• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

حمله با نارنجک در کافه‌ای در شهر گرنوبل فرانسه ۱۲ مجروح برجا گذاشت

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۱۳:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

مقامات فرانسوی می‌گویند بر اثر پرتاب نارنجک در یک کافه شلوغ در شهر گرنوبل دست‌کم ۱۲ نفر مجروح شدند. بازرسان می‌گویند که تاکنون نشانه‌ای از تروریستی بودن این حمله شناسایی نشده، اما ممکن است حمله انتقام‌جویانه یا مرتبط به مواد مخدر باشد.

فرانسوا توره دو کورسی، دادستان شهر گرنوبل شام چهارشنبه، ۲۴ دلو ساعاتی پس از این رویداد به نقل از شاهدان عینی گفت: «شخصی وارد کافه شده و بدون هیچ حرفی نارنجکی را به سمت مهمان پرتاب کرده است». او وضعیت دو نفر از مجروحان را وخیم توصیف کرده گفت عامل حمله از محل رویداد فرار کرده است.

به گفته مقامات محلی این رویداد حوالی ساعت هشت شب چهارشنبه، زمانی که مشتریان کافه مشغول تماشای بازی فوتبال بودند رخ داده است.

دادستان شهر گرنوبل این رویداد را یک «اقدام خشونت‌آمیز شدید» خوانده گفت: «هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که ما را وادار کند این رویداد را با تروریسم مرتبط بدانیم». او اضافه کرد که مهاجم یک اسلحه تهاجمی نوع کلاشینکف نیز به همراه داشته است.

پولیس شهر گرنوبل گفت وضعیت در محل رویداد به حالت عادی برگشته و تعقیب مظنون همچنان جریان دارد.

بر اساس بیانیه ریاست‌جمهوری فرانسه، در پی این رویداد یانیک نودر، وزیر بهداشت و برونو رتالو، وزیر داخله این کشور از قربانیان رویداد دیدار خوهند کرد.

در همین حال، دادستان شهر گرنوبل گفت بازرسان در حال بررسی ارتباط احتمالی این رویداد با قاچاق مواد مخدر هستند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۴

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۵

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

تولسی گبرد، با تایید مجلس سنا رئيس اطلاعات ملی امریکا شد

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۰۶:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

تولسی گبرد، عضو پیشین مجلس نمایندگان امریکا، روز چهارشنبه به‌عنوان رئيس‌ اطلاعات ملی امریکا از سوی مجلس سنای ایالات متحده تائيد صلاحیت شد.

خانم گبرد یکی از نامزدهای جنجالی کابینه دونالد ترامپ بود که به نداشتن تجربه کافی در بخش اطلاعاتی مورد انتقادات شدید سناتوران امریکایی قرار گرفت.

او روز چهارشنبه، ۲۴ دلو، با گرفتن ۵۲ رای از ۱۰۰ رای در مجلس سنا به عنوان عالی‌ترین مقام اطلاعاتی امریکا و مشاور اصلی اطلاعاتی رئيس‌جمهور ترامپ تعیین شد.

میچ مکانل، رهبر سابق جمهوری‌خواهان در مجلس سنا تنها سناتور جمهوری‌خواه بود برای تایید صلاحیت خانم گبرد نداد.

تولسی گبرد ۴۳ ساله به عنوان رئيس اطلاعات ملی امریکا رهبری ۱۸ سازمان اطلاعاتی و استخباراتی این کشور به شمول سازمان اطلاعات مرکزی (سی‌آی‌ای) را به عهده خواهد داشت.

خانم گبرد مسئولیت مشوره‌دهی به رئيس‌جمهور ترامپ و شورای امنیت ملی این کشور در حوزه اطلاعاتی را نیز به دوش خواهد گرفت.

کمیته حفاظت از خبرنگاران: در سه دهه گذشته، ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای خبرنگاران بود

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۰۵:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

کمیته حفاظت از خبرنگاران اعلام کرد که ۲۰۲۴ مرگبارترین سال برای خبرنگاران در نزدیک به سه دهه گذشته بود. بر اساس گزارش تازه این کمیته، در سال گذشته ۱۲۴ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در سراسر جهان کشته شدند.

در این گزارش، اسرائيل عامل ۷۰ درصد کشته شدن خبرنگاران اعلام شده است.

این کمیته در گزارش تازه خود که روز چهارشنبه ۲۴ دلو منتشر کرده، گفته است که در سال گذشته تنها ۸۲ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در غزه و سه تن دیگر در لبنان در حملات اسرائيل کشته شدند.

در گزارش این کمیته آمده است که پاکستان دومین کشور در سطح جهان است که به دلیل ناآرامی‌های سیاسی و سانسور شدید رسانه‌ای، تعداد زیادی خبرنگار در آن کشته شده است.

این کمیته گزارش داده که در سال ۲۰۲۴ در پاکستان شش خبرنگار کشته شده‌اند.

