• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

محدودیت طالبان بر مراسم محرم؛ اشرف غنی از مردم خواست از هر نوع 'تفرقه و اختلاف' دوری کنند

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۹:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان گفته از همه مردم انتظار دارد «تجلیل از محرم را در فضای موجود بدل به وحدت و همدلی کرده و از هر نوع تفرقه و اختلاف دوری کنند.» اشرف غنی بدون اشاره‌ به محدودیت‌های طالبان بر محرم، مردم را به همزیستی و برادری تشویق کرد.

با شروع ماه محرم، طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای را بر شیعیان افغانستان اعمال کرد. شورای علمای شیعه افغانستان هرچند خواهان لغو این محدودیت‌ها شد، اما طالبان اعلام کرد تمام آنچه اعمال شده به دلایل امنیتی پابرجاست.

طالبان از شیعیان خواسته که از نصب داربست و پرچم‌های بزرگ مذهبی در سطح شهر خودداری کنند. طالبان همچنین گشایش سقاخانه و توزیع نوشیدنی در روزهای محرم را ممنوع کرده است.

در روزهای گذشته ویدئوهایی به افغانستان اینترنشنال رسید که افراد طالبان عزاداران محرم را لت‌وکوب می‌کنند.

سید محسن حجت، روحانی با نفوذ شیعه از برخورد خشن طالبان با عزاداران محرم به شدت انتقاد کرده و از مردم شیعه خواسته به دستورهای محدود‌کننده طالبان اعتنایی نکنند.

او محدودیت‌های طالبان را احترام نگذاشتن به مذهب مردم شیعه دانسته است.

محدودیت‌های طالبان واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته و شمار زیادی از جبهات ضد طالبان و چهره‌‌های شناخته شده افغانستان خواهان لغو آن شده‌اند.

اشرف غنی اما در پیامی که روز پنجشنبه (۵ اسد) در صفحه‌ فیسبوک خود منتشر کرده، در مورد محدودیت‌های طالبان بر شیعیان در محرم، هیچ اشاره‌ای نکرده است.

او تاکید کرده که یک نگاه گذرا به خوبی نشان خواهد داد که کلیه مذاهب مسلمانان، «اعم از تسنن و تشیع، مالامال از درس‌های همدلی و اخوت، همزیستی و برادری می‌باشند.»

اشرف غنی که در پیام‌های قبلی خود از طالبان انتقادهایی داشته، نوشته است: «امام حسین (رض) با یاران خود با پیام اصلاح به میدان آمد تا دین جد امجد خود را به محور اصلی آن که عدالت است، برگرداند. او اراده خونریزی نداشت، اما وقتی جنگ بر وی تحمیل شد، با فداکاری بی نظیر شهادت را در آغوش کشید.»

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مقامات طالبان و جمهوری اسلامی در مورد تشکیل کمیسیون مشترک کنسولی گفت‌وگو کردند

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۸:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های طالبان و جمهوری اسلامی ایران در دیداری در تهران درباره تشکیل کمیسیون مشترک کنسولی، مهاجران افغان و آغاز صدور پاسپورت برای نوزادان گفت‌وگو کردند.

خبرگزاری باختر روز پنجشنبه (۵ اسد) گزارش داد که فضل محمد حقانی، سرپرست سفارت طالبان در تهران با علیرضا محمودی، مدیرکل کنسولی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در تهران دیدار و گفت‌وگو کرده است.

گفت‌وگو درباره تشکیل کمیسیون مشترک کنسولی در حالی انجام شده که برخی نمایندگان مجلس جمهوری اسلامی مخالفت خود را بر ادامه روابط دیپلوماتیک با طالبان اعلام کردند.

فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جمهوری اسلامی گفته برای گرفتن حقابه، سفارت طالبان در تهران تعطیل شود. به گفته او، پس از هشدار رئیس‌جمهور ایران به طالبان در مورد حقابه، انتظار این بود که اقدامی انجام شود ولی نشد.

آقای مالکی در مصاحبه‌ای با رسانه عصر ایران که روز یکشنبه (اول اسد) منتشر شد، تاکید کرده است که برای دریافت حقابه ایران از رودخانه هلمند می‌توان سفارت طالبان را در تهران بست.

جمهوری اسلامی ایران ماه حوت ۱۴۰۱ سفارت افغانستان در تهران را به طالبان واگذار کرد.

وزیر خارجه طالبان: می‌خواهیم مفاد کمک‌های آینده به مردم برسد

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۷:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان به مقام‌های سازمان ملل گفت: می‌خواهیم کمک‌های آینده به افغانستان طوری مدیریت شود که مفاد آن به مردم برسد. وزارت خارجه طالبان می‌گوید نشست هماهنگی با دفاتر ملل متحد روز چهارشنبه (۴ اسد) در کابل برگزار شد.

