• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پاکستان می‌گوید ضرب‌الاجل برای اخراج افغان‌ها قطعی است

۳۰ حوت ۱۴۰۳، ۰۹:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان بار دیگر قاطعانه بر اخراج افغان‌ها تاکید کرد و گفت «هیچ تغییری در ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ برای اخراج دارندگان کارت مهاجرت ای‌سی‌سی وجود ندارد.» شفقت علی خان گفت که هیچ افغان بدون گذرنامه و ویزای معتبر حق اقامت در پاکستان را ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه در نشست خبری تصریح کرد در صورتی که افغان‌ها بخواهند به پاکستان بیایند، باید ویزا بگیرند و به‌صورت قانونی وارد این کشور شوند.
شفقت علی خان حضور چندین دهه مهاجران افغان در پاکستان را ناشی از حسن نیت این کشور دانست و افزود «تمام کمک‌هایی که در ۵۰ سال گذشته به مهاجران افغان ارائه شده است، صرفا بر اساس حسن نیت بوده است.»
پاکستان در حالی بر قطعیت تاریخ ضرب‌الاجل اخراج افغان‌ها تاکید می‌کند که طالبان از طریق مجاری دیپلوماتیک از حکومت پاکستان درخواست کرده که مهاجران را اخراج نکرده و به آنها مهلت بیشتری بدهد.
پاکستان اما این درخواست طالبان را رد کرده و بر اخراج قطعی مهاجران فاقد اسناد قانونی اقامت تا ۱۱ حمل تاکید مجدد کرده است.
پیشتر دیده‌بان حقوق بشر هشدار داد که اخراج مهاجران افغان از پاکستان، آنان را در برابر سرکوب طالبان و بحران اقتصادی شدید آسیب‌پذیر می‌کند.
این سازمان با اشاره به وخامت اوضاع حقوق بشری در افغانستان، از پاکستان خواسته است که روند اخراج مهاجران افغان را متوقف کند.
همزمان، گروهی از مهاجران افغان در ایالت بلوچستان پاکستان با طرح شکایتی در دادگاه عالی این ایالت، خواستار توقف روند اخراج اجباری مهاجران افغان شدند. آنان تأکید دارند که تمامی راه‌های دیگر بر رویشان بسته شده و مراجعه به دادگاه، تنها گزینه باقی‌مانده برایشان است.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

جرگه محلی میان طالبان و نیروهای پاکستانی در کنر آتش‌بس برقرار کرده است

۴

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۵

وزیر داخله آلمان از اخراج پناهجویان به افغانستان دفاع کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید شرایط امنیتی و اقتصادی افغانستان برای بازگشت مهاجران مساعد نیست

۲۹ حوت ۱۴۰۳، ۰۹:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید مهاجران افغان با اخراج از پاکستان در معرض آزار و اذیت طالبان قرار گرفته و با شرایط وخیم اقتصادی مواجه می‌شوند. این سازمان وضعیت حقوق بشری در افغانستان را وخیم خوانده از پاکستان خواست که به اخراج مهاجران افغان پایان دهد.

دیده‌بان حقوق بشر چهارشنبه، ۲۹ حوت در ادامه تشدید اخراج مهاجران افغان از پاکستان نوشت افرادی که از پاکستان اخراج و به افغانستان باز می‌گردند، با بیکاری، سیستم بهداشتی ناکارآمد و کاهش کمک‌های جهانی روبه‌رو می‌شوند.

این سازمان بین‌المللی حقوق بشری در بیانیه‌ای از طالبان خواست که به سوء استفاده‌ها و اذیت و آزار مهاجران بازگشت کننده پایان دهد. دیده‌بان حقوق بشر گفت دولت‌ها نباید مهاجران را به‌طور اجباری به جایی بازگردانند که با سوءاستفاده مواجه می‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشر در این بیانیه نوشت که مقامات پاکستان روش‌های «توهین‌آمیز» و فشارهای فزاینده‌ای را برای اخراج مهاجران افغان روی دست گرفته است.

الین پیرسون، رئیس واحد آسیای دیده‌بان حقوق بشر گفت: «مقامات پاکستانی باید فوراً از اخراج اجباری مهاجران دست بردارند». او تاکید کرد که دولت پاکستان باید به مهاجران فرصت دهد تا به حمایت‌های لازم دست یابند.

این مقام سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر از طالبان خواست تا از «هرگونه انتقام‌جویی علیه مهاجران بازگشت کننده دست بردارد و «سیاست‌های توهین‌آمیز» علیه زنان و دختران را متوقف کندم.

