• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اتحادیه اروپا: نمی‌توانیم به‌طور خودکار تامین مالی رادیو اروپای آزاد را بر عهده بگیریم

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۲۱:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، اعلام کرد قطع بودجه رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از سوی امریکا «ناراحت‌کننده» است، اما این اتحادیه نمی‌تواند به‌طور خودکار جایگزین ایالات متحده شود و این رسانه را تامین مالی کند.

کالاس دوشنبه ۲۷ حوت در مصاحبه با خبرنگاران در بروکسل گفت: «رادیو اروپای آزاد همواره چراغی برای دموکراسی بوده و بسیار ارزشمند است.»

کری لیک، مشاور ارشد سازمان رسانه‌های جهانی امریکا، ۲۵ حوت در نامه‌ای خطاب به رادیو آزادی/رادیو اروپای آزاد، از «فسخ بودجه» این رسانه خبر داد.

قطع بودجه رادیو آزادی/رادیو اروپای آزاد از تاریخ صدور نامه به اجرا گذاشته شد و اگر این رسانه قصد به چالش کشیدن این تصمیم را داشته باشد، می‌تواند ظرف ۳۰ روز درخواست تجدیدنظر خود را ارسال کند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اظهارات خود، از بررسی موضوع قطع بودجه رادیو اروپای آزاد در نشست وزیران امور خارجه این اتحادیه خبر داد و گفت: «شنیدن این که امریکا تامین مالی این رسانه را متوقف کرده، ناراحت‌کننده است.»

کالاس که پیش از این نخست‌وزیر استونیا بود، افزود: «حالا پرسشی که برای ما مطرح می‌شود این است که آیا ما می‌توانیم با تامین مالی این رسانه، این خلا را پر کنیم؟ پاسخ این است که به‌طور خودکار، خیر.»

به گفته او، اتحادیه اروپا گزینه‌های ممکن برای اقدام در این زمینه را بررسی خواهد کرد.

ساعاتی پیش از این اظهارات، یان لیپاوسکی، وزیر خارجه جمهوری چک، گفت در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، موضوع رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی را مطرح خواهد کرد.

لیپاوسکی افزود تلاش خواهد کرد حمایت اتحادیه اروپا را برای ادامه فعالیت رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در پراگ به دست آورد و از این اتحادیه خواهد خواست بررسی کند که چگونه می‌توان پخش این رسانه را «حداقل به‌طور جزیی» حفظ کرد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، ۲۵ حوت با صدور یک فرمان اجرایی خواستار کاهش حداکثری فعالیت هفت نهاد فدرال، از جمله آژانس ناظر بر «صدای امریکا» و سایر رسانه‌های دولتی شد.

دولت امریکا بر اساس این فرمان اجرایی، کارکنان رسانه‌های تحت پوشش خود از جمله «صدای امریکا» را تا اطلاع بعدی به مرخصی اجباری با حقوق فرستاد.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) از رهبران کانگرس ایالات متحده خواسته است تا از سازمان رسانه‌های جهانی امریکا در برابر فرمان ترامپ دفاع کنند.

پربازدیدترین‌ها

روسیه: مخالفان مسلح با کمک بریتانیا می‌خواهند برخی مناطق را از کنترول طالبان خارج کنند
۱

روسیه: مخالفان مسلح با کمک بریتانیا می‌خواهند برخی مناطق را از کنترول طالبان خارج کنند

۲

اشرف غنی: افغانستان با انتخاب مرگ و زندگی روبروست

۳

انتقادها از غیرحرفه‌ای‌گری؛ رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه هرات سند تحصیلی خود را منتشر کرد

۴

اشرف‌غنی از امارات متحده عربی خارج شده است

۵

هبت‌الله آخندزاده؛ مردی برخاسته از ریگزاران قندهار

•
•
•

مطالب بیشتر

ترامپ: از این پس، جمهوری اسلامی مسئول حملات حوثی‌ها خواهد بود

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۱۷:۴۹ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، هشدار داد واشنگتن از این پس، ایران را مسئول هرگونه حمله از سوی حوثی‌های یمن خواهد دانست.

