• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دادستان‌های بولیویا خواستار بازداشت رئیس‌جمهور سابق به اتهام سواستفاده جنسی شدند

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۶:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

دادستان‌های بولیویا در امریکای جنوبی خواستار بازداشت اِوو مورالس، رئيس‌جمهور سابق این کشور به اتهام سواستفاده جنسی شده‌اند. آقای مورالس متهم است که در دوره ریاست جمهوری‌اش با یک دختر ۱۵ ساله رابطه جنسی داشته و از او صاحب فرزند شده است.

اِوو مورالس به مدت ۱۳ سال تا ۲۰۱۹ به عنوان رئيس‌جمهور بولیویا در امریکای جنوبی کار کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه، ۲۶ قوس گزارش داد که آقای مورالس متهم است که در سال ۲۰۱۶ با یک دختر نوجوان صاحب فرزند شده که براساس قوانین این کشور تجاوز جنسی به حساب می‌آید.

دادستان‌های بولیویا پس از آن‌که رئیس‌جمهور سابق برای پیشبرد تحقیقات در این پرونده همکاری نکرد، حکم بازداشت او را صادر کردند اما این حکم در انتظار تایید دادگاه است.

اِوو مورالس هنوز در مورد حکم بازداشت‌اش چیزی نگفته اما قبلا این پرونده را توطئه‌ای از سوی رقیبانش خوانده و گفته بود که آن‌ها سعی می‌کنند او را از شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده باز دارند.

پربازدیدترین‌ها

جنگ طلا؛ رهبر طالبان فرمانی درباره زرشویی صادر کرد
۱
اختصاصی

جنگ طلا؛ رهبر طالبان فرمانی درباره زرشویی صادر کرد

۲

سازمان کردستانی: یک مقام طالبان در سرپل 'مادر و دختر کُرد ایرانی را کشته است'

۳

یک نظامی پیشین در غور ترور شد

۴

سخنگوی طالبان می‌گوید به پرونده مرد زخمی در حادثه با مقام محلی قندوز رسیدگی شده است

۵

هبت‌الله استفاده از موبایل‌های هوشمند را برای کارمندان دولتی ممنوع کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

روسیه عملیات خروج گسترده نیروها و تجهیزات نظامی خود از سوریه را آغاز کرد

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۵:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)
روسیه عملیات خروج گسترده نیروها و تجهیزات نظامی خود از سوریه را آغاز کرد
100%

شبکه خبری سی‌ان‌ان دوشنبه ۲۶ قوس به نقل از دو مقام امریکایی و یک مقام غربی گزارش داد در پی سرنگونی حکومت بشار اسد، روسیه عملیات خروج بخش قابل توجهی از نیروها و تجهیزات نظامی خود از سوریه را آغاز کرده است.

این منابع آگاه عقب‌نشینی روسیه از سوریه را «گسترده و حایز اهمیت» خواندند و گفتند این روند از هفته گذشته کلید خورده است.

آن‌ها در عین حال افزودند هنوز مشخص نیست عقب‌نشینی روسیه از سوریه امری دائمی خواهد بود یا خیر.

ارتش روسیه در زمان حکومت اسد در پایگاه دریایی طرطوس و پایگاه هوایی حمیمیم لاذقیه مستقر بود.

گزارش‌ نهادهای اطلاعاتی امریکایی و غربی نشان می‌دهد مسکو در تلاش است موضع تحریر شام، گروه حاکم بر دمشق، را برای مذاکره درباره ادامه فعالیت‌های نظامی روسیه در سوریه جویا شود.

منابع آگاه به سی‌ان‌ان گفتند روسیه به دنبال حفظ موقعیت راهبردی خود در سوریه است، اما هنوز مشخص نیست که تحریر شام نیز به چنین توافقی تمایل دارد یا خیر.

پیش‌تر در ۲۳ قوس، میخاییل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد مسکو در تماس مستقیم با تحریر شام است و این ارتباطات به گونه‌ای «سازنده» پیش می‌رود.

بوگدانوف با تاکید بر تمایل مسکو برای حفظ دو پایگاه نظامی خود در سوریه گفت این پایگاه‌ها با هدف «مبارزه با داعش و تروریسم بین‌المللی» ایجاد شده‌اند.

