• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پولیس پاکستان منظور پشتین، رهبر جنبش تحفظ پشتون‌ها را 'بازداشت کرد'

۱۳ قوس ۱۴۰۲، ۰۹:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۱:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

چند عضو جنبش تحفظ پشتون‌های پاکستان به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که پولیس منظور پشتین، رهبر این جنبش را «بازداشت» کرده است. پیش از این منابع گفته بودند که پولیس به کاروان اعتراضی جنبش تحفظ پشتون‌ها در بلوچستان «یورش برده است».

منظور پشتین نیز در شبکه اجتماعی اکس نوشت که پولیس برای دستگیری او به کاروان اعتراضی این جنبش یورش برده است.

او در این یادداشت افزود این حمله زمانی صورت گرفت که کاروان معترضان می‌خواست از چمن به سوی تربت برود. او افزوده که اکنون پولیس این محل را محاصره کرده است.

منابع گفته‌اند که یک زن رهگذر در درگیری پولیس پاکستان با کاروان اعتراضی جنبش تحفظ پشتون زخمی شده است.

این کاروان به رهبری منظور پشتین برای حمایت از معترضان ممنوعیت تردد بدون ویزا از مرز مشترک با افغانستان، به چمن رفته بود.

پیش از این رسانه‌ها گزارش داده بودند که پولیس کراچی در پی دستگیری شماری از رهبران و اعضای جنبش تحفظ پشتون‌ها است.

در گزارش‌ها همچنین آمده بود که پولیس کراچی قصد دارد برخی از رهبران و اعضای حزب جمهوری‌خواه ملی و حزب عوامی ملی پختونخوا را نیز دستگیر کند.

به گزارش‌ رسانه‌های محلی، پولیس به‌دلیل اظهارات «تحریک‌آمیز» رهبران و اعضای این حزب‌ها در پی دستگیری آنان برآمده است.

مقام‌ها و اعضای این احزاب در ماه‌های گذشته علیه تصمیم حکومت پاکستان برای منع تردد بدون ویزا از گذرگاه‌های مرزی بین افغانستان و پاکستان و اخراج دسته‌جمعی مهاجران افغان اعتراض کرده بودند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش‌ها برای درمان بیماری با تبدیل سلول‌های انسانی به ربات‌های کوچک بیولوژیک

۱۳ قوس ۱۴۰۲، ۰۷:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

دانشمندان با استفاده از سلول‌‌های انسانی، روبات‌‌های کوچکی ساخته‌‌اند که روزی می‌‌توانند در بدن ما گشت بزنند و سلول‌‌ها و بافت‌‌های بیمار را جست‌وجو کرده و آن‌‌ها را درمان کنند. این ربات‌‌های زیستی کوچک به نام آنتروبات‌ معرفی شده‌اند.

در تحقیقات آزمایشگاهی محققان دانشگاه تافتس ماساچوست با همکاری موسسه Wyss دانشگاه هاروارد، مشخص شده است که آنتروبات‌‌ها قادر به عبور و ترمیم سریع خراش‌‌ها در صفحات سلول‌‌های عصبی انسان در شرایط آزمایشگاهی هستند.

این کشف، نقطه شروعی برای استفاده از ربات‌های زیستی مشتق شده از سلول‌های خود بیمار به‌عنوان ابزار درمانی جدید است.

بر اساس مطالعه‌‌ای که به تازگی در مجله ادونس ساینس منتشر شده است، مایکل لوین به همراه یک دانشجوی دکترا به نام گیزم گوموش کایا کشف کردند که ربات‌‌های زیستی در واقع می‌‌توانند از سلول‌‌های انسان بالغ و بدون هیچ‌گونه تغییر ژنتیکی ایجاد شوند.

آنتروبات چیست؟

آنتروبات، یک ربات بیولوژیکی چند سلولی کروی شکل (بیوبات) با قطرهای بین ۳۰ تا ۵۰۰ میکرون است.

این ربات به کمک مژک‌ها، توانایی حرکت با سرعت‌های متفاوت از پنج تا ۵۰ میکرون بر ثانیه از خود نشان می‌دهد.