دولت پاکستان در اواخر ماه جنوری اعلام کرد مهاجرانی که مدارک رسمی اقامت ندارند تا پایان ماه مارچ و دارندگان کارت اقامت پی‌او‌آر تا پایان ماه جون اسلام‌آباد و راولپندی را ترک کنند. پاکستان هشدار داد که در غیر این صورت مهاجران افغان با اخراج اجباری روبه‌رو خواهند شد.

دیده‌بان حقوق بشر اذعان کرد از نوامبر سال ۲۰۲۴، که مقامات پاکستان روند اخراج مهاجران افغان‌ را تشدید کردند، ۷۰ درصد از بازگشت کنندگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. این سازمان نوشت دختران با با بازگشت از آموزش محروم می‌شده و زنان نیز با محدودیت‌های فزاینده‌ای روبه‌رو شده‌اند.

مقام ایرانی: روزانه ۳۵۰ مهاجر افغان از خراسان رضوی اخراج می‌شوند

۲۶ حوت ۱۴۰۳، ۰۶:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)

محمد علی نبی‌پور، معاون سیاسی اجتماعی استانداری خراسان رضوی اعلام کرد که در حال حاضر، روزانه حدود ۳۵۰ مهاجر افغان فاقد مدارک اقامتی از این استان اخراج و به افغانستان بازگردانده می‌شوند. او اذعان کرد که بازگشت این مهاجران افغان «اجباری» است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد علی نبی‌پور اظهار امیدواری کرده که روند اخراج مهاجران افغان بدون مدرک اقامت از خراسان رضوی تسریع شود.

او با کسانی که مخالف اخراج اجباری مهاجران افغان‌ها از ایران هستند هم واکنش نشان داد.

به گفته وی، «برخی جریان‌های سیاسی خاص در تلاش برای حفظ اتباع در داخل کشور هستند تا از این شمار برای مقاصد و اهداف سیاسی استفاده کنند.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از واژه «اتباع بیگانه» اغلب برای مهاجران افغان ساکن ایران استفاده می‌کنند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خراسان رضوی روز شنبه ۲۵ حوت در یک نشست خبری گفت مردم می‌خواهد مهاجران افغان بدون مدرک اقامتی اخراج شوند تا سرمایه‌های موجود «میان بیگانه و هموطن تقسیم نشود.»

اظهارات او در حالی مطرح می‌شود که جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشته فشار بر مهاجران افغان را افزایش داده و در بیشتر شهرهای ایران استخدام و حتی کرایه دادن خانه به افغان‌ها ممنوع شده است.

سازمان حقوق بشری هه‌نگاو پیشتر در بیانیه‌ای درباره افزایش نژادپرستی حکومتی و اجتماعی علیه مهاجران افغان در ایران هشدار داده بود. در بیانیه این سازمان که روز دوشنبه ۱۵ اسد منتشر شد، آمده است: «موجی از افزایش نژادپرستی ضد افغان‌ها، چه به صورت حکومتی و چه به صورت اجتماعی، در فضای ایران قابل مشاهده بوده است.»

بیمه صحی ۹۵ هزار مهاجر تحت پوشش سازمان ملل در ایران تمدید شد

۲۳ حوت ۱۴۰۳، ۱۳:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران اعلام کرد که بیمه صحی حدود ۹۵ هزار مهاجر تا ششم ماه حوت سال ۱۴۰۴ تمدید شده است. او گفت هزینه بیمه صحی این تعداد از مهاجران توسط آژانس پناهندگان سازمان ملل پرداخت شده است.

جمشید شایانفر، مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران پنجشنبه ۲۳ حوت گفت این تعداد شامل مهاجرانی می‌شود که اقامت شان توسط وزارت داخله ایران تایید شده است. او افزود که ارائه خدمات صحی به این مهاجران، به اساس یک قرارداد با آژآنس پناهندگان سازمان ملل سالانه تمدید می‌شود.

این مقامت سازمان بیمه سلامت ایران افزود که این تعداد مهاجران شامل دریافت یارانه بیمه صحی از دولت ایارن نمی‌شوند. او اضافه کرد که فهرست این افراد قبلا از طریق وزارت داخله به سازمان بیمه سلامت ارسال شده و کارت بیمه آن‌ها فعال شده است.

جمشید شایانفر در ۲۶ عقرب گفته بود که نزدیک به ۲۰۰ هزار مهاجر در ایران تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارند. به گفته او، از این تعداد، ۹۵ هزار نفر به‌عنوان مهاجران آسیب‌پذیر توسط آژانس پناهندگان سازمان ملل بیمه شده‌اند.

