• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شیخ نواف احمد صباح، امیر کویت در ۸۶ سالگی درگذشت

۲۵ قوس ۱۴۰۲، ۱۰:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

تلویزیون دولتی کویت روز شنبه برنامه‌های عادی خود را قطع کرد تا آیات قرآن را پخش کند و این نشانه وقوع مرگی در خانواده سلطنتی است. سپس دربار سلطنتی با انتشار بیانیه‌ای خبر درگذشت شیخ نواف احمد صباح را تایید کرد.

شیخ نواف در سپتامبر ۲۰۲۰ پس از مرگ برادر ناتنی‌اش، شیخ صباح احمد جابر در ۹۱ سالگی به کرسی امارت کویت تکیه زد.

او قبل از اینکه قدرت کویت را به دست بگیرد، چندین دهه در مقام‌های عالی این کشور کار کرده بود.

آقای احمد صباح در سال ۲۰۰۶ به‌عنوان وارث امارت تثبیت شد.

زمانی که نیروهای عراقی به امارت نفت‌خیز در سال ۱۹۹۰ حمله کردند، او به‌عنوان وزیر دفاع کشورش کار می‌کرد.

او همچنین زمانی که کشورش با چالش گروه‌های مسلح مخالف دولت روبرو بود، به‌عنوان وزیر داخله مشغول رهبری تامین امنیت کویت بود.

شبکه الجزیره نوشته است که شیخ نواف احمد در میان خانواده سلطنتی محبوب بود.

آقای صباح در اواخر نوامبر در شفاخانه بستری شده بود.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

وزیر دفاع امریکا به خاورمیانه سفر می‌کند

۲۵ قوس ۱۴۰۲، ۰۸:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

پنتاگون روز جمعه، ۲۴ قوس اعلام کرد که قرار است لوید آستین، وزیر دفاع امریکا برای چند روز به خاورمیانه سفر کند. در خبرنامه آمده آقای آستین در این سفر به اسرائیل، قطر و بحرین خواهد رفت و از ناو یواس‌اس جرالد فورد در دریای مدیترانه دیدار خواهد کرد.

براساس خبرنامه، «لوید آستین در سفر پیش‌رو بر تعهد ایالات متحده به حق اسرائیل برای دفاع از خود مطابق با قوانین بین‌المللی بشردوستانه تاکید خواهد کرد».

گفته شده است که او در عین حال درباره اقدامات اسرائیل برای کاهش آسیب به غیرنظامیان صحبت خواهد کرد.

پنتاگون می‌گوید وزیر دفاع امریکا علاقمند است که در مورد برنامه اسرائیل درباره عملیات علیه حماس بیشتر بداند.

این وزارتخانه گفته بخشی از گفت‌وگوها بین ایالات متحده و بحرین شامل تلاش امریکا برای تشکیل ائتلاف‌های چندجانبه برای پاسخ به تجاوز در دریا است که کشتیرانی و اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند.

روز جمعه سه مورد جداگانه از تهدید و حمله حوثی‌ها علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ گزارش شد. حملاتی که امریکا آنرا «نشانگر خطر بزرگ» دانسته است.

ارتش امریکا: حمله‌های حوثی‌ها به کشتی‌ها خطری بزرگ برای کشتیرانی بین‌المللی است

۲۵ قوس ۱۴۰۲، ۰۷:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا، سنتکام، با اشاره به سه مورد تهدید و حمله حوثی‌ها علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ در روز جمعه، این حمله‌ها را نشانگر خطر بزرگی دانست که حوثی‌ها علیه کشتیرانی بین‌المللی ایجاد می‌کنند.

طبق اعلام سنتکام، حوثی‌ها ابتدا در روز جمعه، ۲۴ قوس، کشتی «آلانیا» با پرچم لیبریا را که به سمت شمال دریای سرخ در حرکت بود، تهدید به حمله کرده و به آن دستور دادند به سمت جنوب تغییر جهت دهد. این کشتی پس از تماس با نیروهای امریکایی به مسیر خود به سمت شمال ادامه داد.

به گفته ستاد فرماندهی مرکزی امریکا، حوثی‌ها دو ساعت بعد با پهپاد کشتی Al Jasrah با پرچم لیبریا را که به سمت جنوب دریای سرخ حرکت می‌کرد، هدف قرار دادند. این حمله موجب آتش‌سوزی در کشتی شد، اما خدمه توانستند آتش را مهار کنند.

طبق اعلام سنتکام، حوثی‌ها چهار ساعت بعد دو موشک بالستیک به سمت تنگه باب‌المندب شلیک کردند که یکی از این موشک‌ها به کشتی «پالاتیوم» با پرچم لیبریا برخورد کرده و آن را نیز دچار آتش‌سوزی کرد.

