• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر خارجه طالبان با وزیر خارجه عمان در مسقط دیدار کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۹:۱۱ (‎+۰ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، روز دوشنبه در مسقط با بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، دیدار و گفت‌وگو کرد. وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که در این دیدار دو طرف بر آغاز فصل جدیدی از روابط دوجانبه میان کابل و مسقط تاکید کردند.

براساس خبرنامه وزارت خارجه طالبان، در این دیدار دو طرف به‌طور مفصل درباره تقویت همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی صحبت کردند.

امیرخان متقی در این نشست اظهار داشت که امنیت و ثبات در افغانستان تامین شده است و از سرمایه‌گذاران عمانی دعوت کرد تا برای سرمایه‌گذاری به این کشور بیایند.

وزیر خارجه طالبان همچنین از دولت عمان بابت واگذاری سفارت افغانستان در مسقط به نمایندگان این گروه قدردانی کرد.

عمان سفارت افغانستان در مسقط را در ۲۰ سنبله به طالبان واگذار کرد.

امیرخان متقی از اعطای ویزای کار به اتباع افغانستان، تسهیل صادرات کالاهای افغانستان به عمان، آغاز پروازهای مستقیم بین دو کشور و فراهم‌سازی دیگر تسهیلات مرتبط به‌عنوان اولویت‌های همکاری یاد کرد و گفت که قرار است این موضوعات به‌صورت مشترک بررسی و اجرایی شوند.

در همین حال، بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، با اشاره به رویکرد مثبت کشورش نسبت به افغانستان، تاکید کرد که عمان در گذشته نیز به رفاه و پیشرفت افغانستان اهمیت داده و اکنون نیز خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه سیاسی، اقتصادی و تجاری با کابل است.

او همچنین ابراز امیدواری کرد که نشست‌ها در سطوح مختلف بین وزارت‌های خارجه دو کشور ادامه یابد تا زمینه‌های همکاری میان افغانستان و عمان به‌صورت مستمر گسترش یابد.

روزنامه عمان ابزرو به نقل از وزیر خارجه این کشور نوشت که کشورش خواهان «ادغام افغانستان در جامعه بین المللی» است.

نقش عمان در میانجی‌گری منطقه‌ای و ارتباط با طالبان

در همین حال، تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان در یک میزگرد، سفر امیرخان متقی به عمان را بررسی کرد. یکی از کارشناسان نزدیک به طالبان در این برنامه گفت که عمان سابقه‌ای طولانی در میانجی‌گری بین کشورهای منطقه و غرب دارد و می‌تواند در ایجاد ارتباط و حل اختلافات میان طالبان و کشورهای غربی، به‌ویژه امریکا، نقش ایفا کند.

سه‌ونیم سال پس از برگشت به قدرت، رژیم طالبان از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است. روابط طالبان با کشورهای غربی همچنان برسر موضوعات حقوق بشری متشنج است.

عمان طی سال‌های گذشته در مذاکرات صلح و میانجی‌گری‌های دیپلوماتیک نقش مهمی داشته است. این کشور پیش‌تر میان ایران و غرب میانجی‌گری کرده و به‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی در گفت‌وگوهای صلح شناخته می‌شود.

در سال ۱۳۹۶، مسقط میزبان نشست چهارجانبه گروه هماهنگی صلح افغانستان با حضور نمایندگانی از امریکا، چین، پاکستان و افغانستان بود. این نشست با هدف ازسرگیری مذاکرات صلح پس از یک وقفه ۲۰ماهه برگزار شد و تمرکز آن بر تشویق پاکستان به قطع حمایت از طالبان و کشاندن این گروه به میز مذاکره بود. بااین‌حال، طالبان این نشست را بی‌اهمیت خواند و از شرکت در آن خودداری کرد.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

۵

ارتش پاکستان: طالبان با حمایت از شبه‌نظامیان منافع افغانستان را نادیده گرفته است

•
•
•

مطالب بیشتر

زلمی خلیلزاد از پاسگاه‌سازی طالبان در مرز با پاکستان دفاع کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۶:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

زلمی خلیلزاد، سفیر سابق امریکا در افغانستان که اخیراً به علت حمایت از عمران خان، به یکی از منتقدان حکومت و ارتش پاکستان تبدیل شده، از ساخت پاسگاه‌های مرزی توسط طالبان در امتداد سرحد دو کشور دفاع کرد.

او با اشاره به استقرار پاسگاه‌های امنیتی پاکستان در سوی دیگر مرز، پرسیده است که چرا افغانستان نباید چنین تاسیساتی داشته باشد.

ساخت پاسگاه‌های طالبان باعث درگیری میان نیروهای طالبان و مرزبانان پاکستانی شده است. پاکستان در واکنش، گذرگاه تورخم را مسدود کرده و برخی از این پاسگاه‌ها را هدف قرار داده است.

گذرگاه تورخم ۱۷ روز پیش بسته شد. بسته‌شدن این گذرگاه مهم تجاریتی و ترانزیتی، میلیون‌ها دالر به بازرگانان دو کشور آسیب زده است.

