• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ارتش اسرائيل از حمله به شمال غزه خبر داد

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۰۵:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

نیروهای دفاعی اسرائيل از انجام عملیات در شمال خاک غزه خبر داده است. این نیرو گفته که تانک‌های اسرائیلی برای آماده‌سازی زمینه برای مراحل بعدی نبرد، به شمال نوار غزه حمله کردند. ارتش اسرائيل افزود نیروهایش پس از انجام عملیات، از غزه خارج شدند.

نیروهای دفاعی اسرائيل در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «در این حمله‌ها، سربازان اسرائیلی نیروهای تروریست، زیرساخت‌های آنها و مواضع شلیک موشک‌های ضد تانک را هدف قرار دادند و پس از این عملیات از منطقه خارج شدند.»

هم‌زمان رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که این کشور حمله‌ زمینی «نسبتا گسترده‌ای» را در داخل خاک غزه انجام داده است.

طبق این گزارش‌، این بزرگ‌ترین حمله زمینی اسرائیل به غزه، از زمان آغاز جنگ کنونی با حماس بوده است.

نوار غزه در محاصره کامل اسرائیل است و طبق آمار وزارت بهداشت غزه بیش از ۶۵۰۰ نفر فلسطینی در بیش از دو هفته گذشته کشته شده‌اند.

در نوار غزه بیشتر بیمارستان‌ها به دلیل نبود سوخت و امکانات از کار افتاده‌اند.

سازمان ملل و بسیاری از کشورها از اسرائیل خواسته بودند که عملیات زمینی را متوقف کند.

قرار است ساعاتی بعد نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره درگیری اسرائیل و فلسطین در نیویورک برگزار می‌شود.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، حکومتی که از حامیان اصلی حماس و حزب‌الله لبنان است در این نشست حضور دارد و سخنرانی خواهد کرد.

نشست فوری مجمع عمومی سازمان ملل در حالی برگزار می‌شود که روسیه و چین روز چهارشنبه (سوم عقرب)، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی امریکا به شورای امنیت درباره جنگ اسرائیل و غزه را وتو کردند. این پیش‌نویس ضمن محکومیت حمله‌ ۱۵ میزان به اسرائیل، بر حق کشورها در دفاع از خود تاکید کرده بود. این قطعنامه خواستار آزادی گروگان‌ها و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه شده بود.


پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

پوتین بر 'تشکیل دو‌ کشور مستقل فلسطین و اسرائیل' تاکید کرد

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۰۵:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس‌جمهور روسیه بر «تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل» برای صلح در خاورمیانه تاکید کرد. ولادیمیر پوتین همچنین خواهان توقف «خشونت و خونریزی» در نوار غزه شد.

بر اساس بیانیه کرملین که روز چهارشنبه (سوم عقرب) منتشر شده، رئیس‌جمهور روسیه گفت است که موضع مسکو در مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل مشخص است و بیش از یکبار به وضوح بیان شده است.

ولادیمیر پوتین گفت: «این موضع بر اساس تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد است که ایجاد دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین را فراهم می‌کند. این یک راه حل اساسی و بلندمدت برای صلح در خاورمیانه است.»

او با یادآوری اینکه در نوار غزه افراد سالمند، زنان، کودکان و‌ خانواده‌ها می‌میرند و صدها هزار نفر بدون سرپناه می‌شوند، تاکید کرد که این غیرقابل قبول است.

آقای پوتین در‌ عین حال به کسانی که در پانزدهم میزان در حمله حماس به اسرائیل، عزیزان خود را از دست دادند تسلیت گفت.

اظهارات او در حالی مطرح شده که ارتش اسرائیل اعلام کرده به انجام حملات هوایی در نوار غزه برای «بهبود» وضعیت ارتش برای حمله زمینی آتی ادامه می‌دهد.

ارتش اسرائیل می‌گوید حمله در غزه برای دستیابی به اهداف جنگ ادامه خواهد داشت، چون هر ضربه‌ای وضعیت را برای مراحل بعدی بهتر می‌کند.

رئیس‌جمهور روسیه اما هشدار داده که خطرات ادامه جنگ می‌تواند بسیار فراتر از مرزهای خاورمیانه گسترش پیدا کند.

