• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نتایج یک تحقیق: فرزندان وسطی نسبت به خواهران و برادرانشان بیشتر اهل همکاری‌اند

۴ جدی ۱۴۰۳، ۱۵:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)

پس از دهه‌ها بحث، نتایج مطالعات گروهی از محققان کانادایی نشان می‌دهد که ترتیب تولد می‌تواند تاثیر معناداری بر شخصیت افراد داشته‌ باشد. براساس یافته‌های این تحقیق، فرزندان میانی در مقایسه با دیگر فرزندان خانواده، در زمینه همکاری با دیگران عملکرد بهتری دارند.

بر اساس گزارش گاردین در این پژوهش گسترده، محققان با بررسی داده‌های مربوط به ۷۰۰ هزار داوطلب انگلیسی‌زبان به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که فرزندان میانی در مقایسه با دیگر فرزندان خانواده، در زمینه همکاری با دیگران عملکرد بهتری دارند. علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند افرادی که در خانواده‌های پرجمعیت‌تر بزرگ شده‌اند، بیشتر به مشارکت و همکاری با دیگران تمایل نشان می‌دهند.

پیشینه تاریخی پژوهش

نقطه آغاز این پژوهش‌ها به سال ۱۸۷۴ باز می‌گردد. فرانسیس گالتون که خود کوچکترین عضو خانواده‌ای با نه فرزند بود، مطالعه‌ای روی گروهی از دانشمندان انگلیسی انجام داد. او در این پژوهش به کشف جالبی دست یافت، بیشتر این دانشمندان فرزند اول خانواده بودند. این یافته گالتون را به نتیجه‌گیری مهمی رساند. به نظر او، والدین معمولا توجه و رسیدگی بیشتری به فرزند نخست خود نشان می‌دهند و همین توجه ویژه، زمینه‌ساز پیشرفت‌های علمی و فکری بیشتر در فرزندان اول می‌شود.

دهه‌ها بعد، آلفرد آدلر، روان‌شناس اتریشی، این نظریه را مطرح کرد که فرزندان اول به طور معمول وظیفه‌شناس‌تر و مسئولیت‌پذیرتر هستند، در حالی که فرزندان کوچک‌تر خانواده به دلیل تلاش برای متمایز شدن، تمایل به استقلال و خلاقیت بیشتری دارند. آدلر فرزندان میانی را صلح‌جو می‌دید، هرچند برخی دیگر آن‌ها را «فرزندان فراموش شده» می‌دانستند.

یافته‌های کلیدی پژوهش

مایکل اشتون و کیبوم لی، استادان روان‌شناسی دانشگاه‌های براک و کلگری کانادا، در این پژوهش گسترده به نتایج متنوع و جالبی دست یافتند. نخستین یافته آن‌ها تایید نتایج مطالعات پیشین بود، فرزندان اول از نظر هوشی امتیاز بالاتری نسبت به فرزندان بعدی کسب کردند. اما پژوهش آن‌ها ابعاد جدیدی را آشکار کرد.

آن‌ها مشاهده کردند افرادی که با خواهر و برادران بیشتری بزرگ شده‌اند، در دو ویژگی مهم شخصیتی، نخست، تمایل بیشتر به سازگاری و کنار آمدن با دیگران، و دوم، صداقت و فروتنی در رفتار امتیاز بالاتری کسب کردند. این محققان همچنین دریافتند که فرزندان میانی در مقایسه با فرزندان اول و آخر خانواده، در این ویژگی‌های رفتاری عملکرد بهتری داشتند.

به عنوان مثال، آن‌ها نشان دادند اگر یک تک‌فرزند و یک فرد از خانواده شش نفره به طور تصادفی انتخاب شوند، به احتمال ۶۰ درصد، فردی که در خانواده بزرگ‌تر رشد کرده‌ است، در کنار آمدن با دیگران و ایجاد روابط مثبت موفق‌تر خواهد‌ بود.

محققان معتقدند این نتایج می‌تواند دلایل منطقی داشته باشد. زندگی با خواهر و برادران بیشتر، به طور طبیعی نیاز به همکاری و سازگاری بیشتری دارد. همچنین، فرزندان میانی به دلیل موقعیت خاص خود در خانواده، ناگزیر به برقراری ارتباط موثر با خواهر و برادران بزرگتر و کوچکتر خود هستند که این امر می‌تواند به تقویت مهارت‌های اجتماعی و همکاری در آن‌ها منجر شود.

