• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

موسسه امدادی بین‌المللی در غور بازداشت ۱۸ کارمندش را تایید کرد

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۱۱:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

موسسه امدادرسان ماموریت کمک بین‌المللی تایید کرد که طالبان ۱۸ کارمند این نهاد بشردوستانه را دستگیر کرده‌ است. این سازمان بشردوستانه با اظهار بی‌اطلاعی از انگیزه این دستگیری‌ها در بیانیه‌‌ای نوشت که کارمندانش پس از بازداشت به کابل منتقل شده‌اند.

موسسه ماموریت کمک بین‌المللی (IAM) با ابراز تاسف در این بیانیه نوشته است که افراد طالبان یکبار روز یکشنبه ۱۲ سنبله سه کارمند این سازمان به شمول یک تبعه خارجی را در دفتر ولایت غور دستگیر کرده‌اند و به دنبال آن روز چهارشنبه، ۲۲ سنبله ۱۵ کارمند دیگر را نیز دستگیر کرده‌اند.

این سازمان امدادی مسیحی با اظهار بی‌اطلاعی از انگیزه این دستگیری‌ها می‌گوید که طالبان توضیحی درباره بازداشت کارمندان این موسسه نداده‌ است.

سخنگوی والی طالبان در غور به رسانه‌ها گفته این گروه ۲۱ کارمند یک نهاد بین‌المللی را بازداشت کرده است. سخنگوی والی طالبان در غور گفته این کارمندان به دلیل «تبلیغ دین مسیحیت» بازداشت شده‌اند.

منابع محلی از ولایت غور روز پنجشنبه به افغانستان اینترنشنال گفتند که در میان بازداشت شدگان هفت زن، به‌شمول یک "شهروند امریکایی" شامل هستند.

این موسسه بین‌المللی می‌گوید که از سال ۱۹۹۶ نقش اساسی در تغییر زندگی و توانمندسازی جوامع در افغانستان ایفا کرده است.

به گفته این سازمان امدادی، تلاش‌های اختصاصی این نهاد بر زندگی بیش از چهار میلیون نفر در افغانستان تاثیر عمیقی گذاشته است.

این نهاد خاطر نشان کرده که تاکنون چهل میلیون دالر را برای ابتکارات در راستای بهبود مراقبت‌های بهداشتی، آموزشی و توسعه‌ای هزینه کرده است.

موسسات امدادی پیش از این نیز گزارش داده بودند که پس از تسلط طالبان بر افغانستان نیروهای این گروه بارها در فعالیت‌های سازمانی این نهادها مداخله کرده‌اند.

پیش از سازمان ملل متحد نیز گزارش داده بود که مداخله طالبان در کار موسسات بشردوستانه در مواردی به خشونت منجر شده است.

اداره بازرسی امریکا برای بازسازی افغانستان در ماه اسد گزارش داد که طالبان نفوذ خود بر سازمان‌های امدادی را شدت بخشیده است.

طبق گزارش سیگار، مداخله طالبان در فعالیت‌های سازمان‌های امدادی کارمندان این سازمان‌ها را آسیب‌پذیر کرده است.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

گارد ساحلی ترکیه ۵۴ پناهجوی افغان را بازداشت کرد

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۰۹:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، نیروهای گارد ساحلی این کشور ۵۴ پناهجوی افغان را در سواحل منطقه آیواجیک ولایت چاناک‌کاله از خطر غرق شدن نجات دادند. به گزارش این رسانه، این پناهجویان پس از نجات بازداشت شدند.

گفته شده تمام این افغان‌ها سوار بر یک قایق لاستیکی بودند و قصد داشتند از طریق دریای اژه به جزایر یونان عبور کنند.

در این گزارش که روز جمعه (۲۴ سنبله) منتشر شده آمده است که مهاجران پس از طی مراحل قانونی در گارد ساحلی، به مرکز استرداد اتباع خارجی به منطقه آیواجیک منتقل شدند.

در تصویری که از قایق و سرنشینان آن منتشر شده، زنان و کودکان نیز دیده می‌شوند.

