• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کاخ سفید: تشدید تنش‌ها در منطقه در پی ترور هنیه اجتناب‌ناپذیر نیست

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۹:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد واشینگتن تشدید تنش‌ها در منطقه پس از ترور هنیه را اجتناب‌ناپذیر نمی‌داند. او گفت ایالات متحده به تلاش‌های خود برای برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و حماس ادامه خواهد داد.

کربی افزود هنوز زود است که بگوییم تحولات اخیر در خاورمیانه بر احتمال دستیابی به توافق آتش‌بس تاثیر خواهد گذاشت یا خیر.

پربازدیدترین‌ها

امریکا سرانجام متن رسمی یادداشت تفاهم با جمهوری اسلامی را منتشر کرد
۱

امریکا سرانجام متن رسمی یادداشت تفاهم با جمهوری اسلامی را منتشر کرد

۲

متن یادداشت تفاهم تهران و واشنگتن؛ نفت، تحریم‌ها و برنامه هسته‌ای در مرکز توافق

۳

منابع آگاه: ایران جبهه مقاومت ملی را از حمله به طالبان منع کرده است

۴

ترامپ: طالبان در حال چاپلوسی از امریکا است، شاید تجهیزات را پس بگیریم

۵

یونیسف: نزدیک به ۹ میلیون کودک در افغانستان در معرض خطرات اقلیمی قرار دارند

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

نتانیاهو: روزهای بسیار چالش‌برانگیزی پیش روی ماست

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در نطق تلویزیونی خود خطاب به مردم این کشور گفت: «روزهای بسیار چالش‌برانگیزی پیش روی ما قرار دارد.» او تاکید کرد اسرائیل برای هر سناریویی آماده است و در برابر هر تهدیدی متحد و آماده می‌ایستد.

او هشدار داد هرگونه تجاوز علیه اسرائیل از هر مکانی، بهای سنگینی خواهد داشت.

نتانیاهو در سخنرانی خود به اسماعیل هنیه و ترور او در تهران اشاره‌ای نکرد.

فرمانده نیروی هوایی اسرائیل هم گفت: «آماده واکنش هستیم. هیچ نقطه‌ای برای جنگنده‌های ما دور از دسترس نیست.»

یک پناهجوی افغان در اندونزیا در اعتراض به وضعیت نامعلومش اقدام به خودکشی کرد

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
یک پناهجوی افغان در اندونزیا در اعتراض به وضعیت نامعلومش اقدام به خودکشی کرد
100%

منابع آگاه در اندونزیا گفتند یک پناهجوی افغان در این کشور در اعتراض به وضعیت نامعلوم خود اقدام به خودکشی کرد. محمدیاسین نظری روز سه‌شنبه در مقابل دفتر سازمان در جاکارتا دست به این کار زد و صبح روز بعد جنازه‌اش از یک ایستگاه قطار پیدا شد.

یک خبرنگار پناهجوی افغان در اندونزیا به افغانستان اینترنشنال گفت که در پی اقدام این پناهجو به خودکشی با چاقو و زخمی شدن شدید او، گاردهای امنیتی دفتر سازمان ملل او را تنها وبدون همراه سوار تکسی می‌کنند تا به یکی از کلینیک‌های محل برسانند.

او افزود: «این پناهجو تهدید کرد بود که خود را می‌کشد، گاردهای امنیتی او را با تکسی از محل دور کردند، دیگر هیچ‌کس از چگونگی مرگ این پناهجو خبر ندارد.»

به گفته این خبرنگار، صبح روز چهارشنبه جنازه این پناهجوی افغان در منطقه سودرمن، در نزديكی ایستگاه قطار پیدا شده و پولیس او را به شفاخانه منتقل کرده است .

او افزود که هنوز جنازه نظری در شفاخانه است، کسی از دوستان او حضور ندارد و آن‌ها تلاش می‌کنند که خانواده او را پیدا کنند.

برخی دیگر هم گفتند که این پناهجوی افغان روز سه‌شنبه پس از آنکه گاردهای امنیتی دفتر سازمان ملل او را به کلینیک بردند، پس از حدود بیست دقیقه او با همان دستان خون آلود به محل تجمع پناهجویان در مقابل دفتر سازمان ملل برگشت.

آنها گفتند که شب هنگام پس از لحظات درنگ درمیان جمعیت معترض ناگهان از آنجا رفته و صبح وقت جنازه او در نزدیکی ایستگاه قطار پیدا شد.

به گفته پناهجویان، این شهروند افغان از اوایل سال ۲۰۱۵ وارد اندونزیا شده و احتمالا یک دلیل عمده اقدام او به خودکشی، شرایط روحی بد او و بی‌توجهی سازمان ملل به خواست‌های پناهجویان است.

