• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دونالد ترامپ: پوتین اگر صلح نکند، تعرفه‌های سنگین بر نفت روسیه وضع می‌کنم

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۷:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز یکشنبه گفت که از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه «عصبانی» است و در صورتی که احساس کند مسکو در برابر پایان دادن به جنگ اوکراین مانع‌تراشی می‌کند، بر خریداران نفت روسیه تعرفه‌های ثانویه‌ بین ۲۵ تا ۵۰ درصد اعمال خواهد کرد.

ترامپ در یک مصاحبه تلفنی با شبکه ان‌بی‌سی نیوز گفت پس از آنکه پوتین هفته گذشته اعتبار ریاست جمهوری ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را زیر سوال برد، از او خشمگین شده است.

این اظهارات ترامپ پس از چند هفته تلاش برای دستیابی به توافق صلح میان روسیه و اوکراین ابراز شده و نشان‌دهنده نارضایتی فزاینده او از عدم پیشرفت در برقراری آتش‌بس در این جنگ سه‌ساله است.

ترامپ گفت: «اگر با روسیه نتوانیم بر سر پایان خونریزی در اوکراین به توافق برسیم و اگر فکر کنم که تقصیر روسیه بوده است... بر تمام نفت صادراتی روسیه تعرفه ثانویه وضع خواهم کرد.»

او افزود: «یعنی اگر از روسیه نفت بخرید، دیگر نمی‌توانید با امریکا تجارت کنید. تعرفه‌ای بین ۲۵ تا ۵۰ درصد بر کل فروش نفت‌ وضع خواهد شد.»

مسکو هنوز به این اظهارات رئیس‌جمهور امریکا واکنشی نشان نداده است. اوکراین پیش از این هشدار داده بود که روسیه در مورد پایان جنگ جدی نیست، اما روسیه گفته است که بدون دریافت ضمانت‌های قوی و پذیرش شرایط آن از سوی اوکراین، به آتش بس موقت تن نخواهد داد.

روسیه پیش‌تر تحریم‌ها و محدودیت‌های غربی را «غیرقانونی» خوانده و گفته بود این اقدامات با هدف بهره‌برداری اقتصادی غرب در رقابت با روسیه طراحی شده‌اند.

ترامپ گفت که قصد دارد این هفته با پوتین گفت‌وگو کند. طبق اعلام کرملین، این دو رهبر در ماه‌های اخیر دو تماس تلفنی رسمی داشته‌اند، اما ممکن است تماس‌های بیشتری هم بین آنها صورت گرفته باشد.

ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ماه جنوری بر پایان دادن به آنچه آن را جنگی «مضحک» در اوکراین می‌خواند، تمرکز زیادی داشته است.

پوتین روز جمعه، ۸ حمل پیشنهاد داد که یک حکومت موقت رهبری اوکراین را به دست گیرد تا شرایط برای برگزاری انتخابات جدید فراهم شود، انتخاباتی که از نظر روسیه می‌تواند به برکناری زلنسکی منجر شود.

پیشتر، ترامپ نیز خواستار برگزاری انتخابات جدید در اوکراین شده و زلنسکی را دیکتاتور خوانده بود.

پربازدیدترین‌ها

روسیه: مخالفان مسلح با کمک بریتانیا می‌خواهند برخی مناطق را از کنترول طالبان خارج کنند
۱

روسیه: مخالفان مسلح با کمک بریتانیا می‌خواهند برخی مناطق را از کنترول طالبان خارج کنند

۲

هبت‌الله آخندزاده؛ مردی برخاسته از ریگزاران قندهار

۳

انتقادها از غیرحرفه‌ای‌گری؛ رئیس دانشکده مهندسی دانشگاه هرات سند تحصیلی خود را منتشر کرد

۴

گروه امرالله صالح یک 'موتر نظامی طالبان در پنجشیر را منهدم کرده است'

۵

روسیه می‌گوید ماموریت یوناما با شرایط خاص تمدید می‌شود

•
•
•

مطالب بیشتر

سه شهروند اوزبیکستانی متهم به قتل خاخام یهودی در امارات، به اعدام محکوم شدند

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۵:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های اسرائیل خبر دادند که سه متهم قتل خاخام زوی کوگان، در امارات متحده عربی به اعدام محکوم شدند. این سه شهروند اوزبیکستانی به اتهام ربودن و قتل این خاخام یهودی در امارات متحده عربی، در ماه قوس سال گذشته در ترکیه بازداشت شده بودند.

