• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

جنبش فتح می‌گوید اجازه نمی‌دهد حماس به نفع ایران، اقدامات خود را در کرانه باختری تکرار کند

۲۳ جدی ۱۴۰۳، ۰۳:۰۶ (‎+۰ گرینویچ)

جنبش فتح، بزرگترین گروه سیاسی فلسطینی در کرانه باختری رود اردن، در بیانیه‌ای اعلام کرد حماس با «گرو گذاشتن» خود به نفع جمهوری اسلامی، منافع و منابع فلسطینی‌ها را به خطر انداخته و باعث ویرانی نوار غزه شده است.

جبنش فتح با اشاره به حمله هفتم اکتبر حماس، این گروه را مسئول «شرایط فاجعه‌بار» کنونی در نوار غزه دانست و افزود ساکنان این باریکه به دلیل اقدامات حماس، از تامین «ابتدایی‌ترین نیازهای انسانی» محروم شده‌اند و با فقر، گرسنگی و فروپاشی سیستم آموزش، بهداشت و درمان دست و پنجه نرم می‌کنند.

اعضای حماس هفتم اکتبر ۲۰۲۳ با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۴۶ هزار کشته و ۱۰۹ هزار زخمی بر جای گذاشته است.

با کاهش قدرت حماس در نوار غزه، بیم آن می‌رود که این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی اکنون به دنبال افزایش نفوذ خود در کرانه باختری باشد.

جنبش فتح در ادامه بیانیه خود حماس را به تلاش برای «راه انداختن بی‌نظمی‌های امنیتی و هرج ‌و مرج از طریق حمایت علنی از گروه‌های قانون‌شکن» متهم کرد و هشدار داد این گروه همچنان به سیاست‌های خود که «جز فاجعه، مرگ و ویرانی برای مردم فلسطین چیزی به همراه نداشته است»، ادامه می‌دهد.

فتح اضافه کرد حماس طی این سال‌ها در «اعدام‌های میدانی، آدم‌ربایی، سیاست شکستن استخوان‌ها، تهدید به نام دین و مقاومت، و حتی سرقت کمک‌های بشردوستانه و مشروعیت بخشیدن به جرایم سازمان‌یافته» دست داشته است.

در بیانیه این سازمان آمده است: «نهادهای امنیتی فلسطین با فداکاری، از پروژه ملی فلسطین حفاظت می‌کنند و مانع تسلط گروه‌های وابسته به ایران خواهند شد که در پی بهره‌برداری از مساله فلسطین برای منافع خود هستند.»

نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان در هفته‌های اخیر کوشیده‌اند با افزایش حضور خود در کرانه باختری، نفوذ خود را در این منطقه، به‌ویژه شهر جنین، تثبیت کنند. جنین از دیرباز یکی از مراکز اصلی گروه‌های مسلح فلسطینی در کرانه باختری بوده است.

مقام‌های تشکیلات خودگردان می‌گویند نمی‌خواهند حماس و جهاد اسلامی فلسطین دست بالا را در کرانه باختری داشته باشند و حکومتی مانند حکومت حماس در غزه، در این منطقه به وجود آورند، زیرا چنین رویدادی می‌تواند بار دیگر به رویارویی با اسرائیل منجر شود.

انور رجب، سخنگوی نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان، ۲۰ جدی در یک نشست خبری اعلام کرد از زمان آغاز عملیات این نهاد در جنین، ۲۴۷ نفر بازداشت شده‌اند که از این تعداد، هشت تن به تامین مالی گروه‌های مسلح فلسطینی در شمال کرانه باختری متهم هستند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

مقام‌های لبنان و سوریه درباره امنیت مرزها و روابط دو کشور گفت‌وگو کردند

۲۳ جدی ۱۴۰۳، ۰۱:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان و احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، روز شنبه ۲۲ جدی در اولین سفر یک نخست‌وزیر لبنان به دمشق در ۱۵ سال گذشته، درباره امنیت مرزها و روابط دو کشور گفت‌وگو کردند. هیئت لبنانی در این سفر شامل وزیر خارجه و رئیس اداره اطلاعات نظامی است.

الشرع در این دیدار کنترول مرزها را مهم‌ترین موضوع گفت‌وگو با مقامات لبنان دانست.

او تاکید کرد اولویت حکومت جدید، «سامان دادن به اوضاع داخلی سوریه، حفظ امنیت و توقیف سلاح» است.

این اولین سفر یک نخست‌وزیر لبنان به پایتخت سوریه از سال ۲۰۱۰ است.

سوریه در دوران حکومت بشار اسد پلی برای ارسال تسلیحات از ایران به حزب‌الله لبنان بود.

نعیم قاسم، دبیرکل حزب‌الله لبنان، گفته است این گروه با سقوط اسد، مسیر تامین منابع نظامی خود را از طریق سوریه از دست داد.

نخست‌وزیر لبنان در دمشق گفت که این کشور خواستار ایجاد کمیته‌ای مشترک با سوریه برای کنترول مرزهاست.

