• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

استانداری خراسان ایران به‌دنبال ایجاد منطقه آزاد مرزی با افغانستان است

۸ جوزا ۱۴۰۳، ۱۸:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

معاون اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت که قرار است در گذرگاه دوغارون/اسلام‌قلعه یک منطقه آزاد مرزی ایجاد شود. حسن نوری‌زاده روز سه‌شنبه به خبرگزاری ایسنا گفت که مرحله اول این طرح در ۲۵۰ هکتار از حدود ۸۰۰ هکتار زمین ایجاد می‌شود.

این مقام ایرانی با اشاره به اینکه مرز افغانستان رکورد تردد بیش از هزار دستگاه لاری را در روز داشته، لازم است زیرساخت‌های موجود در مرز دوغارون/اسلام‌قلعه به روزتر شود.

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در ادامه گفت: «محدوده منطقه آزاد مرز دوغارون با حدود ۸۰۰ هکتار زمین مشخص شده و فاز اول آن به مساحت ۲۵۰ هکتار در دست طراحی است».

نوری‌زاده گفت که بازار افغانستان به روی محصولات ایرانی همچون فرآورده‌های نفتی، شمش آهن و فولاد، گاز طبیعی، هیدروکربن‌های سبک و سنگین، مواد غذایی، اوره، انواع پلی‌اتیلن، سبزیجات و سمنت باز و صادرات ایران به این کشور سیری صعودی پیدا کرده است.

او گفت که به استناد آمار سازمان توسعه تجارت، در سال گذشته افغانستان به عنوان ششمین مقصد کالاهای صادراتی ایران شناخته شده و بالاترین تراز تجاری مثبت ایران به نام این کشور ثبت شده است.

تلاش برای کشت فرا سرزمینی در افغانستان

نوری‌زاده همچنین گفت که طبق تفاهم‌نامه‌های قبلی، قرار است ایران در زمین‌های کشاورزی افغانستان سرمایه‌‌گذاری کند.

او گفت: «با توجه به این که افغانستان به لحاظ آب و خاک از موقعیت خوبی برخوردار است، پیگیر تفاهمنامه‌ای در خصوص کشت چغندرقند در این کشور هستیم.»

نوری زاده افزود که بر اساس این تفاهمنامه، زمین و آب توسط افغان‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاری و دانش فنی آن توسط کارشناسان ایرانی دارای صلاحیت انجام می‌شود.

او گفت: «پس از آوردن محصول به داخل ایران و تبدیل آن به شکر مجدداً محصول صادرمی شود و از سویی مردم افغانستان در سرمایه و داد و ستد شریک خواهند بود.»

پربازدیدترین‌ها

'تجاوز گروهی' به یک دختر در دانشگاه کورنل؛ چه اتفاقی افتاد و تحقیقات به کجا رسیده است
۱

'تجاوز گروهی' به یک دختر در دانشگاه کورنل؛ چه اتفاقی افتاد و تحقیقات به کجا رسیده است

۲

عضو نشست اسلام‌آباد: برای شکست طالبان از هر فرصتی استفاده می‌کنیم

۳

بیانیه نشست اسلام‌آباد: ۴۲ درصد پشتون بر ۵۸ درصد جمعیت افغانستان حکومت می‌کند

۴

درخواست شماری از نمایندگان کانگرس امریکا برای رسیدگی به وضعیت متحدان افغان

۵

وزیر طالبان برای گفت‌وگو با مخالفان اعلام آمادگی کرد