با این حال، اشتون و لی تاکید می‌کنند که اگرچه این تفاوت‌ها در مقیاس بزرگ معنادار هستند، نمی‌توان صرفا بر اساس ترتیب تولد یا اندازه خانواده درباره شخصیت یک فرد خاص قضاوت کرد.

این دو پژوهشگر در نشریه پروسیدینگز آو نشنال آکادمی آو ساینس می‌نویسند که تعداد فرزندان خانواده در مقایسه با ترتیب تولد، تاثیر بیشتری بر شکل‌گیری شخصیت دارد، البته هر دو عامل در کنار هم در رشد شخصیتی افراد نقش دارند.

این یافته‌ها می‌تواند به درک بهتر ما از چگونگی شکل‌گیری شخصیت در بافت خانواده کمک کند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

صدها سوری در واکنش به آتش کشیدن درخت کریسمس به دست جنگجویان اعتراض کردند

۴ جدی ۱۴۰۳، ۱۱:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)

پس از نشر ویدیوهای آتش زدن یک درخت کریسمس در نزدیکی شهر حما، روز سه‌شنبه صدها معترض در مناطق مسیحی دمشق به خیابان‌ها ریختند. این حادثه باعث هراس بیشتر بین مسیحیان و اقلیت‌های مذهبی از قدرت‌گیری اسلام‌گرایان افراطی در سوریه شده است.

گروه پیروز هیئت تحریر شام سوریه اعلام کرد که درخت کریسمس توسط جنگجویان خارجی، از گروهی دیگر به آتش کشیده شده و وعده داد که این تزئینات بازسازی خواهد شد.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، این جنگجویان از گروه اسلامگرایان انصار التوحید بودند.

در ویدئوی دیگری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، یک رهبر مذهبی از گروه هیئت تحریر شام ادعا کرد که افرادی که درخت را آتش زدند، "سوری" نبوده‌اند و وعده داد که آنها مجازات خواهند شد. او گفت: "درخت بازسازی خواهد شد و تا صبح فردا روشن خواهد شد."

احمد شرع معروف به ابو محمد جولانی، فرمانده پیشین شاخه القاعده در جنگ داخلی سوریه که اکنون رهبری دولت انتقالی را در سوریه به دست گرفته، وعده داده است که از حقوق اقلیت‌ها و زنان حفاظت خواهد کرد.

به رغم وعده‌های او، شهروندان سوری هراس دارند که اسلام‌گرایان افراطی با قبضه کامل قدرت، حقوق و آزادی‌های مدنی در این کشور را سلب کنند.

امریکا و بریتانیا از برگزاری دادگاه نظامی برای حامیان عمران خان انتقاد کردند

۴ جدی ۱۴۰۳، ۰۸:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه امریکا و بریتانیا با صدور بیانیه‌‌‌ای نگرانی عمیق‌ خود را از محکومیت ۲۵ نفر از حامیان غیرنظامی عمران خان در یک دادگاه نظامی ابراز کردند. این افراد روز دوشنبه به‌ اتهام دست داشتن در شورش‌های سال گذشته از ۲ تا ۱۰ سال حبس محکوم شدند.

ارتش پاکستان در بیانیه‌ای گفت که محاکمه این ۲۵ نفر یک "یادآوری شدید" به مردم است که هرگز قانون را به دست خود نگیرند.

حزب تحریک انصاف عمران خان محکومیت این افراد را رد کرده و خواستار محاکمه آنها در دادگاه‌های عادی شده است.

اتحادیه اروپا و فعالان حقوق بشر در پاکستان نیز به این حکم اعتراض کرده‌اند.

وزارت امور خارجه امریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت که دادگاه‌های نظامی پاکستان فاقد استقلال قضایی، شفافیت و ضمانت‌های دادرسی مناسب هستند. این وزارت از پاکستان خواست که به حق محاکمه عادلانه و روند عادلانه احترام بگذارد.

وزارت خارجه بریتاینا نیز در بیانیه‌ای گفت: «در حالی که بریتانیا به حاکمیت پاکستان بر روی دادرسی‌های قانونی خود احترام می‌گذارد، محاکمه غیرنظامیان در دادگاه‌های نظامی فاقد شفافیت، نظارت مستقل است و حق محاکمه عادلانه را تضعیف می‌کند. ما از دولت پاکستان می‌خواهیم که به تعهدات خود تحت میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی پایبند باشد.»

