• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نخست‌وزیر کمبودیا پس از نزدیک به چهل سال حکومت، قدرت را به پسرش می‌سپارد

۴ اسد ۱۴۰۲، ۱۱:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

هون سن، نخست‌وزیر کمبودیا، پس از نزدیک به چهار دهه حکومت، اعلام کرد که استعفا می‌کند و قدرت را به پسر ارشدش انتقال می‌دهد. طبق اعلام آقای سن، قرار است هون مانه ۴۵ ساله روز نوزدهم اسد به عنوان نخست‌وزیر بعدی منصوب شود.

این اعلام انتقال قدرت سه روز پس از آن صورت گرفت که حزب آقای سن مجدداً همه کرسی‌ها پارلمان را در یک انتخابات غیررقابتی به دست آورد.

تحلیلگران می گویند که هون سن ۷۰ ساله پس از نزدیک به چهار دهه حکومت به طور فزاینده‌ای اقتدارگرا شده است.

هون سن برای اولین بار در سال ۲۰۲۱ اعلام کرد که قدرت را انتقال می‌دهد، اما تا روز چهارشنبه (چهارم اسد) کسی نمی‌دانست چه زمانی این انتقال انجام می‌شود.

او در یک برنامه ویژه در تلویزیون دولتی گفت: «من می‌خواهم اعلام کنم که دیگر به عنوان نخست‌وزیر ادامه نمی‌دهم.»

نخست‌وزیر کمبودیا گفت که از سمت خود کناره‌گیری می‌کند، زیرا ماندن او در سمت نخست‌وزیری می‌تواند باعث بی‌ثباتی شود.

با این حال، تحلیل‌گران معتقدند که او با حفظ رهبری حزب حاکم مردم کمبودیا، همچنان کنترول نهایی قدرت را در دست خواهد داشت.

فرزند ارشد او نقش رهبری را در مبارزات انتخاباتی ۲۳ جولای امسال بر عهده گرفت و در راهپیمایی‌ها بیشتر در کنار پدرش دیده می‌شد.

آقای سن از سال ۱۹۸۵ بر این کشور ۱۶ میلیونی در جنوب‌شرق آسیا حکومت می‌کند.

پربازدیدترین‌ها

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند
۱

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۲

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۳

طالبان در غزنی یک یوتیوبر را بازداشت کرد

۴

استخبارات طالبان دو خبرنگار طلوع‌نیوز را بازداشت کرد

۵

شهروندان از پرواز هواپیماها و شلیک‌های پی‌هم در کابل خبر دادند

•
•
•

مطالب بیشتر

سه نفر از جمله دو خلبان هواپیمای آتش‌نشان در آتش‌سوزی جنگل‌های یونان جان باختند

۴ اسد ۱۴۰۲، ۰۴:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های یونانی اعلام کردند که سه نفر از جمله دو خلبان نیروهای آتش‌نشانی در آتش‌سوزی‌های جنگلی یونان جان باخته‌اند. آتش از یک هفته به این‌سو در جزایر یونان شعله‌ور است. نخست‌ویر یونان روز سه‌شنبه (سوم اسد) نسبت به «روزهای سخت پیش‌رو» هشدار داد.

نیروی هوایی یونان روز سه‌شنبه (سوم اسد) اعلام کرد که به دنبال سقوط یک هواپیمای آتش‌نشانی در جزایر اویا در شرق آتن،‌ دو خلبان آن جان باختند.

رسانه‌های دولتی هم در حادثه‌ای جداگانه، از پیدا شدن جسد مردی در این جزایر خبر داده‌اند.

آتش‌سوزی جنگل‌ها در جزایر تایوان چهارشنبه گذشته آغاز شد و در حال حاضر صدها نیروی آتش‌نشان با کمک ترکیه و اسلواکیا در حال مقابله با آتش‌سوزی‌اند.

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌ویر یونان روز سه‌شنبه نسبت به دشواری روزهای آینده هشدار داد.

