• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مقام وزارت خارجه طالبان می‌گوید امریکا و طالبان از فضای جنگی عبور می‌‌کنند

۳ حمل ۱۴۰۴، ۲۰:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)

در پی غایب شدن نام رهبران شبکه حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت خارجه امریکا، ذاکر جلالی، مسئول ریاست دوم سیاسی و از افراد نزدیک به متقی، وزیر خارجه طالبان اظهار داشت که این اقدام نشان‌دهنده «تعامل واقعبینانه و عملگرایانه» دو طرف است.

وی افزود که آنها با خروج از مرحله جنگی، گام‌های سازنده‌ای برای پیشرفت در روابط دوجانبه برداشته و مسیر آن را هموار می‌کنند.

سراج‌الدین حقانی به طراحی حمله به هتل سرینا در کابل در سال جنوری ۲۰۰۸ اعتراف کرده بود، حمله‌ای که منجر به کشته شدن شش نفر از جمله یک شهروند امریکایی به نام تور دیوید هسلا شد.

اکنون، نام سراج الدین حقانی در وبسایت «جوایز برای عدالت»، صفحه پاداش وزارت خارجه امریکا برای افراد خطرناک تحت تعقیب، دیده نمی‌شود. اما، تا امروز عکس او به عنوان فرد تحت تعقیب در وبسایت اف‌بی‌آی وجود دارد.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله طالبان به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت که دولت ایالات متحده جایزه‌هایی را که برای دستگیری سراج الدین حقانی، عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی تعیین کرده بود، لغو کرده است. اما، با گذشت دو روز از اعلام این خبر، وزارت خارجه امریکا هنوز به‌صورت رسمی واکنشی نشان نداده است.

غایب شدن نام حقانی‌ها از صفحه افراد تحت تعقیب وزارت خارجه ایالات متحده، پس از سفر هیئت امریکایی به کابل برای آزادی یک شهروند امریکایی که دو سال در زندان طالبان بود، صورت گرفت.

امریکا گفته است که در بدل آزادی جورج گلزمن امتیازی به طالبان نداده است. زلمی خلیلزاد، سفیر پیشین امریکا در افغانستان و عضو هیئت گفت که طالبان با آزادی گلزمن حسن نیت خود را نسبت به دونالد ترامپ و مردم امریکا نشان داد.

امیر خان متقی، وزیر خارجه طالبان سفر هیئت امریکایی به کابل را یک پیشرفت در روابط طالبان و واشنگتن خواند.

در ادامه، ذاکر جلالی، از دستیاران متقی روز یکشنبه در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «آزادی جورج گلزمن توسط طالبان و حذف جوایز تعیین‌شده بر سر سراج‌الدین حقانی و دیگر رهبران توسط ایالات متحده نشان می‌دهد که دو طرف با پشت سر گذاشتن تاثیرات فاز جنگی، در حال برداشتن گام‌های سازنده برای بهبود روابط دوجانبه هستند.»

وی همچنین تاکید کرد که پیشرفت اخیر در روابط میان افغانستان و امریکا نمونه‌ای برجسته از تعامل واقعبینانه و عملگرایانه دو طرف است.

آزادی گلزمن باعث شد که نخستین هیئت امریکایی پس از سقوط حکومت اشرف غنی و خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان، به کابل سفر کند. شماری از سیاستمداران و تحلیلگران افغان همانند مقام‌های طالبان این سفر را اولین گام برای تغییر روابط دانسته اند، به خصوص که زلمی خلیلزاد جز این هیئت بود.

این سفر غیرمنتظره در حالی صورت گرفت که حکومت ترامپ به جز انتقاد از کارنامه حقوق بشری طالبان، در سیاست خود در قبال این گروه تغییری رسمی به وجود نیاورده است. واشنگتن همچنان تاکید دارد طالبان بدون رعایت حقوق اساسی زنان، قطع رابطه با گروه‌های تروریستی و تشکیل حکومت فراگیر به رسمیت شناخته نخواهد شد.

