وزیر خارجه طالبان در مسکو: مشکل امنیت و مواد مخدر حل شده، بقیه مشکلات داخلی هستند
امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان گفته که مشکل جهان با مواد مخدر و ناامنی در افغانستان حل شده و روابط طالبان با جهان بهتر شده است. او در سفری به مسکو گفت که بقیه مشکلات افغانستان «داخلی» هستند.
این مقام طالبان در جریان بازدید از سفارت این گروه در مسکو گفت که در دو سال گذشته این گروه ثابت کرد که از خاک افغانستان به کشورهای دیگر آسیبی نمیرسد.
او افزود با وجود چالشها، این گروه توانسته است در میدان دیپلوماسی خوب پیش برود.
وزارت خارجه طالبان ویدیوی سخنان امیرخان متقی را در شبکه اجتماعی اکس پخش کرده است.
وزیر خارجه طالبان به آنچه مشکلات داخلی خواند، اشاره نکرد، ولی به نظر میرسد که اشاره او به ممنوعیت آموزش و اشتغال زنان و تشکیل حکومت تکقومی این گروه باشد.
در دو سال اخیر جامعه بینالمللی پیوسته از این گروه خواسته که ممنوعیت آموزش و اشتغال زنان را بردارد و زمینه را برای تشکیل حکومت فراگیر هموار کند.
مقامهای طالبان موضوعهایی چون دسترسی به آموزش و کار زنان را، که در سطح جهانی به عنوان اصول حقوق بشری شناخته شده، بخشی از مسائل داخلی خود میخوانند.
وزیر خارجه طالبان همچنین گفت که با روی کار آمدن این گروه، در افغانستان امنیت برقرار شده و اکنون همسایگان افغانستان از نگرانیهای امنیتی نجات پیدا کردهاند.
وزیر خارجه طالبان برای شرکت در نشست فرمت مسکو که قرار است هفت میزان در شهر کازان برگزار شود به روسیه رفته است.
این در حالی که نگرانیهای زیادی درباره تهدیدهای امنیتی ناشی از فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان بارها در مجامع بینالمللی مطرح شده است.
به تازگی انوارالحق کاکر، نخستوزیر موقت پاکستان گفت که انتظار داشت از طالبان برای مقابله با گروههای هراسافکن «غیرواقعبینانه» است.
امیرخان متقی همچنین مدعی شد که کشت مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده و هزاران معتاد تحت درمان قرار گرفتهاند.
او در حالی از «حل شدن» مشکل مواد مخدر در افغانستان سخن گفته که دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل نبود کشت جایگزین را به ضرر بسیاری از کشاورزان خوانده است.
براساس گزارشها، دستور طالبان برای منع کشت خشخاش سبب افزایش قیمت مواد مخدر شده است که قاچاقچیان بزرگ از آن سود میبرند.
امیر خان متقی در بخشی از صحبتهایش درباره تعامل طالبان با مسکو گفت که روابط این گروه با روسیه تجاری است و حالا که افغانستان نقطه وصل کشورهای آسیای جنوبی با آسیای مرکزی است روابط با این کشور اهمیت بیشتری دارد.
او افزود که سفارت طالبان در روسیه وظیفه دارد تا برای تاجران زمینه خوب را مساعد کند و محصولات افغانستان را به بازارهای روسیه و آسیای مرکزی برساند.