شکنجه زندانیان؛دو هیئت ملل متحد و صلیب‌سرخ از زندان پلچرخی بازدید کردند

پس از نشر گزارش افغانستان اینترنشنال درباره شکنجه ده‌ها زندانی سیاسی در زندان پلچرخی دو هیئت ملل متحد و صلیب‌سرخ از این زندان بازدید کردند. یک منبع آگاه گفت مسئولان طالبان در زندان پلچرخی از انتشار خبر شکنجه زندانیان در رسانه‌ها ناراحت اند اما از لت‌و‌کوب و شکنجه دست نکشیده‌اند.

افغانستان اینترنشنال در ۱۳ ثور در یک گزارش اختصاصی درباره وضعیت زندان پلچرخی نوشت که طالبان ده‌ها زندانی سیاسی عمدتا از پنجشیر و شمالی را لت‌‌وکوب و شکنجه کرده‌اند.

این زندانیان سیاسی به دلیل عدم رسیدگی به پرونده‌های شان اعتصاب کرده بودند.

منابع به افغانستان اینترنشنال گفتتد که طالبان پس از سرکوب اعتصاب آنان، ۲۲۰ نفر را به ریاست ۴۰ استخبارات منتقل کرده و آنان را به مدت یک هفته شکنجه کردند.

پس از نشر این گزارش، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در پاسخ به افغانستان اینترنشنال گفت که از زندان‌های طالبان بازدید می‌کند، اما تصریح کرد که به دلیل ماهیت محرمانه گفت‌وگوهایش با طالبان، جزئیات یافته‌هایش را نمی‌تواند همگانی کند.

یکی از وابستگان یک زندانی در محبس پلچرخی روز سه‌شنبه، ۲۵ ثور، به افغانستان اینترنشنال گفت که دو هیئت از سازمان ملل و صلیب سرخ از زندان پلچرخی بازدید کرده‌اند.

او گفت که این هیئت‌ها با زندانیان ندیدند و تنها با مدیران زندان ملاقات کردند.

او گفت: «زندانیان از این که از طریق افغانستان اینترنشنال صدای شان بلند شده بود، ابراز خرسندی کردند و امیدوارند که هیئت بازدیدکننده یک راه‌حل برای این موضوع پیدا کنند.»

به گفته این منبع، ظلم و شکنجه طالبان بر زندانیان همچنان ادامه دارد و خانواده‌های زندانیان می‌گویند که رفتار طالبان با آنان زشت‌تر و خشن‌تر شده است.

منبع افزود: «طالبان به زندانیان گفته بودند که شما به خانواده‌های تان [درباره شکنجه] گفته‌اید و خانواده‌های تان شکایت ما را به افغانستان اینترنشنال رسانده است.»

طالبان به‌رغم اعلام عفو عمومی، تاکنون ده‌ها نظامی پیشین را بازداشت و در زندان به شیوه‌های مختلفی شکنجه کرده‌‌اند. برخی گزارش‌ها درباره جان باختن زندانیان زیر شکنجه طالبان نیز به نشر رسیده است.

نهادهای حقوق بشری از جمله یوناما، موجودیت شکنجه در زندان‌های طالبان را تایید کرده‌اند.

یوناما در اواسط ماه ثور خبر داد که طالبان به رغم اعلام عفو عمومی، بازداشت، شکنجه و کشتار کارمندان و نظامیان حکومت پیشین را ادامه داده است.