• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

دیدار وزیران خارجه طالبان و قطر: درباره «ارتقای روابط دیپلوماتیک» گفت‌وگو شده است

۸ ثور ۱۴۰۴، ۱۴:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

سخنگوی وزارت خارجه طالبان روز دوشنبه از دیدار امیرخان متقی، وزیر خارجه این گروه با شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر خبر داد. به گفته حافظ ضیا احمد، در این نشست درباره روابط دوجانبه افغانستان و قطر، ارتقای روابط دیپلوماتیک و تجاری و مسایل منطقه‌ای گفت‌وگو شده است.

در همین‌حال وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای ضمن اشاره به این دیدار، گفته است که آل ثانی بر حمایت بی‌دریغ از مردم افغانستان و تلاش‌های مستمر برای دستیابی به امنیت، ثبات، راه و زندگی با کرامت در افغانستان تاکید کرده است.

در بیانیه‌ای وزارت خارجه قطر گفته شده که در این دیدار درباره تحولات در افغانستان و راه‌های حمایت از مردم افغانستان نیز مورد بررسی قرار گرفته است، اما هیچ اشاره به ارتقای روابط دیپلوماتیک و تجاری نشده است.
با این‌حال حافظ ضیا احمد به نقل از آل ثانی گفته که قطر روابط «نزدیک و برادرانه» با طالبان دارد و نسبت به گسترش روابط این گروه با کشورهای منطقه «ابراز خرسندی» کرده است.
وزیر خارجه قطر همچنین توسعه روابط تجاری میان دو کشور را مهم دانست و تاکید کرد که بخش‌های خصوصی دو کشور باید ارتباطات متواتر و منسجم داشته باشند.
در همین‌حال امیرخان متقی ضمن قدردانی از دعوت «رسمی» قطر، جایگاه این کشور را در «سیاست خارجی طالبان» را مهم دانست و از نقش قطر در توسعه روابط افغانستان با جامعه جهانی ستایش کرد.
وزیر خارجه طالبان همچنین بر ارتقای روابط دیپلوماتیک و تقویت مناسبات دوجانبه تاکید کرد و پیشنهاد کرد تا قطر روی فرصت‌های توسعه‌ای و تجاری افغانستان سرمایه‌گذاری کند.
قطر به مثابه یکی از کشورهای حامی طالبان، پیش از سقوط دولت پیشین افغانستان، دفتر سیاسی طالبان را در دوحه باز کرد و زمینه گفت‌وگوهای ۱۸ ماهه طالبان و امریکا را فراهم کرد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان کشته شد
۱

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان کشته شد

۲

شماری از بازگشت‌کنندگان در ولایت کنر از نبود سرپناه شکایت دارند

۳

چرا خانواده شاهرخ خان از پاکستان به هند مهاجر شد؟

۴

پاسخ جبهه آزادی به سخنگوی طالبان: می‌دانیم که انتحاری می‌کنید، این گز و این میدان

۵

فرزند حکمتیار:اگر طالبان حق دارند از راه جنگ به قدرت برسند، دیگران نیز حق دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

روزنامه‌نگار افغانستان اینترنشنال خبرنگار سال افغانستان شد

۸ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

رامین مظهر، روزنامه‌نگار افغانستان اینترنشنال، جایزه «خبرنگار سال افغانستان» را به دست آورد. این جایزه روز دوشنبه، ۸ ثور در مراسمی در بروکسل، به‌خاطر تهیه یک گزارش تحقیقی به آقای مظهر داده شد.

مرکز خبرنگاران افغانستان روز دوشنبه، هشتم ثور، نام‌های پنج نفر از برندگان جایزه خبرنگار سال افغانستان را اعلام کرد. علاوه بر آقای مظهر، چهار خبرنگار از داخل افغانستان نیز این جایزه را به دست آورده‌اند.

نسرین سعیدی، عزیزالله وحدت، محمد یوسف منگل و احسان‌الله کریمی، دیگر برندگان این جایزه اند.

100%
نسرین سعیدی، عزیزالله وحدت، محمد یوسف منگل و احسان‌الله کریمی، دیگر برندگان این جایزه اند

رامین مظهر، شاعر و دانش‌آموخته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه کابل است. او از نخستین ماه‌های راه‌اندازی شبکه افغانستان اینترنشنال در سال ۲۰۲۱ در این شبکه کار کرده و در ماه‌های اخیر در واحد گزارش‌های تحقیقی این شبکه کار می‌کند.

مرکز خبرنگاران افغانستان هر سال این برنامه را برگزار می‌کند و امسال دوازدهمین سال برگزاری اهدای این جایزه است.

انفجار در نشست صلح در وزیرستان جنوبی چندین کشته بر جا گذاشته است

۸ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پولیس پاکستان اعلام کرد که در انفجاری که روز دوشنبه در جریان نشست کمیته صلح محلی در منطقه وزیرستان جنوبی در ایالت خیبرپختونخوا رخ داد، دست‌کم هفت نفر کشته شدند. عثمان وزیر، افسر پولیس گفت که انفجار باعث فروریختن بخشی از ساختمانی شد که در آن جلسه برگزار شده بود.