میقاتی تاکید کرد که به الشرع اطمینان داده، لبنان تمایل دارد «از هر اقدامی که به روابط دوجانبه آسیب بزند»، جلوگیری کند.

آلمان لشکر جدیدی برای دفاع از تمامیت ارضی خود تشکیل می‌دهد

۲۲ جدی ۱۴۰۳، ۲۳:۲۵ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال افزایش تنش‌ها میان روسیه و ناتو، ارتش آلمان از تشکیل یک لشکر جدید خبر داد که به‌طور ویژه مسئول دفاع از تمامیت ارضی این کشور خواهد بود. سخنگوی ارتش آلمان شنبه ۲۲ جدی اعلام کرد این لشکر در ماه اپریل سال جاری فعالیت خود را آغاز می‌کند.

این لشکر تمام واحدهای ذخیره موجود را تحت فرماندهی مستقیم ارتش قرار خواهد داد. بدین ترتیب شمار لشکرهای ارتش آلمان به چهار عدد افزایش می‌یابد.

روابط ناتو و روسیه پس از آغاز مناقشه اوکراین به سردی گراییده است. روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین در سال ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

ارتش آلمان تاکنون از سه لشکر برخوردار بود که ناتو می‌توانست در صورت بروز درگیری‌ها، از آن‌ها استفاده کند. وظیفه اصلی این سه لشکر، دفاع از کشورهای عضو ناتو از طریق مقابله با دشمن در خط مقدم نبرد عنوان شده است.

اما لشکر چهارم که از فروردین‌ماه آغاز به کار خواهد کرد، وظیفه دفاع از آلمان در داخل کشور را بر عهده خواهد داشت.

این لشکر قرار است از زیرساخت‌هایی مانند بنادر، راه‌آهن‌ها و مسیرهای انتقال تجهیزات نظامی و استقرار نیروها محافظت کند.

ناتو در بالاترین مرحله آماده باش خود از زمان جنگ سرد قرار دارد. پارسال بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، گفته بود روسیه ممکن است ظرف چهار سال آینده به آلمان حمله کند.

مقام‌های آلمانی در ماه‎‌های اخیر بارها نسبت به اقدامات بی‌ثبات‌کننده مسکو هشدار داده‌اند. آلمان می‌گوید عملیات‎‌های خرابکارانه روسیه علیه زیرساخت‌های حیاتی این کشور به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. مسکو این اتهامات را رد می‌کند.

اقدام آلمان برای ایجاد یک لشکر جدید در ارتش خود در حالی صورت می‌گیرد که ورود مجدد دونالد ترامپ به کاخ سفید به نگرانی‌ها در خصوص آینده ناتو و همچنین سرنوشت مناقشه اوکراین دامن زده است.

ترامپ بارها خواستار بازنگری اساسی در هدف و ماموریت ناتو شده و تهدید کرده اگر سایر کشورهای عضو سهم بیشتری برای تامین هزینه‌های دفاعی ناتو نپردازند، امریکا را از این پیمان خارج می‌کند.

ترامپ رسما اول دلو قدرت را در کاخ سفید به دست خواهد گرفت.

جک اسمیت، بازرس ویژه وزارت دادگستری امریکا استعفا کرد

۲۲ جدی ۱۴۰۳، ۲۳:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

جک اسمیت، بازرس ویژه وزارت دادگستری ایالات متحده پس از ارائه گزارش تحقیقی خود درباره دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، از وزارت دادگستری این کشور استعفا کرد. جک اسمیت ده روز پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ از سمت خود کنار رفت.

او پس از پایان دو پیگرد قضایی ناکام علیه رئیس‌جمهور منتخب امریکا استعفا می‌دهد.

پرونده‌های قضایی علیه ترامپ، پس از پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر لغو شدند.

مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور امریکا در تاریخ ۲۰ جنوری ۲۰۲۵ برگزار می‌شود.

اخیرا دادستان‌های امریکا از بستن دو پرونده جنایی فدرال علیه دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهور منتخب امریکا خبر دادند. این پرونده‌ها شامل اتهاماتی علیه ترامپ مبنی‌بر تلاش برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰ و نگهداری اسناد محرمانه در اقامتگاهش می‌شود.

دادستان‌ها در پرونده رد نتایج انتخابات سال ۲۰۲۰ گفتند که سیاست وزارت دادگستری ایجاب می‌کند که این پرونده قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید بسته شود.

دادستان‌ها درباره این پرونده نوشتند: «این نتیجه بر اساس شایستگی یا قدرت پرونده علیه متهم نیست.»

با این حال، دادستان‌ها همچنین از دادگاه تجدیدنظر فدرال خواهند خواست تا پرونده دو تن از همکاران ترامپ را که به جلوگیری از انجام تحقیقات در این پرونده متهم هستند، باز بماند.

