حامد کرزی: جامعه جهانی نباید حکومت طالبان را سرنگون کند

حامد کرزی در مصاحبه با خبرگزاری جاپانی کیودو گفته است که به هیچ وجه نباید رژیم‌ طالبان سقوط کند و جامعه جهانی نباید به دنبال سرنگونی این گروه باشد. آقای کرزی در این مصاحبه گفت: «ما خواهان بهبود و اصلاحات در سیاست طالبان هستیم.»

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان با تاکید بر اینکه رژیم «طالبان نباید از قدرت در افغانستان حذف شود» گفته است باز شدن دروازه‌های مکاتب دخترانه می‌تواند مسیر مشروعیت بخشیدن طالبان را هموار کند.

او در مورد آموزش دختران گفت که اکثریت طالبان با آموزش دختران موافق هستند و نیاز به آن را درک می‌کنند.

آقای کرزی تاکید کرده که طرفدار جنگ و درگیری‌ها در افغانستان نیست و درگیری‌ها وضعیت را پیچیده‌تر ‌کند.

او‌ در این مصاحبه افزود: «حذف اجباری طالبان از قدرت مسیر درست نیست و جامعه جهانی نباید به دنبال برکناری اجباری طالبان از قدرت باشد.»

رئیس‌جمهور پیشین تاکید کرده که گفت‌وگوهای بین‌الافغانی با حضور همه گروه‌های قومی، که برخی از آن‌ها به جنگ علیه طالبان ادامه دادند، هرچه زودتر آغاز شود.

آقای کرزی طالبان را یک جنبش اسلام‌گرای تندرو خواند و گفته جامعه جهانی نباید حکومت طالبان را سرنگون کند چرا که به گفته او طالبان ضرورت گفت‌وگو را درک می‌کنند. او تصریح کرده که شروع مذاکرات بین‌الافغانی نیاز به زمان و آمادگی لازم دارد.

رئيس‌جمهور پیشین در این مصاحبه گفت‌وگوهای بین‌الافغانی را بهترین راه برای ایجاد یک‌ دولت قوی‌ و‌ کار آمد برای آینده افغانستان دانسته است.

او در باره دموکراسی در دو دهه گذشته گفته است: «شکست دموکراسی در افغانستان ناشی از سیاست‌های نادرست حکومت قبلی و جامعه جهانی است.»