در این نشست دانیل اندرس، معاون تنظیم امور بشردوستانه ملل متحد، روسای دفتر هماهنگی امور بشردوستانه (اوچا)، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه جهانی غذا، سازمان غذا و زراعت، اداره بین‌المللی مهاجرت حضور داشتند.

طبق خبرنامه وزارت خارجه طالبان، دانیل اندرس در این نشست گفته است: «هدف برنامه جدید ملل متحد این است که با درنظرداشت نیازمندی‌های درازمدت افغانستان و اصل پایداری کمک‌ها، تلاش‌های جهت‌های بشری و توسعه‌ای هماهنگ شود.»

در این خبرنامه که روز چهارشنبه (۴ اسد) منتشر شده آمده است که امیرخان متقی هم تاکید کرده طالبان «می‌خواهد با تبدیل‌کردن کمک‌های آینده به افغانستان به فرصت‌های کاری، طوری مدیریت شود که مفاد دوامدار آن به مردم برسد و افغانستان به‌طور مرحله‌‌ای به سوی خودکفایی حرکت کند.»

نشست هماهنگی دفاتر ملل متحد با وزارت خارجه طالبان در حالی برگزار شده که اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده گفته طالبان کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی را یک منبع درآمد می‌داند.

اداره توسعه بین‌المللی امریکا در گزارشی گفته که طالبان «به‌طور موثر» در بخش توزیع کمک‌های سازمان ملل نفوذ کرده‌اند. طبق این گزارش، طالبان به کمک‌های جهانی به عنوان منبع درآمد می‌نگرد و به همین دلیل به‌دنبال انحصار و کنترول بیشتری بر آن است.

این گزارش که یک نسخه آن به دست فارن پالیسی رسیده، تائید می‌کند که طالبان به‌طور سیستماتیک در نحوه توزیع کمک‌ها مداخله می‌کنند و این پرسش‌های جدی در مورد حضور و حفظ استقلال آژانس‌های سازمان ملل متحد در نحوه تخصیص کمک‌ها در افغانستان ایجاد می‌کند.

طالبان خواهان ادامه کمک‌های سازمان همکاری اسلامی به افغانستان شد

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۶:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

جمعیت هلال احمر افغانستان، تحت کنترول طالبان با قدردانی از کمک‌های سازمان همکاری اسلامی به افغانستان در سال گذشته، خواهان ادامه آن شد. مطیع‌الحق خالص، سرپرست این اداره با نماینده سازمان همکاری اسلامی در شهر جده عربستان دیدار کرده است.

در خبرنامه جمعیت هلال احمر افغانستان که روز پنجشنبه (۵ اسد) منتشر شده آمده است که نماینده امنیت غذایی سازمان همکاری اسلامی وعده سپرد که کمک‌ها به افغانستان ادامه خواهد داشت.

بر اساس این خبرنامه، سازمان همکاری اسلامی می‌خواهد پروژه‌های بشردوستانه جدیدی را در افغانستان بر اساس توافقنامه اجرا کند.

جزئیات این پروژه‌های جدید ارائه نشده است.

مطیع‌الحق خالص با هیئتی هلال احمر کویت و همچنین جمهوری اسلامی ایران در شهر جده عربستان سعودی دیدار و گفت‌وگو کرده است.

پس از روی کار آمدن طالبان و تشدید بحران غذایی و اقتصادی در افغانستان، سازمان همکاری اسلامی یک صندوق امانی بشردوستانه از طریق بانک توسعه اسلامی ایجاد کرد.

تاکنون میلیون‌ها دالر به این صندوق کمک شده است. فقط نایجریا سال گذشته میلادی یک‌ میلیون دالر به این صندوق اختصاص داد.

متقی برای گفت‌وگو با مقام‌های امریکایی به دوحه می‌رود

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۶:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در راس یک هیئت برای گفت‌وگو با مقام‌های امریکا اواخر ماه جولای به دوحه می‌رود. طالبان گفته در این سفر درباره «لغو تحریم‌ها و فهرست سیاه، آزادسازی دارایی‌های افغانستان و نقض حریم‌ هوایی کشور» گفت‌وگو خواهد شد.

وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه (پنجم اسد) در بیانیه‌ای نوشت که امیرخان متقی با شماری از مقام‌های حکومت قطر نیز درباره روابط دوجانبه گفت‌وگو خواهد کرد.

وزارت خارجه امریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که مقام‌های امریکایی این هفته با نمایندگان طالبان و "متخصصان تکنوکرات" وزارتخانه‌های کلیدی این گروه در دوحه دیدار خواهند کرد.

