• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بدترین سیل در ۷۰ سال اخیر؛ روسیه و قزاقستان برای بیش از ۱۰۰ هزار نفر دستور تخلیه را دادند

۲۲ حمل ۱۴۰۳، ۰۰:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

پس از ذوب شدن برف‌ها و جاری شدن بدترین سیلاب در ۷۰ سال اخیر، روسیه و قزاقستان به بیش از ۱۰۰ هزار نفر دستور تخلیه را دادند. مقامات محلی با هشدار از بالاترین سطح سیلاب، گفته‌اند که چندین شهر در این دو کشور در معرض سیل بزرگ قریب‌الوقوع قرار دارند.

در این میان مقامات محلی گفته‌اند که ده‌ها شهرک در کوه‌های اورال و مناطق دیگر قزاقستان غرق سیلاب شده و میزان سیلاب به بالاترین سطح رسیده است.

رودخانه اورال، سومین رودخانه طولانی اروپا که از روسیه و قزاقستان به دریای خزر می‌رود، روز جمعه شهر اورسک روسیه را دچار سیلاب کرد.

میزان سیلاب در شهر اورنبرگ روسیه نیز به سطح بحرانی ۹.۳ متر افزایش یافت و نسبت به سیلاب بزرگ قریب‌الوقوع هشدار داده شد.

به همین‌ترتیب آژیرهای خطر در شهر کورگان روسیه نیز به صدا در آمده و به مردم هشدار‌ داده شده که فورا محل را تخلیه کنند.

علاوه بر آن وضعیت اضطراری در منطقه تیومن، منطقه اصلی تولید نفت، بزرگترین حوضه هیدروکاربنی در جهان نیز اعلام شده است.

سخنگوی کرملین گفته که روزهای دشوار برای مناطق کورگان و تیومن در پیش است و قرار است «آب زیادی بیاید.»

به گفته‌ مقامات، در منطقه کورگان بیش از ۱۹ هزار نفر در معرض خطر سیل قرار دارند.

رئیس‌جمهور قزاقستان در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور روسیه گفته که این سیل احتمالا بدترین سیل در ۸۰ سال اخیر بوده است.

مناطق مختلف قزاقستان هم‌مرز با روسیه از سوی رودخانه‌های‌ که از روسیه سرچشمه می‌گیرند در معرض سیل قرار گرفته‌اند.

هنوز مشخص نیست که چرا سیل امسال اینقدر گسترش یافته زیرا آب شدن برف‌ها در روسیه یک رویداد معمولی سالانه در این کشور است.

دانشمندان علت این سیلاب طولانی و وسیع را تغییرات اقلیمی گفته‌اند و نسبت به جاری شدن سیل در سراسر جهان هشدار داده‌اند‌.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ایران همسو با کشورهای عمده اسلامی، روز چهارشنبه را عید فطر اعلام کرد

۲۱ حمل ۱۴۰۳، ۲۳:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، اعلام کرد که چهارشنبه،۲۲ حمل روز اول عید فطر است. عربستان سعودی، پاکستان، طالبان در افغانستان و شماری از دولت‌های اسلامی نیز چهارشنبه را روز نخست عید فطر اعلام کرده‌اند.

دفتر رهبر جمهوری اسلامی با نشر اعلامیه‌ای نوشت که هلال ماه شوال در غروب روز سه‌شنبه برای علی خامنه‌ای محرز شد، بناً چهارشنبه روز نخست عید فطر خواهد بود.

عربستان سعودی، ترکیه، پاکستان، قطر، لبنان، یمن، ترکیه و اندونیزیا نیز فردا (۲۲ حمل) را روز نخست عید فطر اعلام کردند.

معمولا جمهوری اسلامی یک روز دیرتر از کشورهای اسلامی با جمعیت عمدتاً سنی عید فطر را برگزار می‌کرد.

مدیرعامل جی‌پی‌مورگان: هوش مصنوعی می‌تواند چهره تجارت و کسب‌وکار جهانی را تغییر دهد

۲۱ حمل ۱۴۰۳، ۲۰:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

جیمی دایمن، یکی از تاثیرگذارترین چهره‌های دنیای کسب‌وکار اعلام کرد هوش مصنوعی می‌تواند در سال جاری تاثیرات گسترده‌ای بر تجارت جهانی داشته باشد. او هوش مصنوعی را همانند اختراعاتی چون ماشین چاپ، برق، اینترنت و کمپیوتر، «متحول‌کننده» خواند.

