• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مجلس نمایندگان امریکا به ارسال اجباری تسلیحات به اسرائیل رای داد

۲۸ ثور ۱۴۰۳، ۰۱:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۵:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

مجلس نمایندگان امریکا، که در آن جمهوری‌خواهان منتقد دولت بایدن اکثریت را در دست دارند، روز پنج‌شنبه ۲۷ ثور، طرحی را تصویب کرد که ضمن سرزنش جو بایدن، رئيس‌جمهور امریکا، دولت او را مجبور به ارسال تسلیحات به اسرائیل می‌کند.

هفته گذشته اعلام شد که واشنگتن تحویل تسلیحاتی را که ممکن است در رفح از آنها استفاده شود، متوقف کرده است.

بایدن بارها به صراحت از اسرائیل خواسته که تلاش بیشتری برای حفظ غیرنظامیان انجام دهد و از حمله زمینی تمام عیار به رفح در جنوب غزه خودداری کند.

در رای‌گیری روز پنج‌شنبه در مجلس نمایندگان امریکا، قانون حمایت از کمک‌های امنیتی اسرائیل با ۲۲۴ رای موافق در مقابل ۱۸۷ رای مخالف به تصویب رسید.

در این رای‌گیری ۱۶ نماینده دموکرات به اکثریت جمهوری‌خواه پیوستند و سه نماینده جمهوری‌خواه نیز به طرح هم‌حزبی‌های خود رای منفی دادند.

خبرگزاری رویترز در گزارش خود گفته است که انتظار نمی‌رود این طرح به قانون تبدیل شود، اما تصویب آن شکاف عمیق موجود در امریکا درباره سیاست واشنگتن در قبال اسرائیل را در سالی که قرار است انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شود، پررنگ‌تر می‌کند.

پیشتر نیز تام کاتن،سناتور جمهوری‌خواه، طرحی را به سنا ارائه داد که دولت بایدن را موظف می‌کند ارائه همه تسلیحاتی را که بنا بوده در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به اسرائیل تحویل داده شود، تضمین کند. به موجب این طرح، پرداخت حقوق کسانی که برای توقف ارائه سلاح به اسرائیل تلاش کنند، قطع می‌شود.

به گزارش وب‌سایت واشنگتن فری بیکن، سناتور جمهوری‌خواه تام کاتن با همراهی ۲۰ سناتور دیگر هم حزبی خود روز سه‌شنبه ۲۵ ثور طرحی قانونی به سنا ارائه داد که در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون، دولت بایدن را موظف می‌کند به ارائه تسلیحات به اسرائیل ادامه دهد.

جمهوری‌خواهان بایدن را متهم کرده‌اند که پس از مواجهه با اعتراضات گسترده حامیان فلسطین، به اسرائیل پشت کرده است.

مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان، روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: «این یک تصمیم فاجعه‌بار با پیامدهایی جهانی است. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که این تصمیم به قوت خود باقی بماند.»

در مقابل، دموکرات‌ها، رقبای جمهوری‌خواه خود را به انجام بازی سیاسی متهم کرده و گفته‌اند که آنها در حال تحریف موضع بایدن در قبال اسرائیل هستند.

حکیم جفریس، رهبر دموکرات مجلس نمایندگان در یک کنفرانس خبری قبل از رای‌گیری روز پنج‌شنبه گفت: «این یک تلاش جدی برای قانون‌گذاری نیست، به همین دلیل است که برخی از طرفداران اسرائیل در گروه دموکرات مجلس نمایندگان به آن رای منفی خواهند داد.»

اسرائیل، دریافت‌کننده اصلی کمک‌های نظامی ایالات متحده در چند دهه اخیر بوده است و با وجود تاخیر در ارسال یک محموله بمب‌های ۹۰۷ کیلوگرمی و ۲۲۷ کیلوگرمی و بررسی سایر تسلیحات، همچنان قرار است میلیاردها دلار تسلیحات امریکایی را از دولت بایدن دریافت کند.

مقام‌های امریکایی گفتند که تا روز سه‌شنبه، وزارت امور خارجه بسته یک میلیارد دلاری کمک تسلیحاتی به اسرائیل را به روند بررسی کانگرس ارائه کرده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

معاون دبیرکل سازمان ملل با اشاره به ختم ذخایر موادغذایی در مورد قحطی فوری در غزه هشدار داد

۲۸ ثور ۱۴۰۳، ۰۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

معاون دبیرکل سازمان ملل روز پنجشنبه هشدار داد که غزه در معرض قحطی فوری قرار دارد و ذخایر غذایی رو به اتمام است. مارتین گریفیس گفت که از آغاز تهاجم اسرائیل به رفح، برنامه‌ریزی و توزیع امداد در غزه تقریباً غیرممکن شده است.

با حمله اسرائیل به جنوب غزه، حدود ۶۰۰‌هزار نفر یا حدود نیمی از جمعیت آواره فلسطینی به مناطق دیگر غزه گریخته‌اند و گاهی به خانه‌های بمباران‌شده یا مزارع خالی برمی‌گردند.

