• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تلاوت شاه عبدالله شد؛ طالبان ده‌ها اسماعیلی را در بدخشان وادار به تغییر مذهب کرد

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۳:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

منابع محلی در بدخشان می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، ولسوال طالبان در نسی درواز، ده‌ها نفر از پیروان مذهب اسماعیلی را وادار به تغییر مذهب کرده است. این اقدام در روزهای اخیر انجام شده و واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.

منابع محلی از ولسوالی نسی بدخشان روز دوشنبه، ۱۵ دلو به افغانستان اینترنشنال گفتند که جمعه‌خان فاتح، فرمانده طالبان در سفری به ولسوالی نسی، ده‌ها نفر را به تغییر مذهب وادار کرده و از آن‌ها خواسته تا مذهب حنفی را بپذیرند.

باشندگان بدخشان ویدئویی را به افغانستان اینترنشنال فرستاده اند که در آن «لحظه تغییر مذهب یک مرد اسماعیلی» در ولسوالی نسی ولایت بدخشان دیده می‌شود.

در ویدئوی جداگانه‌ای که به افغانستان اینترنشنال رسیده، دیده می‌شود که جمعه خان فاتح می‌گوید در فصل زمستان همراه با جمع بزرگی از روحانیون به نسی رفته است تا مردم را در مسجدها «دعوت» کند و پیام هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، را به آنان برساند. او در ادامه سفر خود را موفقیت‌آمیز می‌خواند.

اسماعیلی‌های افغانستان یکی از اقلیت‌های مذهبی این کشور هستند که پیرو شاخه‌ای از مذهب تشیع محسوب می‌شوند. بیشتر آن‌ها در ولایت‌های بدخشان، بغلان، بامیان و برخی مناطق دیگر زندگی می‌کنند. این جامعه همواره با محدودیت‌های مذهبی و تبعیض مواجه بوده و در دوره‌های مختلف تاریخی، از جمله در زمان طالبان، تحت فشار قرار گرفته است.
در ولسوالی نسی بدخشان پیروان اهل تسنن و اسماعیلی زندگی می‌کنند.

برخی از باشندگان بدخشان گفتند که در پی سفرهای جمعه خان فاتح دستکم ۷۵ باشنده شیعه و اسماعیلی بدخشان وادار به تغییر مذهب شده‌اند.

به گفته این منابع، این فرمانده طالبان افراد اسماعیلیه را از مهمان‌خانه‌ها و محل‌های عمومی جمع‌آوری کرده و آنان را وادار به پذیرش مذهب حنفی می‌کند.

یک منبع به افغانستان اینترنشنال گفت که جمعه‌خان فاتح نام یکی از این افراد، تلاوت‌شاه، را به عبدالله تغییر داده است.

طالبان تاکنون در این مورد اظهارنظری نکرده است.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

وزیر داخله آلمان از اخراج پناهجویان به افغانستان دفاع کرد

۵

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

•
•
•

مطالب بیشتر

ملل متحد: زنان افغان به دلیل دسترسی محدود به خدمات بهداشتی، در خطر مرگ و بیماری قرار دارند

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۳:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد از کمبود دسترسی زنان افغان به خدمات بهداشتی امن و موثر ابراز نگرانی کرد. این سازمان هشدار داد که زنان افغان به دلیل محدودیت دسترسی به خدمات بهداشتی امن در معرض خطر مرگ و افزایش بیماری‌ها قرار دارند.

این نهاد وابسته به سازمان ملل روز دوشنبه، ۱۵ دلو، ویدیویی را در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد که در آن شماری از زنان افغان در ولایت ننگرهار از مشکلات دسترسی به خدمات صحی سخن می‌زنند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تاکید کرده است که با همکاری بریتانیا، خدمات نجات‌بخش را برای اطمینان از دسترسی بدون مانع زنان به مراقبت‌های بهداشتی ارائه می‌کند.

فوزیه، یکی از زنان در ولایت ننگرهار، می‌گوید: «بچه‌ام خیلی مریض است. دو فرزند دیگر هم دارم که آن‌ها نیز در خانه به دنیا آمدند. بدون پول، نمی‌توانستیم برای کمک پزشکی به جایی برویم.»

ملالی امین، کارمند یک مرکز بهداشتی در این ولایت، همچنین تاکید کرده است که مردم روستا هزینه پرداخت تداوی خود در مراکز بهداشتی دورتر را ندارند.

او گفت: «مردم از ما توقعات زیادی دارند زیرا این کلینیک در منطقه‌ای بسیار دورافتاده واقع شده است. فقر در اینجا بسیار گسترده است و مردم حتی ۱۰ افغانی برای پرداخت کرایه موتر به‌منظور رفتن به کلینیک‌های دیگر و خرید دارو ندارند.»