همچنین پیش‌بینی شده که دمای هوا در یونان، این هفته از ۴۴ درجه سانتیگراد فراتر خواهد رفت.


شهبار شریف: اگر پاکستان سقوط می‌کرد تا قیامت لکه سیاهی بر پیشانی من می‌ماند

۳ اسد ۱۴۰۲، ۱۵:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان گفته که اگر این کشور در زمان حکومت او با سقوط مواجه می‌شد، لکه سیاهی بر پیشانی‌اش تا ابد می‌ماند و بر سنگ قبرش می‌نوشتند که در زمان او پاکستان سقوط کرد.

روزنامه جیونیوز چاپ پاکستان روز سه‌شنبه، سوم اسد، نوشت که آقای شریف در مراسم گذاشتن سنگ‌بنای پروژه‌های توسعه‌ای در دره اسماعیل‌خیل گفت که در پانزده تا شانزده ماه گذشته سخت‌ترین چالش‌های تاریخ کشور را به ارث برده است.

نخست‌وزیر پاکستان با شاره به آشوب‌های پس از برکناری عمران خان، نخست‌وزیر سابق گفت که رئیس تحرک انصاف برای درخشش سیاست‌های خود سنگ تمام گذاشت تا دولت را قربانی کند.

او افزود که تجارت به دلیل ملی‌گرایی رهبر حزب تحرک انصاف با چالش مواجه شده است. به گفته نخست‌وزیر پاکستان، عمران خان توافقنامه‌ای را که در زمان حکومتش با صندوق بین‌المللی پول امضا کرده بود، زیرپا گذاشت.

آقای شریف گفت که خسارات هنگفت به اقتصاد کشور وارد شد، ولی تاکید کرد: «از سقوط آن توانستیم جلوگیری کنیم.»

نخست‌وزیر پاکستان همچنین گفت که زیان‌های هنگفتی در خط انتقال برق وارد شد که به باور او، دلیل آن دزدی سرمایه‌گذاران بزرگ برق است.

او تاکید کرد که باید سرنوشت کشور تغییر کند و جلو فساد و مخارج کلان گرفته شود. آقای شریف افزود که برنامه بزرگی برای توسعه آماده کرده که اساس این تغییر را می‌سازد.

چین گانگ، وزیر خارجه چین پس از هفته‌ها غیبت برکنار شد

۳ اسد ۱۴۰۲، ۱۴:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

چین گانگ، وزیر خارجه چین، که در نزدیک به دو ماه گذشته در انظار عمومی دیده نشده بود، از سمت خود برکنار شده است. پخش شدن این خبر در روز سه‌شنبه (سوم اسد) در تلویزیون دولتی چین به چندین هفته گمانه‌زنی در مورد سرنوشت آقای چین پایان داد.

درباره غیبت چین گانگ از اواخر ماه جون هنوز به صورت رسمی توضیحی داده نشده است.

غیبت طولانی او بحث‌هایی را در محافل سیاسی چین برانگیخته بود و زمینه بروز یکی از چالش‌های جدی را در برابر شی‌ جین‌پینگ، رئیس‌جمهور این کشور، فراهم کرده بود.

در خبر کوتاه تلویزیون دولتی چین در این مورد آمده که وانگ یی، دستیار ارشد رئیس‌جمهور در امور سیاست خارجی، به جای آقای چین تعیین شده است.

وانگ یی، رئیس کمیسیون مرکزی امور روابط خارجی، که از نظر رده‌بندی دولتی بالاتر از چین گانگ و به عنوان بالاترین مقام سیاست خارجی دولت شی جین‌پینگ شناخته می‌شد، به جای او تعیین شده است.

آقای وانگ در زمان غیبت آقای چین امور وزارت خارجه را به پیش می‌برد و در شماری از مجالس دیپلوماتیک، از جمله نشست وزیران خارجه کشورهای عضو بریکس، به نمایندگی از کشورش شرکت کرد.

