رابرت پرووست به عنوان رهبر کلیسای کاتولیک انتخاب شد

کاردینال رابرت پرووست در دومین روز مجمع سری واتیکان به مقام پاپی برگزیده شد. او نخستین پاپ اهل امریکا است و عنوان لئوی چهاردهم برای خود برگزیده است.

پرووست ۶۹ ساله از شیکاگو است، بیشتر عمر خود را به‌عنوان مبلغ مسیحی در کشور پرو گذرانده و در سال ۲۰۲۳ به مقام کاردینالی ارتقا یافت. او به ندرت با رسانه‌ها مصاحبه‌ کرده یا در انظار عمومی سخن گفته است.

لئوی چهاردهم دوصدو‌شصت‌و‌هفتمین پاپ کلیسای کاتولیک به‌شمار می‌رود و پس از درگذشت پاپ فرانسیس که نخستین پاپ اهل امریکای لاتین بود، رهبری واتیکان را به دست می‌گیرد.

فرانسیس اصلاحات متعددی در کلیسا اعمال کرد و دروازه بحث درباره موضوعات جنجالی چون دستیابی زنان به مقام کشیشی و پذیرایی بهتر از کاتولیک‌های همجنسگرا را گشود.

شماری از کاردینال‌ها خواهان ادامه یافتن اصلاحات پاپ فرانسیس هستند و گروهی دیگر بر بازگشت به سنت‌های کهن کلیسای کاتولیک تاکید دارند.

پرووست به‌سبب شخصیت آرام خود و حمایت از رویکرد فرانسیس، به‌ویژه تعهدش به عدالت اجتماعی، نظرها را به خود جلب کرده است.

او از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۳ اسقف کلیسای چیکلایو در شمال‌غرب پرو بود. در سال ۲۰۲۳، فرانسیس وی را به رم فراخواند تا ریاست دفتر گزینش کشیشانی را که باید در سراسر جهان به مقام اسقفی منصوب شوند، در واتیکان بر عهده گیرد. این نقش باعث شد که او در انتخاب بسیاری از اسقف‌های کنونی کلیسای کاتولیک دخیل باشد.

پرووست در یک نشست خبری همان سال گفت: «کار ما این است که خیمه را بزرگ‌تر کنیم و به همه نشان دهیم که دروازه کلیسا به روی شان باز است.»