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا خاطرنشان کرد هیچ کس در این سه کشتی آسیب ندیده است.

یکی از مقام‌های ارشد حوثی‌های یمن جمعه، ۲۴ قوس، در گفت‌وگو با المیادین، وابسته به حزب‌الله، به امریکا، اسرائیل و کشورهای غربی هشدار داد هر گونه اقدام خصمانه علیه این گروه پیامدهای سنگین و پرهزینه‌ای برای آن‌ها خواهد داشت.

در پی حمله‌های اخیر حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در دریای سرخ، سخنگوی شرکت آلمانی «هاپاگ لوید» از توقف تردد کشتی‌هایش در این دریا تا روز ۲۷ قوس خبر داد.

قبل از آن، شرکت بزرگ حمل و نقل دریایی دانمارکی مرسک به کشتی‌های خود دستور داده بود که «تا اطلاع ثانوی» از تنگه باب المندب عبور نکنند.

بر اساس اعلام شرکت هاپاگ لوید، این شرکت در روزهای آینده درباره ازسرگیری تردد کشتی‌هایش از دریای سرخ تصمیم‌گیری خواهد کرد.

روز جمعه یک کشتی متعلق به این شرکت هنگام حرکت در نزدیکی سواحل یمن مورد حمله قرار گرفت.

یحیی سریع، سخنگوی شبه‌نظامیان حوثی یمن، روز شنبه ۱۸ قوس به همه شرکت‌های کشتیرانی درباره همکاری با اسرائیل هشدار داد و گفت که «در صورتی که غذا و داروی مورد نیاز غزه تامین نشود»، همه کشتی‌های عازم اسرائیل در دریای سرخ هدف حمله این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی قرار خواهند گرفت.

حوثی‌های یمنی مورد حمایت جمهوری اسلامی در هفته‌های پس از آغاز جنگ در غزه، موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت شهر ساحلی ایلات در جنوب اسرائیل شلیک کردند. این شبه‌نظامیان به چند کشتی‌ باری و یک نفت‌کش مرتبط با شرکت‌های اسرائیلی نیز حمله کردند.

کمیسیون آزادی‌ مذهبی امریکا خواهان معرفی هند به عنوان «کشور مورد نگرانی ویژه» شد

۲۵ قوس ۱۴۰۲، ۰۳:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

کمیسیون آزادی‌ بین‌المللی مذهبی امریکا از اداره جو بایدن خواست هند را به عنوان «کشور مورد نگرانی ویژه» معرفی کند. این کمیسیون گفت تلاش‌های اخیر دولت هند برای ساکت کردن فعالان، روزنامه‌نگاران و وکلای خارج از کشور تهدیدی جدی برای آزادی مذهبی است.

این کمیسیون از وزارت خارجه امریکا خواست که هند را به دلیل «نقض سیستماتیک، مداوم و فاحش آزادی مذهب یا عقیده» به عنوان «کشور مورد نگرانی ویژه» معرفی کند.

استفان شنک، کمیشنر این کمیسیون گفت که دخالت ادعایی هند در قتل هاردیپ سینگ نیجار، فعال سیک جدایی‌طلب در کانادا و توطئه برای کشتن یک فعال دیگر سیک در امریکا، «عمیقا نگران‌کننده» است.

دیوید کوری، کمیشنر دیگر این کمیسیون گفت که گسترش سرکوب داخلی هند برای هدف قرار دادن اقلیت‌های مذهبی هندی در خارج از «به طور ويژه خطرناک است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت.»

کمیسیون آزادی‌ بین‌المللی مذهبی امریکا از سال ۲۰۲۰ خواستار معرفی هند به عنوان «کشور مورد نگرانی ویژه» شده است.

این قانون می‌تواند مجموعه‌ای از اعمال سیاست‌ها، تحریم‌ها و معافیت‌ها علیه هند را مجاز کند.

متیو پری، ستاره سریال 'فرندز' براثر 'مصرف حاد کتامین' درگذشته است

۲۵ قوس ۱۴۰۲، ۰۱:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)

نتایج کالبدشکافی که ۷ هفته پس از مرگ متیو پری منتشر شد، نشان می‌دهد این ستاره سریال «فرندز» براثر «مصرف حاد» کتامین، یک داروی خلسه‌آور درگذشته است. طبق گزارش، مصرف این آرام‌بخش قوی و عوامل دیگر باعث شد پری بی‌هوش و سپس در جکوزی خانه‌اش غرق شود.

