• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خارجه روسیه: سلاح‌های امریکایی در افغانستان می‌تواند به بی‌ثباتی منطقه کمک کند

۵ ثور ۱۴۰۲، ۲۲:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که سلاح‌های باقی مانده از امریکا اگر به دست تروریست‌های‌ شبه نظامی در افغانستان بیفتد، به بی‌ثباتی افغانستان و کشورهای اطراف آن کمک خواهد کرد. او امریکایی‌ها را متهم کرد که «تسلیحات‌شان را عمداً در افغانستان رها کردند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه بحران امنیتی کنونی در افغانستان و پاکستان را مصداق بارز رفتار «بی‌ملاحظه» غرب، به ویژه ناتو، در قبال جنوب آسیا دانست.

او با اشاره به دست یافتن جنگجویان پاکستانی به سلاح امریکایی گفت که ممکن است این تسلیحات به زودی از مناطق جنگ‌زده در منطقه سر بیرون آورد.

او افزود: «بدیهی است که غرب سیاست‌ اصول دوگانه را دنبال می‌کند و این وضعیت به وضوح نشان می‌دهد که [غرب] می‌خواهد از منابع گروه‌های تروریستی برای برهم زدن اوضاع در راستای منافع خودخواهانه خود استفاده کند.»

مقامات پاکستانی در این اواخر به تکرار گفته‌اند که جنگجویان مربوط به تحریک طالبان پاکستان و دیگر گروه‌های مسلح فعال در این کشور از سلاح‌های پیشرفته امریکایی و غربی که در افغانستان به جا مانده‌اند استفاده می‌کنند. این مقامات می‌گویند که بعضی از سلاح‌ها شورشیان خیلی مدرن‌تر از تسلیحاتی است که نیروهای پاکستان استفاده می‌کنند.

کاخ سفید در پاسخ به انتقاد نمایندگان جمهوری‌خواه کانگرس در مورد خطرات سلاح‌های به جا مانده امریکایی در افغانستان گفته است که این تسلیحات در سال‌های قبل از سقوط در اختیار ارتش افغانستان قرار گرفته بود.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت کاخ سفید گفت که خروج امریکا از افغانستان باعث افتادن این سلاح‌ها به دست طالبان نشده است.

مقامات امریکایی حکومت اشرف غنی و عدم تمایل سربازان افغان به جنگ با طالبان را دلیل فروپاشی ارتش و افتادن سلاح‌ها به دست طالبان می‌دانند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

وزیر خارجه روسیه:طالبان را تا زمانی که به تعهدات خود عمل نکند، به رسمیت نمی‌شناسیم

۵ ثور ۱۴۰۲، ۲۱:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

سرگئی لاوروف روز سه‌شنبه گفت که روسیه طالبان را تا زمانی که به تعهداتش و خواسته‌های بین‌المللی عمل نکند، به رسمیت نخواهد شناخت. او افزود که شرایط شناسایی رسمی طالبان تشکیل حکومت فراگیر با حضور اقوام و نیروهای سیاسی، و همچنین رعایت حقوق بشر است.

وزیر خارجه روسیه طالبان را «واقعیت» افغانستان توصیف نمود و بر تعامل با این گروه تاکید کرد.

لاوروف در کنفرانس خبری خود در پاسخ به پرسش مریم رحمتی از افغانستان اینترنشنال گفت: «ما طالبان را تا زمانی که به تعهدات خود عمل نکند، به رسمیت نمی‌شناسیم. همان طور که کشورهای جهان گفته‌اند، این تعهدات شامل تشکیل حکومت فراگیر است.»

او افزود: «حکومت فراگیر نه تنها به معنای حضور تمام اقوام بلکه نیروهای سیاسی نیز است. طالبان می‌گویند که در حکومت آنان ازبیک‌ها و هزاره‌ها نیز حضور دارند. این واقعیت دارد اما آن‌ها عضوی از گروه طالبان اند. باید نیروهای سیاسی نیز [در حاکمیت] حضور پر رنگ داشته باشند.»

