• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

واشنگتن می‌گوید افغانستان همچنان در اولویت سیاسی خارجی امریکا است

۱۱ میزان ۱۴۰۳، ۰۸:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی وزارت خارجه امریکا می‌گوید افغانستان همچنان در اولویت سیاست خارجی ایالات متحده قرار دارد. متیو میلر گفت مسائل مربوط به افغانستان توسط کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان و وزارت خارجه امریکا پیش برده می‌شود.

او روز سه‌شنبه دهم میزان در یک نشست خبری در پاسخ به این سوال که آیا افغانستان اولویت سیاست خارجی ایالات متحده است گفت: «البته که همینطور است.»

متیو میلر گفته است که مسائل مربوط به افغانستان در حال حاضر توسط کارن دکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در امور زنان افغانستان و مارک پومرشیم در وزارت خارج امریکا پیش برده می‌شود.

این اظهارات در حالی مطرح شده که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا اعلام کرده تام وست، نماینده امریکا برای افغانستان از سمتش کنار می‌رود.

طبق توضیحات آقای بلینکن،- تام وست، سرپرست دفتر هماهنگی تحریم‌های وزارت خارجه امریکا می‌شود.

وزیر خارجه امریکا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای از نقش تام وست در چهار سال گذشته تقدیر کرد و اظهار داشت که او به‌خوبی سیاست‌های امریکا در افغانستان را اجرا کرده است.



پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

برنامه جهانی غذا: به هزاران زن افغان در یادگیری مهارت‌های جدید کمک می‌کنیم

۱۱ میزان ۱۴۰۳، ۰۷:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

برنامه جهانی غذا اعلام کرد که به هزاران زن افغان که عمدتا تنها نان‌آور خانواده‌شان‌اند، کمک می‌کند مهارت‌های جدید بیاموزند و روی پای خود بایستند. این نهاد سازمان ملل در یادداشتی در اکس نوشت که زنان افغان فرصت کمی برای برای کسب درآمد دارند.

طالبان پس از روی کار آمدن در اسد سال ۱۴۰۰، آموزش و کار دختران و زنان را ممنوع کرد و بسیاری از آن‌ها خانه‌نشین شدند.

برنامه جهانی غذا روز چهارشنبه ۱۱ میزان ویدئویی را منتشر کرده که نشان می‌دهد به شماری از زنان در کسب درآمد کمک می‌کند. در این ویدئو دیده می‌شود که این زنان در حال پختن نان، بافت فرش و خیاطی‌اند.

برنامه جهانی غذا پیشتر گفته بود که افغانستان بدترین کشور جهان برای زنان است.

ریاست پاسپورت طالبان از توزیع ۱۱۰ هزار پاسپورت طی دو ماه در کابل خبر داد

۱۰ میزان ۱۴۰۳، ۲۳:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

ریاست عمومی پاسپورت طالبان اعلام کرد در دو ماه گذشته، ۱۱۰ هزار پاسپورت در سه مرکز شهر کابل توزیع شده‌است. سخنگوی این ریاست گفت تقاضا برای دریافت پاسپورت بسیار بالاست و تلاش می‌شود تا در این زمینه تسهیلات بیشتری فراهم شود.

عمری لوگری افزود که این پاسپورت‌ها در سه مرکز تازه تاسیس در مناطق دارالامان، قلعه زمان خان و تنگی ترخیل به مردم توزیع شده‌است.

ناظران معتقدند وضعیت نامطلوب اقتصادی، تعطیلی مکاتب و دانشگاه‌ها، و انتقام‌گیری طالبان، از دلایل اصلی فرار مردم به خارج از افغانستان است.
بر اساس اعلام سازمان بین‌المللی مهاجرت، از سال ۲۰۲۰ تاکنون، نزدیک به ۸ میلیون شهروند افغانستان کشور خود را ترک کرده‌اند.

این سازمان اعلام کرد که از این تعداد، یک میلیون نفر به کشورهای اروپایی پناه برده و ۸۵ درصد دیگر به کشورهای همسایه مهاجرت کرده‌اند.

عبدالکبیر به مردم پنجشیر: به تبعیض و تعصب اجازه نمی‌دهیم

۱۰ میزان ۱۴۰۳، ۲۱:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

یک روز پس از انتقاد نماینده ایران از تعصب طالبان، معاون رئیس‌الوزرای این گروه سه‌شنبه در نشستی با مردم پنجشیر در کابل گفت که این گروه «اجازه تبعیض و تعصب را نمی‌دهد.» او بر توسعه متوازن تاکید کرده و جهاد مردم پنجشیر در مقابل شوروی سابق را ستود.

این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که نماینده خاص ایران برای افغانستان، طالبان را متهم به بی‌عدالتی و ظلم کرد و گفت که «نظام تک‌قومی، تک‌مذهبی، تک‌زبانی و تک‌جنسیتی پاسخگوی جامعه متکثر افغانستان نیست.»

اظهارات نماینده ایران، واکنش گسترده‌ای را برانگیخت. سخنگوی طالبان گفت که در نظام آنها تعصب جای ندارد.

ارگ طالبان به نقل از بزرگان و علمای پنجشیر نوشت که آن‌ها از طالبان حمایت کرده و گفته‌اند که «پس از فتح، تمام اموال بیت‌المال به امارت سپرده شده است.»