آنتروبات‌ها چگونه ساخته می‌شوند؟

به گزارش سای تک دیلی، دانشمندان برای ساخت هر آنتروبات از یک سلول منفرد استفاده می‌کنند که از سلول‌های سطح نای گرفته و با برآمدگی‌های مویی‌شکل به نام مژک پوشیده شده‌ است.

این مژک‌ها به سلول امکان حرکت می‌دهند.

مژک‌ها به سلول‌های نای کمک می‌کنند تا ذرات ریزی را که وارد مسیرهای هوایی ریه می‌شوند بیرون برانند. در واقع زمانی که برای دفع ذرات و مایعاتی که وارد نای شده‌اند شروع به سرفه کردن می‌کنیم، کار سلول‌های مژک‌دار را تجربه می‌کنیم.

100%

به گفته لوین، اگر بتوان ویژگی‌‌های دیگری را به آنتروبات‌‌ها اضافه کرد، می‌شود طوری طراحی‌شان کرد که در بدن انسان سفر کنند و به محیطی که در آن قرار دارند پاسخ دهند یا به ساخت بافت‌‌های مهندسی شده در آزمایشگاه کمک کنند.

گوموش کایا گفت: «آنتروبات‌ها خود به خود در ظرف آزمایشگاهی جمع می‌شوند. برای شکل دادن به آن‌ها به موچین یا چاقوی جراحی نیاز نیست و ما می‌‌توانیم از سلول‌‌های بالغ، حتی سلول‌‌های بیماران مسن، به جای سلول‌‌های جنینی استفاده کنیم.»

بررسی قابلیت‌های آنتروبات‌ها

محققان به سلول‌های انسانی، پس از چندین دهه زندگی آرام در نای، فرصتی برای راه‌اندازی مجدد و یافتن راه‌هایی برای ایجاد ساختارها و وظایف جدید دادند.

گوموش کایا که قبل از ورود به رشته زیست‌شناسی مدرک خود را در رشته معماری دریافت کرده است، گفت: «ما می‌خواستیم بررسی کنیم که آیا سلول‌ها علاوه بر دارا بودن ویژگی‌های پیش‌فرض در بدن انسان، می‌توانند کارهای دیگری نیز انجام دهند؟»

او این پرسش را مطرح کرد که آیا می‌توان با برنامه‌‌ریزی مجدد فعل و انفعالات بین سلول‌‌ها، ساختارهای چند سلولی جدیدی ایجاد کرد؛ مشابه تغییر در نحوه چیدمان سنگ و آجر که ساختارهای مختلفی مانند دیوارها، طاق‌‌ها یا ستون‌‌ها را ایجاد می‌کند؟»

محققان دریافتند سلول‌‌ها نه تنها قادر به ایجاد اشکال چند سلولی جدید هستند بلکه می‌‌توانند به روش‌های مختلف روی سطح سلول‌‌های عصبی انسان حرکت کنند.

مشاهدات آزمایشگاهی نشان داد این سلول‌ها با حرکت روی نورون‌ها موجب رشد مجدد این ساختارهای عصبی می‌شوند.

اینکه آنتروبات‌‌ها دقیقا چگونه رشد نورون‌‌ها را تشویق می‌‌کنند هنوز مشخص نیست اما محققان تایید کردند که نورون‌‌ها در ناحیه تحت پوشش مجموعه‌‌ای از آنتروبات‌‌ها رشد کرده‌اند که آن را «سوپر ربات» می‌نامند.

لوین گفت: «مجموعه‌‌های سلولی که ما در آزمایشگاه می‌‌سازیم می‌‌توانند قابلیت‌‌هایی فراتر از آنچه در بدن انجام می‌‌دهند داشته باشند.»

او در ادامه توضیح داد: «جالب و کاملا غیر منتظره است که سلول‌‌های نای بیمار بدون تغییر دی‌ان‌ای خود، می‌‌توانند به تنهایی حرکت کنند و رشد نورون‌‌ها را در ناحیه آسیب‌دیده تشویق کنند.»

