• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان الله گل مجاهد را به اتهام قتل به ۱۸ سال حبس محکوم کرد

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۹:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

افغانستان اینترنشنال به اسنادی دست یافته که نشان می‌دهد محكمه ابتدائيه طالبان در کابل الله گل‌ مجاهد، نماینده سابق پارلمان افغانستان را به ۱۸ سال و پسر او را به یک سال حبس محکوم کرده است. طبق فیصله صادره، شش نفر به اتهام قتل یک کارمند استخبارات طالبان در کابل به حبس محکوم شدند.

اسناد صادره از دیوان جزای محکمه ابتدائیه طالبان در حوزه سوم شهر کابل نشان می‌دهد که محکمه طالبان الله گل مجاهد، پسرش و چهار نفر دیگر به اتهام 'قتل عمد' قاری سعیدالله، یکی از کارمندان ریاست استخبارات طالبان در کابل، به حبس محکوم شده‌اند.

قاضی محکمه طالبان گفته است که این قتل به دستور نماینده سابق پارلمان افغانستان، انجام شده و دیگر افراد دخیل در پرونده نیز با او همکاری کرده‌اند.

در حکم محکمه به اقرار متهمان اشاره شده است، اقراری که مشخص نیست تحت چه شرایطی صورت گرفته است.

سازمان‌های حقوق بشری طالبان را به تعزیر و شکنجه زندانیان متهم کرده اند.

الله گل مجاهد یکی از چهره‌های جنجالی پارلمان سابق افغانستان و فرماندهان پیشین جهادی است که در ماه عقرب ۱۴۰۰ به طور تحقیرآمیز توسط اعضای گروه طالبان در کابل بازداشت و سپس افغانستان را ترک کرد.

پس از آن، طالبان در ماه سرطان سال ۱۴۰۲ خورشیدی از بازگشت او به افغانستان خبر دادند. آقای مجاهد پس از مدتی از بازگشت به افغانستان، توسط طالبان دوباره بازداشت و زندانی شد.

خالد زدران، سخنگوی طالبان، در ثور سال جاری خورشیدی اعلام کرد که این گروه تصمیم گرفته الله گل مجاهد تا زمان تکمیل تحقیقات و صدور حکم دادگاه به ظن قتل در توقیف باقی بماند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

رهبر جبهه آزادی: برخی طالبان در مورد درخواست دستگیری هبت‌الله با دادگاه لاهه همکاری کردند

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۸:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

یاسین ضیا، رهبر جبهه آزادی، در نشست ویانا گفت که برخی از عناصر طالبان با دادگاه لاهه در راستای درخواست صدور حکم بازداشت هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، و عبدالحکیم حقانی، رئیس دادگاه عالی این گروه، همکاری کرده‌اند.

وی افزود که اطلاعات استخباراتی نشان می‌دهد که «زیردستان هبت‌الله علیه وی توطئه می‌کنند.»

پیش از این افغانستان اینترنشنال بر اساس اسناد دست یافته، در یک گزارش اختصاصی فاش کرده بود که افرادی در میان طالبان در پرونده قضایی دادگاه کیفری برای بازداشت رهبر و قاضی‌القضات طالبان همکاری کرده‌اند.

ضیا که برای نخستین بار در نشست ویانا شرکت کرده است، از دادستان دادگاه لاهه خواست تا حکم دستگیری را برای رئیس استخبارات، وزیران دفاع و داخله و مسئولان امر به معروف و نهی از منکر طالبان نیز درخواست کند.

کریم خان در چهارم دلو اعلام کرد که دفتر او دو درخواست برای صدور حکم بازداشت را به قضات دادگاه کیفری بین‌المللی تسلیم کرده است.

انتظار می‌رود دیوان کیفری بین المللی تا پایان ماه جاری میلادی حکم بازداشت هبت‌الله آخندزاده و حکیم حقانی را صادر کند.