با این حال، شفیع اعظم، یک مقام دیگر طالبان نیز به اسوشیتدپرس گفت که حذف جوایز برای دستگیری حقانی‌ها آغاز روند عادی‌سازی روابط میان دو کشور است. همچنین، او کنترول طالبان بر سفارت افغانستان در ناروی را نیز نخستین نشانه‌های عادی شدن روابط جهان با طالبان دانست.

سراج الدین حقانی از سال ۲۰۰۷ به علت عضویت در شبکه تروریستی حقانی تحت تحریم‌های سازمان ملل قرار دارد. با این حال، ملل متحد طی ۱۲ ماه گذشته به او اجازه سفر به امارات متحده و عربستان را داده است.

ابراهیم باعث، تحلیلگر گروه بحران بین‌المللی، گفت که حذف جایزه‌ها، یک پیروزی برای آن دسته از مقام‌های طالبان است که خواهان تعامل با جامعه بین‌المللی هستند. او افزود: «ایالات متحده نشان داد افرادی که حاضر به سازش اند، پاداش می‌دهد، حتا اگر این عمل الزاماً به معنای تغییر در سیاست کلی این کشور نباشد. »

به گفته باعث، امریکا و کشورهای دیگر از طالبان خواسته اند که در سیاست‌های خود در مورد زنان و دختران افغان تغییر بیاورد اما این گروه خواسته‌های آنان را رد کرده است. او حذف نام حقانی‌ها را دیپلوماسی امریکا با طالبان در یک سطح کوچک توصیف کرد.

با این حال، این کارشناس امور افغانستان باور دارد که نشانه‌های به رسمیت شناختن طالبان در کوتاه مدت به چشم نمی‌خورد.

به گفته باعث، «برای طالبان، لغو تحریم‌ها مهمتر از به رسمیت شناخته شدن رسمی است. زیرا، تحریم‌ها اثرات دردناکی دارند. تحریم‌ها توانایی شما را برای تجارت و سفر محدود می‌کنند. به همین دلیل است که طالبان این اقدام را یک پیروزی تلقی می‌کند. این گونه معاملات در دیپلوماسی، به مذاق طالبان و ترامپ خوشایند است.»

بازگشت نسبی حقانی به صحنه بین‌المللی و دریافت امتیاز از امریکا در نقطه مقابل وضعیت رهبر منزوی طالبان، هبت‌الله آخندزاده قرار دارد، کسی که به دلیل آزار و سرکوب زنان، احتمالا با حکم بازداشت دادگاه کیفری بین‌المللی مواجه خواهد شد.

پربازدیدترین‌ها

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند
۱

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۲

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۳

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۴

کرزی از طالبان خواست درباره توافق صلح ساکنان مناطق مرزی با پاکستان توضیح دهد

۵

شهروندان از پرواز هواپیماها و شلیک‌های پی‌هم در کابل خبر دادند

•
•
•

مطالب بیشتر

پایان ضرب‌الاجل پاکستان؛ پناهجویان افغان ۹ روز فرصت برای بازگشت داوطلبانه دارند

۳ حمل ۱۴۰۴، ۱۸:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل اخراج پناهجویان افغان از پاکستان، ایالت سند اعلام کرده است که طرح امنیتی و اجرایی برای اخراج مهاجران فاقد اسناد را تدوین کرده است.

بر اساس ضرب‌الاجل تعیین‌شده از سوی دولت پاکستان، مهاجران فاقد اسناد و حتی دارندگان کارت شناسایی، تنها ۹ روز دیگر فرصت دارند تا این کشور را ترک کنند.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع گزارش داده‌اند که در ایالت سند، در مرحله دوم، آمادگی‌ها برای اخراج افغان‌های مقیم، چه قانونی و چه غیرقانونی، نهایی شده است. در این مرحله، از اول اپریل، افغان‌های فاقد اسناد از ایالت سند اخراج خواهند شد.

مقامات پاکستانی پیشتر به پناهندگان افغان از ۱۵ فبروری تا ۳۱ مارچ فرصت داده بودند تا به‌صورت داوطلبانه خاک پاکستان را ترک کنند.