استفاده از سلول‌‌های خود بیمار برای ساخت ربات‌‌های زیستی، خطر تحریک پاسخ ایمنی یا نیاز به سرکوب‌‌کننده‌‌های سیستم ایمنی را در بدن بیمار از میان بر می‌دارد.

آنتروبات‌ها؛ آینده درمان

به گفته محققان، توسعه بیشتر ربات‌‌های زیستی می‌‌تواند به کاربرد‌های دیگری از جمله پاک‌سازی تجمع پلاک در شریان‌‌های بیماران، تصلب شرایین، ترمیم آسیب‌‌های عصبی نخاعی یا شبکیه، شناسایی باکتری‌‌ها یا سلول‌های سرطانی و رساندن دارو به بافت‌‌های هدف منجر شود.

طرح‌های سلولی

گوموش کایا توضیح داد که سلول‌‌ها دارای این توانایی ذاتی هستند که به روش‌‌های اساسی خاصی در ساختارهای بزرگ‌‌تر جمع شوند.

او گفت: «سلول‌‌ها می‌‌توانند لایه‌‌هایی تشکیل دهند، تا شوند، کُره بسازند، خود را بر اساس نیاز دسته‌‌بندی و جدا کنند، با هم ترکیب شوند یا حتی حرکت کنند.»

او تشریح کرد: «سلول‌ها دو تفاوت مهم با آجرهای بی‌جان دارند: آن‌ها توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر و ایجاد ساختارهای پویا دارند. هر سلول با عملکرد‌های متفاوتی مانند حرکت، ترشح مولکول‌ها، تشخیص سیگنال‌ها و ... برنامه‌ریزی شده است.»

به گفته این پژوهشگر، آن‌ها فقط در حال کشف چگونگی ترکیب این عناصر برای ایجاد عملکردهای جدید ربات‌های زیستی هستند؛ متفاوت از آنچه به صورت طبیعی انجام می‌شود.

امریکا: جمهوری اسلامی ایران از حمله حوثی‌ها به کشتی‌ها حمایت می‌کند

۱۳ قوس ۱۴۰۲، ۰۵:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (‌سنتکام) جمهوی اسلامی را حامی حمله حوثی‌ها به چهار کشتی در دریای سرخ دانست. سنتکام گفته دلایل زیادی داریم که این حمله‌ها گرچه از سوی حوثی‌ها در یمن آغاز شده‌اند، اما به طور کامل از سوی ایران حمایت می‌شوند.

سنتکام اعلام کرد: «ایالات متحده با هماهنگی کامل با متحدان و شرکای بین‌المللی خود، همه پاسخ‌های مناسب را در نظر خواهد گرفت.»

امریکا می‌گوید کشتی یواس‌اس کارنی متعلق به نیروی دریایی امریکا پهپادهایی را که از مناطق تحت تصرف حوثی‌ها در یمن شلیک شده مورد هدف قرار داده و منهدم کرده است.

وزارت دفاع امریکا روز یکشنبه از حمله بر ناو جنگی یو‌اس‌اس کارنی و چند کشتی تجاری امریکا در دریای سرخ خبر داد.

شبکه ای‌بی‌سی نیوز به نقل از دو مقام امریکایی نوشت که این حمله‌ها در صنعا در یمن صورت گرفت و ناو امریکایی دستکم یک پهپاد را رهگیری کرد.

پنتاگون به آسوشیتدپرس گفت: «ما از گزارش‌های مربوط به حملات به ناو یو‌ا‌س‌اس کارنی و کشتی‌های تجاری در دریای سرخ آگاه هستیم و به محض در دسترس شدن اطلاعاتی را ارائه خواهیم کرد.»

حوثی‌های یمن مدعی‌اند که بر دو کشتی مرتبط به اسرائیل حمله کرده‌اند، اما هدف قرار دادن ناو جنگی نیروی دریایی امریکا را تایید نکردند.