ترکیه یکی از مسیرهای پناهجویان افغان به اروپا است. پس از تسلط طالبان بر افغانستان شمار زیادی از مردم به امید ورود به اروپا از طریق ایران وارد ترکیه شدند. در این بین شمار زیادی جان خود را از دست دادند.

ترکیه همچنین در هفته‌های گذشته شمار زیادی از مهاجران افغان‌ فاقد مدارک اقامتی را بازداشت و به افغانستان بازگردانده است.

انتقاد روسیه: کمک سازمان ملل به اوکراین یک میلیارد دالر بیشتر از کمک به افغانستان است

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۰۸:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده روسیه در سازمان ملل می‌گوید اوکراین در سال جاری میلادی ۱.۸۳ میلیارد دالر کمک بشردوستانه از سازمان ملل دریافت کرد که یک میلیارد دالر بیشتر از کمک به مردم افغانستان است. واسیلی نبنزیا گفت مردم افغانستان در ناامیدی کودکان خود را می‌فروشند.

او روز پنجشنبه (۲۳ سنبله) در جلسه شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد: «این یک میلیارد دالر بیشتر از کمک به مردم عادی افغانستان است که طعم دموکراسی‌سازی ایالات متحده و ناتو را چشیده‎‌اند.»

نماینده روسیه در سازمان ملل افزود که بسیاری از مردم افغانستان «همانطور که می‌دانیم اکنون در ناامیدی با فروش اعضای بدن خود موافقت می‌کنند و برخی از خانواده ها برای تامین غذای سایر اعضای خانواده، کودکان خود را می‌فروشند. اما برخی از همکاران ما دوست ندارند در این مورد صحبت کنند.»

چندی پس از تسلط طالبان بر افغانستان، روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت مردم افغانستان بیش از پیش در فقر فرو رفتند و هر روز دخترانی با سن کمتر در این کشور فروخته می‌شوند.

برنامه جهانی غذای سازمان ملل همین هفته بار دیگر اعلام کرد که برای کمک به مردم افغانستان به یک میلیارد دالر نیاز دارد.

این نهاد که تاکنون نتوانسته بودجه لازم را به دست آورد اعلام کرده از هر پنج افغان نیازمند تنها به یک نفر می‌تواند کمک غذایی فراهم کند.

گذرگاه تورخم به روی رفت و آمد بازگشایی شد

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۰۵:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر مطبوعاتی والی طالبان در ننگرهار اعلام کرد که گذرگاه تورخم روز جمعه (۲۴ سنبله) به روی رفت‌ و آمد بازرگانان و مسافران بازگشایی شده است. این گذرگاه پس از درگیری مرزبانان پاکستانی و جنگجویان طالبان، در ۹ روز گذشته بسته بود.

مقام‌های طالبان و پاکستان پس از برگزاری چندین نشست، سرنجام بر سر بازگشایی مرز تورخم به توافق رسیده‌اند.

ویدیوهای رسیده به افغانستان اینترنشنال تجمع گسترده مردم برای عبور از این گذرگاه را نشان می‌دهد.

پس از به قدرت رسیدن طالبان، نیروهای این گروه با مرزبانان پاکستانی بیشتر از ۲۰ درگیری نظامی در گذارگاه‌های تورخم، اسپین‌بولدک و مناطق مرزی دیگر داشته‌اند.

گذرگاه تورخم روز چهارشنبه (۱۵ سنبله) برای چندمین بار بخاطر درگیری طالبان و نیروهای پاکستانی بسته شد.

گفته شده که در روزهای گذشته، بازرگانان افغان و پاکستانی میلیون‌ها دالر بخاطر بسته بودن این گذرگاه خسارت دیدند.

وزیر خارجه طالبان در نشست فرمت مسکو در‌ کازان شرکت می‌کند

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۰۵:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

ریانووستی، خبرگزاری دولتی روسیه روز پنجشنبه (۲۳ سنبله) گزارش داد که امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در نشست فرمت مسکو در کازان شرکت خواهد کرد. این نشست روز جمعه (۷ میزان) با حضور نمایندگان ۱۰ کشور در روسیه برگزار می‌شود.

