نشر ویدیوهای دلخراشی از شکنجه و آزار مهاجران افغان در ایران

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۷/۱۳

ویدیوهایی به افغانستان اینترنشنال رسیده که صحنه‌های دلخراشی از شکنجه و آزار مهاجران افغان در ایران را نشان می‌دهد.

در یکی از این ویدیوها، دو نوجوان مهاجر که به گفته فرستنده، ۱۶ و ۱۷ ساله‌اند، با زخم‌های عمیق ناشی از بریدگی توسط چاقو، به یک مرکز درمانی در تهران منتقل شده‌اند.

ویدیو دو نوجوان را نشان می‌دهد که با نیم‌تنه عریان و در حالی که خون از محل زخم‌های‌شان جاری است، بر روی تخت افتاده‌اند. در راهروی همین مرکز درمانی، جوان دیگری دیده می‌شود که زخم خون‌آلودی در زیر چشم چپش دیده می‌شود و می‌گوید با چاقو به او حمله شده‌است.

فردی که ویدیو را ثبت کرده، در حالی که شکاف عمیق پشت کمر نوجوان را نشان می‌دهد، می‌گوید "ببین، این هم حکومت جمهوری اسلامی ایران؛ روش (رفتار) دولت و مردمش با مردم افغانی اینجوری است". در ادامه، صدای زن پرستار که درحال پانسمان زخم است شنیده می‌شود که می‌گوید "خیر نبیند هر کس زده است؛ آخر ما که نمی‌خواهیم این بدبخت‌ها اینطوری شوند".

فرستنده ویدیو ادعا می‌کند شمار مهاجرانی که مورد حمله قرار گرفته‌ و به این مرکز منتقل شده‌اند، بسیار بیشتر از این سه مورد است.

ویدیوی دلخراش دیگری که در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود، یک مرد جوان مهاجر را نشان می‌دهد که با بازوی زخمی و چهره‌ای هراسان، بر روی زمین افتاده، در حالی که چند مرد به او حمله کرده‌اند. یک مرد جوان با لباس پلنگی نظامی و کفش‌های ورزشی، در حالی که قمه (سلاح سرد شبیه شمشیر) در دست دارد، بر سر مرد مهاجر فریاد می‌زند و او را وادار می‌کند که بگوید افغان است و دیگر به سنندج نمی‌آید.

مهاجمان خودشان از این صحنه ویدیو می‌گیرند و جلوی دوربین، مرد مهاجر را شکنجه می‌کنند و دشنام می‌دهند.

از لهجه مرد مهاجم و نام شهر سنندج که در ویدیو تکرار می‌شود، پیداست که ویدیو در استان کردستان در غرب ایران گرفته شده است. این استان از مناطقی نیست که مهاجران افغان به‌گونه معمول برای کار و اقامت انتخاب می‌کنند و پیداست که این مرد زخمی و شکنجه‌شده، از آن دسته پناهجویانی است که به قصد ترانزیت زمینی و رفتن به ترکیه یا اروپا، وارد این استان ایران شده‌اند.

در روزهای اخیر، گزارش‌ها از برخورد خشونت‌آمیز مردم با مهاجران افغان در ایران افزایش یافته است. همچنین کمپین‌هایی در شبکه‌های اجتماعی راه افتاده که کاربران ایرانی در آن‌ها، خواهان اخراج مهاجران افغان‌اند. البته دسته دیگری از کاربران ایرانی، رفتارهای "نژادپرستانه" با مهاجران را نفی می‌کنند و از هموطنان خود می‌خواهند با آوارگانی که از طالبان، گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی گریخته‌اند،‌ مهربان باشند.

در پی قدرت گرفتن دوباره طالبان در افغانستان، میلیون‌ها نفر این کشور را ترک کردند و بیشتر آن‌ها راهی جز پناه بردن به کشورهای همسایه، عمدتاً ایران و پاکستان نیافتند.

کشورهای پاکستان و ایران که حکومت‌های‌شان به‌گونه گسترده‌ای از حملات طالبان به نیروهای خارجی در افغانستان حمایت می‌کردند و بر اساس برخی گزارش‌ها، مرزهای خود را در اختیار این گروه قرار داده بودند، اکنون و با سقوط حکومت تحت حمایت غرب در افغانستان، با انبوه آوارگانی مواجه شده‌اند که کار، زندگی و آرامش خود را در از دست داده و راه مهاجرت در پیش گرفته‌اند.

گزارش دقیقی از شمار مهاجران افغان در ایران وجود ندارد، اما وزیر داخله جمهوری اسلامی اخیراً‌ گفته است که شمار مجموعی مهاجران افغان در کشورش به ۵ میلیون نفر می‌رسد. ایران پیش از سقوط جمهوریت می‌گفت که میزبان سه میلیون مهاجر افغان است که نیمی از آن‌ها بدون مدرک (به اصطلاح مهاجر غیرقانونی) بوده‌اند. با این حساب اکنون به گفته همان حکومت، ۲ میلیون مهاجر به شمار افغان‌های ساکن ایران اضافه شده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
نگاه ژرف
گفت‌وگوی ویژه
سپړنه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.