• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت خارجه روسیه می‌گوید اقدامات طالبان در مبارزه با گروه‌های تروریستی کافی نیست

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۱:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در سخنانی به مناسبت اولین سالگرد کشته شدن دیپلومات‌های روسیه در کابل گفته است که گروه‌های تروریستی همچنان در افغانستان فعال‌اند و اقدامات طالبان در مبارزه با آن‌ها کافی نیست.

سال گذشته در ۱۴ سنبله ۱۴۰۱ دو دیپلومات روسیه در یک حمله انتحاری در کابل کشته شدند. مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفت.

این دو دیپلومات میخائل شاه، سکرتر دوم و آدیگژی کوژوگت، کارشناس سفارت روسیه در کابل بودند.

ماریا زاخارووا روز سه‌شنبه (۱۴ سنبله ۱۴۰۲) در یک نشست خبری گفت: «امروز سالگرد رویداد غم‌انگیزی است. روزی که یک حمله تروریستی در نزدیکی سفارت روسیه در کابل رخ داد و در نتیجه دو کارمند نمایندگی دیپلوماتیک ما کشته شدند.»

سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: مشکل مبارزه با گروه‌های تروریستی بین‌المللی در افغانستان هنوز حاد است.

او تاکید کرد که برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در افغانستان و ثبات در این کشور، همکاری مشترک کشورهای منطقه لازم است.

به گفته وی، فقط با همکاری همه منطقه جلوگیری از گسترش فعالیت‌های تروریستی از افغانستان به کشورهای همسایه ممکن است.

کشورهای همسایه افغانستان از جمله تاجیکستان بارها هشدار داده‌اند که جنگجویان داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در مرزها حضور فعال دارند.

داعش در دو سال گذشته چندین حمله راکتی از خاک افغانستان به اوزبیکستان و تاجیکستان داشته است.

خبرگزاری‌های دولتی تاجیکستان همین امروز (چهارشنبه ۱۵ سنبله) به نقل از امنیت ملی این کشور گزارش دادند که سه عضو یک گروه تروریستی بین‌المللی از افغانستان وارد این کشور شده بودند و قصد اقدامات تروریستی را داشتند که هدف قرار گرفتند و کشته شدند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۵

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

وزارت داخله طالبان: نیروهای ما به حمله پاکستانی‌ها در تورخم پاسخ دادند

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۱:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت داخله طالبان با تایید درگیری نظامی این گروه با مرزبانان پاکستان در تورخم، گفت افراد طالبان به حمله پاکستان واکنش نشان دادند. منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند در این درگیری دست‌کم دو عضو طالبان کشته و یک نظامی پاکستان زخمی شده است.

به گفته منابع محلی، درگیری میان دو طرف متوقف شده است.

این منابع افزودند که در این درگیری چند غیرنظامی نیز زخمی شده‌اند.

عبدالمتين قانع، سخنگوی وزارت داخله طالبان در رشته توییتی نوشت که این درگیری در شهرک تورخم در ولسوالی مومنددره ننگرهار رخ داده است. او گفته که هر دو طرف از این درگیری آگاه هستند و تلاش می‌کنند تا از تکرار چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنند.
وزارت داخله طالبان در مورد تلفات نیروهای این گروه و زخمی شدن غیرنظامیان جزئیات نداده است.

مقامات پاکستانی تاکنون در مورد این درگیری چیزی نگفته‌اند.

نیروهای طالبان و مرزبانان پاکستان روز چهارشنبه (۱۵ سنبله) در مرز تورخم درگیر شدند. به گفته منابع، پس از وقوع درگیری نظامی، مرز تورخم به روی رفت و آمد بسته شده است.

ویدیوهایی که در اختیار ما قرار گرفته محل درگیری را نشان می‌دهد و در آن صدای درگیری شنیده می‌شود. در این ویدیوها دیده می‌شود که موترهای باربری و مردم سراسیمه بازار تورخم را ترک می‌کنند.

به گفته منابع، درگیری پس از آن آغاز شد که افراد طالبان قصد داشتند در برابر کمیساری در مرز تورخم یک پاسگاه ایجاد کنند.

در همین حال، منابع در پاکستان نیز گفتند درگیری پس از اقدام طالبان برای ایجاد یک پاسگاه رخ داده است.

منابع در پاکستان نیز بسته شدن مرز تورخم را تایید کردند.

اخیراً سخنگوی وزارت داخله طالبان گفت که در دو سال گذشته این گروه نزدیک به پنجاه درگیری مرزی با ایران، پاکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان داشته است.

نیروهای امنیتی تاجیکستان سه 'تروریست' را در نزدیکی مرز افغانستان کشتند

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۰:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری دولتی تاجیکستان از کشته شدن سه «تروریست» به دست نیروهای امنیتی این کشور در مرز افغانستان خبر داد. کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته این افراد که اعضای گروه «جماعت انصارالله» هستند، از ناحیه مرزی درواز، از افغانستان وارد این کشور شده بودند.

