• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

یک سازمان تحقیقاتی افغانستان را دومین کشور خطرناک برای سفر در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۱۲:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان بین‌المللی ارزیابی تهدیدات امنیتی و صحی در جهان افغانستان را دومین کشور خطرناک جهان برای سفر در سال ۲۰۲۴ دانسته است. این سازمان سودان جنوبی را در صدر این فهرست قرار داده و گفته است که سفر به این کشور با «خطر امنیتی شدید» همراه خواهد بود.

در این ارزیابی سودان، لیبیا و سومالیا در رده‌های سوم، چهارم و پنجم فهرست خطرناک‌ترین کشورهای جهان برای سفر در سال ۲۰۲۴ شناخته شده‌اند.

این سازمان تحقیقاتی این کشورها را براساس سطوح امنیتی و تهدیدات ناشی از خشونت سیاسی شامل تروریسم، شورش، جنگ با انگیزه سیاسی، ناآرامی اجتماعی (شامل خشونت فرقه‌ای، جمعی و قومی) و جنایات بزرگ و کوچک ارزیابی کرده است.

پارسال افغانستان برای هشتمین سال متوالی ناامن‌ترین کشور جهان از نظر سفر و گردش معرفی شده بود.

این سازمان تحقیقاتی افزوده است که افغانستان، سودان جنوبی، سوریه، لیبیا و سومالیا کشورهایی هستند که با ناامنی گسترده مواجه‌اند و به‌دلیل این‌که نتواسته‌اند ناامنی و خشونت داخلی را کاهش دهند، همواره در ردیف کشورهای خطرناک جهان قرار دارند.

در ارزیابی این سازمان آیسلند به دلیل «خطر امنیتی ناچیز» و سپس لوکزامبورگ، ناروی، سوئیس و دنمارک امن‌ترین کشورهای جهان معرفی شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان از چین خواست کار عملی پروژه مس عینک را آغاز کند

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۱۱:۴۹ (‎+۰ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در دیدار با یو شیایوینگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان، خواستار آغاز کار عملی پروژه مس عینک شد. نماینده چین در این دیدار گفت که هردو کشور برای آغاز کار عملی پروژه استخراج مس باید بیشتر کار کنند.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان روز دوشنبه (٢٧ قوس) در خبرنامه‌ای نوشت که امیرخان متقی و یو شیایوینگ در این دیدار درباره پیشرفت‌های اخیر در روابط دوجانبه افغانستان و چین گفت‌و‌گو کردند.

براساس این خبرنامه، نماینده چین گفته است که کشورش به استقلال افغانستان احترام دارد و در امور داخلی افغانستان مداخله نخواهد کرد.

امیرخان متقی در این دیدار تاکید کرد که زمینه‌های افزایش صادرات افغانستان به چین بررسی شود.

سخنگوی وزارت خارجه طالبان به نقل از نماینده چین نوشت که این کشور برای رشد تجارت میان افغانستان و چین تعرفه‌ گمرکی بر اجناس وارداتی از افغانستان را تا حدی زیادی کاهش داده است.

طبق خبرنامه وزارت خارجه طالبان، وزیر خارجه این گروه گفته که افغانستان آماده آغاز کار عملی پروژه مس عینک است.

طالبان پیش از این بارها از مقام‌های چینی خواسته‌اند که کار عملی استخراج مس در معدن عینک را هرچه زودتر آغاز کنند.

معدن مس عینک لوگر بزرگ‌ترین معدن مس افغانستان و دومین معدن مس بزرگ در جهان است. قرارداد استخراج و غنی‌سازی مس آن در سال ٢٠٠٨ میان افغانستان و شرکت چینی ام‌سی‌سی به امضا رسید.

شرکت پیمان‌کار چینی امتیاز استخراج معدن مس عینک را برای ٣٠ سال در اختیار دارد.

طالبان در دو سال گذشته به صورت بی‌پیشینه‌ای به استخراج معادن افغانستان رو آورده و امتیار استخراج بسیاری از معادن بزرگ و کوچک را به شرکت‌های گوناگون داخلی و خارجی، و عمدتا چینی، واگذار کرده است.

این گروه با کمبود منابع مالی مواجه است و تلاش دارد که آن را از طریق استخراج معادن جبران کند. این در حالی است که بسیاری از کارشناسان استخراج معادن به این صورت را نوعی «غارت» ذخایر زیرزمینی افغانستان دانسته‌اند.

طالبان در پغمان برای صدها دانش‌آموز امتحان رقابتی با موضوع 'سیرت‌النبی' برگزار کرد

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۱۱:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت معارف طالبان از برگزاری امتحان رقابتی با حضور صدها دانش‌آموز با موضوع «سیرت‌النبی» در ولسوالی پغمان کابل خبر داده است. این وزارت روز دوشنبه (۲۷ قوس) در خبرنامه‌ای نوشت که در این رقابت هزار و ۳۰۰ دانش‌آموز مکاتب دولتی و خصوصی شرکت کردند.