براساس یافته‌های این کمیته، ۳۳ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای دیگر در ۱۵ کشور جهان؛ شش خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در سودان، پنج خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در مکسیکو، چهار خبرنگار در سوریه، سه خبرنگار در عراق، سه خبرنگار در میانمار و دو خبرنگار دیگر هم در هائیتی کشته شده‌اند.

موزامبیک و هند هم از دیگر کشورهایی اند که قتل خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ در آن ثبت شده است.

در گزارش تازه آمده است که از ۱۲۴ خبرنگار ۱۰۳ تن آنها فقط به دلیل انجام کار رسانه‌ای‌شان کشته شدند. از میان خبرنگاران کشته شده، ۴۳ نفر خبرنگار آزاد بوده‌اند.

در این گزارش به وضعیت رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان اشاره‌ای نشده است.

سازمان حفاظت از خبرنگاران گفته است که قتل خبرنگاران در سال ۲۰۲۴ میلادی نشان می‌‍دهد که خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای با خطرات فزاینده‌ای روبرو هستند. این نهاد حامی رسانه‌ها گفته است که این موضوع جریان اطلاعات در سراسر جهان را با خطر مواجه می‌کند.

در گزارش این کمیته آمده است: «وقتی کسانی که روزنامه‌نگاران را می‌کشند مورد بازخواست قرار نمی‌گیرند، شرایط می‌تواند برای مطبوعات کشنده‌تر شود.»

این نهاد حامی خبرنگاران از کشورهای جهان خواسته که قتل خبرنگاران را بصورت علنی محکوم و پرونده‌های قتل خبرنگاران را بررسی کنند.

یافتن راهکاری‌ برای جلوگیری از خشونت و قتل خبرنگاران از دیگر مواردی است که کمیته حفاظت از خبرنگاران بر آن تاکید کرده است.

این نهاد همچنین بر همکاری نهادهای بین‌المللی از جمله دادگاه کیفری بین‌المللی برای تحقیق قتل خبرنگاران تاکید کرده است.

اولین گفت‌وگوی پوتین و شرع پس از سقوط حکومت اسد

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۰۴:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

کاخ کرملین از گفت‌وگوی تلفنی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با احمد شرع، رئیس‌جمهور دوره انتقالی سوریه خبر داد. براساس بیانیه کرملین، پوتین در گفت‌وگو با شرع گفت که روسیه به طور سنتی با سوریه روابط دوستانه و همکاری متقابل سودمند داشته است.

در این بیانیه که روز چهارشنبه نشر شد، آمده که پوتین بر موضع روسیه مبنی‌بر از حمایت از وحدت، حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرد.

این نخستین گفت‌وگوی پوتین با شرع پس از سقوط حکومت بشار اسد و به قدرت رسیدن حاکمان کنونی سوریه است.

پوتین همچنین بر آغاز گفت‌وگوی ملی در سوریه با مشارکت نیروهای برجسته سیاسی و گروه‌های قومی و مذهبی تاکید کرده است.

رئیس‌جمهور روسیه همچنین از آمادگی مسکو برای کمک به بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی سوریه، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه به مردم این کشور خبر داده است.

کرملین نوشت که پوتین و شرع توافق کردند که به تماس‌ها میان دو طرف برای تدوین دستور کار گسترده‌ای در راستای گسترش همکاری‌های دوجانبه ادامه دهند.

حکومت بشار اسد که توسط روسیه حمایت می‌شد، در ماه قوس پس از شورش گروه‌های مخالف به رهبری تحریر شام سقوط کرد.

احمد شرع، رهبر تحریر شام پیشتر به عنوان رئیس‌ حکومت انتقالی در سوریه منصوب و مسئول تشکیل یک شورای قانون‌گذاری موقت شد.

وزیر خارجه امریکا برای مذاکره درباره مرحله دوم آتش‌بس غزه به خاورمیانه می‌رود

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۰۱:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه امریکا پنجشنبه اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور در جریان هفته آینده برای گفت‌وگو در مورد نهایی‌سازی مرحله دوم آتش‌بس غزه و رهایی گروگان‌های امریکایی از نزد حماس به کشورهای اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی سفر می‌کند.

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز پنجشنبه، ۲۵ دلو در حساب کاربری‌اش در اکس نوشت که آقای روبیو همچنین امروز برای اشتراک در نشست امنیتی مونیخ و نشست وزیران خارجه گروه ۷ به آلمان خواهد رفت.

خانم بروس گفت که روبیو پس از سفر دو روزه به آلمان، از ۲۷ دلو تا ۳۰ دلو برای گفت‌وگو با مقامات اسرائيلی، عربستانی و اماراتی به این کشورها سفر خواهد کرد.

پس از سفر به کشورهای امریکای مرکزی از جمله پاناما، هندوراس، گواتمالا و کاستاریکا، این دومین سفر وزیر خارجه جدید امریکا به اروپا و آسیا خواهد بود.