خبرگزاری خاور روز چهارشنبه (۱۵ سنبله) نوشت که اعضای یک سازمان تروریستی بین‌المللی در شب‌های ۲۹ تا ۳۰ آگست، به منظور انجام اقدامات تروریستی در منطقه کوران ناحیه درواز، وارد خاک تاجیکستان شدند.

طبق این گزارش، این افراد قصد داشتند که در آستانه تجلیل از روز استقلال تاجیکستان، حملات خود را راه‌اندازی کنند.

خاور به نقل از کمیته امنیت ملی تاجیکستان نوشته که نیروهای امنیتی این کشور، منطقه را محاصره کردند و پس از آن‌که «تروریستان» تسلیم نشدند، آنها را از پا درآرودند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان افزود که همراه با این افراد، مقدار زیادی سلاح، مهمات، مواد منفجره و «وسایل ارتباطی برای تامین تروریست‌ها از خاک کشور همسایه منتقل و مخفی شده است.»

خاور نوشته است که پس از انجام تحقیق و بررسی مدارک به دست آمده از جنگجویان، مشخص شد که آنها عضو گروه «جماعت انصارالله» هستند.

طبق گزارش، هر سه نفر اهل تاجیکستان هستند.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، این چندمین بار است که نیروهای امنیتی تاجیکستان از کشته تروریستان در نزدیکی مرز افغانستان خبر می‌دهند.

در ماه ثور امسال نیز کمیته امنیت ملی تاجیکستان اعلام کرد که دو عضو سازمان‌های تروریستی بین‌المللی که از مرز افغانستان وارد تاجیکستان شده بودند، هدف قرار گرفتند و کشته شدند.

کمیته امنیت ملی تاجیکستان گفته بود که این دو نفر، قصد حملات تروریستی در تاجیکستان را داشتند.

مقام‌های تاجیکستان و سایر کشورهای آسیای میانه، بارها از افزایش فعالیت‌های تروریستی در افغانستان و سرازیر شدن آنها به این کشورها، ابراز نگرانی کرده‌اند.

طالبان نشستی زیر نام «روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان» در کابل برگزار کرد

۱۵ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۰۹:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

طالبان از برگزاری نشستی زیر نام «روابط تجارتی و اقتصادی افغانستان» در کابل خبر داد. رسانه‌های طالبان نوشته‌اند که این نشست با حضور ملا برادر، معاون اقتصادی رئيس‌الوزرای این گروه، تاجران افغان و یک «هیئت تاجران امریکایی» برگزار شده است.

طالبان درباره هیئت تاجران امریکایی توضیح نداده، اما گفته که قرار است یک تن از اعضای این هیئت، درباره وضعیت کنونی افغانستان به کانگرس امریکا گزارش دهد.

طالبان همچنین گفته این هیئت برای سرمایه‌گذاری در افغانستان به کابل آمده است.

تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان گزارش داد که اعضای هیئت تجارتی امریکا برای آزادسازی ذخایر ارزی بانک مرکزی و رفع تحریم‌ها بر سیستم بانکی افغانستان تلاش می‌کنند.

معاون اقتصادی رئيس‌الوزرای طالبان در این نشست گفت که با فراهم شدن زمینه سرمایه‌گذاری در افغانستان، علاوه بر افغان‌ها خارجی‌ها نیز می‌توانند در این کشور سرمایه‌گذاری کنند.

عبدالغنی برادر گفت که طالبان یک کمیته «بین‌الوزارتی» را به هدف تسهیل فعالیت سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی ایجاد کرده است.

ملا برادر ادعا کرد که پس از تسلط طالبان، وضعیت اقتصادی افغانستان رو به بهبود گذاشته است.

این مقام ارشد طالبان در حالی از بهبودی وضع اقتصادی افغانستان می‌گوید که طبق گزارش‌ سازمان‌های کمک‌رسان، دست‌کم ۲۰ میلیون نفر در کشور با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

یک چهارم متقاضیان پناهندگی در اروپا، افغان‌ها و سوری‌ها اند

۱۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۹:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

بر مبنای آمار اداره پناهندگی اتحادیه اروپا، در شش ماه نخست امسال بیش از نیم میلیون نفر به کشورهای اروپایی درخواست پناهندگی داده‌اند که در مقایسه به زمان مشابه، ۲۸ درصد افزایش داشته است. یک چهارم درخواست‌دهندگان شهروندان افغانستان و سوریه اند.

در گزارش اداره پناهندگی اتحادیه اروپا به روز سه‌شنبه (۱۴ سنبله) آمده که احتمال می‌رود تا پایان امسال آمار درخواست پناهندگی در اروپا به یک میلیون نفر برسد.

آمار ارایه شده افزایش ۲۸ درصدی را نسبت به نیمه اول سال گذشته نشان می‌دهد که بالاترین آمار از زمان بحران مهاجران در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ گفته شده است.