وزیر خارجه روسیه افزود که رعایت حقوق بشر به خصوص حقوق زنان جز شرایط شناسایی رسمی است.

طالبان تا هنوز تشکیل حکومت با حضور دیگر گروه های سیاسی را رد کرده است و مسائل مربوط به حقوق بشر را جز «مسائل داخلی» افغانستان خوانده که رهبر این گروه در مورد آن تصمیم می‌گیرد.

وزیر خارجه روسیه از نشست آنتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل، با نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان در قطر حمایت کرد. او از کشورهای غربی خواست که سهم بیشتری در کمک به افغانستان بگیرند.

لاوروف روز گذشته برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل به نیویارک سفر کرد و ریاست دوره‌ای این شورا را برای ماه اپریل به عهده داشت.

سخنگوی ارتش پاکستان: کار حصارکشی مرز پاکستان با افغانستان به زودی تمام می‌شود

۵ ثور ۱۴۰۲، ۲۰:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

دگرجنرال احمد شریف، سخنگوی ارتش پاکستان، روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که کار حصارکشی مرز پاکستان و افغانستان ۹۸ درصد پیش رفته است و به زودی تمام می‌شود. او تروریست‌های آموزش‌دیده در افغانستان را مسئول حمله بر مسجد پولیس‌ لاینز پشاور دانست.

شریف گفت که حمله بر مسجد پولیس لاینز پشاور توسط یک شهروند افغانستان، از ولایت قندوز طراحی شده بود. او این شهروند افغانستان را مربوط به جماعت الاحرار دانست که با تحریک طالبان پاکستان همکار است.

او افزود که برخی از «تروریست‌‌های» دستگیرشده توسط مولوی عبدالبصیر، معروف به اعظم صافی، در افغانستان آموزش دیده‌اند.

حمله انتحاری بر مسجد پولیس لاینز در پشاور در ماه دلو پارسال منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد که بیشتر قربانیان نیروی پولیس پاکستان بودند.

تحریک طالبان پاکستان نخست مسئولیت این حمله را به عهده گرفت اما بعداً نقش خود در این رویداد را انکار کرد.

سخنگوی ارتش پاکستان گفت: «حصارکشی ۲۶۱۱ کیلومتر سرحد پاکستان و افغانستان ۹۸ درصد تکمیل شده است. کار ساخت برج‌های دیده‌بانی مرزی با افغانستان نیز ۸۵ درصد تکمیل شده است.»

جنرال شریف گفت که امیدوار است ۲ درصد حصارکشی باقی‌مانده و ساخت ۱۵ درصد برج‌های دیده‌بانی به زودی به پایان می‌رسد.

او در این کنفرانس مطبوعاتی به طور ضمنی اشاره کرد که پس از روی کار آمدن حکومت طالبان در افغانستان تعداد حملات تروریستی در پاکستان افزایش یافته است.

ملل متحد دیپلومات ترک را به عنوان هماهنگ‌کننده ماموریت ویژه ارزیابی افغانستان تعیین کرد

۵ ثور ۱۴۰۲، ۱۹:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

سرمنشی سازمان ملل روز سه‌شنبه فریدون سینیرلی‌اوغلو را به عنوان نماینده خود برای ارزیابی وضعیت افغانستان تعیین کرد. این دیپلومات ترکی براساس قطعنامه ۲۶۷۹ شورای امنیت تعیین شده تا ارزیابی و پیشنهاداتش را برای اتخاذ رویکردی یکپارچه برای رسیدگی به چالش‌های افغانستان ارائه دهد.

سینیرلی‌اوغلو وزیر خارجه ترکیه در سال ۲۰۱۵ بود و بعداً به عنوان نماینده ترکیه در سازمان ملل انتخاب شد.