وزیر خارجه امریکا در سفرش به آلمان و اشتراک در دو نشست مهم بین‌المللی، احتمالا در مورد سیاست خارجی حکومت ترامپ در قبال ناتو و سطح همکاری با اروپا گفت‌وگو خواهد کرد.

گزارش‌ نهادهای اطلاعاتی امریکا: اسرائیل حمله به تاسیسات اتمی ایران را بررسی می‌کند

۲۵ دلو ۱۴۰۳، ۰۱:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشت بر اساس گزارش نهادهای اطلاعاتی امریکا که در اوایل دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ تهیه شده، اسرائیل در حال بررسی طرح حمله به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی است. این نهادها پیشتر در دوران ریاست جمهوری جو بایدن نیز گزارش مشابهی منتشر کرده بودند.

وال استریت‌ژورنال چهارشنبه ۲۴ دلو به نقل از منابع آگاهی که نامشان را منتشر نکرد، خبر داد مقام‌های ایالات متحده معتقدند با توجه به استحکامات و پیچیدگی‌های تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی، اسرائیل برای هدف قرار دادن آن‌ها به حمایت نظامی و تسلیحاتی امریکا نیاز خواهد داشت.

در گزارشی دیگر از نهادهای اطلاعاتی امریکا که در روزهای واپسین دولت جو بایدن تهیه شده بود، چنین نتیجه‌گیری شده بود که اسرائیل با اطلاع از تضعیف قابل توجه جمهوری اسلامی، طرح حمله به تاسیسات اتمی ایران در سال جاری میلادی را بررسی می‌کند.

این گزارش به تحلیل خطرات تداوم فعالیت‌های نظامی پرمخاطره در خاورمیانه پس از تضعیف توانایی‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر پرداخته و اضافه کرده بود که اسرائیل نگران است فرصت جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای را از دست بدهد.

بر اساس گزارش نهادهای اطلاعاتی امریکا، اسرائیل باور دارد ترامپ برای مشارکت در حمله به مراکز هسته‌ای جمهوری اسلامی احتمالا بیش از بایدن حاضر به همکاری خواهد بود و به همین دلیل، اسرائیل قصد دارد دولت ترامپ را برای پشتیبانی از این حملات تحت فشار قرار دهد.

هم‌زمان با تشدید نگرانی جامعه جهانی از برنامه هسته‌ای حکومت ایران، روزنامه تلگراف ۲۰ دلو به نقل از یک مقام آگاه ایرانی گزارش داد چند فرمانده ارشد سپاه پاسداران در ماه‌های اخیر و به‌ویژه پس از پیروزی ترامپ در انتخابات امریکا، خواستار تولید بمب اتمی شده‌اند.

هرچند برخی امیدوار بودند آغاز گفت‌وگوها میان تهران و واشنگتن بتواند بن‌بست موجود در مسیر کنترل برنامه هسته‌ای حکومت ایران را بشکند، علی خامنه‌ای ۱۹ دلو تاکید کرد مذاکره با امریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست» و «هیچ تاثیری» در حل مشکلات کشور نخواهد داشت.

در پی اظهارات خامنه‌ای، سایر مقام‌های جمهوری اسلامی نیز از مخالفت خود با مذاکره با امریکا سخن گفته‌اند.

معادله پیچیده حمله به تاسیسات اتمی حکومت ایران

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه گزارش خود نوشت جمهوری اسلامی پیش‌تر هشدار داده بود که در صورت حمله به تاسیسات هسته‌ای‌اش، تلافی خواهد کرد.

با این حال، پس از حملات چند ماه پیش اسرائیل به تاسیسات نظامی حکومت ایران و زیان‌های سنگینی که نیروهای نیابتی‌‌اش در منطقه، از جمله حزب‌الله و حماس، متحمل شدند، تهران اکنون به‌شدت تضعیف شده است.

جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد پنجم عقرب به ده‌ها هدف نظامی در ایران حمله کردند.

وب‌سایت اکسیوس ۲۵ عقرب خبر داد در این عملیات یک مرکز تحقیقاتی فوق‌سری مرتبط با تسلیحات هسته‌ای جمهوری اسلامی در پارچین ویران شده است.

وال استریت ژورنال همچنین نوشت در دوران انتقال قدرت در ایالات متحده، برخی اعضای تیم ترامپ طرح حملات پیشگیرانه اسرائیل به مراکز اتمی جمهوری اسلامی را در نظر گرفتند و امکان حمایت ارتش امریکا از حمله هوایی اسرائیل علیه این تاسیسات را مورد بررسی قرار دادند.

با این حال، ترامپ پس از آغاز به کار رسمی خود در کاخ سفید تاکید کرده ترجیح می‌دهد از راهی به‌جز حمله نظامی، مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی را حل کند.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری امریکا، ۱۶ دلو دستورالعمل سختگیرانه‌ای برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد تا تهران را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای خود تحت فشار بگذارد.