واکنش‌ رهبران جهان به درگذشت پاپ فرانسیس

مرگ پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان یک روز پس از عید پاک، واکنش‌های گسترده‌ای رهبران جهان را به دنبال داشته است.

این رهبران از جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا گرفته تا نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند،‌ همه از شخصیت و کارکردهای پاپ فرانسیس ستایش کرده‌ و مرگ او را ضایعه بزرگ خوانده‌اند.

پاپ فرانسیس، نخستین رهبر امریکای لاتینی کلیسای کاتولیک رم، روز دوشنبه درگذشت. او ۸۸ سال داشت و به‌تازگی به ذات‌الریه شدید مبتلا شده بود.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا که از آخرین مقام‌های خارجی بود که با پاپ دیدار کرد، گفت: «همین حالا خبر درگذشت پاپ فرانسیس را شنیدم. قلبم با میلیون‌ها مسیحی در سراسر جهان است که او را دوست داشتند.»

او افزود که روز یکشنبه با پاپ فرانسس دیدار داشته است. جی دی ونس گفت: «هرچند واضح بود که حالش خوب نیست. اما همیشه او را به خاطر خطبه‌ای که در نخستین روزهای شیوع کرونا ایراد کرد به یاد خواهم داشت.
ن سخنرانی واقعاً بسیار زیبا بود.»
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت. او در گفت‌و‌گو به خبرنگاران گفت: «درگذشت پاپ فرانسیس را به همه مسیحیان جهان تسلیت عرض می‌کنم. از خداوند برای او طلب آرامش دارم.»

عبداللطیف رشید، رئیس‌جمهور عراق نیز در واکنش به درگذشت پاپ فرانسیس در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «ما از این خبر عمیقا اندوهگین هستیم. موضع انسانی ایشان در برابر جنگ و خشونت و فراخوان‌های مداوم او برای صلح و همزیستی، اثر ماندگار در جهان خواهد داشت.»

رئیس‌جمهور تاکید کرد: «ما امروز سوگوار از دست دادن رهبر برجسته‌ای هستیم که زندگی‌اش را وقف ترویج صلح، کاهش فقر و تقویت مدارا میان ادیان کرد.»

جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا در واکنش به درگذشت پاپ فرانسوی از او به عنوان «مرد بزرگ» یاد کرد و گفت: «این افتخار را داشتم که از دوستی، توصیه‌ها و آموزه‌های او بهره‌مند باشم. آموزه‌هایی که حتی در دوران رنج و آزمایش نیز قطع نشدند.»
امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نوشت: «پاپ فرانسیس در تمام دوران پاپی خود همیشه در کنار آسیب‌پذیرترین و شکننده‌ترین افراد ایستاد و این کار را با فروتنی بسیار انجام داد. در این دوران جنگ و خشونت، او نگاهی انسانی و توجهی عمیق به نیازمندان داشت.»
نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز به درگذشت او واکنش نشان داد. او نوشت: «پاپ فرانسیس همواره به عنوان نمادی از شفقت، فروتنی و شجاعت معنوی در یادها خواهد ماند. او خالصانه در خدمت فقرا و فرودستان بود. برای کسانی که در رنج بودند، او روح امید را برافروخت.»
آقای مودی در بیانیه‌ای گفت: «دیدارهایم با او را با مهر به خاطر می‌آورم و از تعهدش به توسعه فراگیر و همه‌جانبه الهام گرفتم. محبت او به مردم هند همیشه در دل‌ها زنده خواهد ماند. باشد که روحش در آغوش خداوند آرام یابد.»
فریدریش مرتس، صدراعظم آینده آلمان نوشت: «پاپ فرانسیس به خاطر تعهد خستگی‌ناپذیرش به ضعیف‌ترین اقشار جامعه در یادها خواهد ماند.»
اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل در باره پاپ فرانسوی نوشت: «مردی با ایمان ژرف و دلسوزی بی‌پایان، که زندگی‌اش را وقف یاری به فقرا و دعوت به صلح در جهانی آشفته کرد.»
او در ادامه گفت: «صمیمانه امیدوارم دعاهای او برای صلح در خاورمیانه و بازگشت امن گروگان‌ها (در غزه) به‌زودی مستجاب شود.»