متیو پری که بازی در سریال کمدی «دوستان» او را به محبوبیت و شهرت جهانی رساند، اوایل عقرب سال جاری در سن ۵۴ سالگی درگذشت.

در گزارش طب عدلی لس‌آنجلس آمده که آزمایشات سم‌شناسی بدن متیو پری، «سطح بالایی» از کتامین را نشان داده که معمولا در جراحی‌های پزشکی تحت نظارت استفاده می‌شود.

برپایه آزمایش طب عدلی، غلظت بلند کتامین در بدن این بازیگر امریکایی ضربات قلب او را بیش از حد و هم‌زمان تنفسش را دچال اختلال کرده و احتمالاً پیش از آنکه سرش را زیر آب جکوزی فرو ببرد، بی‌هوش شده است.

متیو پری در زندگی‌اش سال‌ها با اعتیاد به دارو و الکل مبارزه کرد و در مواردی نیز کارش به مراکز توان‌بخشی کشید.

مجموعه تلوزیونی کمدی «فریندز» از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۴ از شبکه ان‌بی‌سی در امریکا پخش شد.

قسمت آخر این سریال بیش از ۵۲ میلیون نفر بیننده در امریکا داشت که آن را به پربیننده‌ترین مجموعه تلوزیونی دهه ۲۰۰۰ در ایالات متحده تبدیل کرد.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران می‌گوید امسال ۹۴ خبرنگار و کارمند رسانه کشته شدند

۲۴ قوس ۱۴۰۲، ۲۲:۴۲ (‎+۰ گرینویچ)

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۹۴ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای از جمله ۹ خبرنگار زن در سراسر جهان کشته شده‌اند. براساس آمار این نهاد، ۷۲ درصد این خبرنگار تنها در جنگ غزه کشته شده‌اند.

این فدراسیون روز شنبه، ۲۵ قوس، در اعلامیه‌ای نوشت که از زمان شروع جنگ در غزه ۶۸ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای به شمول ۶۱ خبرنگار فلسطینی در حمله اسرائیل در نوار غزه، سه خبرنگار لبنانی در حمله اسرائیل در جنوب لبنان و چهار خبرنگار اسرائیلی در حمله حماس کشته شدند. این نهاد کشته شدن سه خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در سوریه را هم ثبت کرده است.

به گزارش این فدراسیون، سه خبرنگار از جمله یک خبرنگار روس، یک خبرنگار اوکراینی و یک خبرنگار فرانسوی در جنگ اوکراین و یک خبرنگار دیگر در آلبانیا کشته شدند.

این نهاد همچنین افزوده است که هفت خبرنگار در آسیا از جمله دو خبرنگار در افغانستان، دو خبرنگار در فلیپین و یک یک خبرنگار در هند، چین و بنگلادیش کشته شدند. این نهاد هویت خبرنگاران کشته شده در افغانستان را حسین نادری و اکمل خبرنگاران رسانه صدای افغان اعلام کرده است.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران کشته شدن هفت خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در امریکای شمالی و جنوبی و کشته شدن پنج خبرنگار دیگر را در آفریقا ثبت کرده است.

دومینیک پرادالیه، رئیس این فدراسیون خواستار اقدام فوری جهانی برای توقف این خونریزی شده است. او تاکید کرده است: «جامعه بین‌المللی و به‌ویژه دادگاه کیفری بین‌المللی باید مسئولیت‌های خود را ادا کند و در صورت لزوم، کسانی را که دستور حمله به روزنامه‌نگاران داده‌اند، تحت پیگرد قانونی قرار دهد.»

این فدراسیون همچنین گزارش داد که ۳۹۳ روزنامه‌نگار و کارمند رسانه‌ای در حال حاضر پشت میله‌های زندان هستند. به گزارش این فدراسیون، چین و هنگ‌کنگ با ۸۰ روزنامه‌نگار زندانی در صدر فهرست قرار دارند.

طبق این گزارش، میانمار با ۵۴ خبرنگار زندانی، ترکیه با ۴۱ خبرنگار زندانی، روسیه و کریمه با ۴۰ خبرنگار زندانی، بلاروس با ۳۵ خبرنگار زندانی، مصر با ۲۳ خبرنگار در رده‌های بعدی قرار دارند.

براساس آمار این نهاد، ۱۸ خبرنگار در ویتنام، ۱۱ خبرنگار در عربستان سعودی، ۱۰ خبرنگار در هند و ۹ خبرنگار در سوریه زندانی هستند.

در تازه ترین مورد، شبکه خبری الجزیر روز جمعه ۲۴ قوس، تایید کرد که یک تصویربردار آن در جنوب غزه کشته و یک خبرنگار آن زخمی شده است.