ترامپ دوشنبه ۲۷ حوت در پیامی در تروث سوشال، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «از این لحظه به بعد، هر شلیکی که به دست حوثی‌ها انجام شود، به‌عنوان شلیکی از سوی تسلیحات و رهبری ایران در نظر گرفته خواهد شد. ایران مسئول شناخته خواهد شد، پیامدهای آن را متحمل خواهد شد، و این پیامدها جدی خواهند بود.»

او افزود: «هیچ‌کس نباید فریب بخورد! صدها حمله‌ای که توسط حوثی‌ها، این تبهکاران و اوباش شرور مستقر در یمن که مورد نفرت مردم یمن هستند، انجام می‌شود، همگی از ایران نشئت می‌گیرند و از سوی ایران هدایت می‌شوند.»

ارتش ایالات متحده ۲۵ حوت در عملیاتی گسترده ده‌ها موضع متعلق به حوثی‌ها در یمن را هدف قرار داد.

به گفته مقام‌های امریکایی، این رویداد نخستین گام از یک عملیات جدید علیه حوثی‌ها بود که با هدف ارسال پیام هشدارآمیز به این گروه و جمهوری اسلامی انجام گرفت.

مدت کوتاهی پس از آغاز مناقشه حماس و اسرائیل، حوثی‌ها حملات خود را به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ، تنگه باب‌المندب و خلیج عدن آغاز کردند و امنیت دریانوردی را در منطقه در طول ماه‎‌های گذشته به خطر انداختند. دامنه این حملات حتی به اقیانوس هند نیز کشیده شد.

این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی همچنین بارها کوشیده‌ است خاک اسرائیل را هدف قرار دهد.

حوثی‌ها پس از برقراری آتش‌بس در غزه، حملات خود به خاک اسرائیل و کشتی‌های بین‌المللی را متوقف کردند. با این حال، به دنبال اجرا نشدن مرحله دوم توافق آتش‌بس و ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، این گروه اعلام کرد حملات خود را از سر خواهد گرفت.

رئیس‌جمهوری ایالات متحده در ادامه پیام خود در تروث سوشال، به حوثی‌ها نسبت به هرگونه اقدام تلافی‌جویانه هشدار داد.

ترامپ نوشت: «هرگونه حمله یا اقدام تلافی‌جویانه دیگر از سوی حوثی‌ها با قدرتی شدید پاسخ داده خواهد شد، و هیچ تضمینی وجود ندارد که این واکنش در همان‌جا متوقف شود.»

او با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی از حوثی‌ها افزود حکومت ایران می‌کوشد خود را «قربانی بی‌گناه تروریست‌های سرکش» نشان دهد و وانمود کند که کنترول این گروه‌ از دست تهران خارج شده است.

ترامپ ادامه داد مقام‌های جمهوری اسلامی «کنترول [این گروه] را از دست نداده‌اند، هر حرکت آن‌ها را دیکته می‌کنند، به آن‌ها سلاح می‌دهند، تامین مالی می‌کنند، تجهیزات نظامی بسیار پیشرفته در اختیارشان می‌گذارند و حتی به‌اصطلاح “اطلاعات” ارائه می‌دهند.»

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ۲۶ حوت اعلام کرد جمهوری اسلامی در سیاست‌های گروه‌های «جبهه مقاومت» نقشی ندارد.

سلامی حوثی‌های یمن را یک گروه «مستقل» خواند که «تصمیمات راهبردی و عملیاتی را خودش انتخاب می‌کند».

جبهه مقاومت عنوانی است که مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی برای گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر حماس، جهاد اسلامی، حزب‌الله، حشد شعبی و حوثی‌ها استفاده می‌کنند.

حوثی‌های یمن ۲۶ حوت اعلام کردند در واکنش به عملیات اخیر ارتش ایالات متحده، کشتی‌های امریکایی در منطقه را هدف قرار داده‌اند.

نظرسنجی ان‌بی‌سی‌نیوز: محبوبیت ترامپ به بالاترین حد خود در دوران ریاست‌جمهوری‌اش رسید

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۱۵:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

تازه‌ترین نظرسنجی ان‌بی‌سی‌نیوز نشان می‌دهد که محبوبیت دونالد ترامپ به ۴۷ درصد رسیده که بالاترین سطح در دوران ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شود. با این‌حال بر مبنای نتایج این نظرسنجی، ۵۱ درصد از شرکت‌کنندگان عملکرد رئیس‌جمهور امریکا را تأیید نمی‌کنند.