آقای پوتین توضیح داد: «برخی نیروها سعی می‌کنند 'احساسات ملی و مذهبی' را به بازی گیرند تا تحریک بیشتر را برانگیزند و هر چه بیشتر کشورها و مردمان دیگر را به درگیری بکشانند؛ این می‌تواند موج هرج و مرج و نفرت متقابل را ایجاد کند.»

او هشدار داده که تشدید تنش فعلی مملو از پیامدهای بسیار خطرناک است و‌ برای همین مهم است که خونریزی و خشونت متوقف شود.

آقای پوتین غرب را هم متهم کرد که به خاطر جلوگیری از چندقطبی شدن جهان، مسلمانان را در مقابل یهودیان، شیعیان را در مقابل سنی‌ها و مسیحیان ارتدوکس را در برابر کاتولیک‌ها قرار می‌دهند.

وال‌استریت ژورنال دیروز به نقل از مقام‌های امریکایی و اسرائیلی گزارش داد که اسرائیل موافقت کرده حمله زمینی به غزه را به تعویق بیاندازد تا واشنگتن بتواند سامانه دفاع موشکی‌اش را به منطقه برساند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه، تاکنون شش هزار و ۵۴۶ فلسطینی از جمله دو هزار و ۷۰۴ کودک در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند.

ساکنان غزه زیر سایه وحشت و آوار جنگ اسرائیل و حماس چگونه زندگی می‌کنند؟

۴ عقرب ۱۴۰۲، ۰۳:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

زندگی روزانه مردم در نوار غزه در وضعیت غیرجنگی هم وابسته به کمک‌های بین‌المللی بوده است. در شرایط کنونی و تحت محاصره شدید ارتش اسرائیل، گزارش‌ها حاکی از وخامت اوضاع و بروز بحران انسانی در این منطقه پرجمعیت است.

جنگ میان حماس و اسرائیل ادامه دارد. بر اساس آخرین آمارهای وزارت بهداشت غزه، بیش از پنج هزار نفر در این منطقه کشته شده‌اند. بیش از هزار و ۸۰۰ تن از کشته‌شدگان کودک بوده‌اند. بسیاری از والدین نتوانسته‌اند فرزندان کشته‌شده‌شان را شناسایی کنند.

سی‌ان‌ان و لوموند در گزارش‌هایی به بررسی وضعیت ساکنان نوار غزه پرداختند.

خاطراتی از یک زندگی شاد زیر بمباران بی‌وقفه

نشریه فرانسوی لوموند برای بررسی چگونگی شرایط زندگی در نوار غزه به گفت‌وگو با حمزه سلحه پرداخته است.

این مرد جوان عضو گروهی است به نام «ما عدد نیستیم»؛ گروهی که سال ۲۰۱۵ با هدف ایجاد بستری برای شنیدن صدای ساکنان غزه به زبان انگلیسی ایجاد شد.

حمزه به لوموند می‌گوید: «من فکر می‌کردم می‌توانم بر خیلی چیزها غلبه کنم اما این جنگ غیرقابل تحمل است. این یک نسل‌کشی است. من این‌ بار حتی یک خط ننوشته‌ام. برای تهیه گزارش بیرون نمی‌روم زیرا این کار بسیار خطرناک است.»

گاهی صدای حمزه در شرایط بی‌‌کیفیت خط تلفن گم می‌‌شود؛ تنها پیوندی که او با بقیه دنیا دارد.

او به لوموند می‌گوید: «در رختخواب دراز کشیده‌ام. تمام انرژی‌ام را از دست داده‌ام. نمی‌دانم خستگی من به خاطر جنگ است یا بمباران‌ها یا کمبود ضروری‌ترین چیزها مانند آب.»

حمزه ۲۱ ساله به آرامی در جست‌وجوی کلمات است. او به تازگی از آپارتمان برادرش در شمال غزه به خانه بازگشته است.

حمزه از ترس به خطر انداختن خانواده‌اش از گفتن مکان دقیق خود طفره می‌رود.

بسیاری از اجساد در غزه هنوز در زیر آوار ساختمان‌‌هایی هستند که در اثر حملات اسرائیل تخریب شده‌‌اند.

حمزه می‌گوید: «کمک‌ها بسیار کم است و به شمال نمی‌رسد. امروز هنوز غذا نخورده‌ام. اشتهایم را از دست داده‌ام.»