پیش از این وزارت داخله امارات متحده عربی به تاریخ ۵ قوس اعلام کرد که سه مظنونی که در ارتباط با قتل خاخام اسرائیلی-مولداویایی بازداشت شده‌اند، اهل اوزبیکستان هستند. این وزارتخانه با انتشار تصاویر بازداشت‌شدگان گفت افراد مظنون دو نفر ۲۸ ساله و یک نفر ۳۳ ساله هستند. جسد خاخام در شهر العین امارات کشف شد و مدت کوتاهی پس از کشف جسد این متهمان در ترکیه شناسایی و بازداشت شدند.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسراییل این حادثه را تروریستی خواند و خواستار عاجل شناسایی عاملان آن شد.

خاخام کوگان، نماینده سازمان یهودیان بنیادگرا به نام «خباد» بود و سابقه خدمت در ارتش اسرائیل را هم داشت.

محکومیت افراد مظنون توسط دادگاهی در امارات متحده می‌تواند نشانه حسن نیت امارات نسبت به اسرائیل باشد.

در سال‌های اخیر، روابط امارات و اسرائیل به‌طور چشمگیری بهبود یافته است. این تحول با امضای توافق‌نامه ابراهیم در سال ۲۰۲۰ به میانجی‌گری امریکا آغاز شد که طی آن امارات به یکی از نخستین کشورهای عربی تبدیل شد که روابط دیپلوماتیک رسمی با اسرائیل برقرار کرد.

دونالد ترامپ: اگر جمهوری اسلامی توافق نکند، بمباران خواهد شد

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۵:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

شبکه ان‌بی‌سی نیوز خبر داد که دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا در مصاحبه با این شبکه هشدار داده اگر جمهوری درباره برنامه اتمی خود توافق نکند،‌ بمباران خواهد شد.

ان‌بی‌سی نیوز روز یکشنبه ۱۰ حمل با انتشار این مصاحبه، به نقل از رئيس‌جمهور امریکا گزارش داد که این بمباران به نحوی خواهد بود که شبیه آن‌ را هرگز ندیده‌اند.

در بخشی از این مصاحبه ترامپ اشاره کرد که در مقابله با تهران گزینه تحریم‌های دومی را نیز بررسی می‌کند.

ترامپ پیش از این به رهبر جمهوری اسلامی نامه نوشته بود. تهران می‌گوید پاسخ نامه ترامپ را از طریق عمان داده است.

سایت خبری اکسیوس به نقل از یک مقام امریکایی و دو منبع آگاه نوشت که نامه ترامپ به خامنه‌ای، لحن شدیدی داشته و شامل یک ضرب‌الاجل دوماهه برای دستیابی به توافق جدید هسته‌ای بوده است.

این نامه اخیرا از طریق فرستاده امارات متحده عربی به وزیر خارجه جمهوری اسلامی در تهران تحویل داده شد.
متن کامل پاسخ تهران به نامه ترامپ از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی منتشر نشده است.

با این حال مسعود پزشکیان، رئيس‌جمهور ایران گفت علی خامنه‌ای در پاسخ به نامه دونالد ترامپ گفته مسیر مذاکرات «غیرمستقیم» با امریکا باز است. به گفته مقام‌ها، این مذاکره صرفا درباره برنامه هسته‌ای خواهد بود.

پزشکیان یک‌شنبه دهم حمل گفت جوابی که خامنه‌ای به نامه ترامپ داده، از طریق کشور عمان به دست رابط امریکایی‌ها رسیده است.

رئیس جمهور ایران افزود: «در این پاسخ اگر چه موضوع مذاکره مستقیم میان دو طرف رد شده، اما عنوان شده مسیر مذاکره غیرمستقیم باز است.»

افزایش تلفات زلزله میانمار؛ آمار قربانیان به ۱۷۰۰ نفر رسید

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۴:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

در حالی که تیم‌های امداد خارجی و گروه‌های بشردوستانه به میانمار رسیده‌اند، مقام‌های این کشور اعلام کرده‌اند که شمار قربانیان زلزله به ۱۷۰۰ نفر رسیده است. طبق گزارش‌ها، در این زلزله ۳۴۰۰ نفر زخمی شده‌اند و بیش از ۳۰۰ نفر دیگر ناپدید هستند.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه، دهم حمل گزارش داد که شفاخانه‌ها از زخمی‌ها پر شده و برخی از جوامع محلی با منابع محدود تلاش می‌کنند عملیات نجات را پیش ببرند.

این زلزله ۷.۷ ریشتری که یکی از شدیدترین زلزله‌های میانمار در یک قرن اخیر محسوب می‌شود روز جمعه این کشور جنگ‌زده جنوب‌شرقی آسیا را لرزاند. به گفته حکومت میانمار، تا روز یکشنبه، مرگ حدود ۱۷۰۰ نفر گزارش شده است.