بر اساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی که شبکه ان‌بی‌سی نیوز روز یک‌شنبه ۲۶ حوت منتشر کرد، ۴۱ درصد از آمریکایی‌ها از تغییرات ترامپ در سیاست تجاری حمایت کرده‌اند، در حالی که ۳۸ درصد به شدت با این تحولات مخالفت دارند.

این آمار نشان‌دهنده شکاف گسترده در نگرش‌ها به سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور پیشین و تأثیرات آن بر افکار عمومی است.
با این حال، نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که رأی‌دهندگان به طور کلی بر این باورند که ترامپ در مسائل کلیدی، از جمله تعرفه‌ها، «تغییرات مؤثر و درستی» ایجاد کرده است.

در بسیاری از مسائل مهم دیگر نیز، نظرات مشابهی از سوی رأی‌دهندگان مشاهده شده است. در این میان، محبوب‌ترین سیاست ترامپ اقدامات او در مرزها بوده که ۵۶ درصد از شرکت‌کنندگان آن را گامی مثبت و تحول‌آفرین ارزیابی کرده‌اند.
در مورد کاهش هزینه‌های دولتی، ۴۷ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقد بودند که این تغییرات مثبت بوده است، در حالی که تنها ۲۹ درصد مخالف آن بودند. همچنین، در خصوص جنگ اوکراین و نقش ناتو، ۴۱ درصد از شرکت‌کنندگان از اقدامات ترامپ حمایت کرده‌اند، در حالی که ۴۰ درصد مخالف آن بوده‌اند.

یونیسف هشدار داد که جان یک میلیون کودک در نوار غزه در معرض خطر قرار دارد

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۱۴:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل روز دوشنبه هشدار داد که ممانعت اسرائیل از ورود کمک‌های بشردوستانه، جان یک میلیون کودک را در معرض خطر قرار داده است. یونیسف با اشاره به پایان یافتن ذخایر آب آشامیدنی، غذا و دارو، خواستار بازگشایی فوری گذرگاه‌های غزه شد.

یونیسف روز دوشنبه در صفحه اکس خود نوشت که برای تضمین بقای کودکان در نوار غزه باید آتش‌بس برقرار شود و ارسال کمک‌های بشردوستانه بدون محدودیت از سرگرفته شود.

ادوارد بیگبدر، مدیر منطقه‌ای یونیسف در خاورمیانه، نیز وضعیت کودکان در غزه و کرانه باختری را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و افزود تقریبا تمامی ۲.۴ میلیون کودک ساکن کرانه باختری و نوار غزه به نحوی تحت تاثیر این بحران قرار دارند.

او هشدار داد: «تقریبا ۴ هزار نوزاد تازه متولد شده در حال حاضر به‌دلیل آسیب جدی به مراکز درمانی در نواز غزه، به مراقبت‌های حیاتی دسترسی ندارند.»

بیگبدر خاطرنشان کرد که هر روز بدون وجود دستگاه‌های تنفس مصنوعی، جان‌های بیشتری به‌ویژه در میان نوزادان نارس و آسیب‌پذیر در شمال نوار غزه از دست می‌رود.

این مقام سازمان ملل توضیح داد: «تنها چند کیلومتر خارج از نوار غزه، بیش از ۱۸۰ هزار دوز واکسن ضروری کودکان، که برای واکسیناسیون کامل و محافظت از ۶۰ هزار کودک زیر دو سال کافی است، همراه با ۲۰ دستگاه تنفس مصنوعی برای بخش‌های مراقبت ویژه نوزادان، متوقف شده‌اند.» وی خواستار اجازه ورود این تجهیزات حیاتی برای سلامت کودکان شد و تأکید کرد که هیچ دلیلی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.

اسرائیل از ۲ مارچ بدین‌سو تمامی کمک‌های بشردوستانه به غزه را مسدود کرده است.

تنش بر سر درگیری‌های کنگو؛ رواندا و بلجیم دیپلومات‌های یکدیگر اخراج می‌کنند

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۱۳:۵۸ (‎+۰ گرینویچ)

رواندا و بلجیم اعلام کردند که دیپلومات‌های یکدیگر را به دلیل تشدید تنش‌ها در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو، اخراج می‌کنند. این دو کشور یکدیگر با متهم می‌کنند که در درگیری‌های کنگو نقش دارند. رواندا به دیپلومات‌های بلجیم دو روز فرصت داده تا این کشور را ترک کنند.

