• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جمهوری اسلامی از افزایش صد درصدی کشفیات مواد مخدر در مرزهای خراسان رضوی خبر داد

۱۳ میزان ۱۴۰۲، ۰۷:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

فرمانده مرزبانی خراسان رضوی در ایران گفته از ابتدای سال جاری تاکنون کشفیات مواد مخدر در مرزهای این استان ۱۰۰ درصد نسبت به قبل افزایش داشته است. مجید شجاع توضیح داد: میزان کشفیات مواد مخدر از آغاز سال ۱۴۰۲ تاکنون حدود ۲.۵ تُن بوده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، او روز چهارشنبه (١٢ میزان) در یک نشست خبری تصریح کرد که دو شب قبل هم ۱۰۰ کیلو مواد مخدر را کشف و ضبط کرده‌اند.

فرمانده مرزبانی استان خراسان رضوی همچنین خبر داده که «روز به روز همکاری طالبان بهتر می‌شود و مطلع‌تر می‌شوند» و درگیری مرزی نیز در این استان اتفاق نیفتاده است.

بر اساس اظهارات وی، در حال حاضر اقدامات سختگیرانه‌تری هم برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران افغان در مرزهای خراسان رضوی روی دست گرفته شده است.

خراسان رضوی حدود ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.

اسکندر مومنی، دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران پیشتر گفته بود که در افغانستان اقدام خاصی برای کاهش تولید مواد مخدر نشده است.

به گفته او در افغانستان فقط گاهی اقداماتی نمادین مانند از بین بردن یک مزرعه کوچک یا دستگیری چند نفر صورت گرفته است.

طالبان تولید، خرید و فروش مواد مخدر را ماه حمل سال ۱۴۰۱ ممنوع کرد. با این حال، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل در ماه سرطان ۱۴۰۲ در گزارشی اعلام کرد که افغانستان در سال ۲۰۲۲، ۸۰ درصد تریاک جهان را تولید کرده است. در این گزارش آمده که افغانستان یکی از تولیدکنندگان عمده مت‌آمفتامین یا کریستال در منطقه شده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ضمیر کابلوف: مقامات تاجیکستان می‌گویند که هیچ چیزی برای تمجید از طالبان وجود ندارد

۱۳ میزان ۱۴۰۲، ۰۶:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

نماینده روسیه در امور افغانستان می‌گوید شرکت‌کنندگان در نشست فرمت مسکو از اقدام طالبان در مبارزه با داعش و مواد مخدر استقبال کردند، اما تاجیکستان مخالفت کرد. ضمیر کابلوف گفت: به باور مقامات تاجیکستان هیچ چیزی برای تمجید از این گروه وجود ندارد.

ضمیر کابلوف روز چهارشنبه (۱۲ میزان) در یک نشست خبری در مسکو این توضیحات را درباره مخالفت تاجیکستان با اعلامیه پایانی نشست اخیر فرمت مسکو درباره افغانستان ارائه کرد.

او گفت: تاجیکستان خواهان حذف خود از فهرست کشورهایی شد که اعلامیه پایانی نشست فرمت مسکو را پذیرفتند و ما هم موافقت کردیم.

نشست فرمت مسکو درباره افغانستان روز جمعه (۷ میزان) با حضور نمایندگان ده کشور در شهر کازان روسیه برگزار شد.

نمایندگان ویژه و مقامات ارشد تاجیکستان، هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، ترکمنستان و اوزبیکستان در این نشست حضور داشتند. وزیر خارجه طالبان به عنوان مهمان در این نشست شرکت کرده بود.

اعلامیه پایانی این اجلاس به گفته آقای کابلوف با توافق نه کشور شرکت‌کننده به جز تاجیکستان صادر شد.

ضمیر کابلوف توضیح داد: تاجیکستان نگرش متفاوتی دارد و به شدت از طالبان انتقاد می‌کند.

نمایندگان هشتاد دولت جهان خواستار لغو فوری محدودیت‌های طالبان علیه زنان شدند

۱۲ میزان ۱۴۰۲، ۲۳:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

۸۰ کشور عضو سازمان ملل متحد روز چهارشنبه، ۱۲ میزان نگرانی خود را نسبت به تبعیض نظام‌مند طالبان علیه زنان در افغانستان ابراز کردند. این کشورها با ارائه بیانیه مشترکی در مجمع عمومی ملل متحد خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر زنان و دختران افغان شدند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آسترالیا، جاپان و امارات متحده عربی در بین هشتاد کشوری اند که این بیانیه مشترک را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه کردند.

این کشورها در بیانیه خود گفته‌اند: «ما از طالبان می‌خواهیم که سیاست‌ها و اعمال، فرمان‌ها و سایر موارد نقض حقوق بشر و آزادی‌های زنان و دختران در افغانستان را که با اصول عدم تبعیض ناسازگار اند، فوراً لغو کنند.»