ضیا در نشست پنجم ویانا گفت که طالبان از کمک‌های جهان به افغانستان استفاده می کنند و مدعی شد که رهبران طالبان از این کمک‌های مالی در برخی کشورهای همسایه استفاده کرده و خانه می‌خرند.

سازمان‌های امدادرسان مانند ملل متحد، گفته اند که قطع کمک‌ها به افغانستان برای جمعیت گرسنه و آسیب پذیر در شهرها و روستاهای افغانستان خطرناک است. اما، شمار زیادی از چهره‌های سیاسی و مدنی افغانستان بارها گفته اند که قطع این کمک‌ها حمایت کرده اند.

ایالات متحده در پاسخ به این انتقادها کمک های بشری به افغانستان را تعلیق کرده و گفته است که ارایه این کمک‌ها را از منظر موثریت آن، به افغانستان و کشورهای دیگر بررسی می‌کند.

وحدت سیاسی

رهبر جبهه آزادی بر اهمیت وحدت جریان‌های سیاسی در مقابله با طالبان تاکید کرده و گفت که چالش اصلی، لابی طالبان است که در ازای پول به 'سفیدنمایی' این گروه پرداخته و تلاش می‌کند «سیاه را سفید و سفید را سیاه» جلوه دهد.

ضیا برای نخستین بار در نشست ویانا و در کنار احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت شرکت می‌کند. این دو گروه در سال گذشته مسئولیت حملات چریکی به طالبان را در شهرهای مختلف به عهده داشته اند.

ضیا بر ادامه جنگ با طالبان تاکید کرد و بدون نام بردن از کسی گفت که برخی چهره‌ها با برگزاری نشست‌های صلح به مشروعیت جنگ علیه طالبان خدشه وارد می‌کنند و مردم را از جنگ هراسناک می‌کنند.

ضیا تاکید کرد که جنگ با طالبان را بدون حمایت هیچ کشوری ادامه خواهد داد و گفت که این جنگ برای آزادی افغانستان است.

پنجمین دور نشست ویانا برای یک افغانستان دموکراتیک روز سه شنبه آغاز شد. به گفته سازمان دهندگان این نشست، بیش از ۹۰ چهره و نماینده گروه‌های سیاسی در آنجا شرکت کرده‌اند.

برگزارکنندگان گفته‌اند که گفت‌وگوهای آنها بر محور تطبیق نقشه راه تصویب‌شده در سال گذشته، رسیدگی به وضعیت بحرانی افغانستان و بررسی گزینه‌های بالقوه برای پر کردن خلأ قدرت و برقراری صلح پایدار متمرکز خواهد بود.

رئیس‌الوزرای طالبان ریاست جمهوری احمد شرع را تبریک گفت

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای طالبان با ارسال نامه‌ای به احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه تصدی مقام ریاست جمهوری را به او تبریک گفت. دفتر ریاست جمهوری سوریه گفت که ملا حسن در این پیام به احمد شرع برای غلبه بر چالش‌های این کشور آرزوی موفقیت کرده است.

در خبرنامه دفتر ریاست جمهوری سوریه آمده است که محمد حسن آخند بر تقویت روابط «برادرانه افغانستان و سوریه» و تحکیم منافع دو ملت تاکید کرده است.

در ماه جدی امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان با اسعد حسن شیبانی، وزیر خارجه جدید سوریه تلفنی گفت‌وگو کرد.

این اولین پیام تبریکی رئیس‌الوزرای طالبان با رهبر یک کشور خارجی محسوب می‌شود. در جریان بیش از سه سال گذشته رهبران شماری از کشورها تغییر کرده اما رئیس‌الوزرای طالبان تماس تلفنی یا نامه‌ای به سران آن کشورها نفرستاده است.

در این مدت نخست وزیر پاکستان و رئیس جمهور ایران تغییر کرد اما رهبری طالبان تماس تلفنی یا نامه‌ای تبریکی به رهبران این دو کشور نفرستاده است.