در همین حال، وزارت معارف طالبان در خبرنامه جداگانه‌ای از برگزاری امتحان رقابتی دیگری با موضوع «خوارج عصر کنونی و حکم آن» در ولایت میدان وردک خبر داده است.

این وزارت شرکت در این امتحان را «رقابت علمی» خوانده است.

گروه طالبان معمولا به اعضای گروه دولت اسلامی شاخه خراسان، معروف به داعش خراسان، «خوارج» می‌گوید و اشاره آن به افراط‌گرایی این گروه است و آن را به «خوارج» صدر اسلام تشبیه می‌کند.

طالبان پس از تسلط کامل بر افغانستان در ماه اسد ۱۴۰۰، تغییرات گسترده‌ای در وزارت معارف افغانستان به میان آورده است.

سازمان دیدبان حقوق بشر در میانه ماه قوس جاری در گزارشی نوشت: «کیفیت آموزش در مکاتب پسرانه تحت حاکمیت طالبان به‌شدت افت کرده است».

این سازمان حقوق بشری جهانی گفته که طالبان به‌دلیل ممانعت از آموزش متوسطه و عالی دختران و زنان با محکومیت بین‌المللی روبه‌رو شدند، اما توجه زیادی به زیان‌هایی که آن‌ها به آموزش پسران وارد کرده‌اند، نشده است.

ژولیا پارسی، فعال حقوق زن از زندان طالبان آزاد شد

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۰۹:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

خانواده ژولیا پارسی روز دوشنبه، ۲۷ قوس، به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که این فعال شناخته شده حقوق زنان افغانستان بعد از حدود سه ماه بازداشت، از زندان طالبان آزاد شده است. طالبان خانم پارسی را در پنجم میزان در خانه‌اش در کابل بازداشت کردند.

هنوز اطلاعات دقیقی درباره وضعیت صحی خانم پارسی در دست نیست.

پیش از این در سیزدهم قوس، همزمان با پخش گزارش‌ها درباره «وضعیت بد جسمی» ژولیا پارسی به دلیل «شکنجه» در زندان طالبان، منابعی به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که این زن معترض به شفاخانه منتقل شده است.

منابع در آن زمان درباره دلیل انتقال او به شفاخانه ابراز بی‌اطلاعی کرده بودند.

شماری از زنان در شبکه‌های اجتماعی نوشتند که ژولیا پارسی «با وضعیت بد جسمی و روحی ناشی از شکنجه‌های وحشیانه در دخمه‌های طالبان» به شفاخانه منتقل شده است.

منابع مطلع از جمله یک منبع نزدیک به خانواده خانم پارسی انتقال او به شفاخانه را تایید کرد، اما طالبان درباره دلیل انتقال، نوع بیماری یا وضع جسمی این فعال حقوق زن به خانواده‌اش توضیح ندادند.

شبه‌نظامیان طالبان روز پنجم میزان خانم پارسی را با کودکش در خانه او در کابل بازداشت کردند.

او پیش از بازداشت، مسئولیت گروه جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان در کابل برعهده داشت که علیه تبعیض و محرومیت زنان در حاکمیت طالبان اعتراض می‌کرد.

برنامه جهانی غذا می‌گوید به ٢٨٠ هزار مهاجر اخراج شده از پاکستان کمک نقدی کرده است

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۰۹:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

برنامه جهانی غذا اعلام کرد که به بیش از ٢٨٠ هزار مهاجری که مجبور به بازگشت از پاکستان به افغانستان شده‌اند، کمک نقدی کرده است. این سازمان گفته است که بسیاری از مهاجران اخراج شده جایی برای رفتن ندارند.

برنامه جهانی غذا روز دوشنبه (٢٧ قوس) همزمان با روز جهانی مهاجران در شبکه اکس نوشت که بسیاری از مهاجران اخراج شده از پاکستان نمی‌دانند چگونه از زمستان سخت افغانستان جان سالم به در ببرند.

پاکستان و ایران روزانه ده‌ها مهاجر بدون اسناد رسمی اقامتی را به گونه داوطلبانه یا اجباری اخراج می‌کنند.

برنامه جهانی غذا در باره کمک به مهاجران بازگشته از ایران چیزی نگفته است.

اخیرا ۹ سازمان امدادی به صورت مشترک وضعیت مهاجران اخراج شده از پاکستان را بررسی کردند و هشدار دادند که نیم میلیون مهاجر اخراجی از پاکستان در افغانستان، برای زنده ماندن در زمستان پیش رو به کمک‌های فوری نیاز دارند.

در بررسی این سازمان‌های امدادی همچنین در مورد وضعیت مهاجران اخراج شده از ایران توضیحی نشده است.

مشکلات مهاجران افغان در ایران اما با گذشت هر روز بیشتر می‌شود.

اخیرا یک مقام ایرانی اعلام کرد که حضور مهاجران افغان در ١٦ استان این کشور ممنوع شده است.

