وزیر خارجه امریکا می‌گوید خروج از افغانستان، پوتین را برای حمله به اوکراین جسور کرد

وزیر خارجه امریکا خروج ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ را یک «فاجعه» خواند. مارکو روبیو گفت که خروج شتاب‌زده امریکا از افغانستان باعث شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، جرئت پیدا کند و به اوکراین حمله کند.

مارکو روبیو در مصاحبه با شبکه فاکس‌نیوز گفت که سیاست خارجی دولت بایدن ضعیف بوده است. او خروج نابه‌سامان از افغانستان را یک شکست بزرگ دانست و گفت این ضعف رهبری باعث شد که پوتین از فرصت استفاده کند و به اوکراین حمله کند.
روبیو در این گفت‌وگو درباره دلایل جنگ اوکراین صحبت کرد و گفت: «پوتین بعد از دیدن ضعف بایدن در افغانستان، فکر کرد بهترین زمان برای حمله به اوکراین است.» او تأکید کرد که اگر ترامپ رئیس‌جمهور بود، این جنگ هرگز آغاز نمی‌شد.
روبیو همچنین گفت: «در چهار سال ریاست‌جمهوری ترامپ، با پوتین مشکلی نداشتیم. اما در دوره اوباما، روسیه کریمه را گرفت و دولت اوباما به جای کمک نظامی، فقط پتو و وسایل غیرنظامی به اوکراین فرستاد.»
روبیو با انتقاد تند از دولت بایدن گفت: «خیلی ناراحت‌کننده است که هیچ‌کس حتی یک تماس نگرفت تا جلوی حمله پوتین به اوکراین را بگیرد. این قابل قبول نیست.»
روبیو با تکرار روایت آشنای ترامپ، تأکید کرد که در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ، امریکا قوی بود و کسی جرئت اقدام نظامی را نداشت.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز پنجشنبه مارکو روبیو را با حفظ سمت به عنوان مشاور جدید امنیت ملی خود منصوب کرد.

این تصمیم پس از آن گرفته شد که مایک والتز از این مقام کنار رفت و قرار است به عنوان سفیر امریکا در سازمان ملل تعیین شود.