در پی دستگیری عمران خان در اسلام‌آباد در ماه می ۲۰۲۳ هزاران نفر از حامیان او به خیابان‌ها ریختند. نخست‌وزیر سابق در سال ۲۰۲۲ از طریق رای عدم اعتماد در پارلمان برکنار شد و او به اتهام فساد اداری در آگست ۲۰۲۳ محکوم و زندانی شد.

حزب تحریک انصاف که عمران خان آن را پایه گذاشت، در حال مذاکره با حکومت برای آزادی او است.

انفجار در کارخانه تولید مواد منفجره در ترکیه ۱۲ کشته برجای گذاشت

۴ جدی ۱۴۰۳، ۰۸:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

انفجار در یک کارخانه تولید مواد منفجره در شهر بالیکسیر ترکیه ۱۲ کشته و پنج زخمی برجای گذاشت. هنوز دلیل وقوع این انفجار مشخص نشده است اما مقام‌های این کشور اعلام کردند که "احتمال خرابکاری در این رویداد وجود ندارد."

این انفجار روز سه‌شنبه، چهارم جدی در بخش تولید کپسول کارخانه‌ای فعال در زمینه تولید مواد منفجره در منطقه کارسی شهر بالیکسیر رخ داده است.

اسماعیل اوستااوغلو، فرماندار بالیکسیر اعلام کرد که پس از وقوع این انفجار، ساختمان کارخانه کاملاً فرو ریخته است. تیم‌های متعددی از خدمات اضطراری و بهداشتی به محل حادثه اعزام شده‌اند.

دولت ترکیه چهار دادستان عمومی را برای انجام تحقیقات به محل حادثه فرستاده است. مقام‌ها احتمال می‌دهند که این انفجار به دلیل مشکلات فنی رخ داده باشد.

امریکا در یک حمله هوایی دو عضو داعش را در سوریه کشت

۴ جدی ۱۴۰۳، ۰۴:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)

ستاد فرماندهی مرکزی امریکا، سنتکام، اعلام کرد در یک حمله هوایی دقیق در منطقه دیرالزور سوریه دو عضو داعش را کشته و یک نفر را زخمی کرده است. در بیانیه سنتکام آمده است که تروریست‌ها در حال جابجایی یک محموله سلاح بودند که مورد حمله قرار گرفتند.

در خبرنامه سنتکام آمده است که «در ۲۳ دسامبر، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده یک حمله هوایی دقیق در دیرالزور سوریه انجام دادند که در آن دو داعشی کشته و یک نفر زخمی شد.»

بر اساس اطلاعات ارائه شده، این حمله در منطقه‌ای رخ داد که قبلا تحت کنترول رژیم سوریه و روسیه بود.

فرماندهی نیروهای مرکزی ایالات متحده، سنتکام ۳۰ قوس هم اعلام کرد که در حمله هوایی در دیرالزور، ابو یوسف معروف به محمود، رهبر داعش را در این منطقه به همراه یکی دیگر از اعضای این گروه کشته‌اند.

گزینه اول ترامپ برای دادستانی کل امریکا متهم به پرداخت پول برای سکس و مواد مخدر شد

۴ جدی ۱۴۰۳، ۰۲:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)

کمیته اخلاق مجلس نمایندگان امریکا اعلام کرد مت گیتس، نماینده سابق فلوریدا که پیشتر از طرف ترامپ برای دادستانی کل امریکا نامزد شده بود، ده‌ها هزار دالر بابت مواد مخدر و رابطه جنسی به زنان پرداخت کرده است. مت گیتس این اتهامات را رد کرده است.

بر اساس گزارش کمیته اخلاق مجلس که در مورد گیتس تحقیقاتی انجام داده است، اقدامات او در کار کنگره هم اخلال ایجاد کرده است.

بر اساس این گزارش که روز دوشنبه سوم جدی منتشر شد، گیتس مبلغ ۹۰ هزار دالر به ۱۲ زن پرداخت کرده است که بخش قابل توجهی از آن، بر اساس بررسی کمیته اخلاق، احتمالا برای خریدن رابطه جنسی یا استفاده از مواد مخدر صرف شده است.

در همین گزارش گفته شده که «شواهد قابل توجهی» وجود دارد که گیتس در دوران نمایندگی‌اش با دختری ۱۷ ساله رابطه جنسی داشته است.

گیتس این اتهامات را رد کرده و ماه گذشته پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، او را برای سمت دادستان کل معرفی کرد، از مجلس نمایندگان استعفا داد. او سپس در پی سخت شدن روند تایید صلاحیت در سنا، از نامزدی این سمت انصراف داد.