زلمی خلیلزاد، نماینده سابق امریکا در افغانستان روز دوشنبه در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «درگیری‌های کنونی به این دلیل است که پاکستان می‌خواهد مانع از ایجاد یک پاسگاه جدید و تقویت یک پاسگاه موجود توسط افغانستان شود.»

او با حمایت از اقدامات طالبان افزود: «پاکستان در سمت خود پست‌های امنیتی دارد. چرا افغان‌ها نباید در سمت خودشان چنین پست‌هایی داشته باشند؟»

جرگه قومی در دو سوی خط دیورند روز یکشنبه فیصله کرد که برای توقف درگیری‌ها طالبان از ایجاد پایگاه‌های مرزی خودداری کند و در صورت احداث هرگونه پاسگاه، طرف پاکستانی را مطلع سازد.

با این حال، منابع امنیتی پاکستانی اعلام کرده‌اند که طالبان روز دوشنبه، ۲۰ حوت، کار ساخت یک پاسگاه مرزی را از سر گرفته است. منابع به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که این اقدام نقض توافقنامه‌ای است که یک روز پیش‌تر حاصل شده بود.

تصاویر منتشرشده از منطقه نشان می‌دهند که پاسگاه مورد مناقشه در خاک افغانستان و در نزدیکی حصار مرزی قرار دارد.

تنش‌های مرزی، اختلافات پیشین میان دو طرف را تشدید کرده است. پاکستان طالبان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان متهم می‌کند، درحالی‌که طالبان ادعا دارد که پاکستان داعش را حمایت، تجهیز و تمویل می‌کند. مقام‌های طالبان می‌گویند که پایگاه‌های داعش در بلوچستان پاکستان قرار دارند.

طالبان در ولسوالی‌های ننگرهار استفاده از کلدار پاکستانی را ممنوع کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۶:۰۳ (‎+۰ گرینویچ)

معاون فرماندهی امنیتی طالبان در ننگرهار می‌گوید کمیته‌ای برای ممنوعیت استفاده از کلدار پاکستانی و ترویج افغانی در این ولایت تشکیل شده است. محمد طاهر مبارز هشدار داد که متخلفان با اقدامات جدی همچون پیگرد قضایی و مسدود شدن دکان‌ها مواجه خواهند شد.

به گفته مبارز، کمیته‌ حذف کلدار پاکستانی از معاملات تجاری و روزانه و جایگزین افغانی در ولایت ننگرهار، بر اساس حکم ریاست‌الوزرای این گروه تشکیل شده است.

محمد طاهر مبارز امروز، ۲۰ حوت، در یک پیام ویدیویی اعلام کرد که به ولسوالی‌های مرزی ننگرهار سفر کرده و در این مناطق با مقامات محلی، کسبه‌کاران و تاجران دیدار داشته است. او گفت: «با ولسوال‌ها، فرماندهان، صرافان و فروشندگان موتر دیدار کردم و به آن‌ها اعلام کردم که از امروز به بعد هیچ‌کس حق استفاده از کلدار را ندارد.»

وی همچنین هشدار داد که از این پس، هر کسی که از کلدار در معاملات خود استفاده کند، با برخورد سخت طالبان مواجه خواهد شد.

این مقام طالبان تأکید کرد که اگر کسی پس از این، دادوستد با کلدار انجام دهد، به نهادهای قضایی معرفی شده و دکان او بسته خواهد شد.

او افزود که این اقدامات تا زمانی ادامه خواهد داشت که استفاده از کلدار در این ولسوالی‌ها به صفر برسد.

معاون فرماندهی امنیتی طالبان در ننگرهار همچنین گفت تا زمانی که استفاده از کلدار پاکستانی در ولایت‌ها و ولسوالی‌های مرزی متوقف نشود، آن‌ها به تلاش‌های خود ادامه خواهند داد.

وی اظهار داشت که به مسئولان ولسوالی‌ها دستور داده شده تا نظارت خود را بر جلوگیری از استفاده از کلدار پاکستانی افزایش دهند.

طالبان از مردم و صرافان خواسته‌اند که در این زمینه همکاری کنند و تعهدات خود را عملی سازند.

در دولت پیشین نیز در ولایت‌های همجوار با پاکستان از جمله ننگرهار، ممنوعیت جدی بر استفاده از کلدار پاکستان وضع شده بود.

به گفته منابع محلی، طالبان این ممنوعیت را پس از آن اعمال کرده که در ماه‌های اخیر، دادوستد در برخی ولسوالی‌های مرزی دوباره با کلدار انجام می‌شد.

وزارت داخله آلمان: وعده پذیرش پناهجویان افغان از نظر حقوقی معتبر است

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۴:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

سخنگوی وزارت داخله آلمان می‌گوید تعهد برلین برای پذیرش پناهجویان افغان از نظر حقوقی معتبر است. او گفته است افرادی که وعده پذیرش دریافت کرده‌اند، می‌توانند در صورت لزوم از طریق دادگاه برای اجرای این تعهدات اقدام کنند.