وانگ یی در دو دور نخست ریاست جمهوری شی جین‌پینگ هم وزیر خارجه او بود. چین گانگ پس از آغاز سومین دوره ریاست جمهوری آقای شی در ماه دسامبر سال گذشته به وزارت خارجه منصوب شد.

معاون وزیر خارجه پاکستان با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان دیدار کرد

۳ اسد ۱۴۰۲، ۱۴:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

حنا ربانی کهر، معاون وزارت خارجه پاکستان، با فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان دیدار کرد. خانم ربانی در این دیدار تاکید کرد که تلاش‌های جهانی باید بر یافتن راه‌حل برای تقویت و ثبات اقتصاد افغانستان متمرکز شود.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز سه‌شنبه، سوم اسد، در توییتی نوشت که ربانی کهر افزود که این مسیرهای اقتصادی باید شهروندان عادی و به‌ویژه زنان و دختران افغان را تحت پوشش قرار دهد.

او همچنین از آمادگی کشورش برای کار با جامعه جهانی در مورد افغانستان خبر داد.

به تازگی آقای سینیرلی‌اوغلو با آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان نیز در مورد به رسمیت‌شناسی طالبان گفت‌وگو کرده است.

آقایان درانی و سینیرلی‌اوغلو درباره بحران بشری در افغانستان نیز صحبت کردند، موضوعی که قبلا سازمان ملل در مورد آن هشدار داده بود.

طالبان نگرانی‌های سازمان ملل درباره وضعیت افغانستان را «تبلیغات منفی» خوانده و رد کرده است.

نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان روز اول اسد پس از بازگشت از اولین سفرش به افغانستان، برتعهد قاطع اسلام‌آباد برای همکاری نزدیک با طالبان «در ارتباط به اهداف تقویت‌کننده صلح و امنیت در منطقه» تاکید کرد.

مرد هندی در حال گرداندن سر بریده خواهرش دستگیر شد

۳ اسد ۱۴۰۲، ۱۰:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

یک مرد ۲۲ ساله هندی در روستایی در ایالت اوتار پرادش به دلیل فرار خواهرش با یک مرد بیگانه، سر او را برید. پولیس در حالی این مرد جوان را دستگیر کرد که سر خواهر هجده‌ساله خود را در جاده می‌گرداند.

رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند که این دختر عاصفه نام داشته و با مردی با نام بابو از خانه فرار کرده و در یک خانه زندگی می‌کرده است. براساس گزارش‌ها، خانواده عاصفه از این مرد به پولیس شکایت کرده بوده است.

پس از مداخله پولیس، بابو دستگیر و عاصفه به خانواده‌اش بازگردانده شد.

اقدام عاصفه مخالفت شدید برادرش را برانگیخت و باعث دعواهای مکرر بین این دو شد. با بالاگرفتن تنش بین آنان، برادر عاصفه با یک وسیله برنده به زندگی خواهرش پایان داد.

هند و پاکستان در آسیای جنوبی از کشورهایی هستند که آمار قتل ناموسی در آن بسیار بالا است. دلیل بیشتر قتل‌های ناموسی خشونت جنسیتی مبتنی بر سنت‌های اجتماعی و مذهبی است.

پخش گزارش‌هایی از قتل‌های ناموسی در رسانه‌های هندی خشم بسیاری از فعالان حقوق بشر و زنان را نسبت به خشونت علیه زنان در پی داشته است.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که قتل‌های ناموسی در هند بیشتر از آنچه در آمار رسمی و رسانه‌های این کشور گزارش می‌شود در سراسر هند رواج دارد.

به گفته گروه‌های حقوق بشری ناظر، این خشونت نه تنها کمتر گزارش می‌شود، بلکه در قانون جزای هند بیشتر تحت عنوان‌های قتل، جراحت و آدم‌ربایی طبقه‌بندی می‌شود. این امر شناسایی و بررسی دلیل واقعی و ماهیت چنین خشونت‌هایی را دشوار می‌کند.