جنگ هند و پاکستان؛ حقانی به اسلامآباد اطمینان داده بود نگران مرز با افغانستان نباشد

همزمان با درگیریهای هند و پاکستان، مقامات طالبان به محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان در کابل، اطمینان دادند که نگران مرزهای خود با افغانستان نباشند.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون روز دوشنبه به نقل از منابع گزارش داد که سفر فرستاده ویژه این کشور به کابل با هدف «تضمین صلح در مرزهای غربی» موفقانه بوده است.
با تشدید تنشها و درگیریها میان دهلینو و اسلامآباد، محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان، همراه با نماینده ویژه چین به کابل سفر کردند.
نمایندگان ویژه چین و پاکستان در جریان سفر به کابل با امیرخان متقی، وزیر خارجه، سراجالدین حقانی، وزیر داخله، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت طالبان دیدار کردند.
سراجالدین حقانی در دیدار با نمایندگان چین و پاکستان بر اهمیت تقویت روابط منطقهای تاکید کرد و اظهار داشت که از دیدگاه کابل، پیشرفت در روابط سیاسی و اقتصادی و همچنین تفاهم منطقهای تنها از طریق احترام متقابل و تعامل سازنده امکانپذیر است.
این روزنامه به نقل از منابع نوشت که سراجالدین حقانی به نمایندگان ویژه چین و پاکستان اطمینان داد که مرز افغانستان با پاکستان صلحآمیز باقی خواهد ماند.
اکسپرس تریبون همچنین گزارش داد که امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، به اسلامآباد اطمینان داد که در این دوره تنش از «حمایت پایدار» برخوردار خواهد بود.
با آغاز حملات هند به خاک پاکستان، اسلامآباد تمام تمرکز نظامی خود را بر مرز با هند معطوف کرد. این در حالی است که این کشور همزمان درگیر نبرد با شبهنظامیان تحریک طالبان پاکستان و جداییطلبان بلوچ است.اسلامآباد، طالبان افغانستان را متهم کرده است که در همسویی با هند از این دو گروه مخل امنیت پاکستان حمایت میکند.
طالبان این اتهامات را رد کرده و اعلام کردهاند که اجازه نخواهند داد از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه و منطقه استفاده شود.
با گسترش درگیری و تنش در روابط با هند، محمد صادق خان به کابل سفر کرد تا اطمینان حاصل کند که از خاک افغانستان تهدیدی متوجه این کشور نخواهد شد. این نگرانی پس از آن شدت گرفت که طالبان در اقدامی بیپیشینه حمله شبهنظامیان در کشمیر را محکوم کرد.
در حمله شبهنظامیان در کشمیر، ۲۶ هندی کشته شدند. طالبان از سالها بدینسو با شبهنظامیان پاکستانی از جمله لشکر طیبه، جیش محمد، لشکر مجید و دیگر گروههای فعال روابط نزدیک داشته است.
در پی این رویداد، هند انگشت اتهام را به سوی پاکستان نشانه رفت و برخی اهداف در خاک پاکستان را مورد حمله قرار داد. طالبان این حملات را محکوم نکرده و بر مذاکره و گفتوگو برای پایان دادن به تنش تاکید کرد.