مین آنگ هلاینگ، رهبر نظامی میانمار هشدار داد که احتمال افزایش شمار قربانیان وجود دارد و کشورش با شرایط دشواری مواجه است.

هند، چین و تایلند از جمله کشورهای همسایه هستند که کمک‌های امدادی و تیم‌های نجات به میانمار ارسال کرده‌اند. علاوه بر این کشورهای مالیزیا، سنگاپور و روسیه نیز نیروها و تجهیزات کمکی به این کشور فرستاده‌اند. 

به‌رغم حکم دادگاه لاهه، نتانیاهو به هنگری سفر می‌کند

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۳:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل یکشنبه، دهم حمل اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو برای بازدید از بداپست و گفت‌وگو با وکتور اوربان به هنگری سفر می‌کند. این دفتر نوشت که این سفر برای پنج روز، از دوم تا ششم مارچ برنامه‌ریزی شده است.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در حالی از سفر نتانیاهو به هنگری خبر داده است که دادگاه بین‌المللی کیفری به عنوان بلندترین مرجع قضایی جهان در اول قوس حکم بازداشت نخست‌وزیر و وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «ارتکاب جرایم جنگی» صادر کرده بود.

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل جزئیات بیشتری درباره سفر نتانیاهو به هنگری ارائه نکرده و نگفته که گفت‌وگوها میان هنگری و اسرائیل به چه مواردی متمرکز خواهد بود.

هنگری یکی از ۱۲۴ کشور عضو این دیوان است که احکام آن بر اساس قانون برای این کشورها الزام‌آور است. دیوان بین‌المللی کیفری برای بازداشت افراد محکوم، متکی به پولیس کشورهای عضو است.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر هنگری، یک روز پس از صدور حکم دیوان بین‌المللی کیفری، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را با ضمانت عدم بازداشت به کشورش دعوت کرده بود. اوربان در ان زمان گفت که باید از حکم دیوان بین‌المللی کیفری مبنی بر بازداشت نتانیاهو سرپیچی شود.

حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق این کشور، بسیاری از کشورها را دچار اختلاف نظر کرد. ایالات متحده با آنکه عضو این دیوان نیست، حکم آن را تکان‌دهنده خوانده، اما کانادا اعلام کرد که از این حکم پیروی می‌کند.

آلمان و بریتانیا در ادامه صدور این حکم با اتخاذ موضع محتاطانه اعلام کردند که به قوانین و مقررات پایبند هستند و به تعهدات قانونی خود عمل خواهند کرد.

چین تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۲۰۰ میلیون جریب زمین کشاورزی حاصل‌خیز ایجاد می‌کند

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۱۳:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۹۰ میلیون هکتار زمین کشاورزی را که معادل ۲۰۰ میلیون جریب زمین می‌شود، با استاندارد بالا توسعه دهد. این هدف در برنامه‌هایی که دولت منتشر کرد، اعلام شده و بخشی از تلاش‌های این کشور برای تضمین امنیت غذایی خوانده شده است.

دولت چین روز یکشنبه، دهم حمل از برنامه‌ای برای گسترش توسعه زمین‌های کشاورزی با استاندارد بالا به‌منظور تضمین امنیت غذایی رونمایی کرد.

بر اساس این برنامه‌ها، چین همچنین تلاش خواهد کرد تا تمامی «زمین‌های دائمی اساسی واجد شرایط» را تا سال ۲۰۳۵ به زمین‌های کشاورزی با استاندارد بالا تبدیل کند.

«زمین‌های دائمی اساسی کشاورزی» به زمین‌هایی در چین گفته می‌شود که در برابر استفاده‌های غیرکشاورزی محافظت می‌شوند تا تولید پایدار غلات تضمین شود.

چین به‌عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان، برای تأمین امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات محصولات کشاورزی، سال‌هاست که بر بهبود و توسعه زمین‌های زراعی تمرکز دارد. این کشور با چالش‌هایی مانند کاهش مساحت زمین‌های قابل‌کشت به دلیل گسترش شهرنشینی، تغییرات اقلیمی و محدودیت منابع آبی روبه‌رو است.

کارشناسان اقتصادی چین با اجرای این طرح ابراز امیدواری کرده و گفته‌اند با توجه به وابستگی اقتصاد چین به ثبات در تأمین مواد غذایی، اجرای موفق این برنامه می‌تواند تأثیرات گسترده‌ای بر امنیت غذایی ملی و حتی بر بازارهای جهانی کشاورزی داشته باشد.