ایالت سند یک طرح امنیتی و راهبردی برای اخراج پناهجویان افغان تهیه کرده است. این طرح به هدایت دولت فدرال و در مشوره با وزارت داخله این کشور تهیه و تدوین شده است.

منابع اعلام کردند که در سراسر سند، کمیته‌هایی در سطح بخش‌ها و ولسوالی‌ها فعال شده و مراکز نگهداری پناهجویان نیز ایجاد شده است.

دولت پاکستان در توجیه اخراج مهاجران افغان و پس از کشتن چند شبه‌نظامی افغان در چندین حمله به نیروهای نظامی پاکستان، آنان را متهم به دست داشتن در ناامنی‌های این کشور کرده است. به نظر می‌رسد که تنش سیاسی با طالبان افغان و اعمال فشار بر این گروه، در اخراج پناهجویان افغان نقش داشته است. اسلام آباد درخواست طالبان برای بازگرداندن تدریجی مهاجران افغان را رد کرده است.

نهادهای بین‌المللی از اسلام‌آباد خواسته‌اند که در تصمیم خود مبنی بر اخراج پناهجویان افغان تجدیدنظر کند، اما دولت پاکستان اعلام کرده که دیگر قادر به پذیرش مهاجران افغان نیست.

نزدیک به سه میلیون پناهجوی افغان در پاکستان زندگی می‌کنند که از این میان، حدود یک میلیون نفر پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان به این کشور پناه برده‌اند.

در حال حاضر، هزاران پناهجوی افغان در پاکستان منتظر دریافت ویزای یکی از کشورهای غربی هستند. اما با برگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، روند بیرون‌کردن همکاران سابق این کشور در افغانستان نیز متوقف شده است.

نماینده پاکستان: صلح در افغانستان برای ثبات منطقه ضروری است

۳ حمل ۱۴۰۴، ۱۷:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)

صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان، گفته است که صلح در افغانستان برای ثبات منطقه‌ای ضروری است. او روز یک‌شنبه، ۳ حمل ۱۴۰۳، در مراسم برافراشتن پرچم پاکستان در سفارت این کشور در کابل تاکید کرد که منافع اقتصادی پاکستان و افغانستان به طور ذاتی به هم گره خورده‌اند.

صادق خان از دو روز بدین سو در کابل به‌سر می‌برد. او در این سفر با وزرای خارجه و تجارت و شماری دیگر از مقامات طالبان ملاقات کرده است.

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان روز یکشنبه گفت که پاکستان و افغانستان باید تلاش‌های خود را هماهنگ کنند تا توسعه اقتصادی منطقه‌ای را تقویت بخشند. او افزود که افغانستان همچنان یکی از مهم‌ترین شرکای منطقه‌ای پاکستان هست.

صادق خان اظهار داشت: «هر دو کشور باید با یکدیگر همکاری کنند تا تجارت دوجانبه را گسترش دهند و اتصال منطقه‌ای را بهبود بخشند. پاکستان متعهد به حفظ یک رابطه دوجانبه قوی و متقابلاً سودمند با افغانستان است.»

سفر صادق خان به کابل در حالی صورت گرفته که روابط میان دو کشور به شدت متشنج است. اتهامات متقابل، اختلال در روابط تجاری به دلیل بسته بودن گذرگاه تورخم به مدت یک ماه، و موضوع ضرب‌الاجل اخراج پناهجویان افغان از جمله چالش‌های اصلی در روابط دوجانبه هستند.

گذرگاه تورخم پس از ۲۷ روز بسته بودن، بار دیگر به روی تردد باز شده است. اما پاکستان به پناهجویان فاقد مدرک ضرب‌الاجل تعیین کرده است که باید تا پایان ماه مارچ این کشور را ترک کنند.

طالبان از مقامات پاکستانی خواسته است که برخورد سختگیرانه با مهاجرین را کنار بگذارد و اجازه دهند آنان به گونه داوطلبانه به افغانستان برگردند.