او به خواهرزاده سه ساله‌اش دروغ می‌گوید که این انفجارها نشانه شادی هستند؛ «مثل آتش‌بازی در عروسی».

لوموند نوشته است وقتی صدای انفجار بمب‌‌ها بیش از حد مزاحم می‌شود، حمزه آهنگی سر می‌دهد که خاطراتی از یک زندگی شاد را در ذهن تداعی می‌کند.

او می‌گوید: «من خودم را با عکس‌‌های زیبا، با برادرزاده‌‌هایم، خاطرات لحظات خارج از غزه در طول تحصیلم در اسپانیا سرگرم می‌کنم ... سپس، تلفنم را خاموش می‌‌کنم و جنگ برمی‌‌گردد. دوباره به داخل غزه برمی‌گردم. به جهنم ... بسیاری از دوستان صمیمی من کشته شده‌اند. نمی‌دانم کی نوبت من می‌رسد.»

با وجود قطع اینترنت، حمزه خبرها را از طریق رادیو پی‌گیری می‌کند.

او که درباره آزادی دو گروگان امریکایی از میان بیش از ۲۰۰ شهروند اسرائیلی و خارجی اسیر شده به دست حماس مطلع شده است، به لوموند می‌گوید: «این خشونت را متوقف کنید و خشم جهان علیه ما را کاهش دهید. در نهایت ما قربانی هستیم؛ ما غیرنظامیان.»

لوموند نوشته است در حالی‌ که حمزه تلفن را قطع می‌کند، قول می‌دهد بعداز‌ظهر دوباره تماس بگیرد اما حوالی ساعت ۱۹ با ارسال پیامکی عذرخواهی می‌کند که نمی‌تواند صحبت کند چون خانه خواهرش تازه بمباران شده است ...

جوهر روی بدن کودکان کشته‌شده، شناسنامه آنان است

اجساد سه کودک روی یک سینی فولادی در داخل سردخانه بیمارستان غزه قرار گرفته‌اند؛ در حالی‌ که پاچه شلوارشان بالا کشیده شده تا نوشته‌هایی با جوهر سیاه روی پوست‌شان نمایان شود.

سوپروایزر بیمارستان شهدای الاقصی در غزه که نخواست نامش فاش شود، در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت: «امروز متوجه شدیم بسیاری از والدین نام فرزندانشان را روی پاهای آنان می‌نویسند تا پس از حملات هوایی و در صورت گم شدن، شناسایی شوند. این یک پدیده جدید است.»

دکتر عبدالرحمن المصری، رییس بخش اورژانس بیمارستان شهدای الاقصی نیز به سی‌ان‌ان گفت: «والدین نام فرزندانشان را روی پاها و شکم آن‌ها می‌نویسند.»

او گفت: «والدین نگران‌اند چون هیچ‌چیزی قابل پیش‌بینی نیست و ممکن است قادر به شناسایی چهره فرزندان خود نباشند.»

به گفته المصری، آن‌ها احساس می‌کنند هر لحظه ممکن است هدف قرار گرفته و مجروح یا کشته شوند.

جوهر سیاه تنها نشانه‌ای کوچکی از میزان ناامیدی و ترسی است که والدین در این منطقه پرجمعیت از جهان احساس می‌‌کنند.

المصری در ادامه گفت: «بسیاری از کودکان گم شده‌اند. بسیاری با جمجمه شکسته به این‌جا آورده می‌شوند و شناسایی آن‌ها غیرممکن است. فقط با وجود این نوشته، می‌توان آن‌ها را شناخت.»

100%

بحران دارو و خدمات پزشکی در غزه

اسرائیل همچنان به حملات هوایی بی‌‌امان خود در تلافی حمله هفتم اکتبر (۱۵ میزان) حماس ادامه می‌‌دهد.

با ادامه «محاصره کامل» غزه از سوی اسرائیل و کم شدن منابع حیاتی، پزشکان بیمارستان‌ها مجبورند مجروحان را بدون داروی بی‌هوشی و مسکن عمل کنند.

لئو کنز، رییس ماموریت پزشکان بدون مرز در منطقه به سی‌ان‌ان گفت کاهش منابع به انجام عمل‌های جراحی «بدون دوز صحیح مسکن و مورفین» انجامیده است.

کنز در ادامه گفت: «هیچ توجیهی برای جلوگیری از رسیدن داروهای ضروری به مردم وجود ندارد.»