عثمان وزیر، افسر پولیس به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که بمب قدرتمند، کمیته صلحی را هدف قرار داد که به‌طور علنی با طالبان پاکستانی مخالفت می‌کند. او وضعیت برخی از مجروحان را وخیم توصیف کرد.
این بمب‌گذاری یک روز پس از آن رخ داد که ارتش پاکستان اعلام کرد نیروهایش طی یک عملیات بزرگ ۵۴ شورشی را در ولسوالی همجوار وزیرستان شمالی، پس از تلاش آن‌ها برای عبور از افغانستان به پاکستان، کشته‌اند.
روز دوشنبه، ارتش اعلام کرد که نیروهایش در عملیات شبانه در وزیرستان شمالی ۱۷ شورشی دیگر را نیز کشته‌اند و بدین ترتیب شمار کل شورشیان کشته‌شده در سه روز گذشته در این منطقه به ۷۱ نفر رسیده است.
ارتش پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که در عملیات علیه شورشیانی که «به دستور اربابان خارجی خود» فعالیت می‌کردند، همچنین مقدار زیادی سلاح ضبط شده است.
آصف علی زرداری، رئیس‌جمهور پاکستان و شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور در بیانیه‌های جداگانه این بمب‌گذاری را محکوم کردند. آن‌ها همچنین نیروهای امنیتی کشور را به خاطر کشتن شورشیان در عملیات‌های هماهنگ در وزیرستان شمالی ستودند.
هیچ فرد یا گروهی بلافاصله مسئولیت حمله روز دوشنبه را بر عهده نگرفت، اما احتمال می‌رود که انگشت اتهام به سوی تحریک طالبان پاکستانی نشانه رود. این گروه اغلب نیروهای امنیتی و غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد.
تحریک طالبان پاکستان گروهی جداگانه اما متحد نزدیک طالبان افغانستان است؛ این گروه شورشی پس از استیلای طالبان بر افغانستان، حملاتش را در خاک پاکستان افزایش داده است.
بسیاری از رهبران و جنگجویان تحریک طالبان پاکستان پس از تسلط طالبان بر افغانستان در این کشور پناه گرفته و حتی به صورت آشکار زندگی می‌کنند، امری که به تقویت روحیه طالبان پاکستانی انجامیده است.

100%
انفجار روز دوشنبه در جریان نشست صلح در وزیرستان جنوبی رخ داد

وزارت انرژی و آب طالبان از احتمال باران و سیلاب در ۲۰ ولایت افغانستان خبر داد

۸ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت انرژی و آب طالبان روز دوشنبه نسبت به احتمال سرازیر شدن سیلاب و افزایش سطح آب دریاها در ۲۰ ولایت افغانستان از جمله کابل، هشدار داد.

این وزارت گفته که از تاریخ ۹ الی ۱۱ ثور سال جاری بنابر تغییرات اقلیمی و پیشگویی ریاست هواشناسی کشور و نهادهای ذی‌ربط بین‌المللی احتمال ریزش باران و برف شدید و سیلاب‌های ناشی از آن رخ خواهد داد.

به علاوه کابل، بدخشان، هلمند، تخار، بغلان، سمنگان، بامیان، بلخ، جوزجان، پنجشیر، نورستان، لغمان، لوگر، میدان وردک، پکتیا، خوست، دایکندی، ارزگان، فاریاب و غور از ولایاتی اند که درباره بارش باران و بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها هشدار داده شده است.

طالبان از باشندگان ولایات مختلف خواسته است تا برای جلوگیری از زیان‌های جانی و مالی ناشی از خطرات طبیعی، اقدامات پیشگیرانه را به طور جدی پیگیری کرده و از نزدیک شدن به رودخانه‌ها خودداری نمایند.
این درخواست در حالی مطرح می‌شود که افغانستان، به عنوان یکی از کشورهای آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی، طی سه سال گذشته بارها زمین‌لرزه‌ها و سیلاب‌های مرگبار را تجربه کرده است.
این حوادث طبیعی موجب وارد آمدن آسیب‌های گسترده جانی و مالی به مردم شده است.
بر اساس آمارهای سازمان بین‌المللی مهاجرت، از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴، نزدیک به سه میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند.
این در حالی است که تنها در یک سال گذشته، حدود ۹ میلیون نفر در افغانستان به طور مستقیم تحت تاثیر خطرات ناشی از تغییرات اقلیمی قرار گرفته‌اند.
این وضعیت هشدار دهنده، نشانگر شدت و گستردگی اثرات تغییرات اقلیمی در این کشور است و نیاز به اقدامات فوری و اساسی برای کاهش خطرات طبیعی و حمایت از آسیب‌دیدگان را بیشتر از هر زمان دیگری ضروری می‌سازد.

بنیاد تحقیقاتی آبزرور: حذف طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه هشداری به امریکا است

۸ ثور ۱۴۰۴، ۱۱:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

بنیاد تحقیقاتی آبزرور در مطلبی نوشت که حذف طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه هشداری به امریکا است مبنی بر این که مسکو در افغانستان نفوذ دارد.