بازرسی بدنی مردم در کوچه‌ها؛ طالبان بازرسی خانه‌به‌خانه در خیرخانه کابل را تشدید کرد

۳ حمل ۱۴۰۴، ۱۶:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

باشندگان خیرخانه کابل روز یکشنبه، سوم حمل، به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که نیروهای طالبان در بخش‌هایی از این منطقه بازرسی خانه به خانه راه انداخته‌اند. دستکم سه شهروند از پنجصد فامیلی، پوسته کچالو و ۳۱۵ خیرخانه گفتند طالبان در جریان بازرسی گوشی‌های مردم را هم بررسی می‌کنند.

آنان گفتند بازرسی‌ها عمدتا بر مناطق تاجیک‌نشین متمرکز است و با بدرفتاری اعضای طالبان به همراه است.

یکی از باشندگان خیرخانه گفت طالبان بدون حکم محکمه، بی‌دلیل و ناگهانی وارد حریم خصوصی مردم شده‌اند و در برابر مردم از بدرفتاری کار گرفته‌اند. به گفته یکی دیگر از باشندگان خیرخانه، طالبان نیروهای مسلح را در کوچه‌های خیرخانه جابجا کرده و مردم را در خیابان‌ها بازرسی بدنی می‌کند.

هنوز طالبان درباره دلیل تشدید بازرسی خانه‌ها و شهروندان در خیرخانه ابراز نظر نکرده است.

اما هفته گذشته یک رنجر حامل نیروهای این گروه در جاده هواشناسی در نزدیکی پنجصد فامیلی خیرخانه آماج یک حمله قرار گرفت. جبهه مقاومت ملی مسوولیت این حمله را برعهده گرفت و مدعی شد که شماری از نیروهای طالبان را کشته و زخمی کرده است.

بازرسی خانه به خانه توسط طالبان در افغانستان یکی از شیوه‌های امنیتی و کنترول اجتماعی است که این گروه در مناطقی از افغانستان برای یافتن مظنونین، سلاح‌ها یا افرادی که به نظر طالبان تهدیدی برای حکومت هستند، انجام می‌دهد.

این نوع بازرسی‌ها معمولاً در مناطق حساس صورت می‌گیرد و به طور عمده به دنبال افراد مرتبط با گروه‌های مخالف، نیروهای امنیتی دولت پیشین یا کسانی است که ممکن است نقض قوانین طالبان را مرتکب شده باشند.

نامه بنیاد ملاله به دختران افغان: ممنوعیت آموزش نه‌تنها بی‌عدالتی، بلکه یک جنایت است

۳ حمل ۱۴۰۴، ۱۶:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

ملاله یوسف‌زی، برنده جایزه نوبل صلح به مناسبت آغاز سال تعلیمی در افغانستان در نامه‌ای خطاب به دختران افغان گفت ممنوعیت آموزش دختران نه‌تنها بی‌عدالتی، بلکه یک جنایت است. او نوشت که دختران افغان باید امروز پشت میزهای مکتب حضور داشته و از امکان خلق آینده خود برخوردار باشند.

بنیاد ملاله یوسف‌زی یکشنبه، سوم حمل به مناسبت آغاز سال تعلیمی و محروم ماندن دختران بالاتر از صنف ششم از حق آموزش در افغانستان تحت تسلط طالبان نوشت: «شما باید امروز در مکتب باشید، پشت میزهای خود نشسته، کتاب‌هایتان را باز کرده و به امکاناتی که آینده‌تان را به ارمغان می‌آورد، فکر کنید». این نامه می‌افزاید دختران افغان به جای رفتن به مکتب هر صبح چشم به جهانی می‌گشایندکه آینده را از آن‌ها دزدیده است.

ملاله یوسف‌زی، مسئول بنیاد ملاله گفت طالبان برای چهارمین سال متوالی حق آموزش دختران افغان را نادیده گرفته است. او گفت: «این نه‌تنها یک بی‌عدالتی عمیق است، بلکه یک جنایت است. جنایتی که من نمی‌پذیرم».

شماری از دختران از سراسر جهان در پیام‌هایی از طریق بنیاد ملاله به دختران افغان گفته‌اند: «شما به خاطر وقوع جنگ یا یک فاجعه طبیعی از رفتن به مکتب محروم نشده‌اید؛ بلکه شما فقط به دلیل دختر بودن از آموزش محروم هستید».