در حدود دو دهه گذشته هزاران پناهجوی افغان برای دریافت پناهندگی استرالیا و کشورهای مهاجرپذیر مثل کانادا به اندونزیا رفتند. گفته می‌شود که دستکم شش هزار پناهجو در اندونزیا باقی مانده‌اند. برخی از این پناهجویان بیش از ده سال است که منتظر رسیدگی به پرونده پناهندگی شان اند.

ترور اسماعیل هنیه؛ چرا تهران؟ چرا دوحه یا استانبول نه؟

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)
•
مهرداد فرهمند
ترور اسماعیل هنیه؛ چرا تهران؟ چرا دوحه یا استانبول نه؟
100%

برای نخستین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران، یک شخصیت سیاسی خارجی در خاک این کشور ترور شد، آن هم شخصیتی بسیار نزدیک و عزیز برای حکومت ایران تا آنجا که رهبر جمهوری اسلامی خونخواهی او را وظیفه خود می‌داند.

ترور مهمان خارجی از بدترین اقداماتی است که حکومتی ممکن است در حق حکومتی دیگر انجام دهد و صرف نظر از این که قربانی چه کسی و انگیزه ترور چه باشد، در سطح بین‌المللی تقبیح می‌شود. از همین روست، با این که همه شواهد از دست داشتن اسرائیل در ترور اسماعیل هنیه در تهران حکایت می‌کند، حکومت اسرائیل هنوز مسئولیت آن را به عهده نگرفته است.

اسماعیل هنیه و مسعود پزشکیان در مجلس جمهوری اسلامی
100%
اسماعیل هنیه و مسعود پزشکیان در مجلس جمهوری اسلامی

حکومت‌هایی که دست به ترور در خاک دیگران می‌زنند، یا خود را در کشور میزبان دارای حق آب و گل می‌دانند و بی‌اعتنایی به حاکمیت دولت میزبان برای‌شان اهمیتی ندارد (مانند ترور قاسم سلیمانی در عراق) یا رابطه‌ بسیار خصمانه‌ای با دولت میزبان دارند.

اسماعیل هنیه و دیگر اعضای دفتر سیاسی حماس در ترکیه و قطر زندگی می‌کنند. محل سکونت و مقر فعالیت آنان تا دوازده سال پیش در دمشق پایتخت سوریه بود. دوازده سال پیش با بالا گرفتن جنگ داخلی در سوریه، شاخه سیاسی حماس با این که رشد و بقای خود را وامدار حکومت‌های سوریه و ایران بود، علیه حکومت سوریه موضع گرفت و از حمایت از مخالفان این حکومت دم زد. این امر باعث اخراج سران حماس از سوریه شد و حکومت سوریه تاکنون حاضر به پذیرش بازگشت دفتر سیاسی حماس به خاک خود نشده است.

دفتر سیاسی حماس پس از اخراج از سوریه در ترکیه و قطر سکونت گزید که هم در خط مقدم حامیان مخالفان حکومت سوریه بودند و هم رهبران شان نزدیکی فکری به اندیشه اسلامگرای حماس داشتند. در تمام این سال‌ها، اسماعیل هنیه و دیگر اعضای دفتر سیاسی حماس آزادانه و علنی در ترکیه و قطر زندگی کرده و به کشورهای دیگری هم آمد و رفت کرده‌اند اما خبری از به خطر افتادن امنیت‌شان گزارش نشده است.

ترکیه رابطه سیاسی رسمی با اسرائیل دارد. تا پیش از جنگ غزه، هر دو کشور از همکاری امنیتی با یکدیگر دم می‌زدند و حتی در مواردی از همکاری عملیاتی دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی‌شان برای نقش بر آب کردن توطئه ترور شهروندان اسرائیلی در خاک ترکیه خبر دادند. در طول حدود ده ماهی نیز که از جنگ در غزه می‌گذرد، با این که رابطه ترکیه و اسرائیل تیره شده و رهبران دو کشور بسیار علیه یکدیگر درشت‌گویی می‌کنند و زبان به تهدید می‌گشایند، اما ترکیه همچنان جای امنی برای اسماعیل هنیه و دیگر اعضای حماس بوده است.

قطر با اسرائیل رابطه رسمی ندارد اما اسرائیل امیدوار است که این امیرنشین ثروتمند و بانفوذ سرانجام به همسایگانش در حاشیه خلیج فارس بپیوندد و با تل‌آویو رابطه رسمی برقرار کند.

این امیدواری واقع‌بینانه است چرا که حدود سی سال پیش، قطر نخستین کشور عربی در حاشیه خلیج فارس بود که به دفتر تجاری اسرائیل در خاک خود اجازه فعالیت داد. اندکی بعد نیز تلویزیون الجزیره در قطر آغاز به فعالیت کرد که برای نخستین‌بار در رسانه‌های عربی نسبت به اسرائیل رویکردی غیرخصمانه و غیرشعاری و تا حدودی عینی و بی‌طرف از خود نشان داد.