این میلیاردر امریکایی که مدیرعامل جی‌پی مورگان چیس، بزرگ‌ترین بانک ایالات متحده است، روز دوشنبه ۲۰ حمل در نامه سالانه خود به سهام‌داران این بانک نوشت هرچند هنوز نمی‌توان درباره میزان دقیق تاثیرات هوش مصنوعی بر تجارت، اقتصاد و جامعه اظهارنظر کرد اما مشخص است که این تاثیرات قابل توجه خواهند بود.

دایمن تاکید کرد آنها کاملا متقاعد شده‌اند که تاثیرات هوش مصنوعی «خارق‌العاده» و به مانند برخی از اختراعات مهم فن‌آوری در چند صد سال گذشته، از جمله ماشین چاپ، موتور بخار، برق، رایانه و اینترنت، «متحول‌کننده» خواهد بود.

صندوق بین‌المللی پول در ۱۴۰۲ از توانایی نفوذ گسترده هوش مصنوعی در بازار کار خبر داد و افزود ممکن است ۴۰ درصد از مشاغل در اثر این پدیده از بین بروند.

بر اساس این گزارش، تاثیر هوش مصنوعی هم‌اکنون در صنایع مرتبط با پزشکی، امور مالی و حتی موسیقی احساس شده است.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، ارزش سهام شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی به شدت افزایش یافته است.

در ۱۲ ماه گذشته، ارزش سهام شرکت سازنده تراشه «انویدیا» ۲۱۹ درصد و ارزش سهام مایکروسافت حدود ۵۰ درصد رشد داشته‌اند.

دایمن در ادامه نامه خود گفت جی‌پی مورگان چیس به عنوان بزرگ‌ترین بانک امریکا از حیث سرمایه بازار، در حال بررسی چگونگی استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی مولد در محیط سازمانی خود است.

مهندسی نرم‌افزار، خدمات مشتری و بهره‌‎وری عمومی کارکنان از حوزه‌هایی هستند که تغییرات ناشی از این پدیده در آن‌ها مشاهده می‌شود.

در این نامه آمده است: «ما پیش‌بینی می‌کنیم که استفاده ما از هوش مصنوعی به تدریج این ظرفیت را خواهد داشت که تقریبا هر حرفه‌ای را ارتقا دهد و همچنین بر ترکیب نیروی کار ما تاثیر بگذارد.»

به گفته این میلیاردر امریکایی، هوش مصنوعی ممکن است برخی دسته‌ها یا نقش‌های حرفه‌ای را از بین ببرد اما هم‌زمان می‌تواند خود شغل ایجاد کند.

در حال حاضر بیش از دو هزار متخصص هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در جی‌پی مورگان مشغول به کارند.

این بانک اخیرا اعلام کرد قصد دارد یک مدیر ارشد داده و تجزیه و تحلیل را به کمیته عملیاتی خود اضافه کند.

دایمن در نامه خود به خطرات و تهدیدات بالقوه هوش مصنوعی نیز پرداخت و گفت «بازیگران بدی» وجود دارند که این پدیده را به منظور نفوذ به سیستم شرکت‌ها، سرقت پول و مالکیت معنوی یا صرفا ایجاد اختلال و آسیب به کار می‌گیرند.

امریکا تسلیحات و مهمات ضبط شده از سپاه پاسداران ایران را به اوکراین فرستاد

۲۱ حمل ۱۴۰۳، ۱۷:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا (سنتکام) اعلام کرد حکومت این کشور تسلیحات و مهمات ضبط شده از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اوکراین انتقال داده است تا کی‌یف از آن در برابر تهاجم روسیه و برای دفاع از خود استفاده کند.

سپاه پاسداران این تسلیحات و مهمات را در مقاطع زمانی مختلف برای حوثی‌های یمن ارسال کرده بود اما محموله‌ها در میانه راه، به دست نظامیان امریکایی مستقر در منطقه مصادره شدند.

سنتکام روز سه‌شنبه ۲۱ حمل در بیانیه‌ای در رسانه اجتماعی اکس نوشت این تسلیحات شامل پنج هزار کلاشنیکف، مسلسل، تفنگ برای تک‌تیرانداز و آرپی‌جی و همچنین بیش از ۵۰۰ هزار گلوله بودند که از چهار کشتی مختلف کشف شدند که قصد انتقال آن‌ها را به یمن داشتند.

این محموله‌ها در فاصله زمانی یکم جوزا ۱۴۰۰ تا ۲۶ دلو ۱۴۰۱ شناسایی و ضبط شدند.

حکومت امریکا که مالکیت این محموله‌ها را روز ۱۰ قوس ۱۴۰۲ با حکم وزرات عدلیه این کشور علیه سپاه پاسداران به دست آورده بود، آن‌ها را در ۱۶ حمل امسال در اختیار اوکراین قرار داد.