دو مقام امریکایی ۲۶ قوس در مصاحبه با سی‌ان‌ان خبر دادند روسیه انتقال تجهیزات نیروی دریایی خود از سوریه به لیبیا را آغاز کرده است.

یک مقام دفاعی نیز گفت مسکو با افزایش فشار بر خلیفه حفتر، فرمانده «ارتش ملی لیبیا»، به دنبال آن است تا تسلط و نفوذ خود را در یک بندر در بنغازی تقویت کند.

او افزود در صورت خروج روسیه از پایگاه طرطوس و ناتوانی آن در استقرار در بندری در لیبی، مسکو نفوذ خود در دریای مدیترانه را از دست خواهد داد و قدرتش در جبهه جنوبی ناتو از بین خواهد رفت.

این مساله تبعات دیگری نیز برای مسکو خواهد داشت؛ عقب‌نشینی از طرطوس، حتی به‌صورت موقت، فرآیند انتقال محموله‌های غیرقانونی میان روسیه و افریقا را دشوارتر می‌کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، هفته گذشته بر لزوم برقراری ارتباط میان مسکو و گروه‌های حاکم بر سوریه تاکید کرد.

او افزود: «باید با کسانی که کنترول اوضاع را [در سوریه] در دست دارند، در تماس باشیم زیرا تاسیسات و پرسنل ما آنجا هستند.»

بشار اسد ۲۶ قوس در بیانیه‌ای اعلام کرد تا نخستین ساعات یک‌شنبه هشتم دسامبر (۱۸ قوس) در دمشق حضور داشته اما پس از «نفوذ نیروهای تروریستی» به پایتخت، با هماهنگی «متحدان روسی» به پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه منتقل شده است.

اسد گفت با ادامه وخامت اوضاع میدانی در منطقه، پایگاه حمیمیم هدف حملات مداوم پهپادی قرار گرفت و روسیه عصر هشتم دسامبر دستور تخلیه فوری این پایگاه را صادر کرد.

اسد پس از خروج از سوریه، به مسکو گریخت. مقام‌های روسیه اعلام کردند به دلایل «بشردوستانه» به او پناهندگی داده‌اند.


امریکا و اوکراین برای اولین بار از کشته‌شدن سربازان کوریای شمالی در کورسک روسیه خبر دادند

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۳:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
امریکا و اوکراین برای اولین بار از کشته‌شدن سربازان کوریای شمالی در کورسک روسیه خبر دادند
100%

وزارت دفاع امریکا و ارتش اوکراین برای اولین بار اعلام کردند سربازان کوریای شمالی در درگیری با ارتش اوکراین در منطقه کورسک روسیه کشته شده‌اند. ارتش اوکراین گفت حدود ۳۰ سرباز کوریای شمالی کشته و زخمی شده‌اند. روسیه هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

استخبارات ارتش اوکراین گفته است تلفات به نیروهای کوریای شمالی در سه روستای اطراف منطقه کورسک وارد شده و سه نیروی کوریای شمالی هم ناپدید شدند.

در همین حال، وزارت دفاع امریکا هم بدون ارائه آمار دقیق، کشته و زخمی شدن نیروهای کوریای شمالی در نبرد با ارتش اوکراین در منطقه کورسک را تائید کرد. پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون روز دوشنبه، ۲۶ قوس گفت که نیروهای کوریای شمالی از یک هفته به این‌سو در درگیری مستقیم با نیروهای اوکراینی اشتراک کردند.

پیشتر هم ارتش اوکراین از یک درگیری سبک با نیروهای کوریای شمالی خبر داده بود.

امریکا، اوکراین و کوریای جنوبی اعلام کرده‌اند که ۱۰ تا ۱۲ هزار سرباز ارتش کوریای شمالی برای جنگ با ارتش اوکراین به روسیه اعزام و در منطقه کورسک مستقر شدند.

