• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

والی حکومت پیشین که اجازه داده بود طالبان به غزنی راکت بزنند، به دیدار متقی رفت

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۱۲:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۳:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از والی‌های حکومت پیشین از جمله والی سابق غزنی با وزیر خارجه طالبان دیدار کردند. موسی‌خان اکبرزاده، والی سابق غزنی در سال ۱۳۹۰ گفته بود او به «دوستان طالب» خود اجازه داده است که شهر غزنی را مورد حمله راکتی قرار دهند.

سخنگوی وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه (۲۶ سرطان) در خبرنامه‌ای نوشت که در این دیدار والیان حکومت پیشین از وضعیت فعلی در افغانستان ابراز خرسندی کرده‌اند.

100%

در دوره که موسی‌خان اکبرزاده والی غزنی بود این شهر پیوسته مورد حمله طالبان قرار گرفت. او یکبار در مورد حملات راکتی طالبان به شهر غزنی گفت که طالبان با موافقت و هماهنگی او به این شهر حمله راکتی انجام دادند.

موسی‌خان اکبرزاده گفته بود: «کسانی که این راکت‌ها را شلیک کردند از جمله رفقای من بودند. این طالبان گفتند که از طرف فرماندهان محلی شان تحت فشار قرار دارند، بنابراین، من به آنها اجازه دادم که شهر را مورد حمله راکت قرار دهند».

در آن زمان شماری از نمایندگان غزنی در پارلمان گفتند که آقای اکبرزاده با طالبان ارتباط دارد. این نمایندگان موسی‌خان اکبرزاده را متهم کردند که او دو بار در امارات متحده‌ عربى با سران گروه داعش ديدارهاى پنهانى داشته است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

سخنگوی سراج‌الدین حقانی: رهبر طالبان به‌ وزیران امنیتی برای هماهنگی و اطاعت دستور داد

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۱۱:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله طالبان گفت ملا هبت‌الله، رهبر این گروه در دیدار با وزرای دفاع، داخله و رئیس استخبارات طالبان، دستور به هماهنگی و اطاعت داده است. به گفته طالبان، رهبر این گروه روز یکشنبه با سراج‌الدین حقانی، ملا یعقوب و عبدالحق وثیق در قندهار دیدار کرد.

سخنگوی وزارت داخله طالبان، روز دوشنبه در مصاحبه با طلوع‌نیوز درباره جزئیات این دیدار صحبت کرد و گفت که ملا هبت‌الله به‌ سران نهادهای امنیتی طالبان دستور داده و گفته که از فرامین و احکام او و ریاست‌الوزرا اطاعت کنند.

پیشتر، سخنگوی طالبان درباره دیدار سران نهادهای امنیتی این گروه با ملا هبت‌الله گفت که در جلسه روی «مشکلات» نهادهای امنیتی صحبت شده است. اما ذبیح‌الله مجاهد توضیح بیشتری درباره این مشکلات ارایه نکرد.

سخنگوی وزارت داخله طالبان گفته که رهبری این گروه بر مسلکی‌سازی و رفتار خوب با مردم متمرکز است.

رهبر طالبان درحالی دستور به اطاعت از اوامر و احکام خود را می‌دهد که سراج‌الدین حقانی و ملا یعقوب، وزیران داخله و دفاع طالبان بارها از رهبر این گروه انتقاد کرده است.

سراج‌الدین حقانی ۲۳ دلو ۱۴۰۱ در نشستی در ولایت خوست از «انحصار قدرت» انتقاد کرد و گفت که وضعیت کنونی پذیرفتنی نیست.

سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات حقانی گفته بود که اخلاق اسلامی حکم می‌کند موقع انتقاد از «امیر» نباید به او هتک حرمت شود. ذبیح‌الله مجاهد بدون نام بردن از کسی گفت که انتقاد از «امیر» باید مخفیانه باشد.

پیشتر گزارش‌هایی وجود داشت که سران نهادهای امنیتی طالبان در نشست‌های رئیس‌الوزرا و معاونانش شرکت نمی‌کنند.

ارتش پاکستان:فرمانده تحریک طالبان پاکستانی مستقر در افغانستان عامل حمله به پایگاه ارتش است

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۱۱:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

ارتش پاکستان تایید کرد که بر اثر حمله نیروهای حافظ گل بهادر، فرمانده تحریک طالبان پاکستانی در خیبرپختونخوا هشت سرباز کشته شدند. ارتش پاکستان گفته گروه حافظ گل بهادر در افغانستان مستقر است و ارتش در برابر تهدیدات ناشی از افغانستان اقدام لازم را انجام خواهد داد.

ارتش پاکستان روز سه‌شنبه (۲۶ سرطان) در اطلاعیه‌ای نوشت که ۱۰ مهاجم مسلح وابسته به تحریک طالبان پاکستانی بامداد روز دوشنبه به قرارگاه نظامی بنو در خیبرپختونخوا حمله کردند.

به گفته ارتش، مهاجمان موتر مملو از مواد انفجاری خود را در برابر این پایگاه نظامی منفجر کردند. ارتش پاکستان گفت که محافظان قرارگاه در پی انفجار موتر بمب و فروریزی دیوار جان باخته‌اند.

به گزارش روزنامه اکسپرس تریبون، ارتش پاکستان گفت که محافظان با مقاومت خود از وقوع یک رویداد بسیار خطرناک جلوگیری کردند.

ارتش پاکستان گفت: «این حمله توسط گروه حافظ گل بهادر انجام شده که در افغانستان مستقر است و در گذشته نیز از خاک افغانستان برای انجام اعمال تروریستی در داخل پاکستان استفاده کرده است.»