الکسی زاخاروف، عضو برنامه مطالعات استراتژیک این بنیاد، در مطلبی تحت عنوان «چه چیزی باعث تغییر سیاست جدید مسکو در افغانستان شده است؟» به بررسی دلایل حذف طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه پرداخته است. 

به باور زاخاروف، حذف طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی به روسیه این امکان را می‌دهد که تجارت و همکاری‌های اقتصادی با افغانستان، به‌ویژه در زمینه صادرات گاز، مواد معدنی و محصولات کشاورزی، را گسترش دهد و به تسریع رشد تجارت دوجانبه، از جمله خرید آرد و گاز مایع از روسیه، منجر شود.

او در این مطلب نوشت که انتظار می‌رود نمایندگان روسیه و طالبان در ماه می سال جاری میلادی قرارداد انتقال ۵۰ میلیون متر مکعب گاز مایع را در کازان‌فروم امضا کنند اما ظرفیت حمل‌و‌نقل از طریق افغانستان و مسائل امنیتی ممکن است در نهایت اجرای این توافق را محدود کند.  

در این مطلب همچنین تاکید شده است که روسیه به‌دنبال بهره‌برداری از افغانستان به‌عنوان کریدور ترانزیتی برای دسترسی به بازارهای جنوب و جنوب‌شرقی آسیا است. طبق این مطلب، پروژه‌های ترانزیتی مانند راه‌آهن و کریدور چندوجهی می‌توانند وابستگی مسکو به زیرساخت‌های ایران را کاهش دهند و فرصتی برای گسترش روابط اقتصادی در شرایط تحریم‌ها ایجاد کنند. 

الکسی زاخاروف اما تاکید کرده است که مسکو می‌توانست این ارتباطات را بدون حذف طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی برقرار کند، اما انگیزه اصلی این اقدام ارسال پیامی به ایالات متحده است که مسکو در افغانستان نفوذ دارد. 

او نوشت: «همان‌طور که تجربه قزاقستان و قیرغیزستان نشان می‌دهد حذف طالبان از فهرست تروریستی به‌طور خودکار به تحول سیاسی و اقتصادی منجر نمی‌شود. این ممکن است نشان دهد که مسکو به طالبان کارت برنده نمی‌دهد، بلکه به بازیگران خارجی، به‌ویژه ایالات متحده، سیگنال می‌دهد که در افغانستان نفوذ دارد.»

در این مطلب همچنین به لایحه «حذف موقت» از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه اشاره شده و تاکید شده است که مقام‌های روسی ممکن است در صورت اتخاذ سیاست‌های نامساعد طالبان برای مسکو، تصمیم خود را معکوس کنند.

بنیاد تحقیقاتی هندی آبزرور نوشت: «با وجود قانونی‌شدن ارتباطات دیپلوماتیک با طالبان، روسیه به حفظ ابهام در قبال حکومت آنها ادامه خواهد داد تا روابط نزدیک‌تری با کابل برقرار کند و در عین حال به‌دنبال پیوندهایی با بازیگران داخلی و خارجی برای تقویت موقعیت‌های خود در افغانستان باشد.»

ادامه بازداشت مهاجران؛ پولیس ترکیه نزدیک به ۵۰ افغان و پاکستانی را در ساکاریا بازداشت کرد

۸ ثور ۱۴۰۴، ۰۹:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پولیس ترکیه ۴۶ مهاجر افغان و پاکستانی را در یک کامیون با پلاک آلبانیا در منطقه ارنلر شهر ساکاریا بازداشت کرد. راننده کامیون شهروند آلبانیا نیز پس از بازداشت به زندان منتقل شده است.

اداره مبارزه با قاچاق، شعبه دروازه‌های مرزی اداره پولیس شهر ساکاریا روز دوشنبه، هشتم ثور اعلام کرد که این افراد در یک کامیون و در توقفگاهی در بزرگراه آناتولی در ساکاریا شناسایی و بازداشت شده‌اند.

مهاجران افغان و پاکستانی پس از طی مراحل قانونی، به مرکز پذیرش و ارجاع مهاجران بدون مدرک تحویل داده شده‌اند. عملیات شناسایی و بازداشت مهاجران بدون مدارک اقامتی در سراسر ترکیه همچنان ادامه دارد.

تعداد دقیق مهاجران بدون مدرک در این کشور مشخص نیست، اما براساس آمار وزارت داخله ترکیه، بیش از چهار میلیون شهروند خارجی با انواع مختلف اقامت در این کشور زندگی می‌کنند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت وزارت داخله ترکیه، از ابتدای سال میلادی تاکنون، دو هزار و ۹۲۲ نفر به اتهام قاچاق انسان در شهرهای مختلف بازداشت شده‌اند.

ترکیه همچنین اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۴ میلادی از ورود ۱۰۴ هزار مهاجر در مرزهای خود جلوگیری کرده و در این مدت ۱۴۱ هزار مهاجر بدون مدرک را اخراج کرده است.