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا در بیانیه خود اقدام سپاه پاسداران را در قاچاق سلاح به یمن مغایر با قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.
این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، بر منع اقدامات بی‌ثبات‌کننده در یمن نظیر ارسال تسلیحات به این کشور تاکید می‌کند.

در ادامه بیانیه سنتکام آمده است واشنگتن خود را متعهد می‌داند تا در کنار متحدان و شرکای خود، با «جریان مرگ‌بار» کمک‌های تسلیحاتی ایران در منطقه مقابله کند و در این راه، از کلیه ابزارهای قانونی، از جمله تحریم‌های امریکا و سازمان ملل بهره می‌گیرد.

سنتکام پشتیبانی حکومت ایران از گروه‌های مسلح در خاورمیانه را تهدیدی علیه امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی توصیف کرد و گفت اقدامات جمهوری اسلامی خطری برای شهروندان، دیپلومات‌ها و نظامیان امریکا و متحدان آن به شمار می‌رود.

از زمان آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌های یمن، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی، با حمله به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن، امنیت دریانوردی را در منطقه به خطر انداخته‌اند.

انتقال تسلیحات و مهمات جمهوری اسلامی به اوکراین هم‌زمان با همراهی حکومت ایران با مسکو است. تهران از متحدان اصلی روسیه در جنگ با اوکراین بوده است.

جمهوری اسلامی متهم است پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه ارسال کرده تا در جریان عملیات نظامی در اوکراین مورد استفاده قرار گیرند.

پنج مامور انتظامی ایران در حمله گروه جیش‌العدل در سیستان‌وبلوچستان کشته شدند

۲۱ حمل ۱۴۰۳، ۱۵:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های ایران گزارش دادند که در پی حمله مسلحانه به دو موتر حامل نیروهای انتظامی در استان سیستان‌وبلوچستان پنج مامور جمهوری اسلامی کشته شده‌اند. مسٔولیت این حمله را گروه شبه‌نظامی جیش‌العدل بر عهده گرفته است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، روز سه‌شنبه (۲۱ حمل) گزارش داد که در پی این حمله شماری از نیروهای انتظامی این کشور کشته و شماری دیگر زخمی شدند.

خبرگزاری تسنیم شمار ماموران کشته شده را پنج تن و زخمیان این رویداد را دو تن اعلام کرده است.

این رسانه نوشت: «این دو موتر در حال انتقال عامل اصلی شهادت شهید شیبک از شهرستان سیب و سوران به مهرستان بودند که در مسیر بازگشت به سیب و سوران مورد حمله عناصر جیش‌العدل قرار گرفتند.»

گروه شبه‌نظامی جیش‌العدل با انتشار بیانیه‌ای مسٔولیت این حمله را بر عهده گرفته است.

در درگیری‌های یک هفته پیش گروه شبه‌نظامی جیش‌العدل با نیروهای جمهوری اسلامی در راسک و چابهار استان سیستان‌وبلوچستان ۱۸ مهاجم جیش‌العدل و ۱۰ نفر از نیروهای امنیتی کشته شده بودند.

داعش ورزشگاه‌های لیگ قهرمانان فوتبال اروپا از جمله سانتیاگو برنابئو را تهدید کرد

۲۱ حمل ۱۴۰۳، ۱۵:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه آ اس اسپانیا نوشت که داعش ورزشگاه‌های میزبان مسابقات یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا را با عنوان «همه را بکُش» تهدید کرده است. داعش ورزشگاه‌های سانتیاگو برنابئو و متروپولیتانوی اسپانیا، ورزشگاه پارک دوپرنس پاریس فرانسه و ورزشگاه امارات لندن انگلستان را تهدید کرده است.

امشب و فردا شب بازی‌های دور رفت یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا در این ورزشگاه‌ها برگزار می‌شود.

امشب در سانتیاگو برنابئو تیم‌های رئال مادرید و منچسترسیتی و در ورزشگاه امارات لندن نیز دو تیم آرسنال و بایرن مونیخ با یکدیگر رقابت می‌کنند.

فردا شب نیز بارسلونا در پارک دوپرنس پاریس با پاریسن‌ژرمن و دورتموند هم در ورزشگاه متروپولیتانو به مصاف اتلتیکو مادرید خواهد رفت.

این تهدیدها و پوسترهایی که داعش در این ارتباط نشر کرده، هواداران فوتبال را نگران کرده است.

داعش چندی پیش ورزشگاه آلیانز آره‌نای مونیخ را نیز تهدید به بمب‌گذاری کرده بود؛ اما این اتفاق نیفتاد.