گور دسته‌جمعی حاوی اجساد 'بیش از ۱۰۰ هزار نفر' در سوریه

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۲:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)
گور دسته‌جمعی حاوی اجساد 'بیش از ۱۰۰ هزار نفر' در سوریه
100%

رئیس یک سازمان حامی سوری‌ها اعلام کرد که اجساد دست‌کم صد هزار نفر کشته‌شده به‌دست رژیم بشار اسد، در یک گور دسته‌جمعی در خارج از دمشق دفن شده‌‌اند. معاذ مصطفی گفت این یکی از پنج گور دسته‌جمعی است که طی سال‌های گذشته در سوریه شناسایی کرده است.

آقای مصطفی در گفت‌وگوی تلفنی با خبرگزاری رویترز، گفت که این گور دسته‌جمعی در منطقه القطیفه، در ۴۰ کیلومتری شمال دمشق، پایتخت سوریه واقع شده است.

او گفت که ۱۰۰ هزار نفر «محافظه‌کارانه‌ترین» تخمین برای اجساد دفن‌شده در این گور دسته‌جمعی است.

رئیس گروه ویژه اضطراری سوریه گفت که مطمئن است گورهای دسته‌جمعی بیشتری نسبت به این پنج محل وجود دارد و علاوه بر سوری‌ها، در میان قربانیان، شهروندان امریکایی، بریتانیایی و سایر شهروندان خارجی نیز هستند.

خبرگزاری رویترز نوشت که قادر به تایید مستقلانه ادعاهای مطرح‌شده از سوی معاذ مصطفی نیست.

برپایه برخی از تخمین‌ها، از سال ۲۰۱۱ که سرکوب اعتراضات علیه حکومت بشار اسد به جنگ داخلی سوریه منجر شد، صدها هزار نفر در این کشور کشته شده‌اند.

گروه‌های حقوق بشری و کشورهای غربی، بشار اسد و پیشتر از او پدرش حافظ اسد را به ارتکاب اعدام‌های گسترده فراقانونی، از جمله اعدام‌های دسته‌جمعی در زندان‌های بدنام رژیم خانواده اسد متهم کرده‌اند. بشار اسد بارها این اتهامات را رد کرده بود.

معاذ مصطفی پس از سقوط حکومت بشار اسد و فرار او به روسیه، وارد سوریه شد.

او گفت شاخه اطلاعاتی نیروی هوایی حکومت بشار اسد، مسئول انتقال اجساد از شفاخانه‌های نظامی و تحویل دادن آن به شاخه‌های مختلف استخبارات بوده است.

به گفته آقای مصطفی، اجساد افراد کشته‌شده براثر شکنجه در نخست به شفاخانه‌های نظامی و سپس به محل گورهای دسته‌جمعی منتقل می‌شدند.

او همچنین گفت که اجساد توسط کارکنان دفتر تشییع جنازه شهرداری دمشق به وسیله کامیون‌های یخچال‌دار انتقال می‌یافتند.

مصطفی گفت: «ما توانستیم با افرادی که روی این گورهای دسته‌جمعی کار کرده‌اند و خودشان از سوریه متواری شده‌اند یا ما به آن‌ها برای فرار کمک کرده‌ایم، صحبت کنیم.»

رئیس گروه ویژه اضطراری سوریه که در امریکا مستقر است، ابراز نگرانی کرد که محل این گورها تحت محافظت نیست و تأکید کرد که باید این اماکن به عنوان شواهد برای تحقیقات در آینده، محفوظ نگه داشته شوند.

گزارش رویترز از ذخیره ۲۶ تُنی طلا در بانک مرکزی سوریه پس از سقوط رژیم اسد

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۲:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)
گزارش رویترز از ذخیره ۲۶ تُنی طلا در بانک مرکزی سوریه پس از سقوط رژیم اسد
100%

رویترز به نقل از چهار منبع مطلع خبر داد بانک مرکزی سوریه پس از سقوط رژیم بشار اسد، همچنان ۲۶ تُن طلا به ارزش بیش از ۲.۲ میلیارد دالر را در خود نگه داشته است. این بانک در ابتدای جنگ داخلی سوریه در ۲۰۱۱ هم مقدار مشابهی ذخیره طلا را در اختیار داشت.

با این حال، منابع رویترز گفته‌اند که بانک مرکزی سوریه مقدار اندکی از ذخایر نقدی ارز خارجی را در اختیار دارد.