ارتش پاکستان گفت که به طور مداوم نگرانی‌های خود را با طالبان افغانستان مطرح کرده و از آنها خواسته است که استفاده مداوم از خاک افغانستان توسط تروریست‌ها را متوقف کنند و اقدامات مؤثری علیه چنین عناصری انجام دهند.

طالبان همواره هرگونه حمله از خاک افغانستان برضد کشورهای همسایه را رد می‌کند.

پیش از این ارتش پاکستان پایگاه‌های تحریک طالبان پاکستان را در ولایات مشرقی افغانستان آماج حمله قرار داده بود.

حمله اخیر در خیبرپختونخوا درحالی انجام می‌شود که پاکستان هفته گذشته هرگونه مذاکره و آتش‌بس با تحریک طالبان پاکستان را رد کرد.

طالبان مراسم مذهبی عاشورا را در غرب کابل برهم زدند

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۱۰:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

باشندگان غرب کابل روز سه‌شنبه گفتند جنگجویان طالبان مراسم عاشورا را در منطقه گولایی مهتاب‌قلعه برهم زدند. شرکت‌کنندگان مراسم عاشورا به افغانستان اینترنشنال می‌گویند افراد طالبان عزاداران عاشورا را لت‌وکوب و متفرق کردند و دسته‌های سینه‌زنی را برهم زدند.

براساس ویدیوهایی که در اختیار افغانستان اینترنشنال قرار گرفته، مردم در کوچه‌ها پراکنده شده‌اند.

قطع شبکه‌های مخابراتی در کابل

همزمان با برگزاری مراسم عاشورا، منابع در کابل گفتند که طالبان تمام شبکه‌های مخابراتی را در پایتخت قطع کرده است.

منابع به افغانستان اینترنشنال گفتند که جنگجویان طالبان به بهانه تامین امنیت، تمامی جاده‌های غرب کابل را نیز مسدود کرده است.

منابع گفتند شبکه‌های مخابراتی از صبح روز سه‌شنبه در کابل قطع شده است.

منابع افغانستان اینترنشنال گفتند طالبان ضمن قطع شبکه‌های مخابراتی، تردد باشندگان غرب کابل را نیز ممنوع کرده است.

طبق اظهارات منابع، جنگجویان طالبان در غرب کابل حضور گسترده دارند.

طالبان در سال‌های گذشته نیز به مناسبت روز عاشورا شبکه‌های مخابراتی را در برخی شهرهای افغانستان قطع کرده بود.

طالبان به صورت رسمی درباره قطع شکبه‌های مخابراتی و اینترنت چیزی نگفته است.

اداره پاسپورت طالبان با ایجاد سه شاخه جدید در کابل می‌خواهد روزانه ۶هزار پاسپورت توزیع کند

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۱۰:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

رئيس اداره پاسپورت طالبان اعلام کرد که این اداره سه شاخه جدید برای توزیع پاسپورت در کابل ایجاد می‌کند. عبدالکریم حسیب گفت این سه نمایندگی فردا چهارشبنه (۲۷ سرطان) گشایش می‌یابند و روزانه شش هزار جلد پاسپورت توزیع خواهند کرد.

به گفته آقای حسیب، این شاخه‌ها در ساحات دارالامان، قلعه زمان خان و تنگی ترخیل کابل آغاز به کار خواهند کرد.

مقام‌‌های طالبان گفته‌اند که هر یک از این نمایندگی‌ها روزانه دو هزار جلد پاسپورت برای متقاضیان عرضه خواهد کرد.

رئیس اداره پاسپورت طالبان روز سه‌شنبه در یک نشست خبری گفت که این اداره در یک سال گذشته به دو میلیون نفر پاسپورت توزیع کرده است.

به گفته او در حال حاضر در مرکز و ولایت‌ها روزانه به ۱۲ هزار نفر پاسپورت توزیع می‌شود.

طالبان‌ در حالی از ایجاد نمایندگی‌های جدید عرضه پاسپورت در کابل خبر می‌دهد که پیشتر شماری از متقاضیان پاسپورت در کابل از بدرفتاری افراد طالبان با مردم شکایت کرده بودند.

همچنین شهروندان گزارش داده بودند که پاسپورت به هزینه بالا در بازار سیاه در افغانستان خرید و فروش می‌شود.

با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، شمار قابل ملاحظه‌ای مردم قصد مهاجرت کرده‌اند و از این رو تقضای پاسپورت بلند رفته است. با این حال، طالبان در چند مورد به دلایل مختلف این روند را متوقف کرده است.

ملل متحد: مناطق آسیب‌دیده از سیلاب‌ها در ننگرهار میزبان تعداد زیادی از بیجاشدگان است

۲۶ سرطان ۱۴۰۳، ۰۹:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل می‌گوید که مناطق آسیب‌دیده از سیلاب‌های اخیر در ننگرهار، میزبان شمار زیادی از بیجاشدگان و مهاجران عودت‌کننده است. این سازمان افزود که در منطقه حضور دارد و نیازهای آسیب‌دیدگان را بررسی می‌کند.

براساس گزارش‌ها، سیلاب و طوفان در ولایت ننگرهار بیش ۴۰ کشته و دست‌کم ۳۴۷ زخمی برجای گذاشته است.

مقام‌های طالبان می‌گویند احتمال افزایش تلفات سیلاب در این ولایت وجود دارد.

اداره هواشناسی طالبان نیز از احتمال وقوع سیلاب‌های آنی، رعد و برق و باران نسبتا شدید در ولایت ننگرهار و ۱۱ ولایت دیگر در دو روز آینده خبر داده است.

بارش باران و جاری شدن سیل‌های اخیر خسارت جانی و مالی در ولایات مختلف وارد کرده است.

اخیرأ طالبان گفت در پی جاری شدن سیل، جاده عمومی ولایت پنجشیر در ولسوالی شتل به روی ترافیک بسته شده است.