دکتر فواد البلبل، رییس بخش نوزادان بیمارستان الشفا در ویدیویی که از سوی وزارت بهداشت غزه منتشر شد هشدار داد در صورت تمام شدن سوخت، اکثر نوزادان تحت مراقبت او از بین خواهند رفت.

البلبل گفت بیمارستان سورفکتانت و سیترات کافئین ندارد؛ داروهایی که برای تسکین مشکلات تنفسی در نوزادان نارس استفاده می‌‌شوند.

در مرکز پزشکی ناصر در جنوب غزه ۱۱ نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان در معرض خطر مرگ هستند.

دکتر حاتم ادحیر، رییس بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان این مرکز گفت بیشتر این نوزادان نارس هستند و اگر سوخت مورد نیاز برای دستگاه‌های حیاتی مانند دستگاه‌های تنفس مصنوعی و مانیتورها تحویل داده نشود، از دست می‌روند.

اولین کاروان کامیون‌های کمک‌رسانی هفته گذشته از مصر اجازه ورود به غزه پیدا کرد اما هیچ‌یک از ۳۴ خودرویی که از گذرگاه رفح عبور کردند، حامل سوخت نبودند.

محاسبات سی‌ان‌ان نشان می‌دهند برای امدادرسانی به غزه به بیش از هفت هزار و ۲۰۰ کامیون بیشتر از آنچه بین هفت تا ۲۲ اکتبر تحویل داده شده نیاز است.

سازمان ملل در این‌باره گفت که این منطقه به‌طور معمول روزانه ۴۵۵ کامیون کمک‌های امدادی دریافت می‌کرده است و بنابراین باید هفت هزار و ۲۸۰ کامیون در ۱۶ روز گذشته به غزه می‌رسید.

اسرائیل بارها به ساکنان بخش شمالی غزه هشدار داده است قبل از حمله زمینی مورد انتظار ارتش، منطقه را تخلیه کنند.

هلال‌احمر فلسطین اعلام کرد ارتش اسرائیل فرمان تخلیه بیمارستان قدس را در حالی داده که با بیش از ۴۰۰ بیمار تحت درمان، سرپناه حدود ۱۲ هزار غیرنظامی آواره است.

ارتش اسرائیل از ساکنان شمال نوار غزه خواسته «به منظور کاهش آسیب غیرنظامیان» این منطقه را تخلیه کنند.

در بیانیه ارتش آمده است: «حماس عمدا دارایی‌های خود را در مناطق غیرنظامی جاسازی می‌کند و از ساکنان نوار غزه به‌عنوان سپر انسانی بهره می‌برد.»

چهار عضو خانواده رئیس دفتر الجزیره در غزه در حمله هوایی اسرائیل کشته شدند

۳ عقرب ۱۴۰۲، ۲۳:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)

همسر، پسر، دختر و نوه وائل الدحدوح، رئیس دفتر الجزیره عربی در غزه در حمله هوایی اسرائیل کشته شدند. الجزیره گفته که محل سکونت خانواده الدحدوح در اردوگاه نصیرات در مرکز غزه هدف قرار گرفت، جایی که آنها برای فرار از بمباران، به آنجا پناه برده بودند.

وائل الدحدوح گفته که اسرائیل به‌طور هدفمند کودکان، زنان و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد.

تصاویر پخش شده از شبکه الجزیره او را در حال ورود به شفاخانه شهدای الاقصی در دیرالبلاح برای دیدن همسر، پسر و دختر کشته شده‌اش در سردخانه نشان می‌دهد.

الدحدوح در حالی که شوکه شده بود، در حال خروج از شفاخانه به الجزیره گفت: «آنچه اتفاق افتاده مشخص است. این مجموعه‌ای از حملات هدفمند به کودکان، زنان و غیرنظامیان است. من فقط از یرموک در مورد چنین حمله ای گزارش می‌دادم و حملات اسرائیل بسیاری از مناطق از جمله نصیرات را هدف قرار داده است.»

الجزیره گفته که عمیقا نگران امنیت همکاران خود در غزه است و مقامات اسرائیلی را مسئول امنیت آنها می‌داند.

این شبکه افزود: «هدف‌گیری و کشتار بی‌رویه غیرنظامیان در غزه را که منجر به از دست دادن خانواده وائل الدحدوح و تعداد بیشماری دیگر شده است، به شدت محکوم می‌کند.»