رواندا بلجیم را متهم کرده است که با «دروغ و دستکاری« در تلاش است تا دیدگاه «خصمانه‌ و غیرموجهی» علیه رواندا ایجاد کند.

ماکسیم پروو، وزیر خارجه بلجیم این اقدام را «نامتناسب» خواند و گفت که «هنگامی که ما با رواندا اختلاف نظر داریم، آن‌ها ترجیح می‌دهند وارد گفت‌وگو نشوند.»

او همچنین تاکید کرد که بروکسل نیز در پاسخ به این اقدام، دیپلومات‌های رواندا را «عنصر نامطلوب» اعلام خواهد کرد.

رهبران افریقایی در تلاش هستند تا یک آتش‌بس پایدار در کنگو برقرار کنند. حکومت رواندا متهم است که از حملات موسوم به «ام۲۳»در شرق این کشور، حمایت می‌کند.

ترامپ فرمان‌های عفو بایدن را باطل کرد

۲۷ حوت ۱۴۰۳، ۱۳:۵۳ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ در تروث سوشیال نوشت که صدور عفوهای جو بایدن برای «کمیته نامنتخب اراذل سیاسی» و دیگران باطل و بی‌اثر است، زیرا با «دستگاه امضای خودکار» صادر شده‌اند. او گفت بایدن نه آن‌ها را امضا کرده و نه از صدورشان اطلاعی داشته است.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده روز دوشنبه ۲۷ حوت در شبکه اجتماعی تروث سوشیال که متعلق به خودش است، تاکید کرد اسناد مربوط به این عفوها نه برای بایدن «خواب‌آلود» توضیح داده شده و نه او آن‌ها را تأیید کرده است.

جو بایدن در آخرین ساعات ریاست‌جمهوری خود، آنتونی فائوچی، مارک میلی و اعضای کمیته بررسی حمله به کنگره را عفو کرد.

این اقدام برای پیشگیری از «انتقام احتمالی دولت ترامپ» صورت گرفته بود.

بایدن در بیانیه‌ای اعلام کرده بود: «صدور این عفو نباید به معنای ارتکاب جرم یا اعتراف به آن تلقی شود. ملت ما به‌خاطر تعهد خستگی‌ناپذیر این کارمندان دولت به کشورمان، مدیون آن‌هاست.»

ترامپ در نخستین مصاحبه تلویزیونی پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ امریکا، گفته بود که روسا و اعضای کمیته تحقیق مجلس نمایندگان درباره حمله ششم جنوری ۲۰۲۱ به کنگره، «باید به زندان بیفتند.»

او تاکید کرده بود که شخصا به دادستان کل یا رئیس جدید اف‌بی‌آی دستور نخواهد داد که اعضای کمیته تحقیق را تحت پیگرد قرار دهند اما انتظار دارد این مقامات «خودشان به این نتیجه برسند».

در همین حال ترامپ در پست خود در تروث سوشال نیز نوشت: «اعضای کمیته نامنتخب که طی دو سال افترازنی علیه من و بسیاری از افراد بی‌گناه، تمام شواهد را نابود و حذف کردند، باید کاملا درک کنند که تحت تحقیقات در بالاترین سطح قرار خواهند گرفت.»

او تاکید کرد: «واقعیت این است که احتمالا آن‌ها مسئول اسنادی هستند که به نامشان و بدون اطلاع یا رضایت بدترین رئیس‌جمهور تاریخ کشورمان، امضا شده‌اند.»

دونالد ترامپ در اولین ساعات بازگشت به کاخ سفید، هزار و ۵۰۰ نفر را که در ارتباط با حمله حامیانش به کنگره پس از شکست مقابل بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ بازداشت شده بودند، عفو کرد. دونالد ترامپ فرمان‌های عفو جو بایدن را باطل اعلام کرد دونالد ترامپ در تروث سوشال نوشت که عفوهای جو بایدن برای «کمیته نامنتخب اراذل سیاسی» و دیگران باطل و بی‌اثر است، زیرا با «دستگاه امضای خودکار» صادر شده‌اند. او گفت بایدن نه آن‌ها را امضا کرده و نه از صدورشان اطلاعی داشته است.