این گزارش، علی‌رغم درخواست قانونیِ لحظه آخریِ گیتس در دادگاه فدرال واشینگتن دی‌سی منتشر شد.

گیتس می‌گفت پس از استعفایش از کنگره، کمیته اخلاق دیگر اختیار رسیدگی ندارد، اما کمیته در نهایت گزارش را منتشر کرد و وکلای گیتس نیز در ادامه پذیرفتند که پیگیری آن دادخواست در دادگاه فدرال بی‌فایده است.

جمع‌بندی گزارش کمیته اخلاق

در گزارش کمیته با اشاره به این‌که شواهد قابل توجهی وجود دارد مبنی بر این‌که نماینده گیتس مقررات داخلی مجلس و سایر استانداردهای رفتاری را نقض کرده، گفته شده است این «مقرراتی است که فحشا، تجاوز به عنفِ مبتنی بر سن (تجاوز به فرد زیر سن قانونی)، استفاده از مواد مخدر غیرمجاز، دریافت هدایای غیرقانونی، اعطای مزایا یا امتیازات ویژه و اخلال در کار کنگره را ممنوع می‌کند.»

به گفته این گزارش، در حالی که گیتس در جابه‌جایی زنان بین ایالت‌ها برای مقاصد تجاریِ جنسی نقش داشته، کمیته شواهدی نیافت که نشان دهد هیچ‌یک از این زنان در زمان سفر زیر ۱۸ سال بوده‌اند یا این‌که گیتس قوانین فدرال مربوط به قاچاق جنسی را نقض کرده باشد.

با این حال، فردی که در گزارش با عنوان «قربانی A» از او یاد شده، شهادت داده که در سال ۲۰۱۷، در یک مهمانی زمانی که زیر ۱۸ سال سن داشته، دو بار با گیتس رابطه جنسی داشته و در ازای آن ۴۰۰ دالر دریافت کرده است.

این زن به کمیته گفته است برداشت او از دادن این مبلغ این بوده که آن را به‌عنوان پولی برای رابطه جنسی دریافت کرده است.

این زن به کمیته گفت به گیتس اطلاع نداده که زیر ۱۸ سال دارد و گیتس نیز سوالی در مورد سن او نپرسیده است.

کمیته می‌گوید آن‌ها هیچ مدرکی به دست نیاورده‌اند که نشان دهد گیتس از کم‌سن بودن این زن در زمان رابطه باخبر بوده باشد.

در گزارش کمیته اخلاق مجلس در نهایت نتیجه‌گیری شده که این رابطه به احتمال زیاد ناقض قانون تجاوز مبتنی بر سن در ایالت فلوریدا بوده است، چرا که گیتس در زمان برقراری این رابطه، ۳۵ سال بوده است.

گیتس در یک توضیح مکتوب که به کمیته ارائه داده، داشتن رابطه جنسی با افراد زیر ۱۸ سال را رد کرد، اما درباره اتهامات مشخص وارد شده از سوی «قربانی A» اظهارنظری نکرده است.

واکنش گیتس به گزارش کمیته اخلاق مجلس

گیتس پیش از انتشار گزارش، در پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت گاهی به زنانی که با آن‌ها «رابطه داشته»، پول داده است.

او افزود: «این شرم‌آور است، هرچند جنایت نیست، که من احتمالا در اوایل زندگی‌ام بیشتر از حد لازم مهمانی برگزار کرده‌ام، با زن‌ها بوده‌ام، مشروب نوشیدم و مواد کشیدم. اکنون زندگی متفاوتی دارم.»

اختلاف‌نظر درباره انتشار گزارش

همه اعضای این کمیته با تصمیم به انتشار این گزارش موافق نبودند. مایکل گست، رئیس کمیته، در یک بیانیه با بیان مخالفت خود تاکید کرده که اگرچه نتایج تحقیق در مورد گیتس مورد مناقشه نیست، اما کمیته با انتشار گزارش درباره عضوی که دیگر در مجلس حضور ندارد، از «استانداردهای جاافتاده» خود عدول کرده است.

به گزارش رویترز، تحقیقات سه‌ساله اف‌بی‌آی در مورد گیتس، پیرامون اتهامات قاچاق جنسی سرانجام به هیچ اتهام کیفری منجر نشد.

در سال ۲۰۲۳، گیتس نقش مهمی در برکناری بی‌سابقه کوین مک‌کارتی از ریاست مجلس نمایندگان ایفا کرد. این اتفاق در حالی رخ داد که مک‌کارتی تنها ۹ ماه از دوره ریاستش را سپری کرده بود.