کرزی به طالبان: مکاتب و دانشگاه‌ها را برای دختران باز کنید تا به آرزوهای‌شان برسند

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، بار دیگر بر بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها برای دختران تاکید کرده است. کرزی از طالبان خواست که هرچه زودتر دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران بگشاید تا آنان به آرزوهای شان دست یابند.

حامد کرزی روز سه‌شنبه در دیدار با شماری از دانشجویان در کابل گفت: «افغانستان خانه مشترک همه مردم آن است.» او از جوانان خواست که اتحاد و همبستگی ملی را هرچه بیشتر تقویت کنند.

این نخستین بار نیست که کرزی بر بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها تاکید می‌کند. او از معدود چهره‌های برجسته سیاسی در داخل افغانستان است که برخلاف خواست طالبان، به طور پیوسته بر آغاز مجدد آموزش مدرن و رسمی زنان و دختران تاکید می‌کند.

طالبان از چهار سال پیش دروازه‌های مکاتب و دانشگاه‌ها را به روی دختران بسته‌اند. این گروه در سال نخست ادعا داشت که سیستم آموزشی و بستر مناسب برای آموزش دختران را فراهم می‌کند و سپس مکاتب و دانشگاه‌ها را می‌گشاید. اما پس از چهار سال، همچنان خبری از بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها نیست.

مقامات طالبان در پاسخ به انتقادهای بین المللی از بسته بودن مکاتب دخترانه می‌گویند که کشورها و سازمان‌های بین‌المللی نباید در امور داخلی افغانستان دخالت کنند. اما در عین حال، پاسخی به درخواست سیاستمدارانی چون حامد کرزی در مورد آموزش دختران، نیز نمی‌دهند.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است مقامات طالبان درباره آموزش زنان و دختران دچار اختلاف نظر هستند. برخی از مقامات طالبان در کابل با آموزش و تحصیل زنان موافق‌اند، اما ملا هبت‌الله، رهبر این گروه در قندهار، به درخواست‌های داخلی و بین‌المللی برای بازگشایی مکاتب و دانشگاه‌ها بی‌توجه بوده است.

شبکه الجزیره گزارش داد که برخی مقام‌های طالبان دختران خود را برای ادامه تحصیل به مکاتب و دانشگاه‌های خارج از افغانستان منتقل کرده‌اند.