در بیانیه سازمان ملل در مورد ماموریت نماینده جدید سرمنشی برای افغانستان آمده است: «آقای سینیرلی‌اوغلو ماموریت دارد که مستقلانه بررسی کرده و پیشنهادات خود را برای تنظیم یک رویکرد یکپارچه و هماهنگ برای رسیدگی به چالش‌های برخاسته از ناحیه افغانستان ارائه کند.»

با ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ملل به دستور طالبان، ملل متحد برسر دوراهی ماندن و ترک افغانستان قرار گرفته است. این سازمان برای ارائه خدمات به زنان در افغانستان بر کار کارمندان زن خود تاکید دارد.

سرمنشی سازمان ملل قرار است تا چند هفته دیگر با نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان ببیند. استفان دوجاریک سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفت که یکی اهداف این نشست در قطر هماهنگ کردن تلاش‌ها و ارسال پیام واحد از سوی کشورهای دخیل به طالبان است.

نماینده سابق امریکا: افراط‌گرایان تاجیکستانی به افغانستان رفته و به داعش پیوسته‌اند

۵ ثور ۱۴۰۲، ۱۹:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

زلمی خلیلزاد گزارش واشنگتن‌پست درباره بدل شدن افغانستان به پناهگاه تروریسم را «مبالغه هیجان‌ انگیز» خواند. با این حال، او اذعان کرده که داعش به عنوان یک تهدید در افغانستان وجود دارد. او مدعی شد که «افراط‌گرایان تاجیکستانی توانسته‌اند به افغانستان بروند و به داعش بپیوندند.»

زلمی خلیلزاد روز سه‌شنبه در توییتی نوشت: «داعش به عنوان یک تهدید در افغانستان باقی مانده است و باید دید که آیا طالبان می‌توانند آن را را از بین ببرند یا خیر.»

سفیر سابق امریکا در افغانستان گفت که کنترول مرزهای افغانستان یکی از بزرگترین چالش‌ها در زمان حضور نیروهای امریکا در افغانستان بود. او تاکید کرده است که همسایگان افغانستان به ویژه تاجیکستان، پاکستان و ایران «باید سهم خود را برای جلوگیری از عبور تروریست‌های داعش به افغانستان انجام دهند.»

کشورهای همسایه افغانستان در حدود هژده ماه گذشته به طور پیوسته از نگرانی‌شان درباره امنیت مرزها با افغانستان سخن گفته‌اند. کشورهای آسیای میانه پیش از این رزمایش نظامی را در امتداد مرز با افغانستان برگزار کرده‌اند.

نماینده پیشین ایالات متحده در امور افغانستان در توییت تازه خود نوشته است که ایالات متحده و طالبان منافع مشترکی در برابر داعش دارند. او می‌گوید که از نظر ایالات متحده، مبارزه با القاعده نتایج مثبتی داشته ولی تهدید داعش در افغانستان کمابیش ثابت مانده است.

روزنامه واشنگتن پست روز شنبه به نقل از اسناد فاش‌شده امریکا گزارش داد که افغانستان بار دیگر به مرکز تروریسم و هماهنگی داعش تبدیل شده است.

در این گزارش آمده که ارزیابی سری پنتاگون نشان می‌دهد گروه داعش قصد دارد با استفاده از خاک افغانستان، حملاتی را در اروپا و آسیا انجام دهد.

زلمی خلیلزاد در واکنش به این گزارش می‌گوید زمانی که ایالات متحده هنوز در افغانستان نیرو داشت، داعش خراسان قصد داشت به ایالات متحده و غرب حمله کند. خلیلزاد به نقل از دفتر اطلاعات ملی امریکا نوشته است که داعش خراسان هنوز قصد دارد حملاتی را علیه غرب طرح‌ریزی کند.

آقای خلیلزاد در پایان رشته‌توییت خود توصیه کرده است که «ما باید طالبان را به تعهداتش در قبال تروریسم متعهد نگه داریم.» او همچنین معتقد است که امریکا باید به سهم خود، تحولات را نظارت کند و توانایی خود را برای دفاع حفظ کند.