این بنیاد در پیام خود به دختران افغان تصریح کرده است که طالبان نه‌تنها که می‌خواهد دختران را از آموزش محروم کند؛ بلکه این گروه زنان را از همه سطوح جامعه حذف کرده است.

بنیاد ملاله در پیام خود به دختران افغان نوشت: «دنیایی که اجازه می‌دهد سیستم آپارتاید جنسیتی حاکم باشد، دنیایی است که به خودش خیانت کرده است».

این در حالی است که وزارت معارف طالبان برای چهارمین بار، سال تعلیمی را بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم آغاز کرده است. طالبان زنان و دختران افغان را تا زمان نامعلوم از هر نوع آموزش محروم کرده است.

محرومیت دختران و زنان افغان از آموزش با واکنش‌های بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی روبه‌رو بوده است. اما طالبان ممنوعیت آموزش دختران و زنان افغان را یک «امور داخلی» دانسته است.

واکنش‌ها به خبر حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب امریکا

۳ حمل ۱۴۰۴، ۱۵:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)

خبر حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب وزارت خارجه امریکا واکنش‌های متفاوتی را برانگیخته است. طرفداران او این اقدام را گامی به‌سوی مشروعیت طالبان دانسته‌اند، اما مخالفان آن را خیانتی به ارزش‌های حقوق بشری و امتیازدهی به یک گروه افراطی خوانده‌اند.

سخنگویان و رسانه‌های وابسته به گروه طالبان ادعا دارند که نام سراج‌الدین حقانی از فهرست «پاداش برای عدالت» وزارت امور خارجه امریکا حذف شده است، اما نام او همچنان در وب‌سایت «اف‌بی‌آی» به‌عنوان فرد تحت تعقیب درج است.
افراد نزدیک به سراج‌الدین حقانی روز شنبه دوم حمل به افغانستان اینترنشنال گفتند که وزارت خارجه امریکا جایزه تعیین شده بر سر سه عضو ارشد شبکه حقانی را برداشته است.

پخش این خبر واکنش‌های متفاوتی را در پی داشته است.
طالبان و حامیان آن‌ها آنرا نشانه‌ای از تغییر در سیاست‌های امریکا و مقدمه‌ای برای تعامل بیشتر با این گروه می‌دانند.
به باور آن‌ها، حذف نام سراج‌الدین حقانی از فهرست تحت تعقیب امریکا می‌تواند زمینه را برای مشروعیت‌بخشی به حکومت آن‌ها و عادی‌سازی روابط این گروه با جهان فراهم کند.
در مقابل، منتقدان این تصمیم را خیانتی به ارزش‌های حقوق بشری و نوعی امتیازدهی به یک گروه افراطی می‌دانند که همچنان به سیاست‌های سرکوبگرانه و خشونت‌آمیز خود ادامه می‌دهد.
به گفته آن‌ها، این اقدام پیام نگران‌کننده‌ای به قربانیان تروریسم می‌فرستد و می‌تواند طالبان را در سرکوب بیشتر مخالفان داخلی و محدود کردن آزادی‌های مردم افغانستان جسورتر کند.
سارا آدامز، مامور پیشین سازمان سی‌آی‌ای، اقدام دولت امریکا در حذف نام رهبران شبکه حقانی از فهرست افراد تحت تعقیب را مورد انتقاد قرار داده و آن را «پاداش به تروریسم» توصیف کرده است.

رحمت‌الله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان، در واکنش به این موضوع مطلبی را که ماه‌ها قبل نوشته بود، در صفحه‌اش بازنشر کرده است. او در این مطلب گفته بود که تلاش‌هایی در جریان است تا از سراج‌الدین حقانی یک «احمد شرع» ساخته شود.