ترور اسماعیل هنیه در ترکیه یا قطر یا کشورهایی چون روسیه و مصر که آقای هنیه به آن‌ها رفت و آمد داشته، پیامدهای بلندمدت سیاسی برای اسرائیل به همراه می‌آورد اما در مورد ایران نه تنها چنین ملاحظاتی در کار نیست بلکه اسرائیل با دست زدن به چنین عملی، هرچند هم در عرف سیاسی جهان قبیح باشد، عملاً با یک تیر چند نشان زد.

هنیه فرمانده سپاه پاسداران را در آغوش کشیده است
100%
هنیه فرمانده سپاه پاسداران را در آغوش کشیده است

ترور اسماعیل هنیه هم ضرب شست محکمی به حماس بود و هم به ایران. در عین حال، هیمنه اطلاعاتی، امنیتی و نظامی ایران زیر سوال رفت. علی یونسی، وزیر پیشین اطلاعات ایران دو سال پیش در مصاحبه‌ای گفته بود که اشراف اطلاعاتی اسرائیل روی ایران در حدی است که هر وقت بخواهد می‌تواند مقام‌های ایرانی را ترور کند و اگر تاکنون چنین نکرده، به این دلیل است که چنین تصمیمی نداشته است.

در طول جنگ غزه، اسماعیل هنیه پیشتر باز هم به ایران سفر کرده بود. این که اسرائیل در آن زمان دست به ترور او نزد، می‌تواند به این دلیل باشد که هنوز اسرائیل ترور او را صلاح نمی‌دید. این بار هم تنها به ترور اسماعیل هنیه بسنده کرد، در حالی که چند اتاق آن سوتر از جایی که آقای هنیه هدف حمله شد، زیاد نخاله، رهبر سازمان جهاد اسلامی به سر می‌برد که او نیز از دشمنان خطرناک اسرائیل است ولی به نظر می‌رسد برای اسرائیلی‌ها زمان ترور او هنوز فرانرسیده است.

در طول جنگ غزه، سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان نیز در تهران حضور رسمی و آشکار داشته است. برخی بر این باورند که به دلیل حملات اسرائیل به لبنان و ترور پی‌در‌پی شخصیت‌های کلیدی و مؤثر حزب‌الله، آقای نصرالله را به ایران انتقال داده‌اند تا در امان باشد اما ترور اسماعیل هنیه نشان داد که اسرائیل گرچه همیشه خود را به دنبال حذف سید حسن نصرالله نشان داده اما گویا برای رهبرانش هنوز زمان ترور او فرانرسیده است.

به نظر می‌رسد دستگاه حاکمه اسرائیل بی‌گدار به آب نمی‌زند و بدون محاسبه هزینه و فایده و پیامدها، دست به حذف فیزیکی دشمنانش نمی‌زند و فعلاً از عملی که بشکه باروت خاورمیانه را منفجر کند و جنگی تمام عیار را رقم بزند، می‌پرهیزد.

شگفتی در فوتسال افغانستان؛ قعرنشین جدول رده‌بندی، شمس اف‌سی رده چهارمی را مغلوب کرد

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
شگفتی در فوتسال افغانستان؛ قعرنشین جدول رده‌بندی، شمس اف‌سی رده چهارمی را مغلوب کرد
100%

در نخستین بازی از هفته ششم فصل سوم لیگ برتر فوتسال امشب تیم برادران خواجه‌زاده فراه با نتیجه ٥-٧ مقابل شمس اف‌سی هرات به پیروزی رسید. تیم برادران خواجه‌زاده تمام پنج دیدار گذشته خود را به حریفان واگذار کرده بود؛ اما امشب توانست تیم چهارم جدول رده‌بندی را شکست دهد.

نیمه نخست این بازی ٢-٢ مساوی شد؛ اما تیم براداران خواجه‌زاده در نیمه دوم پنج گل دیگر به ثمر رساند و در نهایت ٥-٧ برنده شد تا به نخستین پیروزی خود در این مسابقات دست یابد.

تیم شمس‌ اف‌سی نیز که ٩ امتیازی است، سومین باخت خود را تجربه کرد.

در پایان این دیدار وحید اسدی از تیم برادران خواجه‌زاده فراه به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.

گوترش: باید بر روی آتش‌بس در غزه و بازگشت آرامش به مرز لبنان متمرکز باشیم

۱۰ اسد ۱۴۰۳، ۱۸:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به حملات اخیر در جنوب بیروت و تهران، نسبت به تشدید تنش‌ها در منطقه هشدار داد.

به گفته دبیرکل سازمان ملل، در مقطع کنونی همه تلاش‌ها باید بر روی برقراری آتش‌بس در غزه، آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس، افزایش کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان و بازگشت آرامش به مرز لبنان متمرکز باشد.

او تاکید کرد اکنون شاهد تلاش‌هایی هستیم که شانس رسیدن به آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را تضعیف می‌کند.

گوترش از جامعه جهانی خواست برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای در راستای «صلح و ثبات بلندمدت برای همگان» تلاش کنند.