستند.

ساکنان پشته اسپی‌میدان هزاره هستند.

منطقه اسپی‌میدان (اس‌میدو) پیش از این بخشی از ولسوالی کوهستانات بود، ولی اخیراً طالبان آن را بخشی از ولسوالی تازه‌تاسیس «البدر» کرده‌اند.

منابع محلی گفتند که طالبان کوچ اجباری را از آغاز زمستان امسال شروع کردند، ولی مردم به امید این که رهبران طالبان صدای آنها را بشنوند، از رسانه‌ای کردن این موضوع خودداری کردند.

به گفته آنها، حالا که طالبان دستور کوچ اجباری آنها را صادر کرده‌اند و کوچی‌ها دست به تخریب مزارع مردم زده‌اند، برخی از افراد در منطقه حاضر به گفت‌وگو با رسانه‌ها شده‌اند.

منابع محلی همچنین گفتند که این هفته پس از تایید والی طالبان در سرپل، کوچ اجباری ساکنان پشته اسپی‌میدان به حمایت از کوچی‌ها شدت یافته است.

این منابع افزودند که کوچی‌ها نیم قرن پیش هم ادعایی را در این مورد مطرح کرده بودند که مقام‌های حکومت وقت آن را نپذیرفته بودند.

طالبان پیش از این هم در ولایت‌های مختلف، از جمله در دایکندی، تخار، بغلان، فاریاب و حالا سرپل دست به کوچ اجباری ساکنان محلی زده‌اند. مردم محلی دستورهای طالبان را به سود مردم پشتون در آنجا دانسته‌اند.

جهان‌نما
بحث روز
جهان‌نما

رادیو

وقت روایت شماست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما
ارسال کنید