فوزیه کوفی، نماینده پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، با انتقاد از این اقدام، آن را نشانه‌ای از تناقض در سیاست‌های جهانی دانسته و گفته است که این مسئله «کشورهای جنوب جهانی را به تردید درباره ارزش‌هایی که غرب مدعی دفاع از آن‌هاست، وادار می‌کند.» او تأکید کرده است که مردم افغانستان باید خود برای آینده‌شان تصمیم بگیرند و منتظر سیاست‌های کشورهای دیگر نمانند.
انس حقانی، برادر سراج‌الدین حقانی و عضو ارشد شبکه حقانی، این اقدام را یک «دستاورد سیاسی» خوانده و در گفت‌وگو با الجزیره تأکید کرده است که برداشتن نام رهبران شبکه حقانی از لیست سیاه امریکا، نتیجه تعامل دیپلوماتیک طالبان است.
سازمان روند سبز به رهبری امرالله صالح این اقدام را قابل پیش‌بینی خوانده و تعجب برخی را ساده‌لوحانه دانسته است.
این سازمان تأکید کرده که طالبان از ۲۰۱۴ بیشتر مردم افغانستان را هدف قرار داده‌اند، نه خارجی‌ها، و از ۲۰۱۵ به مهره‌ای در یک «بازی سیاه» تبدیل شده‌اند. روند سبز با اشاره به کشته شدن ایمن الظواهری رهبر القاعده در کابل و ظهور علنی سراج‌الدین حقانی، این روند را از پیش تعیین‌شده توصیف کرده است.

جعفر مهدوی، از سیاستمداران هزاره نزدیک به طالبان، روز یکشنبه نوشت که سفر هیئت امریکایی به کابل، «نوید شروع امید بخش» برای بهبود روابط حکومت طالبان و امریکا است.
شکریه بارکزی، نماینده پیشین مجلس نمایندگان افغانستان، از این تصمیم انتقاد کرده و گفته است که طالبان به‌جای حذف از لیست تحریم‌ها باید بیشتر تحت فشار قرار گیرند. او افزود: «ما زنان که جبهه اصلی مقاومت علیه طالبان هستیم، برایمان دشوار است ببینیم که نمایندگان طالبان آزادانه سفر می‌کنند و از لیست‌های تحریم خارج می‌شوند.»
ویدا ساغری فعال حقوق زنان نیز با کنایه به این خبر واکنش نشان داده و نوشت:
«خدمت زنان معترضی که از ترامپ انتظار داشتند خلیل‌زاد، نماینده ویژه او در مذاکرات با طالبان، محاکمه شود! ترامپ سران مهم طالبان را از لیست سیاه خارج کرد و جوایزی را که برای دستگیری آن‌ها تعیین شده بود، لغو کرد.»
او‌گفته است لطفاً از این پس، پیش از نامه نوشتن و به خطر انداختن آبروی سیاسی زنان، مشورت کنید.
در مقابل، ستار سعادت، عضو پیشین کمیسیون انتخابات افغانستان، این اقدام را «نتیجه تدبیر، تعامل و دیپلوماسی طالبان» دانسته و ابراز امیدواری کرده که حذف نام رهبران طالبان از لیست سیاه، مقدمه‌ای برای گسترش روابط افغانستان با جهان باشد.
عصمت قانع، فعال و کنشگر سیاسی، این اقدام را نشانه‌ای از خروج طالبان از انزوای جهانی دانسته و با اشاره به اختلافات گذشته خود با این گروه گفته است: «یکی از نقاط عمیق اختلاف ما با طالبان این بود که پتو را از سر بردارید و به دنیا نگاه کنید، دروازه تعامل و ارتباط با جهان را بگشایید.»
او حذف نام رهبران طالبان از لیست تحریم را «یک گام مثبت» ارزیابی کرده است.
گزارش‌ حذف نام سراج‌الدین حقانی و دیگر اعضای شبکه حقانی از لیست تحریم‌های امریکا، شکاف عمیقی میان دیدگاه‌ها ایجاد کرده است.
در حالی که طالبان این اقدام را پیروزی دیپلماتیک خود می‌داند، منتقدان آن را خیانتی به قربانیان حملات این گروه و عقب‌گردی در مبارزه با تروریسم تلقی می‌کنند. این اقدام همچنین پرسش‌های مهمی را درباره سیاست‌های امریکا و تأثیر آن بر آینده افغانستان مطرح کرده است.