نماینده پیشی امریکا در امور افغانستان می‌گوید این کشور باید در برخورد با طالبان «برای مبارزه با تروریسم و منافع ژئوپلیتیکی امریکا عملگرا» باشد ولی به ابراز نگرانی‌هایش درباره وضعیت حقوق بشر در افغانستان ادامه دهد.

زلمی خلیلزاد باری دیگر تاکید کرده است که تجربه حضور طالبان در شهرهای افغانستان در دو سال گذشته «بهتر از چیزی بود که انتظار می‌رفت.» او گفته تلفات جانی در افغانستان نسبت به زمانی که امریکا در این کشور حضور داشت کاهش یافته است.

نشر گزارش واشنگتن‌پست درباره «تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه تروریسم» پیش از این با واکنش تند طالبان نیز مواجه شده بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در واکنش رسمی گفته بود این گزارش نشان می‌دهد که بعضی از امریکایی‌ها هنوز به دشمنی [با طالبان] ادامه می‌دهند.

محمدنبی عمری، معین وزارت داخله طالبان نیز در واکنشی اعلام کرده است که «داعش در افغانستان پدیده ساخته‌شده توسط اشغالگران خارجی است» و بیشتر از آنکه در عمل دیده شود، در رسانه‌ها منعکس می‌شود.

آقای عمری واضح نکرده که منظورش از «اشغالگران خارجی» کدام کشورهاست. با این حال، طالبان معمولا از ایالات متحده امریکا و کشورهایی که در چارچوب ائتلاف ناتو در میان سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در افغانستان حضور داشتند، به عنوان «اشغالگر» نام می‌برند.

نماینده ویژه امریکا به نگرانی‌ها درباره «به رسمیت شناختن طالبان» پاسخ داد

۵ ثور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان می‌گوید پیام‌هایی دریافت کرده که در آن‌ها از «به رسمیت شناختن طالبان» ابراز نگرانی شده است. رینا امیری روز سه‌شنبه در توییتی نوشت واضح می‌کنیم که «بدون رعایت حقوق همه افغان‌ها به ویژه زنان، روابط با طالبان عادی نخواهد شد.»

پس از آنکه در روز دوشنبه هفته گذشته معاون دبیرکل سازمان‌ ملل در دانشگاه پرینستون گفت که در نشست دوحه در اوایل ماه می درباره «مقدمات به رسمیت شناختن طالبان» بحث خواهد شد، موجی از نگرانی‌ها و انتقادات درباره اظهارات او در داخل و بیرون از افغانستان شکل گرفته است.

امینه محمد در این نشست گفته بود که کشورهای جهان برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان باید بر مسئله تعامل با طالبان بحث کنند.

بسیاری از گروه‌های سیاسی، حقوق بشری و مدنی افغانستان در داخل و بیرون از این کشور اظهارات خانم محمد را «تلاشی برای تطهیر طالبان» تعبیر کردند.

کمیسیون حقوق بشر افغانستان در یک واکنش بی‌پیشینه از امنیه امحمد خواست که به خاطر سخنان اخیرش از مردم افغانستان عذرخواهی کند.

پیش از این معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز گفته بود که هدف از برگزاری نشست دوحه «بحث بر سر به رسمیت شناختن طالبان نیست.»

ودانت پتل تصریح کرد که هر گونه بحث درباره به رسمیت شناختن طالبان در نشست آینده سازمان‌ملل غیرقابل قبول است.

قرار است در اوایل ماه می نشستی با حضور دبیرکل سازمان ملل درباره افغانستان در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.

پیش از این واکنش‌های گسترده به اظهارات امنیه محمد، سازمان ملل را وادار کرد که درباره اظهارات او وضاحت بدهد. سخنگوی سازمان‌ ملل در پاسخ به این نگرانی‌ها اعلام کرد که نشست دوحه بر مساله به رسمیت شناختن طالبان متمرکز نخواهد بود.

به گفته سخنگوی سازمان ملل این نشست برگزار می‌شود تا موضع واحدی درباره مساله افغانستان در جامعه جهانی به میان آید.