• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رویترز: واشنگتن و بغداد بر سر خروج نیروهای امریکایی از عراق به توافق رسیده‌اند

۱۷ سنبلهٔ ۱۴۰۳، ۰۰:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۱:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از چند منبع آگاه که نام آنها را اعلام نکرد، نوشت که ایالات متحده و عراق در مورد برنامه‌های خروج نیروهای ائتلاف به رهبری ایالات متحده از عراق به تفاهم رسیده‌اند. ایالات متحده حدود ۲۵۰۰ سرباز در عراق دارد.

به گفته این منابع، براساس این طرح که کلیات آن مورد توافق قرار گرفته است، اما اعلام و اجرایی شدنش نیاز به موافقت نهایی واشنگتن و بغداد دارد، صدها سرباز تا سپتامبر ۲۰۲۵ و بقیه تا پایان سال ۲۰۲۶ عراق را ترک می‌کنند.

به نوشته رویترز،‌ یک مقام ارشد امریکایی گفت: «ما به یک توافق دست پیدا کرده‌ایم، اکنون فقط مساله این است که چه زمانی آن را اعلام کنیم.»

ایالات متحده و عراق همچنین به‌دنبال ایجاد یک رابطه مستشاری جدید هستند که می‌تواند باعث شود برخی از سربازان امریکایی پس از خروج نیروها همچنان در عراق باقی بمانند.

به گفته این منابع، هفته‌ها پیش یک اعلامیه رسمی برای انتشار و اعلام این خبر آماده شده بود، اما انتشار آن به‌دلیل تشدید تنش‌های منطقه ای مربوط به جنگ غزه و نیز برای مشخص کردن برخی از جزییات باقی‌مانده، به تعویق افتاد.

رویترز می‌گوید گزارش خود را بر پایه گفت‌وگو با پنج مقام امریکایی، سه مقام عراقی و دو مقام از سایر کشورهای عضو ائتلاف تهیه کرده است.

چند تن از این منابع به رویترز گفتند که ممکن است خبر توافق دو کشور برای خروج نیروهای ائتلاف به رهبری امریکا از عراق در ماه جاری به‌طور رسمی اعلام شود.

فرهاد علاءالدین، مشاور امور خارجی نخست‌وزیر عراق، گفت که مذاکرات فنی با واشنگتن در مورد خروج نیروهای ائتلاف به پایان رسیده است.

او گفت: «ما اکنون در آستانه انتقال روابط بین عراق و اعضای ائتلاف بین‌المللی به سطح جدیدی با تمرکز بر روابط دوجانبه در زمینه‌های نظامی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی هستیم.»

او در مورد جزئیات این طرح اظهارنظر نکرد و ائتلاف به رهبری ایالات متحده نیز به سوالات رویترز پاسخ نداد.

پربازدیدترین‌ها

جوان هراتی که تصاویر قتلش واکنش‌برانگیز شد، که بود و چرا کشته شد
۱

جوان هراتی که تصاویر قتلش واکنش‌برانگیز شد، که بود و چرا کشته شد

۲

جمهوری اسلامی در سه سال نزدیک به '۱۹۰ افغان را اعدام کرده است'

۳

طالبان و شرکت عربستانی با حضور خلیل‌زاد قرارداد استخراج نفت و گاز هرات را امضا کردند

۴

منابع: یک نوجوان پس از باج‌خواهی جنسی در بدخشان خودکشی کرد

۵

برخورد دوگانه طالبان با شهرک شیرپور و مدرسه دینی شیعیان در کابل