این اداره می‌گوید که برای حدود ۴۱ درصد درخواست‌ها موافقت شده است.

افزون بر آن، پرونده‌های در انتظار برای تصمیم‌گیری نیز نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین، حدود چهار میلیون اوکراینی نیز از کشور شان فرار کرده و تحت حفاظت موقت کشورهای اتحادیه اروپا قرار دارند.

اداره پناهندگی اتحادیه اروپا اذعان می‌کند که همزمان با افزایش متقاضیان، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا برای پردازش درخواست‌ها و حمایت از افراد نیازمند تحت فشار هستند.

در میان متقاضیان امسال، سوری‌ها با ۶۷ هزار متقاضی، بیشترین درخواست‌های پناهندگی را به اتحادیه اروپا به‌ویژه آلمان ارائه کرده‌اند. این آمار افزایش ۴۷ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد.

پس از سوری‌ها، افغان‌ها با ۵۸ درصد بیشترین درخواست را داشته‌اند. به صورت مجموع و به ترتیب شهروندان سوریه، افغانستان، ونزوئلا، ترکیه و کلمبیا ۴۴ درصد درخواست‌ها را تشکیل می‌دهند.

گروهی از نویسندگان افغان: هر پیامد ناگوار اعتصاب غذای زنان معترض، برعهده حکومت آلمان است

۱۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۸:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

گروهی از نویسندگان با نگرانی از وضع صحی اعتصاب‌گران زن افغان در آلمان گفته‌اند هر پیامد ناگوار اعتصاب آنها برعهده حکومت آلمان است. به گفته آنان، درخواست معترضان پذیرفتن «واقعیت تلخ جاری در افغانستان» است، اما حکومت‌ها از آن خودداری می‌کنند.

گروهی از نویسندگان، شاعران، هنرمندان و روزنامه‌نگاران افغانستان روز سه‌شنبه (۱۴ سنبله) در بیانیه‌ای در حمایت از اعتصاب فعالان زن افغان در آلمان نوشتند: « دولت‌ها و سازمان‌های تحت حمایت آن‌ها، نمی‌خواهند آنچه را که مثل روز روشن است و خودشان نیز بارها در مواقعی که منافع سیاسی‌شان می‌طلبید، اذعان می‌داشتند، بپذیرند و قاطعانه بر آن بایستند.»

براساس بیانیه این نویسندگان، «وضع صحی اعتصاب‌گران رو به وخامت است و این [موضوع] با وجود تجربه شکنجه در زندان‌های طالبان و بیماری تعدادی از این مبارزان که قبلاً بر ما آشکار بوده است؛ بسیار نگران‌کننده است.»

در بیانیه آمده است که زنان معترض افغانستان، بارها بر علیه محدودیت‌های طالبان بر زنان و محرومیت شهروندان از حقوق ابتدایی‌شان، دست به اعتراض زده‌اند و بیشترین نیرو را برای بیان آنچه در افغانستان می‌گذرد، به خرج داده‌اند.

به نوشته این نویسندگان، صدای زنان افغان، «صدای حقیقی و واقعی مردمی است که از یک‌سو با محدودیت‌ها در اطلاع‌رسانی، شکنجه و سرکوب داخلی و از سوی دیگر با بی‌‌اعتنایی، بی‌توجهی و سیاست‌های استفاده‌جویانه دولت‌های جهان روبه‌رو هستند.»

آنها نوشتند که از «نیروهای مبارز و آزادی‌خواه کشورهای مختلف و به خصوص نیروهای مردمی مستقر در آلمان و شهر کلن می‌خواهیم برای تحت فشار قرار دادن هرچه بیشتر سازمان‌ها و دولت‌هایی که مخاطب این خیمه تحصن و اعتصاب غذا هستند، دست به عمل شده و با زنان معترض افغانستان» و مطالبات آن‌ها اعلام همبستگی کنند.

فعالان زن افغان روز سه‌شنبه (۱۴ سنبله) در پنجمین روز اعتصاب غذای خود در خیمه‌ای در شهر کلن آلمان گفتند که به اعتصاب خود تا ۲۴ سنبله ادامه خواهند داد.

تمنا زریاب پریانی، از اعتصاب‌گران به افغانستان اینترنشنال گفت که هنوز مقامات آلمان هیچ واکنشی به این اعتصاب نشان نداده‌اند.

این زنان معترض افغان از حکومت آلمان خواسته‌اند که «آپارتاید جنسیتی» طالبان را به رسمیت‌ بشناسد.

نویسندگان، شاعران و روزنامه‌نگاران نیز در بیانیه خود نوشتند که نهادهای رسمی آلمان هنوز به اعتصاب غذا و برپایی خیمه تحصن زنان معترض افغانستان و همراهان آنها هنوز هیچ توجهی نکرده‌اند.

نویسندگان این بیانیه هشدار داده‌اند که این امر ممکن است باعث ادامه بیشتر این اعتصاب از روز تعیین‌شده در خیمه تحصن شود.