بیانیه می‌افزاید: «تصمیم‌ها و احکام خودسرانه با شدت بخشیدن به خشونت‌ها و بحران اقتصادی جاری و سیستم بهداشتی، دسترسی زنان و دختران را به خدمات حیاتی مانند خدمات بهداشتی و ولادی محروم می‌کند.»

این کشورها با اشاره بر اثرات منفی جدی محدودیت‌ها بر سلامت جسمی و روانی زنان و دختران افغان، به شدت نگرانی خود را از نقض‌ حقوق بشری، تبعیض، ستم و خشونت شدید طالبان بر زنان و دختران افغانستان ابراز کردند.

در بیانیه با اشاره به عضویت افغانستان در کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودک از طالبان خواسته شده تا به حقوق بشر و حقوق زنان و دختران در افغانستان احترام بگذارد و از آن محافظت کند.

نهادهای حقوق بشری در گزارش‌های متعددی از پیامدهای ویرانگر اقتصادی و اجتماعی محدودیت‌ها برای زنان و دختران افغانستان و بروز مشکلات روحی و روانی در بین آنان هشدار داده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل: اخراج اجباری، مهاجران افغان را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد

۱۲ میزان ۱۴۰۲، ۲۲:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

عفو بین‌الملل روز چهارشنبه از حکومت پاکستان خواست تا به «حمایت تاریخی» خود از مهاجران افغان ادامه دهد و تهدید خود برای اخراج آنها را از پاکستان عملی نکند. این سازمان گفته است که این پناهجویان در افغانستان با آزار و اذیت طالبان روبه‌رو خواهند شد.

نادیه رحمان، یکی از مسئولان عفو بین‌الملل در جنوب آسیا در یک بیانیه گفت این سازمان از حکومت پاکستان می‌خواهد به پناهجویان افغان اجازه دهد با عزت و بدون هراس از اخراج شدن به افغانستان، در پاکستان زندگی کنند.

این سازمان بار دیگر از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل خواست که روند ثبت‌نام و بررسی درخواست‌های افغان‌هایی را که به دنبال حفاظت در پاکستان هستند، سرعت ببخشد.

او همچنین گفت: «جامعه بین‌المللی به وعده‌های خود مبنی بر حمایت از کسانی که از آزار و اذیت (طالبان) در افغانستان فرار می‌کنند، باید فورا عمل کند.»

این سازمان گفته که بیش از ۳.۷ میلیون افغان در پاکستان زندگی می‌کنند که تعداد زیاد آنها ثبت نام نشده‌اند.

روز سه‌شنبه کمیساریای عالی پناهندگان ملل گفت که باید به مهاجران افغان در پاکستان اجازه داده شود تا داوطلبانه این کشور را ترک کنند.

قیصرخان افریدی، سخنگوی این نهاد طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان را «نگران‌کننده» خواند و گفت که سازمان ملل در پی دریافت توضیحات بیشتر از نهادهای مرتبط پاکستانی در پیوند با تصمیم جدید حکومت این کشور است.

به تازگی کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان هم به تصمیم دولت این کشور واکنش نشان داده و خواستار لغو فوری این تصمیم شده است.

این کمیسیون گفته که اخراج بیش از یک میلیون مهاجر به این دلیل که آنها با گروه‌های تروریستی و جنایتکار رابطه دارند،‌ نشان دهنده کوتاه‌بینی و نگاه محدود به مسئله امنیت ملی پاکستان است.

مقام‌های طالبان هم به این تصمیم پاکستان واکنش نشان داده‌اند و آنرا غیرقابل قبول خوانده‌اند.

یک مقام ارشد وزارت خارجه طالبان اجرای این تصمیم را به معنای آغاز درگیری با این گروه خوانده است.

تخمین زده می‌شود ۱.۷۳ میلیون مهاجر افغان به‌صورت غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند. حکومت موقت پاکستان تا اول نوامبر برای این مهاجران مهلت داده تا این کشور را ترک کنند، در غیر آن صورت به اجبار برگردانده خواهند شد.

نماینده پیشین اشرف غنی: همه چیز از دست غنی در رفته بود و او طرحی در برابر طالبان نداشت

۱۲ میزان ۱۴۰۲، ۲۱:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

عمر داوودزی، نماینده سابق اشرف غنی در امور صلح می‌گوید در سه ماه آخر عمر دولت پیشین، کنترول اوضاع از دست غنی خارج شده بود. داوودزی به افغانستان اینترنشنال گفت آقای غنی طرحی برای جلوگیری از سقوط نظام نداشت و مجبور شد به‌سوی هر کس دست دراز کند.

آقای داوودزی روز چهارشنبه به بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال گفت که طالبان به جز از غلبه نظامی، تمایلی به صلح با حکومت پیشین افغانستان نداشت. به گفته نماینده رئیس‌جمهور در امور منطقه‌ای برای اجماع صلح، این در حالی بود که اشرف غنی هم طرحی برای مقابله با طالبان نداشت.