یک منبع پول نقد خارجی موجود در بانک مرکزی صوریه را حدود ۲۰۰ میلیون دالر و منبع دیگری «صدها میلیون دالر» تخمین زده‌اند.
بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، در پایان سال ۲۰۱۱ بانک مرکزی سوریه ۱۴ میلیارد دالر ذخیره ارز خارجی داشته است.

مقام‌های حکومت فعلی و پیشین سوریه به رویترز گفتند که ذخایر دالر در بانک مرکزی این کشور تقریبا تمام شده چرا که رژیم بشار اسد آن را به طور فزاینده‌ای برای تامین هزینه‌های غذا، سوخت و تلاش‌های جنگی استفاده کرده بود.

رژیم جدید سوریه تحت رهبری شورشیان تحریرالشام، در حال بررسی دارایی‌های این کشور است.

در گزارش آمده که در جریان شورش، غارتگران توانستند به مدت کوتاهی بانک مرکزی سوریه را تصرف کنند و مقدار پول نقد لیره سوریه را با خود ببرند اما نتوانستد به خزانه اصلی دست یابند.

منابع گفتند برخی از دارایی‌های دزدیده‌شده توسط حاکمان جدید سوریه بازگردانده شدند.

۲۶ تن ذخیره طلای بانک مرکزی سوریه در یک خزانه‌ مقاوم در برابر بمب و دارای سه کلید در نزد سه شخص متفاوت، نگه‌داری می‌شود.

در پی جنگ داخلی، سوریه منبع اصلی درآمد ارزی خود، یعنی نفت خام را از دست داد؛ زمانی که جنگجویان کرد و سایر گروه‌های مسلح میدان‌های نفت‌خیز شرق کشور را تصرف کردند.

سوریه همچنین با تحریم‌های شدید غرب مواجه شده است و ایالات متحده بانک مرکزی سوریه را تحریم و چندین نفر از رؤسای آن را در فهرست سیاه قرار داده است.

رژیم جدید سوریه خواستار لغو تحریم‌های بین المللی برای احیای اقتصاد، بازسازی کشور پس از سال‌ها جنگ و تشویق میلیون‌ها پناهنده سوری به بازگشت به کشورشان شده است.

اما مقام‌های امریکایی و اروپایی گفته‌اند که باید منتظر بمانند و ببینند که حاکمان اسلام‌گرای جدید این کشور چه سیاست‌هایی را در پیش خواهد گرفت.

در تیراندازی یک نوجوان در مکتبی در امریکا یک دانش‌آموز و یک معلم کشته شدند

۲۷ قوس ۱۴۰۳، ۰۰:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)
در تیراندازی یک نوجوان در مکتبی در امریکا یک دانش‌آموز و یک معلم کشته شدند
100%

پولیس اعلام کرد که براثر تیراندازی یک دانش‌آموز در مکتبی در ایالت ویسکانسین امریکا، یک دانش‌آموز و یک معلم کشته و شش نفر دیگر زخمی شده‌اند. پولیس گفت که جسد مهاجم نیز در داخل مکتب پیدا شده اما تاکید کرد که هیچ یک از نیروهایش تیراندازی نکرده‌اند.

این رویداد حوالی ساعت یازده قبل از ظهر دوشنبه، ۲۶ قوس، به وقت محلی در مکتب خصوصی مسیحی اباندنت لایف در شهر مدیسون رخ داده است. حدود ۴۰۰ دانش‌آموز در این مکتب درس می‌خوانند.

به گفته پولیس، دو نفر از زخمی‌های این رویداد به شدت آسیب دیده‌اند و جان‌شان در خطر است.

مقام‌های پولیس تاکنون هویت، جنسیت و سن مهاجم را افشا نکرده‌اند.

پولیس اعلام کرد که هنوز انگیزه این رویداد روشن نیست و تیراندازی با استفاده از یک تفنگچه در داخل مکتب رخ داده است.

افزایش رویدادهای تیراندازی در مکاتب امریکا نگرانی‌‌های زیادی را برانگیخته است. طبق داده‌های نهادهای امریکایی، تنها امسال ۳۲۲ مورد تیراندازی در مکاتب ایالات متحده ثبت شده است.