صندوق جمعیت ملل متحد بر ضرورت سرمایه‌گذاری پایدار برای تضمین دسترسی امن و بدون مانع زنان به مراقبت‌های صحی در افغانستان تاکید کرده است.

این سازمان نوشت: «به همراه شرکا و اهداکنندگان خود، خدمات بهداشتی نجات‌بخش در زمینه‌های باروری، مادران، نوزادان، کودکان و نوجوانان را به‌منظور مقابله با تاثیرات شدید بحران انسانی بر زنان و دختران ارائه می‌دهیم.»

با تسلط طالبان بر افغانستان در اسد سال ۱۴۰۰، سیستم صحی افغانستان فروپاشید و حدود هزار مرکز صحی بسته شدند.

سازمان بهداشت جهانی در ماه حمل ۱۴۰۳ اعلام کرد که ۱۸ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بهداشتی نیاز دارند.

به گفته سازمان ملل دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت، یکی از چالش‌های اساسی در افغانستان است.

بیش از ۳۰۰ پناهجوی بدون مدرک از شهرستان بابل مازندران اخراج شدند

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۲:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

فرمانده انتظامی شهرستان بابل در استان مازندران اعلام کرد که نیروهای جمهوری اسلامی ۳۶۵ پناهجوی فاقد مدرک اقامت را بازداشت کرده‌اند. علی داداش‌تبار افزود که پناهجویان بازداشت‌شده از ایران اخراج شده‌اند.

این مقام جمهوری اسلامی روز دوشنبه، ۱۵ دلو به خبرگزاری مهر گفت که گروهی از پناهجویان بدون مدرک پس از عملیات‌های ماموران پولیس فرماندهی انتظامی، کلانتری‌ها و پاسگاه‌های انتظامی در مناطق مختلف شناسایی و بازداشت شده‌اند.

علی داداش‌تبار افزود: «در اجرای این طرح با هماهنگی قضایی، این افراد در عملیات هماهنگ در مخفی‌گاه‌هایشان شناسایی، جمع‌آوری و برای اخراج از کشور اعزام شدند.»

فرمانده انتظامی شهرستان بابل همچنین از کارفرمایان در این شهرستان خواست تا از به‌کارگیری پناهجویان بدون مدرک خودداری کنند و تاکید کرد که کارفرمایان در صورت تخلف مجازات خواهند شد.

این مقام ایرانی هویت افراد بازداشت‌شده را فاش نکرده است، اما طرح شناسایی، بازداشت و اخراج پناهجویان افغان در این کشور به شدت ادامه دارد.

اخیراً رئیس شورای پناهندگان ناروی اعلام کرد که ایران بیش از سه هزار پناهجوی افغان را در یک روز اخراج کرده و روزانه هزاران پناهجوی دیگر را به افغانستان باز می‌گرداند.

طالبان حمید خراسانی را بازداشت کرد

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۲:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

منابع معتبر در کابل روز دوشنبه، ۱۵ دلو، به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که طالبان بار دیگر عبدالحمید خراسانی، فرمانده پیشین خود را بازداشت کرده‌ است. طالبان خراسانی را متهم کرده که «اظهارات توهین‌آمیز» در مورد مسائل داخلی بیان کرده و «اتهامات نادرستی» وارد کرده است.

همچنین، او به تلاش برای ایجاد «تفرقه و اختلاف» در میان طالبان متهم شده است.

این بازداشت پس از آن صورت گرفت که خراسانی در یک فایل صوتی جدید از سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، به شدت انتقاد کرد و او را «نامرد» و «بی‌غیرت» خواند. خراسانی در این فایل صوتی به حقانی گفته است که قبلاً به او «محتاج» بوده، اما حالا در برابر او «نامردی» می‌کند. او حقانی را متهم کرد که به گروه‌های خلقی، پرچمی و کمونیستی افراد مسلح داده است.

در ادامه، خراسانی خواسته است که حقانی از «منافقت» در برابر هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، دست بردارد.

بیشتر بخوانید: منابع: طالبان کمک هزینه‌های حمید خراسانی را قطع و او را ممنوع‌الخروج کرده است

خراسانی، که اهل ولایت پنجشیر است، در آخرین روزهای جمهوری اسلامی افغانستان به طالبان پیوست و در طی سه سال گذشته رابطه‌اش با طالبان دستخوش فراز و فرودهایی بوده است.

او در آغاز حکومت طالبان در پنجشیر کار می‌کرد، سپس به ولسوالی احمد‌آباد پکتیا منتقل شد و در ادامه رئیس تشبثات وزارت صنعت و تجارت شد. در نخستین سال حکومت طالبان، خراسانی نقش گسترده‌ای در بازداشت‌های جوانان تاجیک‌تبار در کابل و ولایت‌های شمالی ایفا کرده و بسیاری از این جوانان را به اتهام مخالفت با طالبان تعقیب و بازداشت کرده است.