مارتین گریفیس گفت که این نهاد جهانی در تلاش است تا به آنها کمک کند، زیرا ورود کمک‌ها از طریق جنوب غزه متوقف شده است و جنگ‌های تازه بر چالش‌های توزیع افزوده است.

گریفیس به رویترز گفت: «ذخایر مواد غذایی که قبلاً در جنوب غزه وجود داشت رو به اتمام است. من فکر می‌کنم که تقریباً چیزی باقی نمانده است.»

او گفت: «بنابرین عملیات بشردوستانه به بن‌بست خورده است، ما نمی‌توانیم آنچه را که می‌خواهیم انجام دهیم.»

گریفیس پیش از این هشدار داده بود که عملیات نظامی در رفح مرگبار خواهد بود.

نیروهای امدادی بارها درباره قحطی در درگیری‌های هفت ماهه هشدار داده‌اند. اسرائیل می‌گوید که آژانس‌های سازمان ملل به دلیل عدم توزیع مؤثر کمک‌ها مقصر هستند.

کاخ سفید می‌گوید صادرات چین می‌تواند سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در ایالات متحده را تضعیف کند

۲۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۳:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

مشاور اقتصادی کاخ سفید پنجشنبه گفت ظرفیت صنعتی و صادرات چین در برخی بخش‌ها آن قدر بزرگ است که می‌تواند امکان‌ موفقیت سرمایه‌گذاری‌ در امریکا را ضعیف کند. لائل برینارد هشدار داد افزایش صادرات چین پیامدهای نامطلوبی برای کارگران امریکایی دارد.

برینارد طی سخنانی در اندیشکده امریکن پروگرس گفت: «چین اکنون به سادگی بزرگتر از آن است که بتواند با قوانین خود بازی کند.»

او افزود: «ظرفیت صنعتی و صادرات چین در برخی بخش‌ها اکنون آن قدر بزرگ است که می‌تواند امکان‌ موفقیت سرمایه‌گذاری‌ها در ایالات متحده و سایر کشورها را تضعیف کند.»

برینارد همچنین هشدار داد که چرخه جدیدی از تولید عظیم و افزایش صادرات می‌تواند پیامدهای نامطلوبی برای کارگران امریکایی داشته باشد.

یکی از این عرصه‌ها تولید موترهای برقی است. تصور می‌شود که شرکت‌هایی چون تسلا توان رقابت با موترهای برقی ارزان قیمت شرکت‌های چینی را که از یارانه‌های دولتی برای افزایش توان رقابت خود در بازارهای جهانی برخوردار اند، ندارند.

حکومت امریکا و شرکت‌های بزرگ موترسازی سرمایه گذاری عظیمی بر کارخانه‌‌های تولید موتر برقی در این کشور انجام داده‌اند.

جو بایدن،‌‌ رئیس‌جمهور امریکا، در اوایل این هفته از افزایش شدید تعرفه روی مجموعه‌ای از واردات چینی از جمله باتری خودروهای الکتریکی، تراشه‌های کامپیوتری و محصولات پزشکی خبر داد.

پولیس بریتانیا مردی را به علت رفتارهای خرابکارانه ضدمسلمانان در لندن بازداشت کرد

۲۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۲:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس بریتانیا روز پنجشنبه مردی را که به مساجد، اماکن و نهادهای حامی فلسطینی‌ها در غرب لندن رنگ قرمز پاشیده بود، به اتهام اقدام جنایی با انگیزه نژادی بازداشت کرد. جاناتان کاتان، فرد بازداشت شده، قرار است روز جمعه در دادگاهی در لندن حاضر شود.‌

پولیس لندن اعلام کرد که کاتان، ۶۱ ساله، اهل ایلینگ در غرب لندن، به ۱۱ فقره اقدام جنایی به قصد آسیب زدن و با انگیزه نژادی و دو فقره رفتار نفرت‌پراگنانه متهم شده است.

پولیس گفت: «این (پرونده) نشان می‌دهد که ما چقدر اتهامات مربوط به جنایاتی با انگیزه نفرت علیه اجتماعات را جدی می‌گیریم.»

پس از آغاز تهاجم اسرائیل به غزه حوادث مسلمان‌ستیزانه و یهودی‌ستیزانه در کشورهای اروپایی و امریکا افزایش شدیدی داشته است.

اوایل این هفته دو مرد با اتهام برنامه‌ریزی برای حمله و کشتن اعضای جامعه یهودی و نیروی پولیس با سلاح‌های خودکار در شمال غرب بریتانیا در دادگاه حاضر شدند.

پیشتر پژوهشگر دیدبان حقوق‌بشر در آلمان نیز هشدار داد که گرایش به مسلمان‌ستیزی در آلمان در سال‌های اخیر به‌ویژه از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس افزایش یافته است.

افزون بر آن، شورای روابط امریکایی-اسلامی نیز در اوایل سال جاری در گزارشی از افزایش ۵۶ درصدی حملات و رفتارهای تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان در سال ۲۰۲۳ در امریکا خبر داد.