این وزارت گفته که دو طرف در مورد امنیت، مواد مخدر و حقوق زنان گفتگو می‌کنند.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه امریکا، قرار است تام وست، و رینا امیری، از ۲۶ تا ۳۱ جولای به آستانه قزاقستان و دوحه قطر سفر کرده و با هیئت طالبان دیدار کنند.

با این حال، معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفته که دیدار نمایندگان امریکا با طالبان در دوحه نشان‌‌دهنده تغییر در سیاست امریکا در قبال این گروه نیست.

ودانت پاتل چهارشنبه گفت که واشنگتن با طالبان «به شیوه درست و وقتی منافع امریکا ایجاب کند»، تعامل می‌کند.

سازمان محیط زیست ایران: طالبان در احیای دریاچه هامون همکاری نکند، فاجعه انسانی رخ می‌دهد

۵ اسد ۱۴۰۲، ۰۴:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

معاون سازمان محیط زیست ایران هشدار داد در صورت عدم همکاری طالبان در زمینه پرداخت حقابه و احیای دریاچه «هامون» فاجعه زیست محیطی و انسانی در سیستان و منطقه رخ خواهد داد. مجتبی ذوالجودی به خبرگزاری تسنیم گفت که تالاب‌های هامون «کاملا خشک» شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این مقام ایرانی افزود که حیات دریاچه هامون وابسته به سیلاب‌های رودخانه‌های بالادست از جمله فراه و هلمند افغانستان است. آقای ذوالجودی گفت: «متأسفانه با انحراف آب رودخانه هیرمند (هلمند) از مسیر طبیعی و ایجاد سازه‌های متعدد بر روی رود فراه در بالادست و عدم رعایت حقوق تاریخی و طبیعی این اکوسیستم، تالاب‌های هامون کاملاً خشک و بستر آن کانون برداشت گرد و غبار شده است.»

او هشدار داد که گستره طوفان‌های گرد و غبار برخاسته از بستر خشک تالاب تا افغانستان نیز خواهد رسید. به گفته معاون سازمان محیط زیست ایران در حال حاضر بر اثر پیامد این طوفان‌ها هزاران نفر در سیستان‌وبلوچستان مبتلا به بیماری و در شفاخانه بستری شده‌اند.

آقای ذوالجودی خواستار رعایت حسن همجواری و اجرای معاهده آب، اصلاح مسیر طبیعی رودخانه‌ها و پرداخت نیاز آب محیط زیستی پایین دست توسط افغانستان شد.

او از طالبان و نهادهای بین‌المللی خواست که «فارغ از بحث‌های سیاسی به حیات مجدد این اکوسیستم با ارزش بین‌المللی که وظیفه تمامی اعضای کنوانسیون تنوع زیستی جهانی از جمله افغانستان است، کمک کرده و از فاجعه محیط زیستی و انسانی در دشت سیستان و منطقه جلوگیری کنند.»

این مقام ایرانی تاکید کرد که توجه به این تعهدات بین‌المللی و لزوم دست‌یابی به حقابه محیط زیستی تالاب هامون از برنامه‌های جدی جمهوری اسلامی از طریق وزارت امور خارجه و وزارت نیروی این کشور است.

در ماه‌های گذشته، تنش‌ها میان طالبان و جمهوری اسلامی ایران بر پرداخت حقابه هلمند افزایش یافت.

ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور ایران در اواخر ماه ثور گذشته به طالبان هشدار داد: «حقابه هلمند را بدهید، بعد گلایه نکنید که به ما گفته نشد.»

طالبان در مقابل گفتند که متعهد به پرداخت حقابه ایران طبق معاعده آب بین ۱۳۵۱ است و دلیل کم‌شدن آب، خشک‌سالی است.

جمهوری اسلامی ایران اما گفته بودن یا نبودن آب در رودخانه هلمند، باید از سوی کارشناسان ایرانی بررسی و تایید شود.

روزنامه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه (سوم اسد) در مطلبی نوشت که با گذشت ۶۶ روز از هشدار رئیس‌جمهور ایران به طالبان درباره حقابه این کشور از رود هلمند، تغییری در موضع طالبان نیامده است.

این روزنامه نوشت:«در ۶۶ روز گذشته، تحرکات زیادی برای عملی شدن معاهده ۱۳۵۱ میان ایران و افغانستان در مورد حقابه هلمند به ایران صورت گرفته است، اما هیچ‌یک از آن‌ها موجب جاری شدن آب به سمت سیستان و بلوچستان نشده است.»

این روزنامه در مطلب خود نوشت که تاکنون این تهدیدها و ادعاهای مقامات جمهوری اسلامی ثمری نداشته و حکومت ابراهیم رئیسی برای پیگیری هشدار او یک اقدام سیاسی معمولی هم نکرد.