نماینده اروپا: کشورهای عربی نقش بزرگ‌تری در تشکیل دولت فلسطین به عهده گیرند

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۲۲

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه گفت که از همین حالا باید درباره اداره فلسطین پس از پایان جنگ غزه فکر شود و درباره طرح‌های خود در این باره توضیح داد.

او از کشورهای عربی خواست تا نقش پررنگ‌تری در اداره فلسطین بازی کنند.

او به هرگونه جابه‌جایی اجباری فلسطینی‌ها، اشغال مجدد غزه از سوی اسرائیل و بازگشت حماس به غزه مخالفت کرد.

آقای بورل روز دوشنبه (۲۲ عقرب) پس از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل پیشنهادات خود را مطرح کرد. او گفت که زمان آن فرا رسیده تا تلاش‌ها برای یافتن راهی برای تشکیل دولت فلسطین در کنار اسرائیل بیشتر شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که باید یک اداره فلسطینی، قوی‌تر از تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری ایجاد شود که «از مشروعیت لازم برخوردار باشد، مشروعیتی که شورای امنیت[سازمان ملل] آن را تعریف کند و در موردش تصمیم بگیرد.»

بورل تاکید کرد که کشورهای عربی از اداره فلسطینی پشتیبانی قوی‌تر کنند و از اروپا خواست که در خاورمیانه، به خصوص در تشکیل دولت فلسطین نقش فعالی بازی کند.

بورل گفت: «هیچ راه‌حلی بدون تعهد قوی کشورهای عربی[در برابر فلسطین] وجود نخواهد داشت و این تنها به پرداخت پول محدود نشود. مثلا، آنها تنها برای بازسازی[غزه] پول بپردازند.»

او افزود که کشورهای عربی، «در ساختن دولت فلسطین سهم سیاسی بگیرند.»

او گفت که جامعه بین‌المللی از نظر سیاسی و اخلاقی در ایجاد یک راه‌حل پایدار برای درگیری طولانی‌مدت اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها شکست خورده است.

به‌رغم این که اتحادیه اروپا از بازیگران اصلی در خاورمیانه و بحران فلسطین به حساب نمی‌آید، اما به عنوان بزرگ‌ترین کمک‌کننده به فلسطین، اهرامی فشار در اختیار دارد.

دیپلومات ارشد اروپایی اذعان کرد که اروپا به نفع امریکا از عرصه سیاسی خاورمیانه خود را کنار کشیده است.

بورل گفت: «ما از دیرباز غایب صحنه بوده ایم. ما حل این مشکل را به ایالات متحده واگذار کرده ایم، اما اروپا باید بیشتر دخیل شود.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
دیدگاه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.