او در ماه سنبله به اتهام قتل زندانی و پس از مدتی از زندان رها شد.

به گفته منابع، طالبان اخیراً کمک‌هزینه‌های او را قطع کرده و او را از خروج از کشور ممنوع کرده است. همچنین خراسانی به مغازه‌داران منطقه خیرخانه کابل حدود دو و نیم میلیون افغانی بابت اعاشه افرادش بدهکار است.

وضعیت نظامی در سرای شهزاده؛ طالبان تبادله دالر را محدود کرده است

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۱:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

منابع محلی روز دوشنبه از حضور نیروهای نظامی طالبان در سرای شهزاده، بازار ارز کابل خبر دادند. به گفته منابع، به دلیل کاهش ارزش پول افغانی، طالبان خرید و فروش دالر را نیز تنها به صرافان محدود کرده است.

یک منبع همچنین گفت که طالبان خرید و فروش دالر را مورد بازخواست قرار می‌دهد.

برپایه اطلاعات رسیده، امروز، دوشنبه، ۱۵ دلو، یک دالر در سرای شهزاده در ازای ۷۴.۵۰ افغانی معامله می‌شود.

یک صراف از کابل گفت که طالبان قبل از این اول به صرافان دالر توزیع می‌کرد و بعد در ازای آن پول افغانی می‌گرفت، اما به گفته این منبع، طالبان این بار در نخست پول افغانی صرافان را جمع کرد و وعده داد که ۲۰ میلیون دالر به بازار عرضه می‌کند.

او افزود طالبان ۲۰ میلیون دالر را به سرای شهزاده آوردند اما «به دیگران توزیع کردند.»

این صراف گفت که اکنون طالبان نه پول افغانی صرافان را می‌پردازند و نه به آن‌ها دالر می‌دهند.

در روزهای گذشته، به دنبال انتشار خبر تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، ارزش پول افغانی در مقابل دالر به گونه کم‌سابقه‌ای افزایش یافت.

در کمتر یک هفته گذشته ارزش یک دالر از ۸۰ افغانی هم فراتر رفت.

در پی کاهش ارزش پول افغانی، بانک مرکزی تحت کنترول طالبان در تقلای کنترول وضعیت، ده‌ها میلیون دالر را به بازار عرضه کرده است.

افزون‌بر این، در روزهای گذشته برخی از صرافان به افغانستان اینترنشال گفتند که ماموران استخبارات طالبان در سرای شهزاده حضور دارند و معاملات ارزی را به شدت کنترول می‌کنند.

صرافان گفتند که طالبان همچنین آن‌ها را مجبور به لیلام دالر به نرخ تعیین‌شده توسط این گروه مجبور کرده است.

ساعاتی پس از تیراندازی؛ کارمندان یوناما در پل چرخی کابل اجازه ورود نیافتند

۱۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۱:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)

ساعاتی پس از تیراندازی در مقر دفتر یوناما در کابل، کارمندان این دفتر در منطقه پل چرخی بامداد دوشنبه نتوانستند وارد محل کار خود شوند. دستکم سه نفر از کارمندان یوناما به افغانستان اینترنشنال گفتند که به دلیل نگرانی‌های امنیتی، مسئولان یوناما از آن‌ها خواستند از خانه کار کنند.

یک کارمند یوناما گفت ساعت ۱۲ ظهر روز دوشنبه پیامی از دفتر کارش دریافت کرده که در آن گفته شده است «مشکل حل شده است و در روزهای آینده کار به‌طور عادی جریان خواهد داشت.»

دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی این حادثه، یک نفر کشته و یک نفر دیگر زخمی شده است. این سازمان همچنین افزود که محافظان طالبان در این حادثه دخیل بوده‌اند و تحقیقات در این زمینه همچنان ادامه دارد.

تاکنون طالبان در خصوص این رویداد واکنشی نشان نداده‌ است.

دفتر یوناما در حالی به‌طور موقت بسته شد که حدود شش روز قبل وزارت اقتصاد طالبان اعلام کرد که به دنبال تعلیق کمک‌های خارجی امریکا، فعالیت ۵۰ موسسه خارجی در افغانستان متوقف شده است.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد طالبان، روز سه شنبه به خبرگزاری پژواک گفت: «در روزهای اخیر فعالیت ۵۰ موسسه بین‌المللی و نهادهای امدادی در ۲۸ ولایت کشور متوقف شده است.»

او علت توقف کار این نهادها را تعلیق کمک‌های امدادی ایالات متحده امریکا عنوان کرد.