پاکستان دو عضو یک گروه شبه‌نظامی وابسته به جمهوری اسلامی را در کراچی بازداشت کرد

۲۷ ثور ۱۴۰۳، ۲۲:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

اداره مبارزه با تروریسم پولیس سند پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد که دو عضو ارشد لشکر زینبیون را در شهر کراچی دستگیر کرده است. این اداره گفت که وقار عباس و حسین اکبر متهم به قتل ۱۳ تن و شرکت در قتل‌های هدفمند فرقه‌ای در پاکستان اند.

رئیس اداره مبارزه با تروریسم پولیس سند گفت که لشکر زینبیون بین ماه‌های سنبله الی دلو ۱۴۰۲ دستکم ۱۷ نفر را در شهر کراچی از پای در آوردند، قتل‌هایی که تصور می‌شد از سوی گروه‌های جنایتکار صورت گرفته است.

او گفت: «وقتی اداره تحقیقات جرایم تروریستی این حوادث را بررسی کرد، مشخص شد که از سپتامبر ۲۰۲۳ تا فبروری۲۰۲۴، علاوه بر جرایم خیابانی، تقریباً ۱۷ قتل هدفمند فرقه‌ای رخ داده است ... پس از تحقیقات بیشتر فنی و جنایی شبکه مربوطه، فاش شد که تروریست‌های سازمان ممنوعه زینبیون در این اعمال تروریستی دخیل بودند.»

نیروهای امنیتی قبلا ۲۳ تن از همکاران این گروه را نیز بازداشت کرده بودند.

اداره مبارزه با تروریسم گفت که شبه‌نظامیان محلی وابسته به این گروه اهداف، بودجه و سایر تسهیلات خود را از فردی به نام سید حسین موسوی ملقب به مسلم دریافت می‌کردند که از یک گروه برای شناسایی و از گروه دیگر برای حذف اهداف استفاده می‌کرد.

به نقل از شبکه العربیه، رئیس پولیس ایالت سند گفت: «متهمان در ایران آموزش دیده بودند و با دستور سرویس‌های اطلاعاتی ایران علمای دینی و اعضای یک جماعت مذهبی را که با آن‌ها (زینبیون) مخالفت می‌کردند، در کراچی هدف قرار دادند.»

پولیس در سند در ماه جنوری اعلام کرد که یک «تروریست آموزش‌دیده» وابسته به لشکر زینبیون را در کراچی دستگیر کرده است. او به تلاش برای ترور یک روحانی ارشد پاکستانی متهم شده بود.

مفتی محمد تقی عثمانی، قاضی سابق دادگاه عالی پاکستان و عضو آکادمی فقه اسلامی سازمان همکاری اسلامی، در مارچ ۲۰۱۹ به طور معجزه‌آسایی از یک ترور نافرجام جان سالم به در برد. این حمله باعث کشته شدن دو نفر از محافظان عثمانی و مجروح شدن یک عالم دینی دیگر به نام مولانا امیر شهاب‌الله شد.

پاکستان لشکر «زینبیون» را به‌ عنوان «سازمانی تروریستی» معرفی کرد.

این گروه شبه‌نظامی متشکل از شیعیان پاکستان و افغان‌های مقیم این کشور است که پس از آغاز جنگ داخلی در سوریه، از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای جنگیدن در این کشور ایجاد شد.

رهبری دولت جدید هالند خواهان «سخت‌ترین» سیاست پناهندگی است

۲۷ ثور ۱۴۰۳، ۱۵:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

توافقنامه‌ای که پس از شش ماه چانه‌زنی میان چهار حزب ائتلافی در هالند به دست آمد، از «سخت‌ترین» سیاست پناهندگی در این کشور خبر می‌دهد. این ائتلاف گفته در اسرع وقت درخواستی برای انصراف از قوانین مهاجرتی اروپا به کمسیون این اتحادیه می‌فرستد.

احزاب ائتلافی، سیاست پناهندگی در این توافقنامه را «جامع‌ترین بسته مدیریت پناهندگی» خوانده و از گام‌های مشخص برای اجرای «سخت‌ترین قوانین پناهندگی» خبر داده‌اند.
از سویی هم در بخشی از این توافقنامه که به نام «امید، شجاعت و غرور» پخش شده، آمده است افراد فاقد مجوز معتبر اقامتی در صورت لزوم «به زور» اخراج خواهند شد.

پس از پیروزی گیرت ویلدرز، رهبر راست افراطی در انتخابات هالند و شش ماه چانه‌زنی میان احزاب ائتلافی در این کشور، توافقی به دست آمده است که به نحوی خطوط اساسی دولت جدید هالند را مشخص می‌کند.

این ائتلاف در سیاست خارجی متعهد شده‌ است که هالند را به عنوان «شریک سازنده» در اتحادیه اروپا حفظ کرده و از اوکراین نیز «از نظر سیاسی، نظامی، مالی و اخلاقی» حمایت کنند.