در همین حال، ارتش بریتانیا نیز بدون ارائه جزییات بیشتری اعلام کرد که یک حمله و انفجار پهپاد مشکوک در دریای سرخ صورت گرفته است.

سخنگوی نظامی حوثی‌های نزدیک به جمهوری اسلامی، مسئولیت این حملات را به عهده گرفته و گفت که کشتی اول در تنگه باب‌المندب [دریای سرخ را به خلیج عدن وصل می‌کند] مورد اصابت موشک قرار گرفته و دومین کشتی نیز توسط یک پهپاد هدف حمله قرار گرفته است.

سخنگوی حوثی‌ها تاکید کرده که تا مرحله توقف حملات اسرائیل بر غزه، نیروهای شان از حرکت کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ و خلیج عدن جلوگیری می‌کند‌.

حوثی‌ها از آغاز نبرد بین اسرائیل و حماس، حملاتی را به کشتی‌ها در دریای سرخ انجام داده و موشک‌های را به سمت اسرائیل پرتاب کرده‌اند.


اسقف اعظم کانتربری یهودستیزی و اسلام‌هراسی را محکوم کرد

۱۳ قوس ۱۴۰۲، ۰۱:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

اسقف اعظم کانتربری، در مراسمی در لندن، یهودستیزی و اسلام‌هراسی را محکوم کرد و خواهان اتحاد علیه نفرت‌پراکنی شد. جاستین ولبی افزود: «اجازه نمی‌دهیم یهود‌ستیزی و اسلام‌هراسی نقشی در خیابان‌ها، مدارس و شهرهای ما داشته باشد.»

این مراسم با حضور مسلمانان و یهودیان برگزارشد.

اظهارات اسقف اعظم کانتربری در حالی مطرح شده که پیشتر ده‌ها هزار نفر در مرکز لندن در تظاهراتی علیه یهودستیزی راهپیمایی کردند. برگزارکنندگان تخمین زدند که ۶۰ هزار نفر در این راهپیمایی شرکت کرده‌اند. بوریس جانسون، نخست‌وزیر پیشین بریتانیا از جمله چهره‌هایی بود که در این تظاهرات حاضر شد.

به گزارش رویترز، معترضان پلاکاردهایی با مضمون «شانه به شانه یهودیان بریتانیایی» و «مقابل یهودی‌ستیزی تحمل نمی‌کنیم» حمل می‌کردند.

بر اساس گزارش‌ها، اسلام‌هراسی نیز پس از تشدید جنگ حماس با اسرائیل سه برابر شده است.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اعلام کرد که او از موج اخیر حوادث یهودی‌ستیزانه در کشورش «شرمنده و خشمگین» است و هشدار داد که دولت او چنین نفرتی را علیه یهودیان تحمل نخواهد کرد.


برگزاری اعتراضات کم‌سابقه در امارات متحده عربی در حاشیه نشست بین‌المللی تغییرات اقلیمی

۱۲ قوس ۱۴۰۲، ۲۱:۴۹ (‎+۰ گرینویچ)

در حالی که مذاکرات کشورهای مختلف شرکت‌کننده در کنفرانس سازمان ملل متحد در زمینه تغییرات اقلیمی در دوبی ادامه دارد، مقام‌های اماراتی در اقدامی کم‌سابقه به برخی فعالان اجازه دادند تا تحت شرایط سختگیرانه‌ای تجمع اعتراضی برگزار کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، این اعتراضات روز یکشنبه «صحنه‌ای نادر» در امارات متحده عربی ایجاد کرد.

به نوشته این خبرگزاری، موضوع اعتراض تظاهرکنندگان مسائلی مانند جنگ اسرائیل و حماس در غزه و بحران‌های زیست محیطی بود.

امارات متحده عربی برای این تظاهرات به فعالان سازمان‌هایی که مدت‌ها ورودشان به این کشور ممنوع بود، اجازه ورود داده و زمینه ابراز انتقاد را برای آنان فراهم کرده است.

آسوشیتدپرس نوشت که تظاهرات روز یکشنبه علیه جنگ جاری میان اسرائیل و حماس، بزرگترین تظاهرات در امارات ضد این جنگ بوده است.