پس از سرنگونی رژیم اسد، طالبان در شهرهای مختلف افغانستان پیروزی تحریر شام را جشن گرفتند، تصاویر احمد شرع را حمل کردند و پشتیبانی خود را از حکومت او اعلام کردند.

بسیاری از کارشناسان گروه تحریر شام به رهبری احمد شرع را با گروه طالبان مشابه می‌دانند. گروه تحریر شام و طالبان در برخی موضوعات اسلامی نقاط مشترک اما در ایدئولوژی و روش حکومت داری متفاوت اند.

احمد شرع پس از کسب قدرت اعلام کرد که انتخابات برگزار می‌کند و حقوق و آزادی‌های زنان و گروه‌های قومی و مذهبی در سوریه را به رسمیت می‌شناسد. اما طالبان قدرت را قبضه کرده و زنان را از حقوق و آزادی‌های آن محروم کرده است. طالبان اعتقادی به دموکراسی و انتخابات ندارد.

احمد شرع پس از به قدرت رسیدن گفت که نمی‌خواهد حکومتی به سبک طالبان در سوریه به وجود آورد. او خاطرنشان کرد که بر خلاف رهبران طالبان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.

احمد شرع به تحصیل زنان در ولایت ادلب در شمال غرب سوریه اشاره کرد که از سال ۲۰۱۱ در کنترول شورشیان بوده است. او گفت: «ما بیش از هشت سال است که در ادلب دانشگاه داریم. فکر می‌کنم درصد زنان در دانشگاه‌ها بیش از ۶۰ درصد است.»

یک شورای محلی در انگلستان نسل‌کشی هزاره‌ها در دوره عبدالرحمان‌خان را به رسمیت شناخت

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

شورای استافوردشر در جلسه‌ای که روز دوشنبه برگزار شد، با تصویب طرحی، نسل‌کشی هزاره‌ها در فاصله سال‌های ۱۸۹۱ تا ۱۸۹۳ را به رسمیت شناخت. این شورا همچنین آزار و اذیت هزاره‌ها را که تا به امروز ادامه دارد، محکوم کرد و تأکید کرد که این جامعه همچنان با تبعیض و خشونت مواجه است.

در متن ارائه‌شده در این نشست آمده است که «رفتار غیرانسانی و شکنجه مداوم مردم هزاره توسط طالبان» همچنان یک نگرانی جدی است.

بر اساس این مصوبه، کشتار سیستماتیک و آوارگی اجباری هزاران مرد، زن و کودک هزاره که توسط نیروهای امیر عبدالرحمان خان، حاکم وقت افغانستان، انجام شد، به‌عنوان یکی از «غم‌انگیزترین و وحشیانه‌ترین وقایع تاریخ افغانستان» شناخته شده است.

در همین راستا، این شورا از دولت بریتانیا خواست تا نسل‌کشی هزاره‌ها در سال ۱۸۹۱ را رسماً به عنوان یک جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسد و سرکوب مداوم این گروه قومی-مذهبی توسط طالبان را محکوم کند. همچنین، بر لزوم همکاری با شرکای بین‌المللی برای پاسخگو کردن طالبان و تضمین حمایت از حقوق بشر مردم هزاره تأکید شد.

دیگر درخواست‌های این شورا شامل ارائه کمک‌های بشردوستانه به پناهجویان هزاره، حمایت از تلاش‌های این جامعه برای تحقق عدالت، و افزایش آگاهی عمومی درباره تاریخ و سرکوب مداوم هزاره‌ها در سطح محلی است.

این اقدام نمادین از سوی شورای ایست استافوردشر گامی مهم در راستای شناساندن یکی از فجایع کمتر مطرح‌شده تاریخ و حمایت از حقوق جامعه‌ای است که همچنان تحت فشار و تبعیض قرار دارد.

