خطر تبدیل شدن بریتانیا به «جزیره غریبه‌ها»؛ استارمر وعده داد شمار مهاجران را کاهش دهد

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر ‌وزیر بریتانیا، روز دوشنبه ضمن هشدار درباره خطر تبدیل شدن بریتانیا به «جزیره‌ای غریبه‌ها»، وعده داد که مهاجرت به این کشور را در چهار سال آینده به‌طور چشمگیری کاهش خواهد داد.

کنترول مهاجرت یکی از عوامل کلیدی در رأی بریتانیایی‌ها برای خروج از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ بود، اما با وجود این خروج، ورود بی‌رویه پناهجویان به این کشور به بالاترین سطح خود رسید.

در چارچوب مجموعه‌ای گسترده از اصلاحات مهاجرتی، حکومت بریتانیا اعلام کرد که شرایط زبان انگلیسی برای پناهجویان سخت‌تر خواهد شد، ماندن در کشور دشوارتر می‌شود و شرکت‌ها از جمله خانه‌های سالمندان، از استخدام نیروی کار از خارج منع خواهند شد.
بر اساس این طرح، اعطای تابعیت تنها به کسانی داده می‌شود که ۱۰ سال در بریتانیا زندگی کرده باشند (نه ۵ سال)، و ویزاهای کاری تخصصی فقط برای متقاضیان دارای مدرک دانشگاهی صادر خواهد شد.
استارمر به خبرنگاران گفت: «این برنامه به معنای کاهش مهاجرت است. این یک وعده است. اگر نیاز به گام‌های بیشتری باشد. مطمئن باشید که برمی‌داریم.»
او همچنین پیشنهادات رهبران تجاری مبنی بر اینکه محدودیت‌های سخت‌تر مهاجرتی ممکن است به اقتصاد بریتانیا آسیب بزند را رد کرد و گفت که در سال‌های اخیر رشد اقتصادی متوقف شده، در حالی که مهاجرت افزایش یافته است.
او گفت: «این نظریه که شمار بالای مهاجران لزوما به رشد اقتصادی بیشتر منجر می‌شود، در چهار سال گذشته آزموده شده و شواهد آن را تایید نمی‌کند.»
سازمان خیریه بریتانیایی «Care4Calais» که از پناهجویان حمایت می‌کند، استارمر را به استفاده از «زبان خطرناک» و دامن‌زدن به حمایت از جریان‌های راست افراطی متهم کرد.
استیو اسمیت، مدیرعامل این نهاد، با یادآوری شورش‌های راست‌گرایان در چندین شهر بریتانیا در سال گذشته، گفت: «استارمر با این سخنان، خطر شورش‌های نژادی بیشتر را ایجاد می‌کند؛ شورش‌هایی که جان بازماندگان جنگ را تهدید می‌کند. استارمر باید عذرخواهی کند.»
میزان مهاجرت به بریتانیا در سال ۲۰۲۳ به رکورد ۹۰۶ هزار نفر رسید؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۹، زمانی که بریتانیا هنوز عضو اتحادیه اروپا بود، تنها ۱۸۴ هزار نفر بود.
نایجل فاراژ و برخی از اعضای حزب مخالف محافظه‌کار بریتانیا پیشنهاد کرده‌اند که خروج از کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، تنها راه مقابله با شمار بی‌سابقه پناهجویانی است که با قایق‌های کوچک از فرانسه وارد می‌شوند.
استارمر گفت دولت او قصد خروج از این کنوانسیون را ندارد.