ترامپ در چهار پرونده با اتهامات کیفری روبه‌رو شده بود. در دو مورد جک اسمیت پرونده‌هایی را علیه ترامپ گشود و در دو مورد دیگر،‌ دادگاه‌های ایالتی در نیویارک و جورجیا اتهاماتی را متوجه رئيس‌جمهور منتخب امریکا کردند.

دونالد ترامپ در پرونده حق‌السکوت در دادگاه نیویارک محکوم شد اما پرونده دیگر در جورجیا همچنان بلاتکلیف است.

جک اسمیت در سال ۲۰۲۲ از سوی مریک گارلند، وزیر دادگستری و دادستان کل ایالات متحده منصوب شد.

پیشتر، دونالد ترامپ خواستار محاکمه بازرس ویژه وزارت دادگستری و اخراج او از امریکا شده بود.

سخنگوی حکومت ایران با آسیب‌دیدگان آتش‌سوزی کالیفرنیا ابراز همدردی کرد

۲۲ جدی ۱۴۰۳، ۲۱:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی حکومت ایران با آسیب‌دیدگان آتش‌سوزی در کالیفرنیا ابراز همدردی کرد. خانم مهاجرانی گفت: «همان‌گونه که جمعیت هلال احمر اعلام کرد، برای اعزام تیم‌های واکنش سریع در اطفای حریق اعلام آمادگی می‌کنیم.»

سخنگوی مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران، آتش‌سوزی در کالیفرنیا را ناشی از تغییرات آب و هوایی خواند و گفت: «این حادثه یادآور غم هزاران انسان دیگر است که «با خودخواهی و جنگ طلبی دیگران» آواره شدند.

فاطمه مهاجرانی روز شنبه با انتشار ویدیویی گفت که «بشریت نمی‌تواند نسبت به ویرانی خانه و منابع طبیعی سایر ملل-چه به واسطه جنگ باشد یا قهر طبیعت- بی‌تفاوت باشد.»

او افزود که همدردی با همنوع در انحصار هیچ نقطه‌ای از جهان نیست.

شش‌ آتش‌سوزی همزمان که از روز سه‌شنبه در چند منطقه لس‌آنجلس رخ داده است، حداقل ۱۱ نفر را کشته و به ۱۰ هزار خانه آسیب رسانده یا ویران کرده است. بربنیاد گزارش‌ها، حداقل ۱۳ نفر تاکنون مفقود شده‌اند.
آتش‌سوزی پالیسیدس بین سانتا مونیکا و ملیبو در بخش غربی شهر و آتش‌سوزی ایتون نزدیک پاسادینا در شرق شهر، هم‌اکنون به‌عنوان ویرانگرترین آتش‌سوزی‌ها در تاریخ لس‌آنجلس شناخته می‌شوند.

این آتش‌سوز‌ی‌ها تاکنون دست‌کم ۳۴ هزار هکتار را در این منطقه سوزانده‌ و محله‌های کاملی را به خاکستر تبدیل کرده‌ است.

ارتش پاکستان از کشتن پنج شبه‌نظامی در خیبرپختونخوا خبر داد

۲۲ جدی ۱۴۰۳، ۱۶:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

دفتر رسانه‌ای ارتش پاکستان می‌گوید که نیروهای امنیتی در عملیاتی در ولسوالی دیره اسماعیل خان در ایالت خیبرپختونخوا پنج شبه‌نظامی را کشته و دو نفر آن‌ها را زخمی کردند. ارتش گفته که نیروهای امنیتی در این علمیات سلاح و مهمات شورشیان را ضبط کرده‌اند.

دفتر رسانه‌ای ارتش پاکستان گفت این عملیات روز جمعه، ۲۱ جدی در منطقه مدی ولسوالی دیره اسماعیل خان ایالت خیبرپختونخوا انجام شده است. این دفتر اضافه کرد که نیروهای امنیتی در این عملیات شفیع‌الله، یکی از فرماندهان شورشیان را نیز کشته‌اند.

در بیانیه ارتش پاکستان آمده است که این شورشیان در حملات مسلحانه و کشتار هدفمند غیرنظامیان در پاکستان نقش فعال داشته‌اند.

ارتش پاکستان اذعان کرده است که عملیات‌های ضدتروریسی نیروهای امنیتی این کشور در مناطقی که شورشیان فعالیت دارند، همچنان ادامه خواهد داشت. به گفته ارتش، عملیات پاک‌سازی نیروهای امنیتی تا از بین بردن اخرین «تروریست» ادامه دارد.

ارتش پاکستان روز سه‌شنبه، ۱۸ جدی اعلام کرد که در سه عملیات جداگانه در پشاور، مومند و کرک خیبرپختونخوا، دست‌کم ۱۹ شبه‌نظامی را کشته است. در این عملیات‌ها، سه سرباز ارتش پاکستان نیز جان باختند.

خیبرپختونخوا روزهای پرآشوبی را سپری می‌کند. بر بنیاد گزارش‌ها، این ایالت در سال گذشته شاهد افزایش ۹۰ درصدی خشونت‌ها بوده است.