او در این گفت‌وگو به یک نشست رهبران سیاسی با اشرف غنی در هفته‌های اخیر منتهی به سقوط کابل اشاره کرد. این نشست زمانی برگزار شد که به گفته او، یونس قانونی، رئیس پیشین پارلمان از دیدار با عباس ستانکزی، عضو تیم مذاکره کننده طالبان، از ایران و داکتر عبدالله، رئیس کمیسیون عالی مصالحه از قطر برگشته بودند.

داووزی گفت:«آنها برگشته و می‌خواستند به هیئت رهبری گزارش بدهند. آنها یک صدا می‌گفتند که طالبان صلح نمی‌خواهند و به‌دنبال راه‌حل نظامی برای قضیه افغانستان اند.»

او در ادامه افزود: «درهمان روز یونس قانونی از اشرف غنی پرسید که طالبان راه حل نظامی می‌خواهند، برنامه شما چیست و چه آمادگی دارید؟ اشرف غنی از جا برخاست و گفت یک جلسه مهم با خارجی‌ها دارم و باید آنجا بروم.»

داوودزی گفت که اشرف غنی پس از این که دولت را با سقوط مواجه دید، به سوی شخصیت‌های سیاسی، مانند رهبران سابق جهادی، دست دراز کرد که از آنها خوشش نمی‌آمد و « تلاش داشت آنها را به حاشیه براند.»

او افزود که اشرف غنی به رهبران جهادی می‌گفت: «ما را ضعیف نسازید چون بدیل ما طالبان است نه شما.»

آقای داوودزی گفت که این تلاش‌های اشرف غنی نتیجه‌ای نداشت.


کمیسیون حقوق بشر پاکستان: تصمیم اخراج مهاجران افغان باید فورا لغو شود

۱۲ میزان ۱۴۰۲، ۱۹:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته است که تصمیم حکومت پاکستان مبنی بر اخراج مهاجران افغان از این کشور در تضاد با قوانین بین‌المللی حقوق بشر است و باید فورا لغو شود. این کمیسیون گفت: «غیرقابل قبول است که آنها را مسئول اشتباهات عده‌ای مشخص بدانیم.»

روز چهارشنبه کمیسیون مستقل حقوق بشر پاکستان در بیانیه‌ای که در صفحه اکس آن منتشر شد گفت: «تصمیم حکومت مبنی بر اخراج بیش از یک میلیون مهاجر غیر قانونی در ظرف ۳۰ روز، با این دلیل که آنها با گروه‌های تروریستی و جنایتکار رابطه دارند، نه تنها نشان دهنده فقدان شفقت، بلکه یک دید کوتاه‌بینانه و محدود به امنیت ملی است.»

این کمیسیون افزوده که اکثریت این افراد پناهندگان آسیب‌پذیر و بدون تابعیتی هستند که پاکستان برای چندین نسل خانه آنها بوده است.

در این بیانیه آمده است: «غیرقابل قبول است که آنها را به خاطر اشتباهات عده‌ای مشخص مسئول بدانیم. آنها حق اخلاقی دارند که به این کشور پناه بیارند و با آنها با عزت و همدلی رفتار شود.»

کمیسیون حقوق بشر پاکستان گفته تلاش می‌کند حکومت پاکستان را وادار به لغو این تصمیم و امضای کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان بکند.

رهبران نظامی و ملکی پاکستان در نشستی که به‌دنبال دو حمله انتحاری جمعه، ۷ میزان در پاکستان برگزار شد، به بیش از میلیون مهاجر افغان یک ماه مهلت دادند تا این کشور را ترک کنند.

در این حمله به مراسم میلاد حضرت محمد در بلوچستان ۵۵ نفر و در حمله جداگانه در خیبرپختونخوا دست‌کم پنج کشته شدند. وزیر داخله حکومت موقت پاکستان گفته که یکی از مهاجمان انتحاری شهروند افغانستان بود.

سرفراز بوگتی روز سه‌شنبه (۱۱ میزان) در نشست خبری افزود که ۱۴ نفر از ۲۴ مهاجم انتحاری که از جنوری ۲۰۲۳ در این کشور اقدام به حمله کردند، افغان بودند.

واکنش طالبان

مقام‌های طالبان هم به‌سرعت به تصمیم حکومت پاکستان واکنش نشان دادند. ذبیح‌الله مجاهد،‌ سخنگوی این گروه این تصمیم را «غیرقابل قبول» خوانده و گفته که افغان‌ها نباید برای مشکلات امنیتی پاکستان مقصر شناخته شوند.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین وزارت خارجه طالبان هم هشدار داده که تصمیم پاکستان برای اخراج مهاجران افغان به معنای آغاز درگیری با این گروه است.

او گفته است که افغان‌ها در ۴۵ سال اقامت در پاکستان مشکل امنیتی ایجاد نکردند، اکنون چگونه «تروریست» و تهدیدی برای امنیت این کشور شده‌اند؟

تخمین زده می‌شود ۱.۷۳ میلیون مهاجر افغان به‌صورت غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کنند. حکومت موقت پاکستان تا اول نوامبر برای این مهاجران مهلت داده تا این کشور را ترک کنند، در غیر آن صورت به اجبار برگردانده خواهند شد.