روزنامه جمهوری اسلامی: طالبان در افغانستان به جیش‌العدل پایگاه و حمایت لوژستیکی داده است

۲۷ قوس ۱۴۰۲، ۰۹:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه جمهوری اسلامی در مقاله‌ای نوشت که جیش‌العدل به حمایت طالبان پایگاه‌هایی در افغانستان دارد. این روزنامه چاپ تهران افزود از زمانی که این گروه «حمایت لوژستیکی و سیاسی» طالبان را جلب کرد، «می‌شد حدس زد که دست به اقدامات شرورانه‌ای خواهد زد».

سید احمد موسوی مبلغ در این یادداشت نوشته است: «برخی گروهک‌های کرد هم در ظل عنايات ويژه طالبان در افغانستان دارای پايگاه هستند و تمرين‌های نظامی انجام می‌دهند».

مقاله جمهوری اسلامی بر این فرضیه استوار است که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از ایران و پاکستان، برای اعمال فشار این دو کشور بر طالبان صورت گرفته است.

نویسنده مقاله معتقد است که ایران نیز مانند پاکستان برای فشار بر طالبان از گزینه اخراج مهاجران استفاده کرده است.

پاکستان در ماه‌های گذشته به‌دلیل گسترش ناامنی و حملات تحریک طالبان پاکستان در ایالت‌های مختلف این کشور، برنامه اخراج دسته‌جمعی مهاجران افغان را روی دست گرفته است.

جمهوری اسلامی نوشته است: «زمانی که مسئله اخراج مهاجرين افغانستانی به صورت همزمان از ايران و پاکستان کليد خورد، اين سوال مطرح بود که آيا اجرای همزمان اين طرح، نتيجه هماهنگی و همکاری ميان دو کشور برای تحت فشار قرار دادن و مهار طالبان است؟»

در ادامه یادداشت آمده: «سفر مقامات عالی‌رتبه امنيتی و نظامی پاکستانی به تهران اندکی پيش از اجرای طرح را می‌توان شاهدی دانست بر اينکه ايران و پاکستان تصميم گرفته‌اند مسير مشترکی برای کنترول و مهار طالبان بپيمايند و مهاجرين اولين ابزار مورد استفاده آنها در اين رابطه است».

با این حال، نویسنده این روزنامه متعلق به جریان اصلاح‌طلبان در ایران نوشته: «ورود ايران به بازی که طراحی آن در دست پاکستان بود، از چند جهت ايران را در معرض آسيب قرار می‌داد».

نویسنده جمهوری اسلامی معتقد است که نزديک شدن ايران و پاکستان موجب خشم طالبان می‌شود و طبيعي است که اجرای يک طرح مشترک ميان ايران و پاکستان عليه طالبان آن‌ها را به نشان دادن واکنش وادارد.

نویسنده نتیجه‌گیری کرده است که «شايد بتوان به مسئله حمله نيروهای بلوچ جيش‌الظلم از مرز پاکستان به ايران، در حالی که هسته اصلی فرماندهی و لوژستيکی آن‌ها در افغانستان است، اين گونه نگريست که طالبان مي‌خواهند هم به ايران ضرب شصتي نشان بدهند و هم با جا انداختن اين ادعا که تروريست‌ها از پاکستان وارد ايران شده‌اند، روابط تهران و اسلام‌آباد را درگير مشکل کنند.»

حمله جیش‌العدل

افراد مسلح وابسته به گروه جیش‌العدل بامداد جمعه به فرماندهی انتظامی در شهرستان راسک سیستان و بلوچستان ایران حمله کردند.

براساس آخرین گزارش‌ها، ۱۲مامور پولیس ایران در این حملات کشته و دست‌کم هفت تن دیگر زخمی شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی می‌گویند اعضای گروه جیش‌العدل در خاک پاکستان پایگاه‌های عملیاتی دارند.

سازمان «جیش‌العدل» یک گروه اسلام‌گرای سنی‌مذهب مسلح مخالف جمهوری اسلامی ایران است که خود را «ارتش عدالت و برابری» معرفی می‌کند.

این گروه خود را مدافع حقوق سنی‌ها به ویژه در استان سیستان و بلوچستان ایران می‌داند.

استان سیستان و بلوچستان استانی در جنوب شرقی ایران، دومین استان پهناور این کشور است. شهروند سنی‌مذهب این استان از اعمال تبعیض گسترده جمهوری اسلامی شکایت دارند.

پیش از این برخی از مقام‌های دولت پیشین افغانستان نیز در واکنش به این حمله به روابط طالبان با جیش‌العدل اشاره کرده بودند.

رحمت‌الله نبیل، رئیس سابق امنیت ملی افغانستان در واکنش به حمله جیش‌العدل به فرماندهی پولیس ایران در سیستان‌وبلوچستان گفته طالبان با پشتیبانی همین گروه در سال ۱۴۰۰ ولایت نیمروز را سقوط داده بود.

همین‌گونه رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه سابق افغانستان گفته نا‌آرامی در غرب آسیا و آسیای میانه هدف اصلی گروه‌های تروریستی است و «استقرار احتمالی طالبان در افغانستان به هم‌فکران و حامیان آن‌ها انگیزه می‌دهد.»