عمران خان: ارتش پاکستان آشکارا تلاش دارد که حزب تحریک انصاف را نابود کند

نخست‌وزیر سابق پاکستان ارتش و سازمان استخباراتی این کشور را متهم به تلاش آشکار برای «نابودی» تحریک انصاف پاکستان، حزب سیاسی خود کرد. عمران خان در مصاحبه‌ای در خانه‌اش در لاهور گفت «شکی ندارد» که در دادگاه نظامی محاکمه و به زندان انداخته خواهد شد.

آقای خان قبلاً هم از دخالت ارتش در سرکوب حزبش سخن گفته بود، اما در مصاحبه‌ شنبه شب خود این موضوع را با صراحت بیشتری بیان کرد.

قهرمان سابق کریکت پاکستان در پاسخ به این سوال که چه کسی پشت سرکوب حزب او بوده است، به رویترز گفت: «این قطعاً تشکیلات (ارتش) است. بدیهی است که منظورم از تشکیلات، تشکیلات نظامی است، زیرا آنها اکنون واقعاً آشکار هستند. پنهان نیستند.»

ارتش پاکستان در ۷۵ سال گذشته کنترول قدرت را به طور مستقیم یا غیرمستقیم به دست داشته است. سخنگوی ارتش به درخواست اظهار نظر درباره اظهارات تازه عمران خان پاسخ نداده است.

براساس نظرسنجی‌ها، بن‌بست یک ساله بین آقای خان، یکی از محبوب‌ترین رهبران سیاسی پاکستان و ارتش در ماه گذشته زمانی به اوج خود رسید که هواداران او ساختمان‌ها و اموال نظامی را غارت کردند و به آتش کشیدند.

ناآرامی‌های سیاسی باعث افزایش عدم اطمینان در میان جمعیت ۲۲۰ میلیونی و ارتش مجهز به سلاح هسته‌ای در کشوری شد که از بحران اقتصادی هم رنج می‌برد.

بعد از تظاهرات خشونت‌آمیز هواداران خان، حکومت پاکستان فرایند محاکمه ده‌ها نفر از جمله اعضای حزب عمران خان را به اتهام دست داشتن در تظاهرات در دادگاه نظامی آغاز کرد.

این دادگاه‌ معمولاً مخصوص نیروهای نظامی یا کسانی است که به عنوان دشمنان دولت طبقه‌بندی می‌شوند.

عمران خان اشاره با این دادگاه گفت: «این تنها راهی است که آنها مرا به زندان می‌برند.»

نخست‌وزیر پیشین پاکستان افزود که حدود ۱۵۰ پرونده جنایی علیه او تشکیل شده است. آقای خان گفت که این همه پرونده «بیهوده» هستند و در دادگاه غیرنظامی کنار هم گذاشته شده‌اند.

آقای خان گفت: «تنها امید آنها (ارتش) به دادگاه نظامی است، زیرا آنها مصمم هستند که من را از سر راه بردارند. فکر می‌کنم که این کار را انجام خواهند داد. تمام تلاش دادگاه‌های نظامی آنها بر این است که مرا زندانی کنند.»

آقای خان، که به قید وثیقه آزاد شده است، گفت: «من قطعاً شک ندارم که دادگاه‌های نظامی برای من در نظر گرفته شده است.»

سازمان عفو بین‌الملل گفته که دادگاه‌های نظامی پاکستان قبلاً به روند قانونی، عدم شفافیت، اعترافات اجباری و اعدام‌ها پس از محاکمه‌های ناعادلانه بی‌اعتنایی کرده‌اند.

عمران خان سازمان اطلاعات ارتش (آی‌اس‌آی) را نیز به سرکوب تظاهرات هوادارانش متهم کرد.

او گفت که دو تن از اعضای ارشد حزبش را این سازمان برای گفت‌وگو فراخواند و «زمانی که آنها به آنجا رفتند، آنها را بستند و گفتند شما به شرطی رها خواهید شد که از عضویت خود در تحریک انصاف منصرف شوید.»

آقای خان گفت که برای یافتن راه خروج از بحران کنونی تلاش کرد که برای گفت‌وگو با ارتش تماس بگیرد، اما پاسخی دریافت نکرد و نمی‌داند که جنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش، چرا او را به حاشیه رانده است.