قرار است در این نشست نمایندگان روسیه، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان حضور داشته باشند.

طالبان تاکنون در مورد حضور خود در این نشست اظهار نظر نکرده است. اما منابعی از این گروه به خبرگزاری ریانووستی تائید کرده‌اند که امیرخان متقی در نشست پیش رو حضور خواهد داشت.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه (۲۲ سنبله) در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که در نشست فرمت مسکو درباره وضعیت کنونی افغانستان، آشتی بین افغان‌ها، امنیت منطقه‌ و بازسازی افغانستان پس از جنگ گفت‌وگو می‌شود.

به گفته خانم زاخارووا، شرکت کنندگان پس از تبادل نظر در مورد افغانستان، بیانیه‌ای مشترک صادر خواهند کرد.

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان پیشتر گفته بود که موضوع تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان در دستور کار این نشست است. به گفته آقای کابلوف، تاکنون هیچ پیشرفتی در مورد تشکیل چنین حکومتی به دست نیامده است.

آندری رودنکو، معاون وزارت خارجه روسیه هم گفته باید فهمید جامعه جهانی و به ‌ویژه شرکت‌کنندگان نشست کازان چه کاری می‌توانند برای بهبود وضعیت افغانستان انجام دهند.

فرمت مسکو سال ۲۰۱۷ با هدف حل مناقشات افغانستان تشکیل شد. نشست پیش رو در کازان پنجمین دور از گفت‌گوهای فرمت مسکو است. طالبان در نشست قبلی دعوت نشده بودند.

سفیر سابق امریکا: حکومت بایدن دیگر نمی‌خواهد کلمه‌ای به نام افغانستان بشنود

۲۳ سنبلهٔ ۱۴۰۲، ۲۳:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

رایان کراکر، سفیر پیشین امریکا در افغانستان باور دارد حکومت بایدن به دلیل جنجال‌های سیاسی خروج و معضل پناهجویان افغان، تمایلی به شنیدن نام افغانستان ندارد. او گفت حکومت برای به دست آوردن حمایت کانگرس از پناهجویان افغان مایل نیست کاری انجام دهد.

رایان کراکر از ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۱ سفیر امریکا در کابل بود. به گزارش واشنگتن اگزماینر، او روز پنجشنبه همراه با دیوید پترایوس، رئیس سابق سیا و فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان، در مجلسی صحبت می‌کرد که برای کمک به انتقال و حمایت از کارمندان سابق حکومت و سازمان‌های امریکایی در افغانستان برگزار شده بود.

صدها کارمند سابق افغان نهادهای امریکایی در افغانستان و کشور‌های دیگر گیر مانده و به علت ترس از زندگی در حاکمیت طالبان می‌خواهند به امریکا انتقال داده شوند.

واشنگتن قول انتقال پناهجویان مستحق را داده است، اما به علت انبار شدن پرونده‌ها در سیستم مهاجرت امریکا و موانع اداری دیگر، این افغان‌ها بعد از دو سال هنوز به امریکا منتقل نشده‌اند.

آقای کراکر گفت که مقامات امریکایی دیگر حاضر نیستند که با دردسری به نام افغانستان درگیر باشند و این کشور را می‌خواهند از توجه خود دور کنند.

او افزود: «از این رو، صریحاً بگویم شما نباید انتظار داشته باشید که یک مقام ارشد حکومت بایدن به کانگرس برود و برای به دست آوردن منابع و حمایت [از این پناهجویان] لابی کند. آنها بیش از این نمی‌خواهند کلمه‌ای به نام افغانستان را بشنود.»

جمهوری‌خواهان در دو سال گذشته تلاش کرده‌اند خروج آشفته امریکا از افغانستان و فراموش شدن همکاران سابق امریکا در افغانستان را به یک جنجال و دردسر سیاسی برای حکومت بایدن تبدیل کنند.

با این حال، جمهوری‌خواهان به رغم داشتن اکثریت کرسی‌ها در مجلس نمایندگان، کاری برای پناهجویان افغان بی‌سرنوشت در امریکا و متقاضیان ویزای مهاجرتی مخصوص در افغانستان نمی‌کنند.