جایزه بین‌المللی حقوق زنان، به دو فعال سیاسی از افغانستان اهدا می‌شود

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۴:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

جایزه بین‌المللی حقوق زنان سال ۲۰۲۵ در هفدهمین اجلاس ژنو درباره حقوق بشر و دموکراسی به مسعوده جلال و حسنا جلال، دو فعال سیاسی افغان اعطا می‌شود. مسعوده جلال گفت که به مبارزات خود برای دفاع از حقوق زنان و دختران افغان ادامه خواهند داد.

هفدهمین اجلاس ژنو درباره حقوق بشر و دموکراسی روز سه‌شنبه، ۳۰ دلو در سوئیس با سخنرانی هیلل نویر، نماینده دیدبان سازمان ملل آغاز شد. این اجلاس بر نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف، به‌ویژه افغانستان، ایران و روسیه تمرکز دارد.

در این نشست، مسعوده جلال و دخترش حسنا جلال جایزه بین‌المللی حقوق زنان را دریافت خواهند کرد. مسعوده جلال گفت: «این جایزه برای تمام زنان مبارز افغان است.»

او تاکید کرد: «بیرون شدن از افغانستان به معنای تسلیم شدن نیست». او افزود که همچنان به مبارزه برای حقوق زنان ادامه خواهد داد.

قرار است در این اجلاس دو جایزه شجاعت به رئیس‌جمهور منتخب ونزوئلا و رهبر مخالفان این کشور نیز اهدا شود.

سفیر طالبان: پاکستان می‌گوید در حملات از خاک افغانستان از سلاح‌های امریکایی استفاده می‌شود

۳۰ دلو ۱۴۰۳، ۱۳:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

یک مکتوب سفارت طالبان در پاکستان که از سوی «طالب‌لیکس» منتشر شده، نشان می‌دهد که سفیر طالبان گفته که پاکستان یقین دارد از سلاح‌های امریکایی در حملات از خاک افغانستان استفاده شده است.

این مکتوب که در تاریخ ۱۷ حمل سال ۱۴۰۳ به وزارت خارجه طالبان ارسال شده، حاوی گزارشی از چالش‌ها و مشکلات در روابط این گروه با پاکستان است.

سردار احمد شکیب در این مکتوب گفته است که تنش‌های دیپلوماتیک ناشی از نقض حریم هوایی افغانستان توسط پاکستان و فراهم کردن فضای لازم برای پروازهای کشفی امریکایی، روابط دو کشور را پیچیده کرده است.

در مکتوب آمده است: «ادعای حضور تحریک طالبان پاکستان در قلمرو افغانستان، تنش‌ها میان دو کشور را تشدید کرده و پاکستان طالبان را به حمایت معنوی از این گروه متهم می‌کند. مقام‌های دیپلوماتیک پاکستانی باور دارند که سران تحریک طالبان در افغانستان پناهگاه امن دارند.»

100%

سفیر طالبان در این گزارش به روابط این گروه با هند و نارضایتی پاکستان از بهبود این روابط اشاره کرده است. در این مکتوب آمده که تعامل مستقیم طالبان با هند ممکن است به تضعیف تاثیر و نقش پاکستان در افغانستان منجر شود.

همچنین در مکتوب به سیاسی شدن تجارت میان پاکستان و افغانستان اشاره شده و آمده است که روابط تجاری و اقتصادی طالبان با پاکستان به دلیل نبود مکانیسم حقوقی مدرن با چالش‌هایی مواجه شده است.

طبق این مکتوب: «سیاسی کردن تجارت تا حدی منجر به افزایش هزینه‌ها برای بازرگانان افغان شده است که شامل افزایش مالیات، محدودیت‌های وارداتی و افزایش هزینه‌های حمل و نقل می‌شود.»

در مکتوب همچنین تاکید شده است: «رسیدگی به تخطی‌های سرحدی نیازمند تلاش‌های دیپلوماتیک و تعهد مستمر از سوی هر دو طرف است.»

سردار احمد شکیب در این مکتوب به وزارت خارجه طالبان نوشته است که برای حل مشکلات با پاکستان، تعامل سازنده با این کشور ضروری است.