الجزیره همچنین خواستار مداخله جامعه جهانی برای پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان شده است.

وزات بهداشت غزه روز چهارشنبه اعلام کرد که دست‌کم ۶۵۴۶ فلسطینی از جمله ۲۷۰۴ کودک در حملات هوایی و توپخانه‌ای اسرائیل کشته و بیش از ۱۷ هزار نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته این وزارت تحت کنترول حماس،‌ ‌۷۵۶ نفر از جمله ۳۰۰ کودک در ۲۴ ساعت گذشته جان‌ خود را از دست داده‌اند.

رئیس‌ جمهور روسیه: آتش جنگ اسرائیل و حماس می‌تواند فراتر از خاورمیانه برود

۳ عقرب ۱۴۰۲، ۲۳:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌‌جمهور روسیه چهارشنبه هشدار داد که «پیامدهای ویرانگر» جنگ اسرائیل با حماس می‌تواند فراتر از خاورمیانه گسترش یابد. او با محکوم کردن بمباران غزه گفت مجازات زنان، کودکان و سالمندان بیگناه در غزه به‌خاطر جرایم دیگران نادرست است.

پوتین این اظهارات را در دیدار با رهبران گروه‌های مذهبی مختلف روسیه در کرملین ابراز داشت.

او گفت: «وظیفه اصلی ما توقف خونریزی و خشونت است. غیر از آن، تشدید بیشتر بحران پیامدهایی شدیداً خطرناک و ویرانگر خواهد داشت و به خاورمیانه محدود نخواهد ماند. این پیامدها می‌تواند فراتر از مرزهای خاورمیانه برود.»

با این که پوتین در مورد سرایت بحران به مناطق دیگر توضیحی بیشتر نداده است اما این هفته بارها مقام‌های ارشد امریکایی به ایران در مورد حمله به نیروها و تاسیسات امریکا در شرق میانه هشدار داده‌اند. وزیر خارجه ایالات متحده گفته است که پاسخ امریکا به این حملات سریع و قاطع خواهد بود.

امریکا گفته است که از عملیات زمینی و هوایی اسرائیل در غزه حمایت می‌کند و به متحدان حماس در ایران و لبنان هشدار داده است.

پوتین از کشورهای غربی انتقاد کرد که به خشونت‌ها دامن می‌زنند.

او با خانواده‌های قربانیان اسرائیلی ابراز همدردی کرد و راه حل بلندمدت درگیری اسرائیل با فلسطینیان را تشکیل دولت مستقل فلسطینی دانست.

روسیه و چین قطعنامه امریکا در مورد اسرائیل و غزه را در شورای امنیت وتو کردند

۳ عقرب ۱۴۰۲، ۲۲:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

چین و روسیه روز چهارشنبه به پیش‌نویس قطعنامه امریکا در شورای امنیت که خواستار تعلیق درگیری‌ها به منظور انتقال و توزیع کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه شده بود، رای منفی دادند. در مقابل، پیش‌نویس قطعنامه روسیه در مورد آتش‌بس در غزه هم رای نیاورد.

ده عضو دایمی و موقت شورای امنیت به پیش‌نویس قطعنامه امریکا رای مثبت دادند، اما امارات متحده عربی در کنار دو عضو دایمی شورای امنیت مخالفت خود را با تصویب آن ابراز کردند.

در همان حال،‌ چین و امارات خواستار تایید پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه شدند که در آن از طرف‌های درگیر خواسته شده بود آتش‌بس بشردوستانه را بپذیرند. اما، ۹ عضو دایمی و موقت شورا به آن رای ممتنع دادند و امریکا و بریتانیا آن را وتو کردند.

اختلاف در میان اعضای دایمی شورای امنیت برسر بحران غزه آشکار است. در حالی‌که روسیه و چین همدلی بیشتری با فلسطینی‌ها نشان داده‌اند، اما امریکا، بریتانیا، فرانسه و بریتانیا تمام قد در کنار اسرائیل ایستاده‌اند و از نابودی حماس و ادامه عملیات سنگین نظامی در غزه حمایت کرده‌اند.

هفته گذشته دوبار پیش‌نویس قطعنامه‌های مربوط به اسرائیل و حماس در شورای امنیت به رای گذاشته شد اما از سوی اعضای دایمی وتو گردید.