جوی شی، کارشناس مسائل حقوق بشری امارات متحده عربی در سازمان دیده‌بان حقوق بشر که برای اولین بار به این کشور سفر کرده، گفته است: «یکی از مسائل مهم ما در رابطه با کاپ ۲۸ این واقعیت است که حکومت امارات از این موضوع برای بهبود وجهه خود در سطح بین‌المللی استفاده می‌کند و این واقعیت که اعتراضات محدود مجاز است... چیز خوبی است.»

او افزود: «اما در نهایت به ایجاد این تصویر بسیار نادرست کمک می‌کند که امارات به حقوق بشر احترام می‌گذارد در حالی که در واقع این طور نیست.»

امارات متحده عربی، از هفت امارت به رهبری حاکم ابوظبی تشکیل شده و به نوشته آسوشیتدپرس، احزاب سیاسی و اتحادیه‌های کارگری در این کشور ممنوع‌اند.

تمام قدرت هر امارت در اختیار حاکم آن امارت است که به شیوه موروثی انتخاب می‌شود.

همچنین در این کشور آزادی بیان محدود است و تقریبا تمام رسانه‌های محلی اصلی یا متعلق به دولت یا وابسته به دولت‌اند.

قوانین موجود همچنین معدود اعتراضاتی را که توسط کارگران خارجی صورت می‌گیرد جرم‌انگاری می‌کند.

از کل جمعیت بیش از ۹.۲ میلیون نفری امارات، تنها ۱۰ درصد اماراتی و بقیه مهاجرند.

آسوشیتدپرش نوشت که بسیاری از مهاجران، کارگرانی با دستمزد پایین هستند که برای ارسال پول به کشورهای خود و برای خانواده‌های خود در امارات کار می‌کنند.

سازمان ملل متحد و امارات پیش از برگزاری کاپ ۲۸ توافق کردند که حق آزادی بیان در جریان این اجلاس رعایت شود.

پیشتر سابقه داشته که در جریان برگزاری کنفرانس‌های سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی، تظاهرات چند ده هزار نفری در حاشیه آن برگزار شده است.

رئیس استخبارات اسرائیل: رهبران حماس را در کشورهای منطقه از بین می‌بریم

۱۲ قوس ۱۴۰۲، ۲۱:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

شبکه اسرائیلی کان یک فایل صوتی متعلق به رئیس شین‌بت، سازمان امنیت داخلی اسرائیل را منتشر کرده که در آن گفته رهبران حماس را در ترکیه، قطر و لبنان از بین خواهند برد. رونن بار گفت که اسرائیل حتا اگر سال‌ها طول بکشد، از این هدف دست نخواهد کشید.

مشخص نیست که بار چه زمانی و در کجا این اظهارات مطرح کرده است.

رئیس شین‌بت در این فایل گفته است: «کابینه هدفی را برای ما تعیین کرده است. اگر به زبان کوچه بازاری بخواهم صحبت کنم، باید آنها را از میان برداریم.»

بار افزود: «ما با یک مونیخ دیگر رو‌به‌رو هستیم. ما این کار را در همه جا انجام خواهیم داد، در غزه، در کرانه باختری، در لبنان، ترکیه و قطر.»

مونیخ اشاره به واکنش‌ اسرائیل به قتل ۱۱ عضو تیم المپیک اسرائیل در سپتامبر سال ۱۹۷۲ دارد، زمانی‌که افراد مسلح فلسطینی به دهکده المپیک در مونیخ حمله کردند و ورزشکاران اسرائیلی را کشتند.

اسرائیل در سال‌های پس از آن، با انجام یک سلسله ترورهای هدفمند، عوامل و سازمان‌دهندگان حمله سپتامبر در چندین کشور از بین برد.

اسرائیل متعهد شده که حماس را نابود خواهد کرد و تا نابودی کامل این گروه به جنگ ادامه خواهد داد.

رهبران حماس در قطر و چند کشور دیگر خاورمیانه زندگی می‌کنند.