درحالی که انتقال افغان‌ها به آلمان پس از انجام دو پرواز از اسلام‌آباد به برلین بالا گرفت سخنگوی وزارت داخله این کشور گفت افرادی که وعده پذیرش دریافت کرده‌اند، می‌توانند در صورت لزوم از طریق دادگاه برای اجرای این تعهدات اقدام کنند.

اینکه حکومت آلمان چگونه با این موضوع برخورد خواهد کرد بستگی به سیاست‌های آن کشور دارد. براساس آمار وزارت خارجه آلمان ۲۸۰۰ پناهجوی افغان هنوز با وعده پذیرش منتظر ورود به این کشور هستند.

سخنگوی وزارت داخله آلمان گفت: «شرایط افغانستان همچنان وحشتناک است. یک رژیم تروریستی تحقیرآمیز در آنجا مستقر است. وضعیت به ‌ویژه برای زنان و دختران بدتر می‌شود. در این شرایط هنوز تعهدات موجود برای پذیرش وجود دارد.»

رسانه‌های آلمانی به نقل از این سخنگوی وزارت داخله آلمان گزارش دادند که در روند پذیرش پناهجویان افغان، امنیت در اولویت قرار داد و قبل از انجام پرواز تمام بررسی‌ها انجام می‌شود.

اخیرا فریدریش مرتس، صدر اعظم آینده آلمان گفت پس از تشکیل حکومت جدید، برنامه پذیرش پناهجویان از جمله پذیرش از افغانستان را متوقف خواهد کرد.

جسد کودک ربوده شده بدخشانی پیدا شد؛ «آدم‌ربایان اجزای بدن کودک را بیرون کشیده‌اند»

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۴:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

منابع موثق در بدخشان، به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که جسد کودک هفت ساله‌ای که یک‌ونیم ماه قبل ربوده شده بود، در حومه ولسوالی ارگو پیدا شده است. به گفته منابع، جسد کودک در دامنه کوه، در حالتی پیدا شد که اجزای آن از جمله «قلب، جگر، گرده و چشم‌هایش» بیرون کشیده شده‌ بودند.

منابع همچنین تصاویری از جریان پیدا شدن پیکر این کودک را ارسال کرده‌اند.

برپایه اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال، خانواده و اقارب این کودک که «عثمان» نام داشت، پیکر او را روز یکشنبه، ۱۹ حوت، در ولسوالی ارگو به خاک سپردند.

تاکنون معلوم نیست که ربایندگان این کودک چه کسانی بوده‌اند و چه چیزی در ازای رهایی او می‌خواسته‌اند.

منابع گفته‌اند که خانواده این کودک، پس از اختطاف او به مسئولان محلی طالبان مراجعه کرده بودند اما تلاش‌ آن‌ها بی‌نتیجه بود.

برخی منابع، افراد وابسته به طالبان را متهم به نقش داشتن در اختطاف این کودک کرده‌اند و استدلال می‌کنند که به غیر از طالبان، افراد دیگری در این منطقه توانایی چنین اقدامی را ندارند.

این در حالی است که طالبان پس از به قدرت رسیدن در اسد ۱۴۰۰ پیوسته ادعا می‌کند که امنیت سراسری در افغانستان برقرار شده است.

سازمان ملل: کاهش بارندگی و رکود اقتصادی در افغانستان بحران ناامنی غذایی را تشدید می‌کند

۲۰ حوت ۱۴۰۳، ۱۴:۳۲ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد اعلام کرد که از ماه عقرب تا حوت سال جاری خورشیدی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان ناامنی غذایی را تجربه کرده‌اند. این سازمان تاکید کرده است که کاهش بارندگی و رکود اقتصادی در این کشور بحران ناامنی را تشدید می‌کند.

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد روز دوشنبه، ۲۰ حوت گزارشی تحت عنوان «چشم‌انداز محصولات زراعتی و وضعیت غذایی در جهان» منتشر کرد.

در این گزارش که وضعیت ده‌ها کشور بررسی شده، آمده است که در پنج ماه گذشته ۳۲ درصد از جمعیت افغانستان با ناامنی غذایی در سطح بحران اضطراری مواجه بوده‌اند.

در این گزارش از کمبود مواد غذایی در این مدت ابراز نگرانی شده و آمده است که رکود اقتصادی، کاهش فرصت‌های معیشتی و کاهش بودجه و کمک‌های بشردوستانه از عوامل بروز این وضعیت بوده‌اند.

این گزارش پیش‌بینی کرده است که میزان بارندگی در افغانستان از مارچ تا می سال جاری میلادی (ماه حوت تا ثور) کمتر از حد اوسط برای فصل کشت گندم است.

سازمان ملل نوشته است که این مشکل می‌تواند تولید گندم در سال ۲۰۲۵ را تحت تاثیر قرار داده و شرایط ناامنی غذایی را تشدید کند.