عبدالکبیر گفت که «جهاد مجاهدین پنجشیر علیه شوروی سابق بسیار ارزشمند بود و امارت اسلامی به آن به دیده قدر می‌نگرد.»

در این نشست، رئیس استخبارات، رئیس ستاد ارتش، وزیر تجارت و صنایع، وزیر امر بالمعروف و نهی از منکر و والی طالبان در پنجشیر نیز حضور داشتند. آنان گفتند که برای حل مشکلات پنجشیر توجه بیشتری خواهند کرد.

تام وست پس از کناره‌گیری: امریکا به افغانستان متعهد است

۱۰ میزان ۱۴۰۳، ۲۰:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

تام وست با اعلام کناره‌گیری از سمتش به عنوان نماینده ویژه واشنگتن برای افغانستان گفت امریکا همچنان به حمایت از افغانستان و مردمش متعهد است. وست گفت که «مقاومت و شجاعت» افغان‌ها او را نسبت به آینده افغانستان امیدوارتر کرده‌است.

ساعاتی قبل، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا اعلام کرد تام وست سرپرست دفتر هماهنگی تحریم‌های وزارت خارجه امریکا شده‌است.

کرن دکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، رینا امیری، نماینده امریکا برای زنان افغان و یک مقام دیگر وظایف تام وست را انجام خواهند داد.

مشخص نیست که آیا حکومت امریکا کسی دیگر را به جای تام وست می‌گمارد یا سمت نماینده ویژه که ماهیت سیاسی دارد، حذف شده است.

آقای وست نوشت که «رهبری دیپلوماسی ایالات متحده در قبال افغانستان را در یک دوره بسیار دشوار» به عهده گرفت و از دستاوردهای خود در سه سال گذشته به نیکویی یاد کرد.

وست منتقدان زیادی دارد که علت آن بیشتر رویکردش به طالبان بود. او در این مدت کوشید که از جریان‌ها و چهره‌های مخالف طالبان دوری جوید و در برابر طالبان لحنی نرم در پیش گیرد.

تام وست گفت که «مقاومت و شجاعت بی‌شمار روزنامه‌نگاران افغان و فعالان حقوق‌بشر» برای او امیدوارکننده بوده‌است.

نماینده ویژه سابق امریکا در طول ماموریت خود چندین بار به کشورهای منطقه سفر کرد اما موفق نشد که این کشورها برای تغییر در رفتار و سیاست‌های طالبان استفاده کند.

تام وست از سمت نماینده ویژه امریکا برای افغانستان کنار می‌رود

۱۰ میزان ۱۴۰۳، ۱۶:۵۴ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر خارجه امریکا اعلام کرد تام وست، نماینده امریکا برای افغانستان از سمتش کنار می‌رود و سرپرست دفتر هماهنگی تحریم‌های وزارت خارجه امریکا می‌شود. کرن دکر، شارژدافیر سفارت امریکا و رینا امیری، نماینده امریکا برای زنان افغان وظایفش را پیش می‌برند.

وزیر خارجه امریکا روز سه شنبه در بیانیه‌ای از نقش تام وست در چهار سال گذشته تقدیر کرد و اظهار داشت که او به‌خوبی سیاست‌های امریکا در افغانستان را اجرا کرده است.

اگرچه بلینکن درباره جانشین تام وست چیزی نگفته است، اما تاکید کرده که هدایت امور افغانستان توسط کرن دکر، کاردار سفارت امریکا برای افغانستان، رینا امیری، نماینده ویژه در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان، و جان مارک پومرشایم، معاون دستیار وزیر خارجه در امور آسیای مرکزی، ادامه خواهد یافت.

وزارت خارجه امریکا تاکید کرد: «تعهد ایالات متحده به افغانستان همچنان یک اولویت پایدار است.»

بنا به اعلامیه بلینکن، تام وست رهبری اقدامات گسترده بشردوستانه را بر عهده داشت تااز وقوع قحطی گسترده در افغانستان جلوگیری شود و نیازهای فوری میلیون‌ها افغان را برآورده گردد.

وزیر خارجه امریکا با اشاره به تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان تصریح کرد که امریکا همچنان به نظارت بر تهدیدهای تروریستی ادامه می‌دهد و اجازه نخواهد داد که افغانستان به سکویی برای حملات تروریستی علیه خاک امریکا یا متحدانش تبدیل شود.

همچنین، این وزارت افزود که تام وست برای تخلیه افغان‌های همکار امریکا و آزادی شهروندان بازداشت شده ایالات متحده تلاش زیادی کرد و جز اولویت‌هایش بود.

تام وست در اکتبر ۲۰۲۱ به‌عنوان نماینده ویژه امریکا برای افغانستان منصوب شد. پیش از او، زلمی خلیلزاد این سمت را بر عهده داشت. هر دو در امضای توافق‌نامه دوحه نقش مهمی داشتند. وست به‌عنوان معاون خلیلزاد در مذاکرات دوحه فعالیت می‌کرد.

با تصمیم اخیر وزارت خارجه امریکا، به نظر می‌رسد که «سمت نماینده ویژه امریکا برای افغانستان» رسماً از ساختار این وزارت حذف شده است.