سازمان بیمه سلامت ایران پیش از این گزارش داده بود که حدود ۴۱ هزار نفر از مهاجران، در چارچوب بودجه دولتی و توسط جمهوری اسلامی بیمه شده‌اند. این سازمان گفته دود ۱۲ هزار مهاجر دیگر که به‌عنوان افراد آسیب‌پذیر شناسایی شده‌اند، با هزینه شخصی خود تحت پوشش بیمه این سازمان قرار دارند.

استاندار سمنان: امسال بیش از ۸ هزار مهاجر افغان فاقد مدرک اخراج شدند

۲۲ حوت ۱۴۰۳، ۱۳:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

استاندار سمنان ایران در نشست ساماندهی مهاجران گفت در سال جاری بیش از ۸ هزار مهاجر افغان فاقد مدرک اقامت از این استان اخراج شدند. این مقام محلی جمهوری اسلامی گفت این مهاجران با اجرای طرح «حفظ امنیت و نظم اجتماعی» اخراج شدند.

محمد جواد کولیوند، استاندار سمنان ایران چهارشنبه، ۲۲ حوت در نشست ستاد ساماندهی مهاجران گفت نهادهای دولتی مسئول این استان در سال جاری «عزم قاطع» خود برای اخراج مهاجران فاقد مدرک را به نمایش گذاشتند.

او گفت باید از «اقدامات پراکنده و موازی‌کاری» در اخراج مهاجران جلوگیری شود و این روند با هماهنگی «دقیق و کامل» نهادهای مسئول انجام شود.

اخراج مهاجران افغان فاقد مدرک اقامت در سال جاری یکی از اولویت‌های جمهوری اسلامی بوده است. در آستانه به پایان رسیدن سال خورشیدی، شماری از مقام‌ها و استاندارهای ایران آمار اخراج مجموعی مهاجران را اعلام کرده‌اند.

محمد صادق معتمدیان، استاندار تهران پیشتر اعلام کرده بود که از ابتدای سال جاری خورشیدی تاکنون ۲۰۰ هزار پناهجوی بدون مدرک از این استان اخراج شدند و ۱۰۰ هزار نفر دیگر بازداشت و مراحل قانونی اخراج آن‌ها طی شده است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت از کمک ۳.۵ میلیون یورویی ایتالیا به بازگشت‌کنندگان افغان خبر داد

۲۲ حوت ۱۴۰۳، ۰۸:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان بین‌المللی مهاجرت نوشته است که دولت ایتالیا از طریق آژانس همکاری‌های توسعه‌ای در سال روان میلادی، ۳.۵ میلیون یورو به بازگشت کنندگان به افغانستان کمک می‌کند. این سازمان گفت با این کمک به نیازهای حفاظتی و بهداشتی بیش از ۲۵ هزار بازگشت کننده رسیدگی می‌شود.

سازمان بین‌المللی مهاجرت چهارشنبه، ۲۲ حوت در بیانیه‌ای نوشت که دولت ایتالیا این کمک را در حالی اعلام کرده است که «بازگشت اجباری» مهاجران افغان از ایران و پاکستان در حال افزایش است. این سازمان تاکید کرده است که ایران و پاکستان برنامه‌های اخراج مهاجران افغان در سال جاری میلادی را اعلام کرده‌اند و با این حال، نیازها برای ارائه کمک‌های بشردوستانه در مرزهای افغانستان در حال افزایش است.

میاه پارک، رئیس هیئت سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان گفت: «همکاری مستمر سازمان جهانی مهاجرت با ایتالیا برای رسیدگی به هزاران بازگشت کننده افغان و سایر جوامع آسیب‌پذیر بسیار مهم بوده است».

این مقام سازمان بین‌المللی مهاجرت افزود: «با این حمایت مجدد، می‌توانیم به چالش‌های فوری در مرزها و مناطق پر بازگشت رسیدگی کنیم. این حمایت به ما کمک می‌کند تا به این نیازها پاسخ دهیم و با عواملی که باعث جابه‌جایی‌های پیهم می‌شوند، مقابله کنیم».

سازمان بین‌المللی مهاجرت گزارش داده که در سال ۲۰۲۴، بازگشت بیش از ۱.۳ میلیون مهاجر به افغانستان را ثبت کرده است. این سازمان گفته از این میان نزدیک به ۶۷ درصد مهاجران به‌طور اجباری اخراج شده‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید که در سال گذشته میلادی به بیش از ۴۲۹ هزار مهاجر بازگشت کننده در افغانستان کمک‌های بشردوستانه ارائه کرده است.